بی بی سی: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، در واکنش به صدور قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: «پاسخ متقابل ایران در دستور کار قرار گرفته و راهاندازی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شده است.»
آقای قالیباف گفت «این قبیل تصمیمات سیاسی» باعث میشود که کشورها برای حفظ امنیت ملی خود «به سمت اقدامات خارج از پروتکلهای آژانس» بروند.
در همین حال، خبرگزاری کیودو ژاپن به نقل از منابع دیپلماتیک ایرانی گزارش کرده است که ایران و سه کشور اروپایی (بریتانیا، آلمان و فرانسه) از روز جمعه ۲۹ نوامبر (۹ آذر) دور تازهای از «مذاکرات هستهای» را در ژنو آغاز میکنند.
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه (۲۱ نوامبر/ اول آذر)، قطعنامه پیشنهادی چهار کشور غربی را تصویب و ایران را برای گسترش فعالیتهای هستهای و عدم همکاری لازم با آژانس محکوم کرد. این دومین قطعنامه علیه ایران در شش ماه گذشته بود.
در این قطعنامه از مدیرکل آژانس خواسته شد قبل از نشست بعدی شورای حکام در ماه مارس، گزارش جامعی از وضعیت فعالیتهای هستهای و میزان همکاری ایران با آژانس ارائه کند.
هدف قدرتهای غربی از این قطعنامه، افزایش فشار دیپلماتیک بر ایران برای بازگشت به تعهداتش در توافقهای هستهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
ایران گفته بود که در صورت تصویب قطعنامه شورای حکام فورا واکنش نشان خواهد داد و ساعتی پس از تصویب قطعنامه در بیانیهای گفت «تعداد متنابهی سانتریفیوژ جدید و پیشرفته» راهاندازی خواهد کرد.
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، هم روز گذشته گفت: «ایران خود را برای مقابله با تهدیدها آماده کرده است» اما در عین حال «تعامل را به تقابل» ترجیح میدهد.
او در مقالهای که در روزنامه ایران، روزنامه رسمی دولت، به چاپ رسید، با اشاره به افزایش فشار سه کشور اروپایی و آمریکا گفت آنها تاکنون نتوانستهاند به نتیجه مورد نظر خود برسند.
آقای کمالوندی گفت «تعداد کشورهای حمایتکننده از قطعنامههای ارائه شده هر بار نسبت به دفعه قبل» کمتر شده است و «افزایش سطح و میزان غنیسازی و توسعه زیرساختهای صنعت هستهای ایران هر بار بیشتر از قبل» کشورهای غربی را در رسیدن به اهدافشان ناکام گذاشته است.
دونالد ترامپ در دوران اول ریاستجمهوری خود، آمریکا را یکجانبه از برجام خارج کرد و تحریمهایی فراگیر را به اجرا گذاشت. ایران هم متقابلا مرحله به مرحله اجرای تعهدات خود در برجام را متوقف کرد.
پس از روی کار آمدن جو بایدن، دولت حسن روحانی و دولت ابراهیم رئیسی مذاکراتی را برای احیای برجام و رفع تحریمها دنبال کردند اما هیچ کدام به نتیجهای نرسید.
برنامه راهبردی جامع اقدام مشترک که به اختصار برجام نامیده شد، توافقی است که یک سال قبل از به قدرت رسیدن آقای ترامپ در روز سهشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴، میان ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین) به علاوه آلمان به امضا رسید و از دی ماه همان سال اجرایش آغاز شد.
+3
رأی دهید
-10
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۷۳
HAPPINESS - لندن، انگلستان
روایتی است که میگن مورچه ای از کنار نعلبندی رد میشده، میبینه پای اسبی را نعل میزنند. مورچه هم پای خودش را بالا میبره و به نعلبند میگه، یه نعل هم به پای من بزن!!!
0
3
یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
وقتی زمانش برسد همان سانتریفیوژها را چرب می کنند. قدرت های بزرگ نمیگذارند دیوانگان عاشق امام زمان که تاکنون بیش از ۱۰۰۰۰ موشک به سر مردم بیگناه اکثرا اسراییل و بعضا عربستان و پاکستان و کردستان فرستاده اند به این سلاح کشتار جمعی دست یابند. یک چاقو در دست زنگی مست فقط بادمجان پوست نمی کند و حتماا مصیبت می افریند
0
2
یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.