جدی شدن شیوع ویروس خطرناک زیکا

ویروس زیکا از طریق پشه آئدس منتقل می‌شودبه گزارش شبکه خبری ام‌اس‌ان، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا در گزارشی اعلام کرد که مواردی از بیماری عفونی «زیکا» که ویروس آن به همراه مسافران از آفریقا به آمریکا آورده می‌شود در چند نقطه از این کشور رویت شده است.
 
زیکا، ویروسی که مرکز شیوع آن غرب آفریقاست و توسط پشه‌های آئدس به انسان منتقل می‌شود باعث بیماری‌های کشنده‌ای چون تب زرد، چیکونگونیا و تب دنگی می‌شود.
 
مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا گفته است که ۱۲ مورد ابتلا به این بیماری در ایالت‌های فلوریدا، هاوایی، ایلینوی، نیوجرزی و تکزاس دیده شده است. تمام این موارد در بین افرادی که به تازگی از کشورهای غرب آفریقا به آمریکا بازگشته‌اند مشاهده شده است.
 
هر چند موارد ابتلا به این ویروس در کشور آمریکا مشاهده شده است، اما به نظر می‌رسد در تمام قاره آمریکا مواردی از آن دیده شده است. تا اواسط ماه اول میلادی سال ۲۰۱۶، موارد ابتلا به زیکا به ۲۰ کشور این قاره گسترش پیدا کرده است. در برزیل زیکا به عنوان بحرانی برای سلامت عمومی اعلام شده است.
ابتلای زنان باردار به زیکا در برزیل باعث تولد نوزادانی با جمجمه بسیار کوچک شده است که باعث عدم رشد مغزی این کودکان می‌شود. بیش از سه هزار و پانصد مورد ابتلا به این ویروس در نوزادان در برزیل گزارش شد است.
 
نیویورک تایمز در گزارشی خبر از تولد اولین بچه آمریکایی مبتلا به ویروس زیکا در ایالت هاوایی داده بود. مادر این بچه در تابستان امسال در کشور برزیل به سر برده بود و به نظر می‌رسد که در آنجا به ویروس زیکا مبتلا شده است.
 
در هفته‌های اخیر مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا توصیه‌هایی برای اتباع این کشور که به کشور برزیل سفر می‌کنند صادر کرده است.
 
یکی از مشکلات مسئولان بخش پزشکی و سلامت تشخیص بیماری زیکا است. علائم این بیماری مشابه بسیاری از دیگر بیماری‌های عفونی و مفصلی است. از طرفی هشتاد درصد ناقلان این بیماری علائمی از بیماری را در خود نشان نمی‌دهند بلکه فقط ویروس را به بقیه منتقل می‌کنند.
 
از علائم زیکا تب، جوش و خارش، درد مفصلی، قرمز شدن چشم‌ها، سردرد و تهوع است که روز‌ها ادامه دارد.
 
هنوز واکسنی برای بیماری زیکا ساخته نشده و تنها راه پیشیگیری از آن جلوگیری از گزیدگی پشه آئدس است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +270شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +229شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +185پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +149سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +137ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +119فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +117پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +108کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +104ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +99مارکو روبیو: هنگام صحبت از ایران، منظورم مردم نیستند، ملایان شیعه مذهبی حاکم بر کشور را می‌گویم