عضو فراکسیون زنان مجلس: والیبال دیدن خانم ها، ساخته پرداخته غرب است
معاون ورزش بانوان اعلام کرده که حضور بانوان در استادیوم به هنگام مسابقات والیبال مثل گذشته آزاد میشود. این خبر در شرایطی مطرح میشود که غنچه قوامی، دختر ۲۵ ساله ایرانی - بریتانیایی که برای تماشای مسابقات والیبال خودش را به پشت درهای استادیوم آزادی رسانده بود، هنوز در زندان است و فدراسیون جهانی والیبال حق میزبانی ایران را به دلیل عدم حضور خانم ها در استادیوم سلب کرده است. سکینه عمرانی از نمایندگان فراکسیون زنان مجلس شورا یکی از مخالفان سرسخت حضور بانوان در استادیوم والیبال است. او در گفت و گو با ایران وایر، حق حضور زنان در استادیوم را یک مسئله جزئی میداند و میگوید: بهتر است زنان بازی ها را از تلویزیون و در خانه تماشا کنند. خانم عمرانی معتقد به تفکیک جنسیتی است و میگوید: «چند سال دیگر غربیها هم به اشتباهشان پی میبرندو دنبالهروی ما میشوند.»
شما غنچه قوامی را میشناسید؟
نه، من ایشان را نمیشناسم.
ایشان دختر خانمی هستند که برای اعتراض به عدم حضور خانم ها در استادیوم هنگام برگزاری مسابقات والیبال جلوی در استادیوم آزادی ایستادند و چند روز بعد دستگیر شدند. میخواستم بدانم درباره بازداشت ایشان از سوی شما در فراکسیون زنان مجلس پیگیری انجام نشده است؟
من افراد را به اسم نمیشناسم. اما به هرحال اطمینان دارم در ایران برخلاف آنچه شما در رسانههای غربی روایت میکنید، هیچ احدی به دلیل اینکه خواهان تماشای مسابقات والیبال در استادیوم است، بازداشت نشده است. این موضوع ساخته و پرداخته رسانههای غربی است و موضوعی است که شما خبرنگارانی که خارج از ایران کار میکنید، سعی در ایجاد آن دارید. واقعیت این است که هیچ فردی به این دلیل دستگیر نشده است مگر اینکه دلایل منطقی دیگری در کار باشد.
شما اسم غنچه قوامی را به یاد نداشتید اما گفتید کسی به خاطر اعتراض به عدم حضور بانوان در مسابقات والیبال دستگیر نشده، آیا به عنوان یک عضو از فراکسیون زنان مجلس، پیگیری کردهاید که خبرهای منتشره در این باره چقدر صحت دارد؟
بله اسم ایشان در ذهنم نمانده بود اما این مورد که شما میفرمایید ظاهرا به دلیل دیگری دستگیر شدهاند. مثل اینکه ایشان سوابقی داشتهاند و قصد راهاندازی جنجال داشتهاند. ولی ما مطمئن هستیم که هیچ کس به دلیل اینکه صرفا بگوید من میخواهم در استادیوم والیبال حضور پیدا کنم، دستگیر نشده است. ما در هیچ کجای ایران زندانیانی نداشتیم که به این دلایل واهی دستگیر شده باشند. مگر این که فرد دارای سوابقی باشد، جار و جنجالی راه بیاندازد، توهین کند و یا دنبال ایجاد اغتشاش باشد.
شما یکی از مخالفان ورود خانمها به استادیوم بودید اما الان فدراسیون بین المللی والیبال تیم ایران را دقیقا به همین دلیل از میزبانی محروم کرده است؟
ماهیج وقت نمیتوانیم قوانین دین مان را برای خوشآمد غربیها زیر پا بگذاریم. بله من مخالف بودم در شرایطی که در واقع حد و مرزهای اسلامی شکسته شود، قطعا هر مسلمانی مخالف با حضور خانم ها در استادیومهای ورزشی است. ضمن این که اصلا ورود زنان به فضای ورزشگاه جزو الویت اول زنان نیست. یعنی اصلا چیز مهمی نیست، خانمها میتوانند بازیها را از تلویزیون تماشا کنند. تلویزیون بازیها را به صورت زنده پخش میکند و خانمها میتوانند در فضای آرام تری در منزل بازیها را دنبال کنند. موضوع بسیار جزئی است اما رسانههای غربی بدشان نمیآید به قول معروف از بال مگس، کوه بسازند. مسائل بسیار مهمتری درمورد زنان وجود دارد. درحالی که غربیها می آیند در مورد یک مسئله کم اهمیت مثل اختلاط زن و مرد با کلمات زیبا و جملات مردم فریب صحبت میکنند و میخواهند اسلام را زیر سوال این موارد اصلا جزو مسائل اصلی زندگی انسان نیست و نشان میدهد که رسانههای غربی اصلا نمیدانند هدف از زندگی زن و مرد و تفاوت هایشان چیست. انسانی که هدف زندگیاش را فراموش نکرده باشد، جلوی این بهانههای بچهگانهای که غربیها میتراشند میایستد. آنها فقط هدف زندگی را یک زندگی مادی در همین دنیا میبینند و به همین دلیل، انحرافات شدید در دیدگاه غربیها نسبت به زن، خانواده و کلا انسان وجود دارد. اصل را در نظر نمیگیرند و با حرف های بیخود به نام حقوق بشر و چیزهای مسخرهای که خودشان هم نمیدانند، چیست، این جزئیات را در بوق میکنند و جار و جنجال سیاسی درست میکنند.
الان شما گفتید که این مسائل جزئی جزو الویت های زنان جامعه ما نیست. چه چیزهای از نظر شما جزو اولویت های زنان است و در فراکسیون زنان به آن پرداخته میشود؟
ما زن را در کنار خانواده و به عنوان عضو مهمی از خانواده، در نظر میگیریم. زن در واقع برای مدیریت خانواده در کنار خانه و فرزندانش قرار میگیرد. یعنی در عین این که باید حق این را داشته باشد که به عنوان یک فرد به استقلال مالی دست یابد و به قول معروف دستش در جیبش باشد، نباید خانه و زندگیاش را فراموش کند. در غرب که زنان مفهوم خانواده را فراموش کردهاند به انحراف کشیده شدهاند. مشکلاتی که الان زنان در دنیای غرب دارند، به دلیل این است که اکرامشان زیر سوال رفته است. استفادههای ابزاری ای که در غرب تحت عناوین مختلف از زنان صورت میگیرد، نشان دهنده کوچک شدن و تحقیر شدن زنان است. در حالی که ما همه تلاشمان را میکنیم که این اتفاقات نباشد و منظور و نظر خداوند از آفرینش زنان که همان اکرام زنان است، برآورده شود و قداست زن در بعد خانواده حفظ شود. این مسائل برای ما بسیار پر اهمیت است. در حالی که دنیای غرب فقط به مسائل جزئی میپردازد که تلاش میکنند دنیا را باخودشان همراه کنند اما ما امیدوار هستیم این اتفاق در مورد ایران ما نیفتد و شعارهای توخالی، پوچ و ظاهر فریب انشالله بر جامعه ایران تاثیرگذار نباشد.
طرحهایی مثل طرح صیانت از عفاف و حجاب با همین هدف از سو ی مجلس شورا اٰرائه شدهاند؟
حضور سالم زن در جامعه، حضوری که مانع پیشرفت در راه رسیدن به درجه بندگی خداوند و کمال نباشد بسیار مهم است. اختلاطهای بیجا نباشد و زن در جامعه به شکل معنوی و به گونهای که قداستش حفظ شود، حضور داشته باشد. این ها مسائل بسیار مهمی هستند که باید در همه جوامع مورد توجه قرار گیرند. قطعا دنیای غرب هم بعد از آزمون و خطاهای بسیار که به شکلهای مختلف زن را به اختلاط با مردان کشیده به اشتباه خود پی میبرد. همین الان هم در بسیاری موارد به این موضوعات رسیده، مثلا بسیاری از کشورها جداکردن فضای کاری خانم ها و آقایان را در دستور کار خودشان قرار دادهاند.
مثلا کدام کشورها؟
در اخبار خواندم که بعضی کشورها چنین طرحی در پیش گرفته اند؛ مثلا در اخبار خواندم که تحقیقاتی در کانادا نشان داده که جدا شدن زنان و مردان در محیط کار بازدهی کار را بالا میبرد. اینها به هر حال همان آزمون و خطاهایی است که غرب در حال انجام ان است اما فکر میکنم تا زمانی که به این نتیجه برسند که کاملترین دستور در مورد زنان، در احکام دین مبین اسلام است زنان جوامع غربی باید بهای سنگینی بپردازند.
شما هم عقیده دارید که در محیط هایی که تفکیک جنسیتی صورت میگیرد بازدهی کار بالا میرود؟
در جایی که هدف کار است هیچ لزومی ندارد که ابعاد دیگر در نظر گرفته شود. فرقی نمیکند که این فضا جدا باشد یانه. چون هدف چیز دیگری است. به هر حال حضور خانم ها در محیطی جداگانه به نظر من بهتر است و منطق هم همین را میگوید. حتی همانطور که گفتم پژوهش های کشورهای علمی هم این موضوع را ثابت کرده است. بنابراین لزومی وجود ندارد که خانم ها و آقایان کنار هم باشند، جداکردن اتاق ها هم بازدهی را بالا میبرد، هم خانم ها راحت تر هستند.
اما خود شما در محیطی کار میکنید که مردان زیادی حضور دارند. بسیاری از منتقدان تفکیک جنسیتی با اشاره به مجلس شورای اسلامی این انتقاد را مطرح میکنند که نمایندگانی که صحبت از جداسازی خانم ها و آقایان میکنند خودشان در محیطی مختلط مشغول به کار هستند.
در جایی باید تفکیک جنسیتی صورت گیرد که امکان آن وجود داشه باشد. مثلا در صحن علنی مجلس که قرار است رای گیری صورت بگیرد، چنین امکانی وجود ندارد. ضمن این که در صحن علنی مجلس، شما حضور خانم ها را با حجاب کاملا پوشیده و رفتار بسیار بسیار با وقار مشاهده میکنید. به هر حال تفکیک جنسیتی به معنای مطلق مدنظر نیست و در دین ما هم هنگام نماز، خانم ها و آقایان جدا از هم میایستند اما هنگام طواف کعبه، خانمها و آقایان در کنار هم هستند. تفکیک جنسیتی در مواردی که امکان آن وجود داشته باشد و نیازی به حضور خانم ها و آقایان در کنار هم وجود ندارد، باید صورت گیرد.
رسانه ها از موافقت مسئولان ایران برای حضور آزاد بانوان در استادیومهای والیبال خبر دادهاند، شما موافقید؟
به نظر من اگر قرار است ورود خانم ها آزاد شود، باید مسئله قداست زن در نظر گرفته شود. مسیر عبور جداگانهای به خانم ها اختصاص یابد که مشکلی ایجاد نشود. از آنجا که فضا، فضای هیجانی است اگر برای جدا شدن راه ها و سکوها تمهیداتی اندیشده نشود، قطعا برای خانم ها دردسرهایی را به دنبال دارد. خانم ها باید حتما پوشش اسلامی را رعایت کنند و کنترلی صورت گیرد که خانم ها با حجاب کامل وارد شوند.