شیاف ترمیم بکارت، یک محصول علمی نیست
ماهرخ غلامحسین پور
ایران وایر: پس از انتشار گفتوگو با یک فروشنده شیاف ترمیم کننده بکارت ، واکنش و ایمیلهای بسیاری از سوی خوانندگان این مطلب دریافت کردم؛ ایمیلهای متعددی که یا شماره تلفن فروشنده این محصول را می خواستند یا در رد و تایید اخلاقی بودن آن ابراز نظر کرده بودند.
دکتر «سیما رضازاده»، جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان و نازایی نیز یکی از خوانندگان این مطلب بود. او دارای برد تخصصی و عضو «جامعه جراحان» و «انجمن علمی باروری و ناباروری» ایران است. مدتها در تهران به طبابت مشغول بوده و هم اکنون نیز در امریکا به سر میبرد. او در صفحه فیس بوکش بدون دریافت حق مشاوره، به سوالات بانوانی که ممکن است با مشکلات فیزیکی روبه رو شوند، پاسخ میدهد. سیما رضازاده در مورد جایگاه علمی و اخلاقی شیافهایی که به تازگی با عنوان شیاف ترمیم بکارت راهی بازار شده است، به «ایران وایر» می گوید:«از نظر علمی باید بگویم که نه تنها این شیاف که هر نوع تلاشی برای ترمیم بکارت، جایگاه علمی و دانشگاهی ندارد. یعنی در هیچ جای جهان عملی با عنوان ترمیم بکارت را آموزش نمیدهند و در هیچ منبع معتبری در این مورد صحبت نمیشود. اساسا این مبحث جایگاه علمی ندارد و فرایند آن به شکلی نیست که بشود به لحاظ علمی آن را ارزیابی کرد.»
یعنی عملکرد این محصول، تضمینی و قابل باور نیست؟
در ارتباط با تضمین عملکرد آن، همان طور که خانم دکتر« فان سومرن»، مبدع این شیاف هم در مقاله های خود عنوان کرده، صددرصد نیست؛ مثلا مدت زمان پاره شدن روکش ژلاتینی آن بستگی به دمای بدن دارد. ممکن است مرد در آن زمان که زن انتظار دارد، دخول را انجام ندهد؛ یعنی امکان تطابق نداشتن زمانی بسیار زیاد است و ممکن است رخ دهد. پس احتمال این که همزمان با دخول و بعد از اتمام آن، مایع رنگی خارج نشود و این فرآیند پیش از دخول و یا مدت زمان قابل توجهی بعد از آن اتفاق بیفتد، بسیار زیاد است. به همین دلیل هم ریسک استفاده از آن بالا است.
بنده محصول مورد بحث را از نزدیک در شهر برلین آلمان دیده ام؛ هر کسی با تجربه اندک هم به راحتی متوجه تمایز آن با خون طبیعی می شود.
استفاده از این روش منجر به ایجاد عفونت یا بیماری نخواهد شد؟
خیر، خطرعفونت ندارد. به طور کلی، وجود جسم و مایع خارجی در واژن، آن هم به مدت طولانی، یک فاکتور لازم برای ایجاد عفونت است اما در کوتاه مدت به غیر از موارد آلوده بودن شیاف، خطری استفاده کننده را تهدید نمیکند. پس این محصول خطری از این بابت ندارد.
خود شما با ترمیم پرده بکارت موافق هستید؟
پیش از بیان مخالفت یا موافقتم باید بگویم هیچ ترمیمی به معنای سالم شدن پرده بکارت و بازگشت آن به حالت اولیه نیست و این عمل در پزشکی زنان جایگاهی ندارد. هر کسی این ادعا را بکند، حرفی واهی زده و به قول معروف، بازار گرمی کرده است. در واقع، این قسمت از دستگاه تناسلی در اولین رابطه جنسی که با دخول کامل انجام شود، جز در موارد خاص، برای همیشه از بین خواهد رفت و پس از ترمیم هم جای سوچرها به صورت یک اسکار برجسته و روشن مشخص است.
در آن موارد خاصی که میگویید ممکن است از بین نرود، آیا از دید پزشک متخصص پنهان خواهد ماند؟
خیر، از بین نرفتن آن به معنای تشخیص ندادن رابطه ازسوی پزشک نیست و به هر حال، پزشک متخصص متوجه رابطه خواهد شد.
با این وصف، چرا باید یک دکتر متعهد و متخصص هلندی برای ابداع چنین محصولی وقت بگذارد؟
به نظر شما، «لیزه میتنر» هنگام رمزگشایی از انرژی اتمی، هیچگاه به پیامدهای هولناک آن در هیروشیما و ناکازاکی فکر هم میکرد؟ بحث سوء استفاده از این محصول است که بیبند باری را ترویج دهد و نگرانی از افرادی است که با اتکا به این محصول، عفت، پاکدامنی و صداقت را به تاراج بکشند. بر اساس تحقیقاتی که من انجام دادهام، خانم دکتر فان سومرن یک پزشک فرهیخته با تجربه بسیار بالا و دلسوز است و همه وی را به دلسوزی میشناسند. تردید ندارم او برای کمک به کسانی که شرایط ویژه داشتهاند، دست به چنین اقدامی زده است.
چرا شما استفاده از شیافهای ترمیم بکارت را اخلاقی نمیدانید ؟
ببینید، حضرت علی میفرمایند: «النجاه فی الصدق»؛ یعنی رهایی و نجات در صداقت و راستگویی است. خانم فان سومرن نیز گفته است متناسب با این که وضعیت مراجعان چه باشد، تصمیم خواهم گرفت که به آنها کمک کنم یا خیر؟ پس نتیجه این است که خود ایشان نیز در پارهای مراجعه ها، گذشته شخص را غیرموجه میداند. این مشابه نظری است که بنده دارم. عدهای این کار را مشارکت در فریب شخص و اشخاصی میدانند که دارای باورها و اعتقاداتی هستند؛ باورهایی که ممکن است برای عدهٔ دیگری که موافق ترمیم بکارت باشند، باورهای غلطی به نظر برسد. اما به هر حال، این سوال به ذهن میرسد که آیا ما مجازیم شخص دیگری را به دلیل داشتن یک سری اعتقادی که موافق نظر ما نیست، فریب دهیم؟ اعتقادی که ترجیح شخصی او است؟ او دوست دارد با دختری ازدواج کند که باکره باشد. آیا او اجازه ندارد در مورد خود و انتخابش تصمیم بگیرد؟ من شخصا معتقدم عقاید و انتخاب چنین فردی به عنوان یک انسان محترم است و نباید با اتکا به آلات فریب و کلاهبرداری، او را فریفت. اینها آموزههای من از زندگی هستند. تصور کنید نقطه شروع زندگی مشترکی بر پایه دروغ شکل بگیرد؛ در آن شرایط، یک واقعیت پنهان همیشه وجود دارد و بیم از آشکار شدنش، روح و روان فرد را تحت تاثیر قرار میدهد. باید دایم مراقب بود تا وقتی صحبت از گذشته شد، به گونهای حرف را عوض کرد مبادا نقطه ضعف زندگی گذشته فرد رو شود. پنهانکاری کل زندگی او را تحت تاثیر قرار میدهد؛ سعی میکند با دوستان سابق و مطلع روبه رو نشود مبادا جرقه کوچکی زندگیش را به گرد باد تبدیل کند. من با موارد متعددی روبه رو شدهام که پس از بر ملا شدن ماجرا، ذهن مرد مدام متوجه دروغگویی و فریبکاری زن است و دیگر هیچ نکته مثبت شخصیت او را نمیبیند. مدام در پی این پاسخ است که چرا وی را فریب داده است. پس اولین پیشنهادم، صداقت و راستگویی است. یا یک رابطه زناشویی را شروع نکنید یا اگر کردید، بر پایه و شالوده صداقت باشد.
اما با چنین روندی که شما پیشنهادش میکنید، یک دختر ممکن است انتخاب خود را از دست بدهد؟
- خیر. افرادی که درگیر این مشکل شدهاند، به پیشنهاد من بهتر است دنبال کسانی باشند که طرز فکرشان با آنها مطابقت دارد و این موضوع را میپذیرند. این بهتر از یک زندگی مضطرب داشتن است. البته در شرایط امروزی، تعداد این گونه افراد نیز کم نیست. اما در موارد ویژهای که به واسطه یک اتفاق خارج از کنترل فرد، بکارت از دست رفته و این امر جان وی را به خطر خواهد انداخت، موضوع متفاوت است. این ورای بحث زندگی زناشویی است که بنده در باره آن صحبت کردم.
هر کسی ممکن است تصور کند شرایطش وِیژه است.
به نظرم باید برای حل بهتر مشکل، در حوزه مردان هم کار فرهنگی کرد. پسران جوان ما باید به این نکته توجه کنند که سلامت روانی و عاطفی یک دختر که قرار است یک عمر با آنها زندگی مشترک داشته باشد، به مراتب بسیار ارزشمندتر از سلامت فیزیکی و بکارت آنها است. پس بهتر است کمی چشمان خود را روی گذشته بسته و با دید بازتری به آینده بنگرند.