آن عثمان؛ ستاره یکی از خشنترین ورزشهای دنیا
آن عثمان، در کنار مبارزه مدیر تجاری یک شرکت انبوه سازی است
در اولین حضور حرفهای خود در مسابقات هنرهای رزمی ترکیبی (MMA) در همان راند اول نزدیک به ۳۰ ضربه زانو به شکم حریفاش زد. آن عثمانِ مالزیایی، در همان راند اول حریف سنگاپوری خود شریلین لیم ۲۳ ساله را در کشورش به روزی انداخت که مربی لیم از کنار قفس فریاد کشید:"داغوناش کردی"
در راند دوم و سوم، لیم بهتر مبارزه کرد تا در پایان پانزده دقیقه مبارزه حساس و نزدیک و با رای دو داور از سه داور مسابقه، دستاش به عنوان برنده بالا برود.
تماشاگران آسیایی آنقدر به این مسابقه علاقه نشان دادند، که مدتی بعد قرار شد بار دیگر تکرار شود؛ این بار در تاریخ ۱۴ مارس و در مالزی. عثمان گفت: "خوشحالم و افتخار میکنم که نام مالزی را به عنوان اولین زن حاضر در مسابقات رزمی درجه یک مطرح کردم. با این که برای مسابقه برگشت فشار روانی زیادی رویم است، اما نمی گذارم تمرکزم بهم بخورد. بدون شک در آن مسابقه از اولی بهتر عمل میکنم و این بار کار را به تصمیم داوران واگذار نمیکنم...این دفعه میخواهم برنده شوم، نه به خاطر خودم که برای سایر اعضای تیم و زنان کشورم. دوست دارم به زنان و مردان کشورم نشان دهم که میتوانند بین کار و رویاهایشان توازن برقرار کنند. اگر به خودتان باور داشته باشید و سخت کار کنید، فارغ از این که کجایی هستید یا از کجا آمدهاید، هر کاری را میتوانید انجام دهید."
مبارزه قبلی در ۲۸ کشور پخش شد و طبیعی هم بود که تا این حد مورد توجه قرار بگیرد. این اولینبار بود که زنی مسلمان در این سطح مسابقه میداد، آن هم از کشور مالزی که دین رسمیاش اسلام است.
ویکتور کوی، مالک ،(ONE FC) که بزرگترین شرکت برگزار کننده مسابقات MMA در آسیا است، میگوید: "دیدن یک زن قوی، روی فرم و مطمئن که روی صحنهای جهانی و در سطحی جهانی مبارزه میکند، برای زنان آسیایی عنصری نیروبخش است. به خصوص اگر او مسلمان باشد و از کشوری مثل مالزی آمده باشد."
مالزی شاید مانند ایران یا عربستان نباشد، اما آن جا هم تندروهای مذهبی حضور موثری دارند. همین اکتبر گذشته قانونی دراین کشور تصویب شد که تنها به مسلمانان اجازه استفاده قانونی از کلمه «الله» را میدهد. قانونی که موجب اعتراضات خشونتبار اقلیت مسیحی ساکن در این کشور شد که از سالیان دور برای نام بردنِ خدا، از همین کلمه استفاده میکنند.
البته عثمان ۲۷ ساله میگوید هیچگاه به خاطر جنسیت و یا تصمیماش برای عبور از خطوط قرمز از سوی جامعه طرد نشده است: "خوشبختانه تا به حال فشاری به خاطر این که زن مسلمانی هستم که در مسابقات MMA شرکت میکنم، به من وارد نشده. آنقدر خوش شانس هستم که تمام کسانی که میشناسم، حمایتام کردهاند."
آن عثمان در کنار تمرین و مسابقه به عنوان مدیر تجاری در یک شرکت خانهسازی هم مشغول است: "من به کارهای مشتریان شرق مالزی میرسم. این کاری تمام وقت است و من باید تمرینات صبح، ظهر و شب خودم را حول و حوش کار انجام دهم. غیر از کار و تمرین عاشق آفتاب گرفتن کنار ساحل به همراه خواهرها و دوستانم هستم. برنامهام واقعاً پر است، ولی دوست دارم و امیدوارم که الهامبخش بقیه باشم. در کنار کار سخت و شور و شوق زیاد، شما به زمانی هم احتیاج دارید تا به مغزتان استراحت بدهید."
طبق گفته ملوین یِئو، از بنیان گذاران MMA در مالزی عثمان به دو دلیل از سوی جامعه پذیرفته شده: تبلیغات جسورانه و پیاپی ONE FC و همچنین سخنان وزیر ورزش و جوانان مالزی که MMA را یکی از سه ورزش اساسی کشور نامید.
یِئو گفت: "او مسلمان است و مردم کارهایی که انجام میدهد را میبینند و با خودشان فکر میکنند که ما هم میتوانیم همان کارها را بکنیم.» در حالی که در سال ۲۰۱۳ تنها حدود ۱۰ نفر در باشگاه یِئو در جوهور باهور ثبتنام کردند، به دنبال نمایش عثمان تنها در ژانویه ۲۰۱۴ باشگاه بیش از ۲۰ عضو تازه وارد داشته است."
در کنار ویژگیهای شخصی عثمان، رقابت شدید سنگاپور و مالزی هم به جذابیت این رقابت اضافه میکند. کوی میگوید: "این مسابقه مالزی و سنگاپور است و این دو نفر هم رقابت خیلی خیلی داغی دارند.» دو سال پیش که ONE FC شروع به سرمایهگزاری در مالزی کرد، تنها یک باشگاه MMA در کوالالامپور، پایتخت مالزی وجود داشت، در حالی که اکنون بیش از ۳۰ باشگاه در این شهر فعالیت دارند. سنگاپور در حال حاضر ۱۰ باشگاه رزمی دارد و شاید این هم به زمینهای برای رقابت بین دو کشور تبدیل شود.
جذابیت مسابقه بین عثمان و لیم فقط محدود به مسائل حاشیهای نبود و «Bloody Elbow» که از وبلاگهای معتبر در MMA است، راند سوم مسابقه آنها را به عنوان «راند برتر سال» نامزد کرد. هرچند که این افتخار از نظر عثمان کافی نیست:« بدون شک در خانه و جلوی چشم هموطنانام پیروز خواهم شد. در همان راند اول ناکاوتاش میکنم!"