آموزش گام به گام استفاده از فیسبوک (طنز)/فصل دوازدهم/ ترول ها - بخش اول

شراگیم زند
هر مزرعه ای آفت خودش را دارد و آفت صفحات فیسبوک ترول ها هستند...ترول ها از نظر بیولوژیکی از خانواده انگل ها می باشند به این معنا که زندگی مستقل نداشته و برای دیده شدن و اثرگذاری حتما باید در صفحه ی فرد مبتلا (میزبان) اعلام وجود و فعالیت نمایند. معمولا سلبریتیها، صاحبین صفحات پر بازدید و فعالین شناخته شده سیاسی بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به ترول می باشند اما این بدان معنا نیست که کاربران عادی فیسبوک از شر ترول ها در امانند... معمولا همه ی ترول ها روی مخ هستند اما باید توجه داشته باشیم که هر کاربر روی مخی ترول نیست.
در یک تقسیم بندی کلی ترول ها به دو دسته تقسیم میشوند...ترول های سازماندهی شده (حرفه ای) و ترول های خودجوش...ما در این درس به بررسی ترول های خودجوش خواهیم پرداخت و بحث ترول های سازماندهی شده را به جلسه ی آتی واگذار می نمائیم.
ترول های خودجوش:
1- خود بامزه پندارها یا شوخی کنندگان به عنف: برای اینها مهم نیست موضوع استاتوس چه باشد و یا صاحب صفحه چقدر اهل شوخی باشد...اینها می آیند و بالاخره یک چیزی را پیدا میکنند که آن را سوژه کرده و دست بیندازند و بامزه بودن خودشان را توی چشم و چال همه فرو کنند...حالا این چیز میتواند یک جمله از استاتوس باشد یا عکس صاحب صفحه یا حتی یک کامنت که کس دیگری در زیر مطلب گذاشته است... در صورت اعتراض صاحب صفحه اینها بلافاصله او را به بی جنبه بودن، خودبزرگ بینی و یا یبوست متهم کرده و به او توصیه میکنند که انجیر و آلو مصرف نماید.

(متاسفانه شایعاتی وجود دارد که نگارنده خود نیز رفتارهای اینچنینی در صفحات دیگران بروز داده است... از آنجا که نگارنده طنز نویس و سلبریتی محسوب میشود این رفتار از مصادیق ترولیزم نبوده و خیلی هم دلشان بخواهد که یک چنین چهره ای برایشان کامنت های بامزه بگذارد!)

روش برخورد: در مرحله ی اول تذکر لسانی ست...در صورت موثر نبودن میتوان از سایر اعضاء و جوارح نیز به دلخواه برای تذکر استفاده نمود.
2- چت روم های سیار: این ترول ها که به صورت تیمی عمل می نمایند معمولا در گروههای دو یا سه نفره به صفحات شخصی دیگران وارد شده و در بخش کامنتها بدون توجه به صاحب صفحه و استاتوس نوشته شده، اقدام به چاق سلامتی و برقراری دیالوگهای پینگ پنگی با یکدیگر مینمایند...حجم این صحبتها به گونه ایست که اگر گاه گداری کاربری کامنتی درباره ی موضوع استاتوس بگذارد و یا حتی صاحب صفحه بخواهد تذکری بدهد کامنت گذاشته شده در عرض چند ثانیه در لا به لای پیامها و دل و قلوه های رد و بدل شده گم شده و عملا خوانده نمیشود. تحقیقات دانشمندان و متخصصان عرصه ی وب برای فهمیدن این نکته که چرا اینها برای مکالمات شخصی خود از مسیج و یا صفحات خودشان استفاده نمیکنند تاکنون به نتیجه نرسیده است. از ویژگی بارز این دسته این است که هر نیم ساعت یک بار در لا به لای پیامهای رد و بدل شده برای اینکه نفسی چاق کنند یک پیام با این مضمون میگذارند که: "وای...الانه که صابخونه بیاد بندازتمون بیرون...پاشیم بریم توی صفحه خودمون"  و آن یکی در پاسخ یک آیکون خنده میفرستد و باز به گفتگویشان ادامه میدهند.
روش برخورد: هیچ روش مسالمت آمیز شناخته شده ای تا به امروز جواب نداده است. بعد از چند تذکر یکی را به انتخاب خود بلاک نمائید.
3- مخالفین بالفطره: یک عده هستند که وجودشان در مخالفت با شماست که معنا پیدا میکند...اینها هر زمان که سر و کله شان در کامنتدانی شما پیدا بشود باید منتظر جملاتی مثل: "اصلا هم اینطور نیست" ، " صد در صد اشتباه میکنید"، "با شما کاملا مخالفم"، :کاش فیسبوک دیسلایک داشت" و مانند آن باشید...مخالف بودن برای اینها به قدری حائز اهمیت و حیاتی ست که اگر شما دو استاتوس بگذارید و در یکی بنویسید که: "مرغ گران شده است" و در دیگری بنویسید که "مرغ گران نشده است" ایشان قادر هستند در آن واحد با هر دوی این استاتوس ها به شدت مخالفت کرده و به شما ثابت کند که در هر دو مورد دارید صد در صد اشتباه میکنید!
روش برخورد: آقا/خانم حق با شماست... (بدون یک کلمه کم یا زیاد)
4- پیوند دهنده گان گودرز و شقایق: تخصص و حیطه ی مورد علاقه ی این ترول ایجاد ارتباط بین دو چیز کاملا بی ربط  به هم است...این ترول ها همیشه موضوع خاصی را در ذهن دارند که به طرز بیمارگونه ای دوست دارند در مورد آن همیشه و همه جا صحبت کنند و برای همین از هر سوژه و موضوعی در نهایت پلی به سوژه ی مورد علاقه ی خود میزنند...مثلا ممکن است شما عکس شام دیشب خود را که کوکو سیب زمینی بوده به اشتراک گذاشته باشید...یک "ترول پیوند دهنده" از دل این تصویر بسته به مود و یا تخصص خود و منبری که میخواهد برود "تبلیغ نابرابری جنسیتی"، "حمایت از نظام فاسد سرمایه داری"، " ریختن آب به آسیاب آخوندهای جنایتکار" و یا " همه ش زیر سر بی بی سی هست" بیرون میکشد و در نطقی غرا مختان را تیرید (یا شاید هم تیلیت) مینماید.
روش برخورد: گه خوردم...غلط کردم...عکس رو بر میدارم.
5- بچه ها تو رو خدا اددم کنید فیسبوک بلاکم کرده: این ترول که شهوت عجیبی برای داشتن تعداد دوستان زیاد در فیسبوک دارد به علت ارسال درخواست دوستی فله ای و در مقیاس صنعتی، از طرف فیسبوک با محدودیت ارسال فرند رکوئست مواجه شده است. اما از آنجا که محدودیت کامنت گذاشتن در فیسبوک وجود ندارد ایشان با مراجعه به صفحات مختلف و گذاشتن این پیام از دیگران خواهش میکند که برایش فرند رکوئست بفرستند و با این کار اقدام به دور زدن تحریم ها می نماید. هنوز به درستی مشخص نیست افزایش تعداد دوستان فیسبوکی آن هم با التماس و لابه  در نزد کسانی که حتی آنها را نمیشناسند به چه دردشان میخورد اما دیده شده این افراد به محض اینکه تعداد دوستانشان به سقف تعیین شده در فیسبوک یعنی عدد 5000 میرسد، صفحه ی دوم و یا سوم خود را با پسوند  II و یا III  راه اندازی کرده و در آن صفحه با یک لحنی که یعنی ما خیلی شاخ و سلبریتی هستیم مینویسند: "عزیزان...پروفایل قبلی من ظرفیتش تکمیل شده و دیگر نمیتوانم آنجا پاسخگوی محبت ها و درخواستهای دوستی شما باشم...این پروفایل دوم من است...اینجا من را ادد کنید."
روش برخورد: اددش کنید...گناه داره خب...!

لینکهای مرتبط :

آموزش گام به گام استفاده از فیسبوک (طنز)/فصل اول/ فیسبوک به چه درد میخورد؟

آموزش گام به گام استفاده از فیسبوک (طنز)/فصل دوم/ خانه و خانواده

 
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.