شرکت سازنده داروی مورد استفاده مبتلایان به ایدز بهای دارو را کاهش داد

افزایش سرسام آور بهای داراپریم با انتقاد شدید مواجه شدشرکت تولید کننده یک داروی مورد استفاده بیماران مبتلا به ایدز بهای این دارو را به شکل قابل توجهی کاهش داده است.
شرکت دارویی تورینگ، یک شرکت کوچک آمریکایی، که به دلیل افزایش ۵۰۰۰ درصدی بهای داراپریم، داروی ضد عفونت انگلی، هدف انتقاد شدید بیماران، پزشکان و برخی از سیاستمداران قرار گرفته بود گفته است که قیمت این دارو را کاهش خواهد داد.
 
بهای داراپریم که زمانی ۱ دلار برای هر قرص بود، در سال‌های اخیر به بهای ۱۳.۵۰ دلار (سیزده دلار و پنجاه سنت) به فروش می‌رفت اما شرکت تورینگ ناگهان این قیمت را به ۷۵۰ دلار افزایش داد.
 
شرکت تورینگ در ماه اوت اجازه فروش انحصاری این دارو را که داروی اختصاصی برای درمان توکسوپلاسموز در آمریکاست به دست آورد و سپس آن را به قیمتی عرضه کرد که به گفته سازمان‌های حمایت از بیماران، آن را عملا از دسترسی بسیاری از نیازمندان خارج کرد.
این اقدام باعث شد تا این شرکت هدف انتقاد شدید قرار بگیرد و روز گذشته هیلاری کلینتون، که از او به عنوان پیشتاز در نامزدی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری یاد می‌شود، تصمیم به افزایش شدید بهای این دارو را خطرناک توصیف کرد و خواستار تعیین سقفی برای سودبری از داروهای اساسی شد.
 
پیشتر، گروه فراما، که لابی اصلی شرکت‌های دارویی در آمریکاست، در صدد برآمد تا از اقدام شرکت تورینگ فاصله بگیرد و گفت که اقدام این شرکت "نماینده ارزش‌های و معیارهای مورد نظر ما نیست."
هیلاری کلینتون خواستار تعیین سقفی برای بهای داروهای اساسی شده استسخنگوی فراما گفت که شرکت تورینگ عضو این گروه نیست و افزود که اعضای این گروه "دارای سابقه‌ای طولانی و درخشان در کشف و تولید داروهای جدید هستند که به سلامت و طول عمر میلیون‌ها نفر کمک کرده است. تورینگ عضو گروه ما نیست و ما از اقدام اخیر آن شرکت و تصمیم مدیران آن حمایت نمی‌کنیم."
 
روز گذشته، مارتین شکرلی، مدیر شرکت تورینگ، فروشنده دارویی که سال‌ها برای درمان عفونت‌های انگلی خطرناک به کار می‌رفته، گفت که شرکت تصمیم گرفته است بهای این دارو را تا حد قابل قبول کاهش دهد و همزمان بتواند سود معقولی به دست آورد. وی در عین حال از اعلام بهای جدید دارو خودداری ورزید و گفت که در این مورد هنوز تصمیمی گرفته نشده است.
 
روز دوشنبه، مدیر شرکت تورینگ در مصاحبه‌ای گفته بود که قیمت داراپریم بیش از اندازه پائین بود و از فروش آن سودی عاید شرکت نمی‌شد و به همین دلیل هم بهای آن افزایش یافت.
 
اعضای گروه فراما نیز با این استدلال که تحقیقات در مورد کشف داروهای جدید مستلزم امکان سوددهی آنهاست معمولا داروهای تازه کشف شده را به بهایی بالا به فروش می‌رسانند هر چند این شرکت افزایش سرسام قیمت یک داروی موجود را مردود دانسته است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ویدیو و عکسی که میتوان ساعت‌ها‌ با آن گریه کرد؛ چه زمانی بچه‌هایمان در کودکی اینقدر بالغ شدند
  • توئیت خبرنگار بی‌بی‌سی در مورد پیام اخیر شاهزاده رضا پهلوی؛ توئیت علی کریمی در مورد تهدیدش به قرآن‌سوزی
  • مقامات آمریکایی: گزینه‌های ما در ایران هدف گرفتن افراد یا تغییر رژیم است
  • رویترز: آمریکا و ایران به‌سرعت به‌سوی رویارویی نظامی حرکت می‌کنند
  • حمله نظامی به ایران و جزیره دیه‌گو گارسیا؛ اختلاف آمریکا و بریتانیا بر سر چیست؟
  • نمادهایی از موج همدلی تا حصر وحشت؛ از مونیخ تا خلوت ولی فقیه
  • عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: جنگ شود، کاخ خود ترامپ را هم می‌زنیم
  • یادی از گلهای پرپر شده ایران؛ محمدرضا آهنگر؛ گفت می‌خواهم بعدها به فرزندم بگویم ایران را آزاد کردم
  • اخراج بهروز هدایت از تیم ملی کشتی به دلیل تتو: تحمل حرف‌های رکیک دبیر را نداشتم، اخراج شدم
  • ترامپ پس از سخنان جنجالی اوباما: اطلاعات مربوط به موجودات فضایی از حالت محرمانه خارج می‌شوند