بررسی روزنامه های صبح تهران - ۲۰ اردیبهشت

روزنامه‌های اعتماد و آرمان از برگزاری دومین «تجمع دلواپسان» در مخالفت با توافق هسته‌ای ژنو و دیپلماسی دولت حسن روحانی طی یک هفته گزارش داده‌اند.


روزنامه آرمان نوشته‌است: «بعدازظهر جمعه خیابان انقلاب تهران حضور دلواپسانی را شاهد بود که این‌بار نه با برگزاری همایش، بلکه با برگزاری یک راهپیمایی اطراف دانشگاه تهران و خیابان انقلاب؛ نگرانی خود را نسبت به توافقنامه احتمالی هسته‌ای نشان دادند.»


روزنامه‌های شرق، اعتماد، ایران عکس یک خود را به مراسم بزرگداشت مسعود کیمیایی، کارگردان سینمای ایران، اختصاص داده‌اند.

روزنامه شرق از درگیری ماموران شهرداری و نیروی انتظامی با مردم در جریان تخریب برخی از «خانه‌های غیرمجاز» در منطقه «کن» تهران گزارش داده‌است.

ساکنان این منطقه در گفت‌وگو با روزنامه شرق از «ضرب و شتم، تخریب خودروهای پارک شده خود با لودر، شکستن شیشه خانه‌ها، و پرتاب گاز اشک‌آور به خانه‌های خود» خبر داده و تاکید کرده‌اند که خود و اعضای خانواده‌هایشان از سوی «۱۰۰ مامور شهرداری و ۶۰ مامور یگان امداد نیروی انتظامی مورد ضرب و شتم» قرار گرفته‌اند.

محسن رضایی شهردار ناحیه دو در منطقه ۵ شهرداری تهران اما به این روزنامه گفته‌است که ساکنان این خانه‌ها در منطقه کن «می‌خواهند با سیاه‌نمایی اصل موضوع را تحت تاثیر قرار دهند و در تمام این خانه‌ها اراذل‌واوباش ساکن بودند تا سنگ‌پرانی کنند.»

روزنامه کیهان در سرمقاله‌ای با تیتر «میدان فریب»، با «سخیف خواندن سخنان علی یونسی وزیر اطلاعات دوره ریاست جمهوری محمد خامی و دستیار فعلی حسن روحانی درباره نشان «شیر و خورشید»، از این سخنان و نیز «واکنش‌ها به تولید و پخش فیلم من روحانی هستم»، «اظهارات اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مسائل فرهنگی»، «برپایی جشنی در روز میلاد حضرت زهرا در کاخ سعدآباد» از سوی همسر حسن روحانی به عنوان اقدامتی برای «فریب» در «روزهای حساس مذاکرات هسته‌ای» یاد کرده‌است.

غلامحسین دوانی پژوهشگر اقتصادی طی یادداشتی در روزنامه شهروند با تیتر «دلواپس شاخص فلاکت باشیمم، نوشته‌است: «درسال ۲۰۱۳ به‌رغم افزایش عددی تولید ناخالص داخلی ایران و دارا بودن رتبه ۱۹ اقتصاد جهانی، شاخص فلاکت ایران از منظر فلاکت اقتصاد نیروی انسانی در رتبه دوم جهان قرار گرفته، حال آن‌که این آمارها هم، چندان موجب دلواپسی آنانی نشده که امروز مرتباً از دلواپسی می‌گویند.»

این روزنامه همچنین در تیتر یک شماره شنبه خود از قول حسین چمنی، مشاور صنایع شیر ایران، نوشته‌است: «هر ۳ روز یک بار به دلیل بیماری پوکی استخوان ۲۳۰ نفر معادل تلفات زلزله ارسباران در کشور جان خود را از دست می‌دهند یعنی حدوداً روزی ۷۶ نفر» و این درحالی است که «گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که با اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها، مواد غذایی در کشور معادل ۱۸درصد کاهش یافته که بیشترین کاهش مصرف مربوط به شیر است.»

روزنامه آفتاب یزد نیز در تیتر یک خود از قول مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت در دولت پیشین «از واردات دسته بیل به جای تجهیزات پزشکی» در دولت احمدی‌نژاد خبر داده‌است.

به نوشته این روزنامه، مرضیه وحید دستجردی با بیان «ناگفته‌هایی از دوران وزارتش» و برخوردهای خشمگینانه محمود احمدی نژاد با وزرا، از جمله فاش کرده‌است که در دولت پیشین «در اولویت‌بندی وزارت صنعت، تجهیزات پزشکی اولویت هشتم اما خوراک سگ و دسته بیل الویت سوم و چهارم بود.»

برگزاری «دومین تجمع دلواپسان هسته‌ای» طی یک هفته

روزنامه‌های اعتماد و آرمان از برگزاری تجمع دیگری در مخالفت با توافق هسته‌ای ژنو و دیپلماسی دولت حسن روحانی گزارش داده‌اند.

روزنامه آرمان در تیتر یک شماره شنبه خود با تاکید براینکه «دلواپسی جمعه و شنبه ندارند»، گزارش داده‌است که «بعدازظهر جمعه خیابان انقلاب تهران حضور دلواپسانی را شاهد بود که این‌بار نه با برگزاری همایش، بلکه با برگزاری یک راهپیمایی اطراف دانشگاه تهران و خیابان انقلاب؛ نگرانی خود را نسبت به توافقنامه احتمالی هسته‌ای نشان دادند.»

این روزنامه با اشاره به اینکه «ظاهرا قرار است توافقنامه جامع هسته‌ای هفته آتی میان ایران و ۱+۵ امضا شود»، نوشته‌است: «همین امر باعث شد گروهی بعدازظهر جمعه روز تعطیل را مغتنم شمرده و در پایان نماز جمعه تهران اعتراض خود را نسبت به توافق صورت نگرفته نشان دهند.»

این روزنامه از قول یکی از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی مخالفان توافق هسته بعد از نماز جمعه تهران، نوشته‌است: «ما معتقدیم تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در حال امتیاز دادن است و اگر توافقنامه و تعهدی صورت بگیرد دیگر باید فاتحه توانمندی هسته‌ای را خواند.»

به نوشته روزنامه آرمان درحالی که «از صبح جمعه همه می‌دانستند که چنین تجمعی شکل می‌گیرد و حتی متن بیانیه پایانی آن که معمول اینگونه مراسم‌هاست، ساعت ۹صبح روی خروجی برخی از خبرگزاری‌ها قرار گرفت»، راهپیمایی مخالفان توافق هسته‌ای پس از آن آغاز شد که «کمی قبل از پایان یافتن نماز جمعه در دانشگاه تهران» تعداد زیادی پلاکارد با مضامین «توسعه هسته‌ای حق مسلم ماست، دلواپسی ملت استقلال کشور است، دلاور هسته‌ای احمدی روشن است، نه سازش نه تسلیم نبرد با آمریکا و ایرانی باغیرت دلواپس عزت است» در  میان نمازگزاران تقسیم شد.

این روزنامه همچنین خبر داده‌است که «در این راهپیمایی حاضران با آتش زدن پرچم آمریکا انزجار خود را نسبت به سیاست‌های آمریکا اعلام کردند و بعد از آن بود که بیانیه پایانی قرائت شد، هر چند دلواپسان با همراهی چند تن از چهره‌های شاخص اصولگرا نظیر محمدعلی رامین، فرج‌الله سلحشور چندان تنها نبودند اما به نظر می‌رسد فاز جدیدی از بازگشت احمدی‌نژادی‌ها آغاز شده‌است.»

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با تیتر «خلوت دلواپسی در میدان انقلاب» از برگزاری «دومین تجمع دلواپسان هسته‌ای در طول یک هفته» خبر داده‌است.

این روزنامه با اشاره به اینکه تعداد شرکت کنندگان این تجمع «کمتر از آن بود که جلوی رفت و آمد خیابان انقلاب را بگیرند»، نوشته‌است: «اگر روز شنبه گذشته تقریبا نیمی از بزرگان «دلواپس» به مراسمی در سفارت سابق امریکا رفتند، این‌بار از هیچ‌کدام‌شان خبری نبود.»

اعتماد همچنین نوشته‌است که کسی که مسئولیت شعار دادن در راهپیمایی مخالفان توافق هسته بعد از نماز جمعه را بر عهده داشت «حمیدرضا احمدآبادی بود که دو، سه سالی است به یک چهره مشهور در راهپیمایی‌ها تبدیل شده‌است» اما  دقایقی پس از آغاز این راهپیمایی «چند نفر جلو آمدند و از او خواستند که دیگر به کار خود ادامه ندهد.»

به نوشته این روزنامه شرکت کنندگان در راهپیایی پس از نماز جمعه تهران نزدیک به ۱۵۰۰ تن بودند برگزارکنندگان آن از بلندگوهایی نصب شده بر وانت تاکید داشتند که «این آخرین تلاش‌های دلواپسان قبل از دور نهایی مذاکرات است تا بلکه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به خود بیایند و بیش از این منافع ملی را به خطر نیندازند.»

درگیری ماموران شهرداری و نیروی انتظامی تهران با ساکنان منطقه کن

روزنامه شرق از درگیری ماموران شهرداری و نیروی انتظامی با مردم در جریان تخریب برخی از «خانه‌های غیرمجاز» در منطقه «کن» تهران گزارش داده‌است.

گزارش این درگیری که نوشته روزنامه شرق در هفتم اردیبهشت ماه رخ داده بود به رغم گذشت چند روز در رسانه‌ها بازتاب نداشته‌است اما این روزنامه با چاپ عکس‌هایی از خانه‌هایی که علاوه بر تخریب به آتش کشیده شده، نوشته‌است درگیری زمانی رخ داد که «ساعت پنج صبح هفتم‌اردیبهشت ماموران شهرداری ناحیه دو منطقه پنج به همراه مامورهای گارد امداد افسریه برای تخریب یکی از خانه‌های غیرمجاز راهی می‌شوند. بیش از صد مامور به همراه دو دستگاه لودر.»

فاطمه جمال پور گزارش‌نویس روزنامه شرق در گزارش میدانی از محل تخریب خانه‌ها در نزدیکی «امامزاده محمد کن» نوشته‌است: «وارد خانه تخریب‌شده می‌شویم به هرزحمتی هست. دستگاه تلویزیون ال‌سی‌دی سوخته با باقی اثاث منزل و کابینت‌ها و فرش و...، یخچال وارونه پرت شده کف هال. دیوارها ویرانند. اهالی می‌گویند: ماموران شهرداری آمده بودند یک خانه دیگر را تخریب کنند اما این خانه را تخریب کردند. می‌گویند مال بیوه‌زن و پسرش بوده. پسرش داشته طبقه بالا را می‌ساخته که با نامزدش بیاید زندگی کند.»

این روزنامه از قول ساکنان این منطقثه نوشته‌است: «بعد از تخریب ماموران شهرداری بنزین ریختند و وسایل را هم آتش زدند. پسر کتک‌خورد و حتی گریه‌های مادر هم نتوانست مانع کتک‌خوردنش شود.»

به نوشته این روزنامه در گزارشی که کلانتری کن برای فرماندهی نیروی انتظامی تهر ان بزرگ نیز تاکید شده‌است که «عوامل شهرداری به نام‌های م- ر، ا-ج، ط، ح-ا و حدود صد نفر از عوامل شهرداری ناحیه دو منطقه پنج به‌همراه یک گروهان ۵۷ نفری از عوامل یگان امداد (نیروی انتظامی) از ارایه هرگونه اطلاعات به عامل کلانتری خودداری کرده و اقدام به تخریب پلاک‌های ۲۰، ۲۲، ۲۴ و ۲۶ با استفاده از گاز اشک‌آور و لودر کرده‌اند.»

بنابر گزارش کلانتری کن «در این تخریب یک دختر سه‌ساله به‌نام رها به بیمارستان اعزام شده لازم به ذکر است اقدامات بدون اطلاع کلانتری محل بوده و از ارایه هرگونه حکم ماموریت به کلانتری خودداری کرده و در اظهارنظر شفاهی اعلام کردند که به‌قصد ممانعت از تخریب به محل اعزام شده‌اند، در حالی‌که گزارش‌ها حکایت از تخریب داشت. همچنین دونفر از اهالی را در محل دستگیر کرده که آثار ضرب‌وشتم در بدن آنها مشهود بود و بدون حکم ماموریت قصد تحویل به کلانتری را داشتند که کلانتری از تحویل خودداری کرده‌است.»

ساکنان این منطقه در گفت و گو با روزنامه شرق از ضرب و شتم، تخریب خودروهای پارک شده خود با لودر، شکستن شیشه خانه‌ها، و پرتاب گاز اشک آور به خانه‌های خود خبر داده و  تاکید کرده‌اند که خود و اعضای خانواده هایشان از سوی «۱۰۰ مامور شهرداری و ۶۰ مامور یگان امداد نیروی انتظامی» و مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.

محسن رضایی شهردار ناحیه ۲ در منطقه ۵ شهرداری تهران اما به روزنامه شرق گفته‌است که ساکنان این خانه‌ها در منطقه کن «باندهای اراذل‌واوباش و زمین خوار هستند»، و تاکید کرده‌است که «مامورهای ما که رسیدند داخل کوچه با کوکتل‌مولوتف بهشان حمله شد. بچه‌های ما سوختند، داغان شدند. معلوم نبود از کجا خبردار شده بودند. یک وانت را گذاشته بودند وسط کوچه که نتوانیم وارد شویم.»

شهردار ناحیه ۲ منطقه ۵ شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش روزنامه شرق که «حکم تخریب شما برای ملکی دیگر بوده اما اشتباهی تخریب کرده و از گاز اشک‌آور استفاده کرده‌اید و چرا اهالی را مورد ضرب‌وشتم قرارداده‌اید؟» گفته‌است: «حکم تخریب ما برای همان ملک بوده‌است. اینها یک باند زمینخواری و اراذل‌واوباش در منطقه کن هستند و اگر دقت می‌کردید ادامه آن خانه‌ها باغ بود و اینها درختان را قطع و به حریم باغ تجاوز و ساخت‌وساز غیرمجاز کرده‌اند. در پرونده نیز برای قطع اشجار از اینها شکایت کردیم. اینها سابقه خودزنی هم دارند و به‌واسطه ارتباطات با کلانتری محل این کارها را انجام می‌دهند.»

 این مقام شهرداری در پاسخ به اینکه «چرا نیروهای یگان امداد افسریه را بدون اطلاع کلانتری به‌همراه بردید؟» نیز به این روزنامه گفته‌است: «ما آنجا که رسیدیم با پرتاب کوکتل مولوتف ماشین‌های ما را آتش زدند و بچه‌های ما را با کوکتل مولوتف و سنگ و آجر مصدوم کردند بعد نیروهای یگان وارد شدند. بچه‌های ما از ناحیه سر، چشم و... مصدوم شده‌اند» و  «اهالی محل را اینها اجیر کرده‌اند روش شان این است که زن و بچه‌ها را هم با پول اجیر می‌کنند.»

محسن رضایی شهردار ناحیه ۲ منطقه پنج تهران همچنین به روزنامه شرق گفته‌است:  می‌خواهند با سیاه‌نمایی اصل موضوع را تحت‌تاثیر قرار دهند. در تمام این خانه‌ها اراذل‌واوباش ساکن بودند تا سنگ‌پرانی کنند.»

آزادسازی نرخ بلیت هواپیما تا ۸ روز دیگر

روزنامه جهان صنعت خبر داده‌است که در صورت تائید حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی «آزادی سازی قیمت بلیت هواپیما تا هشت روز» انجام می‌شود.

این روزنامه از قول  علی‌محمد نوریان، قائم‌مقام وزیر راه در امور هوانوردی و هواشناسی  نوشته‌است: «بر اساس مصوبه شورای عالی هواپیمایی و در صورت تایید نهایی رییس‌جمهور، نرخ بلیت هواپیما از ۲۸ اردیبهشت جاری آزاد می‌شود.»

به گزارش این روزنامه، علی‌محمد نوریان همچنین گفته‌است: «در رابطه با موضوعات کلان و مهم، یک مرکز تصمیم‌گیری می‌کند که در خصوص آزادسازی قیمت بلیت هواپیما نیز بعد از انجام مراحل مورد نیاز و گذراندن پروسه قانونی این موضوع اجرای می‌شود و افزایش قیمتی که با توجه به بحث تورم و افزایش قیمت حامل‌های انرژی اتفاق می‌افتد با آزادسازی نرخ‌ها تا حد زیادی کنترل می‌شود.»

قائم‌مقام وزیر راه در امور هوانوردی و هواشناسی درعین حال گفته‌است که «بر اساس ماده ۱۶۱  قانون پنجم توسعه، وزارت راه و شهرسازی موظف است برای برنامه‌ریزی و اجرای آزادسازی نرخ بلیت حمل‌ونقل هوایی اقدام کند.»

روزنامه جهان صنعت یادآوری کرده‌است که «هفته پیش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص زمان دقیق اجرای آزادسازی نرخ بلیت هواپیما گفته بود که هنوز زمان دقیق آن مشخص نیست و اقدامات جانبی باید به صورت کامل انجام شود و در طول یکی، دو ماه آینده اعلام خواهد شد.»

به نوشته این روزنامه با گذشت کمتر از یک هفته اما علی‌محمد نوریان، قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی، تاکید کرده‌است که «شرکت‌های هواپیمایی هما، ماهان و آسمان سیستم‌ها و تجهیزات مورد نیاز را برای متنوع‌سازی قیمت‌ها دارند و به بقیه ایرلاین‌ها نیز کمک می‌کنیم تا از تجهیزات مورد نیاز بهره‌مند شوند تا بتوانیم این موضوع را اجرایی کنیم.»

روزنامه جهان صنعت در شماره شنبه بیستم اردیبهشت ماه خود دو گزارش دیگر نیز درباره صنعت هواپیمایی منتشر کرده‌است که در یکی از این گزارش‌ها از قول عباس کاظمی معاون وزیر نفت نوشته‌است: «شرکت‌های هواپیمایی ۶۰۰ میلیارد تومان پول بنزین هواپیما به دولت بدهکارند» و برخی از ایرلاین‌ها «حتی تاکنون بدهی بابت خرید بنزین ۱۰۰ تومانی را هم به دولت پرداخت نکردند.»

این روزنامه در گزارش دیگری با تیتر «یا مرگ یا آزادسازیی»، از آزادسازی قیمت بلیت و خدمات شرکت‌های هواپیمایی حمایت کرده و نوشته‌است: «صنعت هوایی کشور گرفتار هزارتوی بوروکراسی» است، اما «دولت هیچ راهی ندارد جز آنکه واقعیت‌های  موجود را بپذیرد یا رویه موجود که در نهایت مرگ صنعت  هوایی حاصل خواهد شد را انتظار بکشد یا به مصوبه‌ای که دست‌اندرکاران این صنعت آن را کارشناسی ترین مصوبه  دولت‌های بعد از انقلاب می‌دانند، عمل کند.»

اتهام تازه کیهان به دولت؛ «فریب» افکار عمومی در «روزهای حساس مذاکرات هسته‌ای»

روزنامه کیهان در سرمقاله‌ای با تیتر «میدان فریب»، با «سخیف خواندن سخنان علی یونسی وزیر اطلاعات دوره ریاست جمهوری محمد خامی و دستیار فعلی حسن روحانی درباره نشان «شیر و خورشید»، از این سخنان و نیز «واکنش‌ها به تولید و پخش فیلم من روحانی هستم»، «اظهارات اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مسائل فرهنگی»، «برپایی جشنی در روز میلاد حضرت زهرا در کاخ سعدآباد» از سوی همسر  حسن روحانی، به عنوان اقدامتی برای «فریب» یاد کرده‌است.

کیهان همچنین نوشته‌است: «برخی خواص و جریانات با همراهی مطبوعات و رسانه‌های آلوده، نقش همان کسانی را ایفا می‌کنند که با صحنه‌سازی حواس مردم را پرت می‌کنند تا دزدان به راحتی به غارت و دستبرد دست بزنند.»

این روزنامه با تاکید براینکه «باید به هوش بود و فراموش نکرد که عقبه‌های مهم و تعیین‌کننده‌ای در پیش داریم»، نوشته‌است: «مذاکرات هسته‌ای به حساس‌ترین روزهای خود نزدیک می‌شود و بهانه‌های غرب وحشی برای پنجه کشیدن به روی انقلاب هر روز جدی و جدی‌تر می‌شود.»

کیهان با اشاره به اینکه «رویکرد به اقتصاد مقاومتی برای مقابله  با توطئه‌های دشمن و گشایش و رونق اقتصادی کشور ضرورتی حیاتی دارد»، نوشته‌است: «باید برای آن روزها و آن صحنه‌ها مهیا باشیم و فریب صحنه‌سازی‌ها را نخوریم و از یاد نبریم که شیطانک‌های بنده شیطان بزرگ، اگرچه از داخل و خارج به حرکت درآمده‌اند، اما لشکر کلاغ‌ها را سنگی کافی است.»

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.