حضور مردم " نه" بزرگ به جمهوری اسلامی
رهبر جمهوری اسلامی در نظر دارد برای جلوگیری از تبعات حضور مردم به مرور انتخابات ریاست جمهوری در همین حد کودتایی اش را هم از مردم بگیرد و به نمایندگان مرده ای بسپارد که به اشاره انگشتانش منافع مردم را به باد می دهند. خامنه ای می خواهد همه کسانی را که به نوعی مزاحم این طرز تفکر می توانند باشند از سر راه بر می دارد.
بهروز بهبودی
مدت ها پیش از انتخابات افرادی مختلف والبته بیشتر امنیتی و سپاهی از وقوع فتنه ای دیگر این بار قبل از انتخابات خرداد ماه خبر داده بودند. هرچند در آن هنگام بسیاری از تحلیلگران، اخبار و سخنانی از این دست را حاصل توهم گویندگان دانسته بودند، اما با اتفاقات اخیر که بنا بر برخی از اخبار با فشار وزارت اطلاعات، یکی از کاندیداها و دسته گل شورای نگهبان رقم خورد، معلوم گردید تمام هیاهوهای مدت ها پیش برای آن بود که سردمداران رژیم زمینه را برای کودتایی دیگر این بار پیش از انتخابات فراهم کنند. البته ناگفته نماند که کودتای سال 88 هم از پیش از انتخابات طراحی شده بود اما در آن زمان هنوز نظام جمهوری اسلامی تا به اندازه امروز در مقابل مردم گستاخ نشده به همین دلیل از رو کردن نیت خود تا روزهای پس از رای گیری خودداری کرده بود.
این بار اما رژیم پیش از انتخابات خیال خود را از بابت مردم آسوده کرد تا هم از اتفاقات چهار سال پیش جلوگیری کند و هم به مردم بفهماند آنها در نظام ولایت مطلقه فقیه کاره ای نیستند و برای رای و نظر آنها در عمل تره ای هم خرد نمی شود. نگاهی به شکل مناظره های امسال که از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش می شود حتی نشان می دهد کاندیداها هم هیچ ارزش و اعتباری در نگاه طراحان ماجرا ندارند. مناظره ها هم تنها برای خالی نبودن عریضه و البته در نقش کبریتی بی خطر هستند که باز باید از هیجان های اجتماعی جلوگیری کنند. رژیم با همه توان خود امسال می کوشد تا کودتایی تمام عیار را رقم بزند و از آنجایی که از مردم و واکنش آنها ترس دارد، دائم پس از هر اقدامی بلندگوهای خود را به میان رسانه ها می فرستد تا هم اقدامات انجام شده را توجیه کنند و هم آبی روی آتش خشم مردم ریخته باشند.
همه این اتفاقات از آنجا ناشی می شود که خامنه ای می خواهد اثبات کند دو پادشاه در یک اقلیم نمی گنجند و همانطور که خاتمی گفته بود او نه به یک قدرت دیگر که به یک تدارکاتچی نیاز دارد. عمده مشکل خامنه ای در همه سال های رهبری اش، رئیس جمهوری هایی بوده اند که اگرچه مجیزش را در دوره هایی می گفتند و خود را پیرو ولایت فقیه می دانستند اما در عمل گاه درمقابلش می ایستادند. خامنه ای با آوردن احمدی نژاد کوشیده بود که این دوگانگی ها را در قوه مجریه به یگانگی تبدیل کند اما محاسباتش درست از آب درنیامد. خامنه ای در سال های گذشته توانسته است قوه مقننه را هم چون قوه قضائیه بله قربان گوی خود سازد. ولی آیا این مجلس فرمایشی حاصل بی اعتنایی مردم به انتخابات و تحریم آن در دوره گذشته نبود؟
رهبر جمهوری اسلامی در نظر دارد برای جلوگیری از تبعات حضور مردم به مرور انتخابات ریاست جمهوری در همین حد کودتایی اش را هم از مردم بگیرد و به نمایندگان مرده ای بسپارد که به اشاره انگشتانش منافع مردم را به باد می دهند. خامنه ای می خواهد همه کسانی را که به نوعی مزاحم این طرز تفکر می توانند باشند از سر راه برمی دارد. او در پی یکدست سازی قدرت در کشور است و قدرت یکدست شده دیگر قدرت هفتاد ملیون مردم نیست. خامنه ای می گوید تنها یک رای در انتخابات دارد و دروغ هم نمی گوید اما با همه وجود می کوشد تا این یک رای نه برابر با رای همه مردم ایران که بالاتر از آن باشد و یکی از اقدامات اساسی در این راه بی انگیزه کردن مردم در استفاده از حق رایشان است.
بی شک مردم با عدم حضور خود در انتخابات او را به اهدافش نزدیکتر می کنند. البته که رژیم با جعل آمار و ارقام از یک نفر شرکت کننده ده ها هزار نفر می سازد اما به مرور وقتی این مسئله جا افتاد که دیگر نمی توان با وجود فناوری اطلاعات در دنیای امروز این نوع جعل ها و تقلب ها را ادامه داد، زمینه برای پارلمانی کردن انتخابات ریاست جمهوری و به عبارت دیگر نخست وزیر فراهم تر می شود. اینها همه بهانه هایی است که حکومت به دنبال آن است تا حق به جانب بگوید ما خواستیم اما مردم نخواستند از حق و حقوق خود استفاده کنند و برای ما راه دیگری وجود نداشت.
اینها همه سناریوهایی است که در دراز مدت شکل خواهد گرفت و زمینه های آن در روزهایی مثل انتخابات آینده است. بنابراین مردم نباید بهانه لازم را به دست حکومتی بدهند که می خواهد دایره خودی ها را روز به روز تنگ تر سازد. وجود مردم خار بزرگی در چشمان کسانی است که حضور آنها را نمی خواهند و در پی آنند تا با خیالی آسوده زمینه های سلطنت خامنه ای و جانشینانش را فراهم آورند و به همین دلیل است که می کوشند تا جامعه را از عقلانیت به سوی خرفه گرایی سوق بدهند زیرا با خرافه گرایی است که می توان همچنان امثال خامنه ای را بر تخت قدرت نگاه داشت.
انتخابات آینده روزنه ای است که رژیم می کوشد آن را از دست مردم بگیرد. آیا عقلانی است مردم خود با دستانشان آن را به سران حکومت تقدیم کنند. رژیم در پی پیشروی و فتح تمام خاکریزهاست عقب نشینی امروز باعث فتح همین روزنه های باقیمانده می شود. به یقین حضور مردم در صحنه، سبب می گردد اگر نه یک گام که حداقل نیم گام به طرف جلو برداشته شود.
امروز رسالت بزرگی بر دوش مردم ایران نهاده شده است. امروز مردم باید نهضتی را که از دوران مشروطه برای رسیدن به آزادی و دموکراسی شروع شد و متاسفانه به دلایلی که کمابیش می دانیم از مسیرش منحرف گردید به سرانجامی برسانند. زندگی روشن نسل آینده به ایستادگی امروز مردم در برابر مستبدانی بستگی دارد که با همه توان می کوشند حقوقشان را پایمال کنند و مانع نورافشانی خورشید دموکراسی در این خاک بلازده بشوند. بی انگیزگی و بی تفاوتی با همراهی کردن با این خفاش صفتان تفاوتی ندارد حداقل نتیجه آن یکی است و آن گسترش روز افزون استبداد مستبدانی نظیر خامنه ای است که بودن خود را در نبودن مردم می بینند.
بهروز بهبودی
ونکوور – جمعه 10 خرداد ۱۳۹۲