بررسی روزنامههای صبح تهران؛ چهارشنبه ۱۹ تیر
رأی دهید
روزنامه قانون در گزارشی با تیتر «طعم گرﺍنی در سفرههای ﺍفطار» خبر داده است که همزمان با آغاز ماه رمضان در ایران مواد غذایی پُرمصرف از ده تا یک ۱۱۱ درصد نسبت به سال ۹۱ گرانتر شدهاند.
نماینده علی خامنهای در روزنامه کیهان نیز برای چندمین بار درباره به کارگیری احتمالی اصلاحطلبان در وزارتخانهها به حسن روحانی رئیس جمهور منتخب هشدار داده و نوشته است: «آقای روحانی با شناختی که میدانیم از اصحاب فتنه دارد، نباید جانب احتیاط را از دست بدهد.»
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در شماره چهارشنبه ضمن انتشار گفتوگویی با غلامرضا خواجه سروی، معاون فرهنگی وزیر علوم، از قول این مقام دولتی نوشته است: «دانشآموخته سکولار، ایران را عوض میکند با دلار»، اما «اگر در دانشگاهها افرادی را تربیت کنیم که بلد باشند قرآن بخوانند، به احکام و عقاید مسلط باشند، این افراد به خودی خود ضد جنگ نرم دشمنان میشوند و تهاجمات روی آنها اثر نمیکند».
روزنامه تهران امروز از قول قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن انتشار آمارهای تازهای از مصرفکنندگان به مواد مخدر در ایران نوشته است: «جوانان بیشترین مصرفکنندگان موادمخدر اند.»
روزنامه اعتماد گفتوگویی با اکبر اعلمی منتشر کرده و از قول این نماینده سابق مجلس نوشته است: «اصولگرایان افراطی همچنان کارشکنی خواهند کرد.»
روزنامه بهار در تیتر یک از «فرش قرمز سعودی پیش پای روحانی» خبر داده و نوشته که حسن روحانی قرار است در سفر به ریاض با پادشاه و مقامهای ارشد عربستان سعودی دیدار و مذاکره کند.
روزنامه بهار همچنین اظهارات معاون وزیر بهداشت را مورد توجه قرار داده که گفته است: «داروهای هندی و کرهای ارزانتر است، وارد میکنیم.»
روزنامه تهران امروز از قول دادستان تهران از بازداشت ۲۰ متهم هستهای خبر داده و همزمان مهدی دواتگری به روزنامه قانون گفته است که «به پرونده ستار بهشتی با حساسیت قتل رسیدگی شود».
موج دوباره گرانی در آغاز ماه رمضان
روزنامه قانون در گزارشی با تیتر «طعم گرﺍنی در سفرههای ﺍفطار» خبر داده است که همزمان با آغاز ماه رمضان در ایران مواد غذایی پُرمصرف از ده تا ۱۱۱ درصد نسبت به سال ۹۱ گرانتر شدهاند.
به نوشته این روزنامه، «لبنیات ۴۰٫۷ درصد، تخم مرغ ۵۹٫۷ درصد، برنج ۶۴٫۲ درصد، حبوبات ۱۱۱ درصد، سبزی ۸۴٫۴ درصد» نسبت به سال ۹۱ گرانتر شدهاند.
روزنامه قانون همچنین نوشته است: «گوشت ۵۵٫۶ درصد، مرغ ۱۱٫۹ درصد، چای ۱۰۰ درصد، روغن ۵۸٫۲ درصد، میوه ۱۸٫۳ درصد» در تیرماه سال ۹۲ نسبت به تیرماه سال ۹۱ گرانتر شده است.
این روزنامه گزارش داده است که «قیمت هر کیلو آش در ماه رمضان سال ۹۱ برابر با ۳۵۰۰ تومان بود، اما در سال جاری افزایش قابل توجه قیمت حبوبات، پیاز، روغن و رشته آشی سبب شده است هر کیلو آش در واحدهای مجاز صنفی به قیمت ۵ هزار تومان و شله قلمکار ۶ هزار تومان فروخته شود».
همچنین قیمت حلیم یک سال پیش از سوی اتحادیه صنف چلوکبابیها «هر کیلو ۴ هزار تومان» اعلام شده بود، اما حالا کف قیمتی حلیم هر کیلو ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار تومان» تعیین شده است.
روزنامه قانون با اشاره به افزایش ۱٫۵ برابری قیمت زولبیا و بامیه نوشته است: «قیمت هر کیلو زولبیا و بامیه در ماه رمضان قبلی ۴ هزار و ۵۰۰ تومان بود، اما در سال جاری هر کیلو زولبیا و بامیه به قیمتی برابر با ۷ هزار تومان عرضه میشود، و قیمت کله پاچه هم که از خوراکیهای محبوب ماه رمضان است از ۱۸ هزار تومان سال ۹۱ به ۳۰ هزار تومان در حال حاضر رسیده است».
این روزنامه با تاکید بر این که «افزایش قیمت حبوبات و گوشت و مرغ و تخم مرغ» در روزهای اخیر، نوشته است که قیمت لبنیات هم بار دیگر در آستانه ماه رمضان افزایش یافت، در حالی که طبق آمار اعلام شده از سوی فعالان صنعت لبنیات، قیمت شیر در طول دو، سه سال اخیر ۲۰۰ درصد» گرانتر شده است.
اتهامات معاون وزیر علوم علیه دانشگاهیان سکولار
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در شماره چهارشنبه ضمن انتشار گفتوگویی با غلامرضا خواجه سروی، معاون فرهنگی وزیر علوم، از قول این مقام دولتی نوشته است: «دانشآموخته سکولار، ایران را عوض میکند با دلار.»
غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت محمود احمدینژاد گفته است: «اگر بخواهید یک فرد متعهد تربیت کنید که اعتقاد داشته باشد باید برای ایران خوب کار کرد، باید جنبههای دینی را در او قوی کنیم و به اصطلاح آدم برای خودمان درست کنیم و این میطلبد که قانون ما سکولار و بیتفاوت نباشد. نه این که بگوید من علم و تحقیقات و فناوری را دنبال میکنم، بقیهاش به من ربطی ندارد. تربیتیافته این نگاه همه کشور را با یک دلار عوض میکند و میرود.»
غلامرضا خواجه سروی همچنین گفته است که در دوره اصلاحات گروهی میخواستند بودجه فرهنگی وزارت علوم را «صرف کارهای سیاسی کنند»، اما در هشت سال گذشته «خیلی از کارها طراحی شد، مثل اردوها و سفرهای دانشجویی زیارتی یا فرهنگی که بسیار مهم بودند و فراگیری لازم را داشتند».
معاون فرهنگی وزارت علوم در عین حال گفته است که «دانشگاهها در حوزه اعتقادی کمبودهایی دارند، مثل آموزش قرآن و احکام و عقاید و اگر در دانشگاهها افرادی را تربیت کنیم که بلد باشند قرآن بخوانند و به اندازه شأن دانشگاهی خود چیزی از آن درک کنند، به احکام و عقاید در حد یک فرد دانشگاهی مسلط باشند، این افراد به خودی خود ضد جنگ نرم دشمنان میشوند و تهاجمات روی آنها اثر نمیکند».
معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به طرحهای خود برای اسلامی کردن دانشگاهها، ازدواجهای دانشجویی و راهاندازی مساجد در دانشگاهها گفته است: «من حدود ۷-۶ سال دبیر ستاد اقامه نماز وزارت علوم بودم، نماز جماعت و رونق مسجد را در دانشگاهها پیگیری میکردم و خیلی از دانشگاههای مطرح و چندهزار نفری ما فاقد مسجد بودند. نماز جماعتشان در زیر پله خوانده میشد. وقتی از دانشگاه میخواستیم آن را اصلاح کند، میگفتند مسجد ربطی به ما ندارد.»
این مقام وزارت علوم با تاکید بر راهاندازی مساجد در تمام دانشگاهها گفته است: «ما نمیتوانیم به مردم بگوییم نماز بخوانید، نتوانند مسجد پیدا کنند. بگوییم غسل کنید، حمام نداشته باشند، بگوییم ازدواج کنید، ولی امکانات نداشته باشد.»
معاون فرهنگی وزارت علوم با تاکید بر لزوم ادامه طرح اسلامی کردن دانشگاهها در دولت آینده، گفته است که وزیر علوم آینده باید «برای مباحث علمی و حاکمیت دینی بر دانشگاهها انگیزه شخصی داشته باشد».
جوانان بیشترین مصرفکنندگان مواد مخدر در ایران
روزنامه تهران امروز از قول طاها طاهری، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، آمارهای تازهای از مصرفکنندگان به مواد مخدر منتشر کرده و نوشته است: «جوانان بیشترین مصرفکنندگان مواد مخدراند».
طاها طاهری، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر که در سالهای دهه هفتاد با نام مسعود صدرالاسلام از فرماندهان ارشد نیروی انتظامی بود به روزنامه تهران امروز گفته است: «میزان مصرف مواد در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال معادل ۳٫۵۶ درصد، گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال معادل ۱۶٫۸۳ درصد، ۲۵ تا ۲۹ سال معادل ۱۴٫۳۲ درصد است» و در مجموع «بیش از ۳۴ درصد مصرفکنندگان مواد مخدر «۱۵ تا ۲۹ سال سن دارند».
این مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره «وضعیت تحصیلات مصرفکنندگان مواد مخدر» نیز گفته است که در میان مصرفکنندگان مواد مخدر «۵٫۶۸ درصد بیسواد، ۸٫۰۳ درصد تحصیلات ابتدایی، ۱۱٫۷۶ درصد راهنمایی، ۳۷٫۸۶ درصد متوسطه، ۱۵٫۲۲ درصد مقطع کاردانی و ۲۱٫۴۵ درصد لیسانس و بالاتر را دارند».
به این ترتیب ۳۶٫۶۷ درصد از مصرفکنندگان مواد مخدر به گفته قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر مدارک تحصیلی بالاتر از «کاردانی» دارند.
به نوشته روزنامه تهران امروز، «۹۱ درصد معتادان به مواد مخدر در ایران را مردان و ۹ درصد را زنان تشکیل میدهند».
معاون سازمان غذا و دارو: داروهای هندی و کرهای ارزانتر است، وارد میکنیم
روزنامه بهار گزارش داده است که «مشکلات کمبود و گرانی دارو در یک سال اخیر باعث شده تا مسئولان حوزه غذا و دارو کشور، به سمت داروهای تولیدی کشورهای آسیای شرقی که ارزانتر از داروهای کشورهای دیگر مانند کشورهایی اروپایی است، روی بیاورند».
این روزنامه از قول شمسعلی رضازاده معاون سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت نوشته است که «برنامهریزیها به سمت افزایش واردات دارو از هند و کره انجام میشود و داروهای ارائهشده از این کشورها برای ورود در اولویت بالاتری بررسی میشوند».
به نوشته این روزنامه، شمسعلی رضازاده از «هزینه کمتر داروهای تولیدشده در کشورهای آسیایشرقی و راحتتربودن مبادلات مالی با این کشورها» به عنوان دلیل افزایش واردات دارو از هند، کره و چین یاد کرده و گفته است: «فعلا دارویی نهایی از چین وارد نمیشود، اما ۹۰ درصد مواد اولیه دارویی از هند و چین وارد خواهد شد» و علاوه بر این «واردات دارو از شرکتهایی که سازمان غذا و دارو آنها را تایید کند، افزایش پیدا خواهد کرد».
معاون سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت همچنین گفته است: «فعلا حدود پنج درصد واردات دارو به کشور از آسیای شرقی و کشورهایی مثل هند یا کره است که بنا داریم این میزان را افزایش دهیم. این کشورها هنوز تکنولوژی داروهای پیشرفته مثل فاکتورهای خونی یا داروهای بایوتکنولوژی را ندارند به همین علت داروهای وارداتی ما از منابع اروپایی است که بیشتر داروهای ضد سرطان را شامل میشود».
به گفته شمسعلی رضازاده، امکان «افزایش واردات دارو از آسیای شرقی و کشورهایی مثل هند و کره تا ۱۰ یا حتی ۲۰ درصد داروهای وارداتی وجود دارد، اما این کار به صورت یک دفعه انجام نمیشود و سیر آن کند خواهد بود. چون باید ارزیابی دقیقی درباره کیفیت داروهای وارداتی انجام شود».
روزنامه بهار نوشته است: «با این که معاونت غذا و دارو درصدد است تا کمبود و گرانی دارو را با وارد کردن داروهای ارزان از آسیای شرقی حل کند، ولی همچنان هشدارها درباره دارو پابرجاست» و روز سهشنبه عباسعلی زالی رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی گفت: «با کمبود ۱۵۰ قلم دارو در بازار روبهرو هستیم».