هویت‌های ناشناس آن‌لاین در خدمت قاچاق سکس

معضل قاچاق سکس که قربانیان آن در بسیاری موارد کودکان هستند، جدید نیست، اما اینترنت چالش‌های جدیدی برای پیگرد قانونی آن ایجاد کرده است. قاچاقچیان با هویت‌های ناشناس در اینترنت در پی طعمه‌های خود هستند.


پلیس فدرال آمریکا روز ۲۹ ژوئیه امسال اعلام کرد عملیات سه روزه‌‌اش در شهرهای مختلف در مقابله با قاچاق سکس موفق بوده است. بنا به گزارش پلیس در این هفتمین و بزرگ‌ترین عملیاتی که پلیس در این زمینه تا کنون داشته٬ ۱۰۶ نوجوان نجات یافته و ۱۵۲ قاچاقچی دستگیر شدند. نوجوانان بین ۱۳ تا ۱۷ سال سن داشتند و تقریبا همگی دختر بودند.


عملیات اخیر پلیس آمریکا بار دیگر معضلی همیشه موجود در این کشور و در کل جهان را یادآوری کرد: قاچاق انسان برای بهره‌جویی در تجارت سکس. این معضل اگرچه جدید نیست٬ اما عصر دیجیتال روش‌های کار هر دو طرف٬ چه قاچاقچی ‌و چه مجری قانون٬ را متحول کرده است.

جان رایان٬ رئیس مرکز ملی کودکان گم‌شده و استثمارشده٬ است. مرکزی که با پلیس فدرال آمریکا در عملیات‌اخیرش از طریق جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات همکاری داشته است. وی به شبکه رادیویی آمریکایی ان‌پی‌آر (NPR) می‌گوید: «تا پنج سال گذشته٬ قاچاق سکس چه برای افراد بالغ و چه کودکان در اماکن سنتی آن رخ می‌داد٬ مثل گوشه و کنار خیابان یا ایستگاه‌های اتوبوس، اما اینترنت خصوصا شبکه‌های اجتماعی آن‌لاین این موضوع را کاملا تغییر داده است.» او می‌گوید که در طول عملیات پلیس دفتر این مرکز با جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اینترنت مانند مرکز فرماندهی عمل کرده است.

وب‌سایت‌های ارزان طعمه‌یابی

شیلا سیمپکینز٬ یکی از قربانیان تجارت سکس در سن ۱۴ سالگی‌ست. او می‌گوید در همان سنین نوجوانی وقتی در دام قوادان گرفتار بود موضوعی برایش بسیار مشخص بود: یا باید با پول برمی‌گشت یا از طرف قواد کتک می‌خورد و سرش خرد می‌شد. شیلا اکنون پس از سال‌ها در موسسه پایان بردگی برای کمک به زنانی که روسپی‌گری را ترک ‌کرده‌اند کار می‌کند.



بیشتر قربانیان قاچاق سکس دختران جوان هستند بیشتر قربانیان قاچاق سکس دختران جوان هستند



البته اکنون زمانه نسبت به دوره‌ای که شیلا در دام قاچاقچیان گرفتار بود فرق کرده است. شبکه‌های اجتماعی آن لاین و وب‌سایت‌ها با امکان نامشخص بودن هویت که برای افراد فراهم کرده‌اند اقدامات مجرمانه را تسهیل کرده‌اند. یکی از سایت‌هایی که توسط قاچاقچیان انسان مورد بهره‌برداری بوده و در همکاری با پلیس تلاش کرد تا پلت‌فرم خود را مجددا پاک کند Backpage.com بود.

رایان می‌گوید که فضاهای آن‌لاین مثل Backpage "وب‌سایت‌هایی بسیار راحت و ارزان" برای قاچاقچیانی هستند که به دنبال قربانیان خود می‌گردند.

به گفته رایان بسیاری از قاچاقچیان عکس سوژه‌های خود را که برخی حتی زیر ۱۸ ساله‌‌ هستند در این وب‌سایت‌ها قرار می‌دهند و این کار را با هویت ناشناس انجام می‌دهند.

رایان می‌گوید که برای مثال کاربران Backpage می‌توانند حتی از روش‌هایی برای پرداخت وجه عضویت استفاده کنند که هویت آن‌ها را پنهان نگاه می‌دارد. چنین روش‌هایی که به صورت گسترده‌ای مجرم را غیرقابل پی‌گری می‌کند باعث مناقشه‌برانگیز بودن کار چنین وب‌سایت‌های آن‌لاینی‌ست.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.