بریتانیا: در صورت لزوم به «فعال کردن مکانیزم ماشه» متوسل خواهیم شد

بی بی سی: وزارت خارجه بریتانیا می‌گوید این کشور برای «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی» از هیچ گام دیپلماتیکی فروگذار نخواهد کرد و حتی در صورت ضرورت به «فعال کردن مکانیزم ماشه» متوسل خواهد شد.

یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا به بی‌بی‌سی گفت «ما همراه با شرکای بین‌المللی به مطرح کردن نگرانی‌ها در مورد برنامه اتمی ایران ادامه می‌دهیم و از طریق کانال‌های دیپلماتیک مختلف از جمله سازمان ملل و نشست‌های سه‌ ماهه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای کاهش تنش تلاش می‌کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا این اظهارات را در پاسخ به پرسش بی‌بی‌سی در مورد مذاکراتی مطرح کرد که گزارش شده است روز جمعه بین ایران و سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا انجام می‌شود.

این سخنگو افزود: «ما عمیقا نگرانیم که ایران افزایش ذخایر اورانیوم خود را ادامه می‌دهد، از جمله اورانیوم غنی‌‌شده با خلوص بالا که برای مصارف غیرنظامی هیچ توجیه معتبری ندارد. »

در بیانیه وزارت خارجه بریتانیا همچنین آمده که این ذخایر، ایران را به داشتن مواد اتمی لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک می‌کند و چنین ذخیره‌ای برای کشوری که سلاح اتمی ندارد بی‌سابقه است.

پیشتر سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت تهران و سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا جمعه مذاکره می‌کنند.

اسماعیل بقائی گفت که این مذاکرات در مورد «مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی» از جمله «موضوع فلسطین، لبنان و موضوع هسته‌ای» خواهد بود.

قبل از اظهارات آقای بقائی، خبرگزاری‌ کیودو ژاپن به نقل از منابع دیپلماتیک ایران گزارش کرده‌ بود که تهران و سه کشور اروپایی از روز جمعه ۲۹ نوامبر (۹ آذر) دور تازه‌ای از «مذاکرات هسته‌ای» را در ژنو آغاز می‌کنند.

به گفته آقای بقائی این مذاکرات جدید «در ادامه گفتگوهای انجام شده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک» است.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه (۲۱ نوامبر/ اول آذر)، قطعنامه پیشنهادی چهار کشور غربی را تصویب و ایران را برای گسترش فعالیت‌های هسته‌ای و عدم همکاری‌ لازم با آژانس محکوم کرد. این دومین قطعنامه علیه ایران در شش ماه گذشته بود.

در این قطعنامه از مدیر‌کل آژانس خواسته شد قبل از نشست بعدی شورای حکام در ماه مارس، گزارش جامعی از وضعیت فعالیت‌های هسته‌ای و میزان همکاری‌ ایران با آژانس ارائه کند.

هدف قدرت‌های غربی از این قطعنامه، افزایش فشار دیپلماتیک بر ایران برای بازگشت به تعهداتش در توافق‌های هسته‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

ایران گفته‌ بود که در صورت تصویب قطعنامه شورای حکام فورا واکنش نشان خواهد داد و ساعتی پس از تصویب قطعنامه در بیانیه‌ای گفت «تعداد متنابهی سانتریفیوژ جدید و پیشرفته» راه‌اندازی خواهد کرد.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران امروز در واکنش به صدور قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «پاسخ متقابل ایران در دستور کار قرار گرفته و راه‌اندازی مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شده است.»

آقای قالیباف گفت «این قبیل تصمیمات سیاسی» باعث می‌شود که کشورها برای حفظ امنیت ملی خود «به سمت اقدامات خارج از پروتکل‌های آژانس» بروند.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، هم روز گذشته گفت: «ایران خود را برای مقابله با تهدیدها آماده کرده است» اما در عین حال «تعامل را به تقابل» ترجیح می‌دهد.

او در مقاله‌ای که در روزنامه ایران، روزنامه رسمی دولت، به چاپ رسید، با اشاره به افزایش فشار سه کشور اروپایی و آمریکا گفت آنها تاکنون نتوانسته‌اند به نتیجه مورد نظر خود برسند.

آقای کمالوندی گفت «تعداد کشورهای حمایت‌کننده از قطعنامه‌های ارائه شده هر بار نسبت به دفعه قبل» کمتر شده است و «افزایش سطح و میزان غنی‌سازی و توسعه زیرساخت‌های صنعت هسته‌ای ایران هر بار بیشتر از قبل» کشورهای غربی را در رسیدن به اهدافشان ناکام گذاشته است.

دونالد ترامپ در دوران اول ریاست‌جمهوری خود، آمریکا را یک‌جانبه از برجام خارج کرد و تحریم‌هایی فراگیر را به اجرا گذاشت. ایران هم متقابلا مرحله به مرحله اجرای تعهدات خود در برجام را متوقف کرد.

پس از روی کار آمدن جو بایدن، دولت حسن روحانی و دولت ابراهیم رئیسی مذاکراتی را برای احیای برجام و رفع تحریم‌ها دنبال کردند اما هیچ کدام به نتیجه‌ای نرسید.

برنامه راهبردی جامع اقدام مشترک که به اختصار برجام نامیده شد، توافقی است که یک سال قبل از به قدرت رسیدن آقای ترامپ در روز سه‌شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴، میان ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین) به علاوه آلمان به امضا رسید و از دی ماه همان سال اجرایش آغاز شد.
+24
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۱
    volvo v50 - گنت، بلژیک
    دعوای زرگری و ملت هم بازیچه. قدرت ها هم در حال سواری گرفتن تا منافعشون تامین باشه خبری نیست
    3
    12
    یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    rood120 - منچستر، انگلستان
    خخخخخ، بابا آن زمان گذشت که یک خط نامه می نوشتید از لندن به طهران و مهره بی غیرت تان که شاه کرده بودید با خفت و خاری بدون جرعت داشتن گفتن نه کشورش را ترک کنه با قطار پر از پول . اون زمان به تاریخ سپرده شد سال ها رضا شاه قرارداد ننگین نفت را با شما امضا کرد و نفت مفت بردید الان جرات دارید یک سر تشریف بیاورید ایران تا از تون پذیرایی بشه ، چند سال پیش که ملوانان شما وارد آب‌های ایران شدند یادتون نره که لباس هاشون را از تنشان در آوردیم و با کت شلوار راهی کردیم شان کشورشان که وزیر دفاع آن زمان گفت که چقدر خاری شدیم که لباس های ارتش ما را از تن درآوردند هاهاها . ایران پایدار و قوی اتم هم داره بوقتش رو میشه وطن فروشان هم بسوزند و خود را ارزان بفروشند .
    10
    1
    یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.