شناورهای جنگی دو کره به سوی هم تیر هشدار شلیک کردند
درگیری محدود بین نیروی دریایی دو کره بدون سابقه نبوده است
بین شناورهای نیروی دریایی کره شمالی و کره جنوبی آتش هشدار مبادله شده است.
وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرده است که یک فروند شناور نیروی دریایی کره شمالی صبح روز سه شنبه، ٧ اکتبر (١٥ مهر) از مرز دریایی مورد اختلاف با کره جنوبی در دریای زرد عبور کرد و نیروی دریایی کره جنوبی برای وادار کردن آن به بازگشت به آن سوی مرز، به شلیک آتش هشدار مبادرت ورزید.
براساس این گزارش، با وجود آتش هشدار، ناو کره شمالی برای مدتی از خروج از منطقه خودداری ورزید و به شلیک متقابل آتش هشدار پرداخت. با وجود این، هیچیک از دو طرف در صدد شلیک مستقیم به یکدیگر بر نیامدند و این حادثه تلفات و خساراتی در پی نداشته است.
سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی گفته است که قایق گشتی نیروی دریایی این کشور حدود نود گلوله توپ را برای وادار کردن کشتی کره شمالی به بازگشت شلیک کرد و شناور کره شمالی هم پس از تیراندازی مجدد، به آبهای کره شمالی بازگشت. محل حادثه حوالی جزیره یئونپیونگ گزارش شده است.
کره شمالی مرز آبی بین دو کره در دریای زرد - موسوم به خط حد شمالی - را به عنوان مرز بینالمللی به رسمیت نمیشناسد و گفته است این مرز به طور یکجانبه توسط نیروهای ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا در پایان جنگ کره (١٩٥٣-١٩٥٠ میلادی) ترسیم شده است. ائتلاف بینالمللی براساس مصوبه سازمان ملل برای دفاع از کره جنوبی در برابر کره شمالی تشکیل شده بود.
برخورد مرزی چند روز پس از سفر هیات عالیرتبه کره شمالی به کره جنوبی روی داده است
جنگ کره با امضای توافقنامه خاتمه جنگ پایان یافت اما هنوز بین کره شمالی و کره جنوبی معاهده صلح امضا نشده و به این ترتیب، دو کشور از دیدگاه حقوقی در شرایط جنگ با یکدیگر به سر میبرند. حکومت کره شمالی معتقد است که آمریکا و کره جنوبی همواره در صدد تهاجم نظامی به آن کشور هستند و با استناد به این نظر، این کشور را در حالت آماده باش جنگی دائم نگه داشته و نقش محوری در نظام سیاسی و اقتصادی را به نظامیان سپرده است.
درگیری محدود مرزی بین کره شمالی و کره جنوبی، از جمله در مرزهای دریایی بدون سابقه نیست و در سالهای ١٩٩٩، ٢٠٠٢ و ٢٠٠٩، برخوردهایی بین نیروی دریایی دو کشور روی داد. در نوامبر سال ٢٠١٠ هم کره شمالی جزیره یئونپیونگ را زیر آتش توپخانه گرفت که در نتیجه آن، چهار شهروند کره جنوبی کشته شدند. این واقعه باعث بروز نگرانی در مورد بروز جنگ تمام عیار بین دو کشور شد.
حادثه روز سهشنبه در حالی گزارش میشود که روز شنبه این هفته، شماری از افراد نزدیک به کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، وارد کره جنوبی شدند. ریاست هیات اعزامی را معاون کمیسیون دفاع ملی کره شمالی برعهده داشت که از او به عنوان شخص دوم آن کشور نام برده میشود.
در جریان این دیدار، دو طرف با از سرگیری مذاکرات دو جانبه در سطح مقامات عالیرتبه موافقت کردند. این مذاکرات به دلیل افزایش تنش در شبه جزیره کره، از هفت ماه پیش به حالت تعلیق درآمده بود. هیات کره شمالی همچنین گزارش های رسانهای در مورد بیماری رهبر آن کشور را تکذیب کرد.