سریع القلم : ما ایرانیها الآن در سال ۱۶۴۰ میلادی هستیم
رأی دهید
محمود سریعالقلم، نویسنده کتاب «اقتدارگرایی ایرانی در دوران قاجار» در نشست نقد کتابش گفت: میخواستم با نوشتن این کتاب این پیام را بدهم که «تا زمانی که فکرمان اصلاح نشود و رفتارهای ناپسند اجتماعیمان را ترک نکنیم، نمیتوانیم مقدمات توسعه را انجام دهیم.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمود سریعالقلم، استاد دانشگاه، در نشست نقد و بررسی کتابش با عنوان «اقتدارگرایی ایرانی در دوره قاجار» که عصر روز سهشنبه، هفتم خرداد، در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس با حضور تعدادی از دانشجویان و استادان این دانشگاه و دانشگاههای دیگر به همت انجمن علوم سیاسی برگزار شد، در پاسخ به سؤالها، انتقادها و نظرهای دانشجویانی که کتاب او را خوانده بودند، گفت: این نقد را میپذیرم که این کتاب زمان مشخصی ندارد و این مهمترین نقد به این کتاب است.
او عنوان کرد: بحث توسعه یک بحث ایرانی نیست. توسعه مفهومی است که از جغرافیای اروپا آغاز و سپس جهانی شد. ایران در قرنهای گذشته فرهنگ و سازوکار خود را در اداره جامعه داشته و در معرض توسعهای قرار گرفته که از اروپا آغاز شد و در اثر همین امر امروز بیش از ۸۰ درصد زندگی ایرانیها غربی است، اما به دلایل روانی نمیخواهیم آن را بپذیریم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه امروز ما ایرانیها در یک دوره خوب تاریخی قرار گرفتهایم، اظهار کرد: جامعه ما به شدت در حال رشد است، اما به نظرم متوجه آن نیستیم. البته معتقدم ما ایرانیها الآن در سال ۱۶۴۰ میلادی هستیم. ممکن است بعضیها از این حرف من ناراحت شوند اما این انتقاد من است. در عین حال فکر میکنم بهخاطر پیشرفت تکنولوژی و عصر ارتباطات این فاصله تاریخی خیلی سریع طی خواهد شد.
نویسنده کتاب اقتدارگرایی ایرانی با اشاره به برخی اعتقادهای دیگر نسبت به این کتاب تصریح کرد: من به شدت تحت تاثیر محیطی که در آن به مدت ۱۳ الی ۱۴ سال تحصیل کردم، قرار دارم که این دوره با حضور و شرکتم در کنفرانسهای بینالمللی متعدد ادامه داشته است.
او ادامه داد: شاید برخی اعتقادها از این منظر به من و این کتاب وارد است اما من در مدت حضورم در خارج کشور شاهد یک نظم خاص در روابط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بودم؛ نظمی که در آن یک استاد دانشگاه مثل روزنا که استاد من بود، برای هفت ثانیه تاخیر از دانشجویان عذرخواهی میکرد و این نوع مسائل یک منظومه ذهنی برای من ایجاد کرد که در این منظومه توسعه معنا پیدا میکند.
سریعالقلم تاکید کرد: من در این کتاب از منظر بینالمللی به مسائل ایران نگاه میکنم و معتقدم عامه مردم ایران دنبال دموکراسی نیستند. برای مردم ایران توسعه سیاسی در اولویت نیست. ممکن است برای برخی از افراد جامعه از جمله نخبگان دانشگاهیان این مسأله مهم باشد، اما برای اکثریت جامعه مهم نیست. از مشروطه تاکنون ما نتوانستیم توسعه سیاسی را در کشور نهادینه کنیم، چرا که عامه مردم ایران پشت این فکر نبودند. او تأکید کرد: نقطه عزیمت من در این کتاب تحت تأثیر جامعه جهانی است.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: توسعه متعلق به من و شما نیست و بیرون از فضای ذهنی و تاریخی ما وجود دارد. ما باید انتخاب کنیم که آن را میخواهیم یا نه. توسعه اصول مشترکی دارد، اما در مدلهای مختلفی اجرا میشود. ما در مقاطعی سعی کردیم بین مدرنیته و سنت پیوند بزنیم، اما موفق به این کار نشدیم.
سریعالقلم در ادامه از نوشتن کتابی با عنوان «نقشه راه پیشرفت ایران» خبر داد و گفت: من در حال تهیه متنی تحت این عنوان هستم که در آن نارساییها و کاستیهایی را که در نوشتههای دیگر وجود داشته است، اصلاح خواهم کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به انتقاد دانشجویان به بخشی از کتابش مبنی بر اینکه در این کتاب مشخص نیست توسعهای را باید از اصلاح فکر شروع کنیم یا از معیشت، گفت: اصل مسأله توسعه فکر است. تعاریف ما از زندگی، جهانبینیهای مختلفی را ایجاد میکند و این ریشه در تفکرات افراد یک جامعه دارد تا در طرز فکرمان تغییری ایجاد نشود. چیزی عوض نمیشود و کانون بحث من در این کتاب هم مساله «فکر» است. من به این تفکر اعتقاد دارم کسی که بیشتر فکر میکند، انسانی دیندار است.
او با بیان اینکه ایرانیها عموما آرمانگرایی تولید کردهاند و لیبرالیسم همیشه در حاشیه بوده است، گفت: در ایران یا تفکر دینی حاکم بوده یا چپ و لیبرالیسم. پایگاه اجتماعی و روشنفکری جایی ندارد. من معتقدم درجه همپوشانی اسلام با لیبرالیسم کمتر از پنج درصد است. اسلام برای خود تعریف منحصر به فردی از انسان، جامعه و جهان دارد که با تعاریف لیبرالیسم متفاوت است. آنهایی که در ایران به دنبال آشتی اسلام و لیبرالیسم بودند هم در این سالهای اخیر دست کشیدند، بنابراین چیزی به نام «اسلام دموکراتیک» نداریم.
او در پاسخ به این انتقاد که در کتاب مذکور نقش و تأثیر دخالت کشورهای خارجی در مسائل ایران کمرنگ نشان داده شده است، اظهار کرد: ما حتما در کشورمان سلطه خارجی داشتهایم، اما از نظر من در چرخه علت و معلولی مسائل و تحولات سلطه خارجی عنصر مهمی نیست. معتقدم سلطه خارجی ناشی از ضعف حاکمان و ناآگاهی جامعه ایرانی بوده است.
سریعالقلم در پاسخ به انتقادی دیگر مبنی بر اینکه چرا ویژگی «اقتدارگرایی» را در این کتاب برای ایرانیان ویژگی ژنتیک دانستهاید، گفت: من نگفتم اقتدارگرایی خصلت ژنتیکی ایرانیان است؛ بلکه عنوان کردم اقتدارگرایی به قدری در میان ایرانیان عمیق است که در طول تاریخ تداوم یافته و میتوان این ویژگی را به مثابه یک ویژگی ژنتیک دانست، از اینرو معتقدم اگر امروز تصمیم بگیریم این فرهنگ ناپسند را ترک کنیم، طی ۱۰ سال امکان تغییر وجود دارد.
نویسنده کتاب «اقتدارگرایی ایرانی» در پاسخ به اینکه در کتابتان برخی ویژگیهای ایرانیها را در چارچوب خودکامگی عنوان کردهاید نه اقتدارگرایی، گفت: شاید بتوان حکومت توتالیتر در دنیا را تنها حکومت دوره استالین دانست، بنابراین از اینرو از نظر من بسیاری از ویژگیهای حاکم اقتدارگرایی است و این واژه مناسبتر است.
ققنوس - تهران - ایران
نه بابا دیگه اینجوریم نیست خیلی عقب باشیم ۱۶۴۷ میلادی هستیم
جمعه 10 خرداد 1392 - 12:42
armin parsi - منچستر - انگلستان
حقیقت تلخی است ولی باید قبول کرد و جهت اصلاح آن راهی پیدا کرد
جمعه 10 خرداد 1392 - 12:51
khorramdin babak - فرانكفورت - فرانكفورت
آقا محمد خان قاجار یک دیکتاتور بود ولی در آن زمان یک کشور درب و داغان از زندیه و صفوی تحویل گرفت و ایران را متحد کرد و نجات داد. بله کشتار هم زیاد کرد چرا هر خان دست سوم یک قطعه از ایران را گرفته بود و خان جداهی . اگر آقا خان نبود . امپراطور روسیه ایران را یک لقمه چپ میکرد. اگر تاریخ مینویسید. بدون قرض . نایبان آقا محمد مظفردین شاه و ناصرالدین شاه بودند که قاجار را به گند کشیدند. ناصرالدین شاه افغانستان را با ۶ کنیز گرجی عوض کرد. ولی نام قاجار دیگر با بودن دولت اسلامی پاک شد ،چرا خیانتی که این یاران حسین به وطن ما ایران کردند فقط در ارز ۳۷ سال .تمامی سلسله قاجار نکرد. شاه علی مجموهی از تمامی قاجار .میرزا آقا خان آغاسی . استالین و تمامی کسانی که در تاریخ ایران این کشور را به خون و آتش کشیدند . ایران هرگز چنین کثافتی به نام خلیفه شیعه تجربه نکرد بود
جمعه 10 خرداد 1392 - 13:46
romano - تهران - ایران
خدمت جناب سریعالقلم: کشورهایی مانند کانادا زمان زیادی در تاریخ دنیا نیستند و جالب است که از مردمان مهاجر یعنی کشورهای بقولی عقب افتاده نمو کردهاند برخلاف نظر شما که ادامه بحث بی پایان تحقیر اجتماعی ایرانیان و روشنفکری بدون شناخت جامعهاست من بر این باورم و میدانم که همه اینها نتیجه ساختار آموزشی یک کشور است و کم نیستند کشورهایی که مانند ایران اساطیر گرا آرمانگرا و اقتدارگرا هستند ولی گوی سبقت را ربودهاند مثال بسیار خوب چین، ژاپن و کره و .. هستند مثال جالب دیگر روسیه مهد دیکتاتوری است ولی پیشرفت علمی و همکاری گروهی بخاطر سیستم آموزشی در کودکان بوجود آمد. برخلاف نظر شما ایران در 1640 میلادی نیست نسل جوان ایران بسیار پویا و مایل به کار گروهی٫ علاقمند به نکات نوین دنیا در عین حال حافظ و عاشق سنت نیک گذشته و متمایز کننده مذهب از قانون گرداندن امور دنیاست. مشکل از اینجاست که این نسل نه آموزش درست دارد نه آینده درست و عدهای آنرا میگردانند که نسبت به آنها عقب ماندهاند ادامه ..
جمعه 10 خرداد 1392 - 14:23
romano - تهران - ایران
و تمام اینها مصداق ماهی از سر بگندد است. سوال آیا ما در مدرسه کار گروهی را از بدو کودکی ترویج میدهیم آیا ما زبان انگلیسی را به او میآموزیم آیا ما برای مادران و پدران کلاس و کارگاه آموزشی تربیت فرزند در مدرسه داریم آیا پس از اتمام مدرسه ما راه مشخصی برای پیشرفت اقتصاد و کارآموزی فرزندان ایران داریم خوب یک سوال مسئول اینها کیست دولت یا پدر کارگر سیمانکار و راننده تاکسی. نکته دیگر رفتارهایی مانند رانندگی بد چرا در کشورهایی مرسوم است که مردم سیستم قانونی توانمند دولتی و اجرایی ندارند حال در فرهنگ همین مردم مثلا ایران آنقدر در قبل صبر بوده که از غذا خوردن تا رد شدن از در همراه با صبر و احترام و رعایت دیگریست. محیط خانه با جامعه فرق میکند خانه خانه است و بیرون بیرون و هر یک رفتار و قانون خود را میطلبد چرا در غرب خانه خراب شده ولی بیرون آباد و چرا در شرق خانه آباد است و بیرون خراب آیا مقصر 100 درصد مردم هستند ادامه ...
جمعه 10 خرداد 1392 - 14:35
romano - تهران - ایران
مردم را در زمانی میآموزید پرورش میدهید میفرستید دارلفنون و فرنگ میشوند پروفسور حسابی آنها را به جنگ می فرستید دنیا حریف آنها نمیشود مردم مردمندو قرار نیست چیز دیگری باشند با توجه به سفرهای متعدد من به نقاط مختلف دنیا مردم ایران بسیار مودب ارزنده و با استعدادند و تقریبا همه جای دنیا کیفیت انسان یک گونه است فقط بخش اجتماعی و توسعه تا حد زیادی وظیف دولتهاست که اینجا دولت از آن ناتوان و تقریبا معاف است. چین زمانی نکبت است آموزش و برنامه اصلاح میشود میشود اژدهای سرخ! تمام مشکل جامعه ایران این است تزریق بزور ایدولوژی ناکارآمدی و از بدن جامعه نبودن دولت و ساختار مدیریتی، فقر آموزشی، ضعف قوه قضایی و آزادی مطبوعات اصلاح اینها یک جامعه پویا را میسازد در یک کلام دموکراسی. از مردم ایران وقتی در یک جنگ نابرابر داخلی و خارجی تمام عیار هستند توقع معجزه اخلاقی نداشته باشید چون فشار اقتصادی و تحریم کمر نازیسم و کمونیزم را شکست پس ملت ایران خیلی استوار است. به امید روزی که ملت بزرگ و خاک مادری از این فاشیزم دینی رها شود و به همان دین رحیم شخصی افراد در چارچوب قانون برگردد که ساروج فرهنگش است.
جمعه 10 خرداد 1392 - 14:47
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
لازم نبود یک کتاب بنویسی! فقط در یک جمله مینوشتی تمام بدبختیهای ایرانیها ناشی از دین قلابی اسلام زورگو است که هویت ایرانی را از ایرانیها گرفته و بجایش هویت عربی و اسلامی ننگ داده که 1400 سال دارند درجا میزنند و اگر صادرات محصولات و تکنیک غربیها به این کشورهای اسلامی نبود ایران هم هنوز بیابان خراب شده کامل بود. ولی او در کل حرفهای منطقی میزند و آفرین به نیمچه شهامتش که گفت: بنابراین چیزی به نام «اسلام دموکراتیک» نداریم. خودکامگی یا اندیشه و خصلت اقتدارگرائی را خیلی راحت میشود با یک سیستم درست در جامعه دمکراتیک حل کرد و مردم را با فرهنگ بار آورد و تربیت کرد. مگر میلیونها ایرانی که درجوامع دمکراتیک غرب زندگی میکنند انسانهای خودکامه هستند یا مثل آدمهای دیکتاتورمنش زندگی میکنند؟ پس این نشان میدهد اگر به مردم ایران هم چهارچوب جامعه سالم با دمکراسی را بدهی میشود انتظار داشت که مردم از خصائل منفی خودکامگی دور شوند. ولی تا زمانی که مردم ایران دنبال خرافات اسلامی عقب مانده هستند هرگونه تلاشی در چهارچوب حکومت اسلامی دیکتاتوری بیهوده است. اسلام سیاسی یک ایدیولوژی فاشیستی و خودکامه است!
جمعه 10 خرداد 1392 - 15:00
Hamid411 - لس آنجلس - آمریکا
عوضش پهباد داریم کیلو کیلو!!!!!. این جوجه هویجی ها مثل edalat eslami و exam هم که تو ١٦٤٠ قبل از میلاد سیر میکنن!!!
جمعه 10 خرداد 1392 - 15:05
majid63 - پاريس - فرانسه
بجای اینکه به جلو بروید !به عقب برگشتید حرفی نیست .درست است داره است.
جمعه 10 خرداد 1392 - 15:50
انقلاب دوم - هامبورگ - آلمان
من فقط میدونم که آخوند هرچی باشه ۱۴۰۰ سال از حال حاضر عقب تره، مردم پاچه خوار و کاسه لیس دور و بر آخوندها هم همینطور.
جمعه 10 خرداد 1392 - 17:58
phd.hamzeh - تهران - ایران
من معتقدم درجه همپوشانی اسلام با لیبرالیسم کمتر از پنج درصد است. اسلام برای خود تعریف منحصر به فردی از انسان، جامعه و جهان دارد که با تعاریف لیبرالیسم متفاوت است. به نظرتون این دو جمله با هم تناقض یا به قول آقای دکتر هم پوشانی نداره؟
جمعه 10 خرداد 1392 - 19:37
phd.hamzeh - تهران - ایران
فرق اقتدار گرایی با خودکامگی چیست؟
جمعه 10 خرداد 1392 - 19:32
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
نمیدونم چرا ۱۶۴۷ میلادی؟!!! ولی از اینکه اکثریت مردم ما و بخصوص حکومت سد علی گدا در سطح قرون وسطای اروپا فکر میکنند شکی ندارم. اعدامهای خیابونی با آجیل خوری و تخمه شکوندن یکی از دلایل آنست. فیلم Brave heart من رو به یاد اعدامهای خیابونی ایران میاندازه که مردم برای اعدام انسانهای دیگر هورا میکشند و از جان دادن دیگران لذت میبرند. حکومت کنونی ایران لکه ننگیست بر دامن ایرانیان.
جمعه 10 خرداد 1392 - 19:49
کبالت - کرج - ایران
اینها بیشتر معلولند تا علت حالا دوستان خرده نگیرن ولی متاسفانه این ملت هیچ وقت یه ملت یه پارچه نبوده به لحاظ نژادی زبانی فرهنگی و مذهبی هر زمان هم که یکپارچه شده نه به دلخواه و عقلانیت خودش بلکه به واسطه قدرت بلا منازعی بوده که ظهور کرده و حداقل ظاهر رو یکپارچه نشون داده سند اینکه در پی افول قدرت مطلق دوباره همان تفرقه و عدم تعهد به مام وطن ظهور کرده علت هم اینه که اصولی و قاعده ای که خارج از مشت آهنین تدوین شده باشه و منشور اتحاد بین اقشار و اقوام و مذاهب قرار بگیره وجود نداشته و نداره.
جمعه 10 خرداد 1392 - 19:54
کبالت - کرج - ایران
جغرافیای ایران همیشه محل مناقشه و نقطه برخورد قدرتهای بزرگ روز بوده از روس و پروس انگلیس و آمریکا هر کدام از این قدرتها کانون ها و مراکز قدرت و ایادی خودشون رو به هر شکل و هر عنوان تو حکومت و تو ملت تشکیل میدادن اوج این مداخلات در دوره قاجار آنقدر واضح بوده که ایادی بیگانه حتی سعی در مخفی کردن اون نداشتن بلکه افتخار هم میکردن روسها که آرزوی رسیدن به خلیج فارس رو داشتن انگلیسیها که اینجا رو کلید هند و تسلط کامل به منطقه و پل افریقا اروپا و خلاصه قهوه خونه بین القاره ای میدونستن اینا مال دوران صلح در دوره جنگ هم که قضیه پل پیروزی و بقیه داستان بعد از جنگ هم قدرت نو ظهور آمریکا و جنگ سرد و کمربند ضد کمونیستی سرنوشت خیلی از کشورها رو با کودتا و انقلاب و جنگ تغییر داد از جمله ما انگار تو این چند قرن اخیر این ملت آرامش و آسایش و فرصت باز سازی و باز نگری و ایجاد پایه های یه ملت متحد و متمدن رو نداشته وهنوز هم درگیر مسائل و مواردیه که برای خیلی از ملتها حل شده وبه نظر تا این کتاب آزادی و دموکراسی بسته نشه ما همچنان باید بدویم در کوچه های خم اندر خم و پیچ اندر پیچ از پی هیچ.
جمعه 10 خرداد 1392 - 21:35
romano - تهران - ایران
کبالت - کرج - ایران دوست عزیز بارها غیر مستقیم سعی کردی منو خطاب قرار بدی و اصلا مهم نیست مهم حس نگرانی و دردیه که در نوشتههاته و این منو مجبور میکنه که برات چیزی رو مستقیم بنویسم. کبالت عزیز من در مسافرتم و در خارج و دو روز قبل اتفاقا با یک مهندس نظامی بازنشسته روس بی جهت بخاطر توهینهاش و نشان دادن عکسهای معماری ایران و شهر بابل و انزلی به یک خانم دهن به دهن شدم. ایشون پس از حسادت کشنده گفت که رهبرهای ما در جنگ جهانی دوم احمق بودند که شمال ایران رو رها کردند و اینها مال روسیه است و مردم آذربایجان جنوبی (نگارنده آذری هستم) باید یک کشور بشن و هرچی آدم سفید پوست در ایران و جمهوریهای سابق شورویه نتیجه .. سربازهای روسه جواب من این بود گفتم که چهار بار شما به ایران حمله کردید آیا جنگهای 25 ساله ایران و روس و حمله انگلیس از جنوب به بحرین و مرزهای جنوبی و تحرکات عثمانی از غرب در عراق و حمله افغانها و ترکهای آسیای صغیر و کشتن سه فرمانده نظامی ارشدتون (سیسیانف) ادامه ...
شنبه 11 خرداد 1392 - 11:31
romano - تهران - ایران
و دست آخر در رفتن همتون و نشدن ایران مانند هند یک میلیاردی دلیلی بر جنگجو بودنتونه شما نه موندید و نه تخم موندنشو داشتید بچه کوچک ایران یعنی افغانستان سرانجام باعث فرارتون شد دیگه ایران که فلان خرس نر روسیتونو کند. سخن کوتاه و جواب من بسیار دهن شکن و طولانی بود که اینجا قیدش نمیکنم اینها رو گفتم که بگم هموطن و دوست عزیزم هیچ وقت احساس شرم یا باختگی نکن چون تنها کشور دنیا هستید که مستعمره نشدید و جالبه جمعیتی هم نداشتید و اگر ایران ماندنی بود میماندند چرا نماندند چون تلفات سنگین دادند. کشورهای نامبرده متنت حس وطن پرستیتونو میدونند و اتفاقا ایران رو نخودی حساب نمیکنند توهین میکنند تا تحقیرتون کنند. آیا جنگ همزمان با این قدرتها که شما نام بردید خود یک ابر قدرت را معرفی نمیکند؟ چندسال ایران پهلو به پهلوی عثمانی بود و پیش از آن و پس از آن با قدرتهای دیگر. اتفاقا در این دیوانه بازار و چهار راه دنیا کمتر از ملل مترقی برای آزادی قدم بر نداشتهاید و در این هرج و مرج هزاران چیز به دنیا هدیه کردهاید ادامه ..
شنبه 11 خرداد 1392 - 11:49
romano - تهران - ایران
چرا چیزی را که با خون خود به دست آوردهاید همراه با یاس همیشه یاد میکنید طبیعتا در اینجا بدست آوردنش آسان نیست چون کسی تحمل اوج ایران را ندارد همه تاریخ جهان این بوده همین الان خامنهای دیکتاتور اولین هدفش تخریب و تحقیر ملت بزرگ ایران است که تازه داخلیست شما نه ژاپن بودهاید که در یک جزیره باشد نه چین که فقط از یکطرف با قبایل مغول در کل تاریخش درگیر و نه روسیه که سرمای طبیعی محافظش و نه جزیره انگلیس ایران دروازه آسیاست هر وقت فرو افتاده اسکندر مغول و .. آمدهاند. عزیزم پدرانت جنگیدند و مردند بدون اینکه بخود فکر کنند شما هم میجنگی و دشمنانت هم میدانند که بزرگی پس توقع نداشته باش چیزی در 1 یا دوسال به نفع جوانی تو سریع تغییر کند شما خون صدها نسل دیگر را به ثمرخواهید داد افسردگی را از خود بدور کن دیدهام قلم خوبی داری با قدرت و امید و محکم بنویس ملاک نوشتن خطاب کردن است و از جمله خوابرفتگان رعیت منشان ترسوها خشک مقدسان و . این خود کار کمی نیست شما تا همین الان هم موفقید و در این جنگ تمام عیار داخلی و خارجی نمره عالی دارید. نگران نباش
شنبه 11 خرداد 1392 - 11:59
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
امیدوارم آقای سریع القلمها روزی حداقل وزیر خارجه شوند . ولی افسوس که این دانشمندان سیاسی کشورمان در کنار دانشمندان اقتصادی و فرهنگی دیگر جایگاهی در مناصب دولتی کشور ندارند . این وضعیت جای افسوس فراوان دارد....
شنبه 11 خرداد 1392 - 16:35
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان / چرا نمی فهمی که او در ایران داره نظر میده و حرف میزنه و تو آلمان نیست !! ؟؟ تو اگه جرات داری نصف همین حرفها را برو تو ایران بزن ! تمامیت خواهی نظر می دهی مثل همیشه ....!!
شنبه 11 خرداد 1392 - 16:39
کبالت - کرج - ایران
جناب رومانو -درود بر شما من هدفم خطاب قرار دادن شما نبود اصولا تا مجبور نباشم کسی از دوستان رو خطاب قرار نمیدم بهر حال من نظرم رو گفتم و سیاه یا سپید یا خاکستری قضاوت با شما اما مانند شما بنظر من با تمام این گرفتاری ها که در طول تاریخ برای این کشور رخ داده که هر کدومش برای محو یه تمدن کافی بوده ملت ما همیشه یه توان عظیم نهفته داره که حداقل تو منطقه بی نظیره از انقلاب بزرگ مشروطه تا نهضت ملی و حتی انقلاب غیر لازم و بنیان برانداز 57 حالا شما از گفتمانت با مهندس روس یاد کردی منم برات بگم از گفتگوی چند سال پیشم تو یه کارخونه با کارشناس ژاپنی که من خیلی با افتخار از تمدن چند هزار ساله و ابهت ایران باستان براش میگفتم اون بنده خدا با تاسف سری تکون داد و گفت ما ملت ژاپن مثل شما گذشته پر افتخاری نداریم و فقط مجبوریم به اونچه که امروز هستیم افتخار کنیم حرفی که تا امروز هم تو گوش منه و دیگه با احتیاط بیشتر از گذشته یاد میکنم. موفق باشید
شنبه 11 خرداد 1392 - 17:08
agnostic - هانوفر - آلمان
من چندین بار به طورِ غیر مستقیم اشاره کردم که ما باید ابتدا به توسعه سیاسی برسیم و پس از اون توسعه اقتصادی هم خواهد رسید، در غیر این صورت هر چقدر هم جاده و کار خانه و سد بسازیم چیزی عوض نمیشه و با یه تلنگر همهٔ ساختهها از هم میپاشه. اما خوب همونطور که استاد سریع القلم هم فرمودند اکثر مردمِ ما اصلا در تفکر توسعه سیاسی نیستند و اگر هم بر خلافِ نظرشان حرفی بزنی به نحوی محکوم به خیانت میشوی. یک نمونه از دور بودنِ ذهنِ ملت از توسعه سیاسی همین که دائم در حال مدح و سنا گفتن از شخصِ خاصی هستند. به نظرِ من این اولین چیزیست که در ایران باید بر روی آن کار کرد. اگر این فرهنگ چاکر مأبی را در ایران روزی بشود بر انداخت شاید آن روز امیدی برای رسیدن به یک دموکراسی پایدار وجود داشته باشد.
شنبه 11 خرداد 1392 - 23:27
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
یا علی مدد - منچستر - تو چماقدار سایبری و کاسه لیس رژیم ملاها اگر نظر ندهی سنگنین تری مسلمان مرتجع و ناآگاه! چه چیزی جرات هزاران ایرانی شریف وطنپرست را میگیرد یا گرفته که نتوانند در وطن خودشان برای آبادی کشورشان تلاش کنند و در پیشرفت کشور سهیم باشند؟ همین دین ارتجاعی اسلام که حالا سیاسی هم شده و کشور را به ویرانی کشانده! تو خودت چرا .. نمیروی ایران آستین همت بالا بزنی و گلیم خودتان مسلمانهای ابله را از آب بکشید بیرون تا دست گدائی به سود دنیای غیر اسلامی غرب دراز نکنید؟ تو که خودت لالائی بلدی چرا خوابت نمیبرد؟ من در جای دیگر درگیری کامنتی ( سند برایت بیاورم؟ ) برای تو روشن کردم و توضیح دادم که ذات اسلام با دمکراسی منافات دارد و خب این استاد سریع القلم هم حرف مرا میزند مسلمان نادان! بدبختی ما ایرانیها این است که با شماها یک مشت مسلمانهای عرب طرف هستیم که قابلیت فهم و درک مسائل منطقی و حتی ساده را ندارید. تو برو شرم کن از مسلمان و تروریست بودن خودت که رسوای جهانیان شدید!
یکشنبه 12 خرداد 1392 - 01:54
tashtar12 - بلینگهام - ایالات متحده آمریکا
phd.hamzeh - تهران - ایران - هم میهن به گمانم هم پوشانی به معنای تظابق باشد و نه تناقض. فکر می کنم آن آقا می گوید که اسلام و لیبرالیسم یک 5 در صدی به روز و بلا شاید با هم بخورد اما از آن حد بالاتر دیگر بین آنان سازگاری نیست. پاینده ایران
یکشنبه 12 خرداد 1392 - 04:08
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان / این نحوه حرف تو به .... شبیه تره تا انتقاد! همه اش داری اهانت و گستاخی می کنی و آنهم از راه دور هی زر میزنی و اراجیف سرهم می کنی . همیشه پاسخ ترا دادم ولی از رو نمیری و باز هم ادامه میدی!! خجالت بکش نادان! استاد سریع القلم این شهامت را دارد که در داخل ایران منطقی حرفشو بزنه و این شهامت تحسین داره چون ملی فکر میکنه نه مثل تو که ضد ایران هستی. شما جز فحاشی و بد و بیراه چیز دیگری هم بلدی؟! تازه همه اینها هم تنها برای خالی کردن عقده های شخصیته . اینجا کامنت میذاری و وقت همه را نیز می گیری.وقتی هم ازت انتقاد میشه که لطفا مودب باش و منطقی انتقاد کن بازهم لجاجت می کنی!یه تار موی سریع القلم به صد تا آدمهای مزدور مثل تو می ارزه ، لذا اصلا خودتو با او مقایسه نکن! و نگو اون هم حرف منو میزنه . او اصالت داره . من سریع القلم را از نزدیک می شناسم شان او بسیار بالاست . او یک دانشمند سیاسی به تمام معنا باسواد و فهمیده و ملی است .
یکشنبه 12 خرداد 1392 - 13:41
agnostic - هانوفر - آلمان
phd.hamzeh - تهران - ایران - گرامی، از دیدگاه علمِ سیاست خودکامگی نوعی از حکومت است که در زمره حکومتهایِ اقتدار گرا قرار میگیرد اما در این مبحث این دو واژه از دیدگاه روانشناختی آن موردِ بحث است و بدین ترتیب منظور از اقتدار گرا شخصی است که شدیدا مطیعِ بالادست خود است و در عین حال مایل است که زیر دستانش نیز به مثابه خود او مطیع و فرمانبردار او باشند. به عبارتی ساده او از بالا دست خود تو سری میخورد و به زیر دست خود تو سری میزند. اما خودکامه کسیست که فقط میل به اجرای اوامر خود را دارد و کسی را بالا دست خود بر نمیتابد. امیدوارم که کمکی کرده باشم.
یکشنبه 12 خرداد 1392 - 15:21
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
یا علی مدد - منچستر - اولاً مزدور خودت هستی چماقدار سایبری! ثانیاً ما ایرانیهای وطن پرست که حکومت ننگ اسلامی شما ضد ایرانیها را دیدیم و تجربه کردیم که با اسلام ارتجاعی خودتان چه مصیبتی بر سر ایران و ایرانیها آوردید هیچ ضرورتی نمیبینیم برای جنایتکاران مسلمان قاتل و ایرانفروش مثل تو حتی کوچکترین احترامی بگذاریم. چون هر مسلمانی از بیسوادش گرفته تا تحصیلکرده اش ی فاقد ارزش که هر لحظه فطرت جنایتکاری و قتل و غارت در او زنده میشود و زمینه رادیکال و تروریست شدن را دارد. ثالثاً مسلمانهای نادانی امثال خودت که دین دشمنان ایران را میپرستید چه حرفی برای گفتن دارید اگر از سر خیانت و مزدوری نباشد؟ دلیل فاجعه امروزی ایران سکوت پیشینیان ما در باره اسلام عصر حجری و مسلمانهای ضد ایرانی مثل خودت بوده و برای همین امروزه که میلیونها ایرانی مخالف اسلام دشمن اصلی خود را شناختند و دست به افشاگری علیه اسلام میزنند به مزاج مزدورانی امثال تو خوشایند نیست و فکر میکنید با فحاشی و توهین به دوستداران ایران بدون اسلام موفق به بستن دهان منتقدان اسلام خواهید شد. شرم کن چماقدار!
یکشنبه 12 خرداد 1392 - 21:15
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
1)حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان / تو که اینقدر به اسلام توهین و اهانت می کنی و ابائی هم نداری ، فکر می کنی اگر در ایران آزادی 100 درصدی باشه و تو هم بتونی به ایران بری و حرف تو با شهامت بیشتری بزنی آنوقت چند درصد احتمال میدی که پس گفتن این حرفها ، تا فرداش زنده باشی !؟ مطمئن باشد به فردا هم نمیکشه!! یعنی صفر درصد . حتی اگر در ایران حکومتی 100 رصد دموکراتیک هم باشه افراد بیطرفی مثل من هم نمی تونن ترا از دست مردم عادی نجاتت بدهند . پس یه جوری حرف بزن که اولا منطق داشته باشه و ثانیا لااقل بتونی جائی و در جمعی از حرفهات دفاع کنی. نه اینکه تو اینجا که اصلا هیچی معلوم نیست بصورت دزدکی حرف میزنی و هرچی هم دهنت میآد میگی و پیش خودت فکر می کنی کی به کیه ؟ حالا تاریکیه !!
دوشنبه 13 خرداد 1392 - 11:29
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
2 ) مطمئن باش که وجود نداری اینارو نه تنها تو داخل ایران حتی در جمع ایرانیان خارج از کشور هم علنا ابراز کنی! من جمع ایرانیها را می شناسم شاید که انتقادهای تندی به حاکمیت در ایران داشته باشند اما از خانواده های بااصالتی هستند و بیشتر نگرانی آنها از بابت ایران بخاطر اینه که دلسوز کشورشان و دینشان هستند و می دانند که داره سوء استفاده میشه نه اینکه با دین اسلام مخالف باشند. اما توی مغرض و ضد اسلام همه اینها را میاندازی گردن دین بصورت کلی و اسلام و شیعه بصورت اختصاصی! حالا چرا ؟ چون برای همین اینجائی و اینه که بهت مظنونم و می دانم تو به همراه چند نفر امثاهم هدفمند اینجا هستند و با آدمهای مستقل هم خیلی بد هستید و می گوئید یا سیاه یا سفید ؟! و کور رنگی سیاسی را تشویق می کنید!
دوشنبه 13 خرداد 1392 - 11:30
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
یا علی مدد - منچستر - اگر حتی آزادی نسبی هم باشد ( چون آزادی مطلق صد در صد وجود ندارد و نمی شود! ) به تو تضمین میکنم که اگر مردم ایران از واقعیات تلخ در باره اسلام دروغین باخبر بشوند نه یک شبه بلکه یواش یواش مردم به آگاهی نسبی خواهند رسید که از اسلامگرائی فاصله بگیرند. همین الانش ملاها از اسلامگریزی شدید در بین نسل جوان وحشت کردند! رسانه های سانسوری خود رژیم چند روز پیش را بخوان که خبرش آمده! مگر من خودم مسلمان زاده و مسلمان نبودم تا آگاهی و خصوصاً دانائی علمی در طول تحصیلات عالیه رشته های پزشکی و دندانپزشکی و یادگیری علوم دیگر در دانشگاهای آلمان مرا به بینش بر علیه اسلام و کلاً ادیان رساند و مایلم تا دیگران هم هر دو طرف ماجرا و استدلال دینداران و غیر دینداران را اول بشنوند بعد خود با عقل و شعور تصمیم بگیرند نه مثل شما مسلمانها محیط را بسته و هرکی دهان انتقاد به اسلام باز کرد به جرم کافری خفه اش میکنید. چه منطقی؟ حالا برسم به مشکل بنیادی فکری خودت و فرد مسلمان! اولاً دین یک مقوله غیر علمی و غیر اثباتی و غیر عقلانی است و بنابراین روبنائی و احساسی است. در 2
سه شنبه 14 خرداد 1392 - 03:50
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
2) حالا شما مرد عاقل چطور میخواهی با یک موضوع روبنائی مثل دین مسائل بنیادی مثل اقتصاد یک جامعه را بسازی و اصلاً میشود یا تا حالا شده در عرض 1400 سال سلطه اسلام حتی یک دهات را به پیشرفت برسانند؟ پس دین باید به اعتقاد درست خودت هم از سیاست که علم بازسازی جامعه است جدا باشد و گویا خودت هم موافق سکولاریسم هستی؟ اگرچه دیدگاههای تو در کامنتهایت گاهی پارادوکس است و در دگماتیسم مسلمانی هنوز غوطه وری و نمیتوانی از تعصبات اسلامی بیرون بیائی و محال است برای یک مسلمان و برای همین ما میگوئیم اسلام دین خطرناکی است برای خود مسلمان که ناآگاه و بسته اش میکند برای تفکرات جدید. ادیان زمانی در گذشته های دور نقش تا حدودی مثبت در سیر تمدن انسانها داشتند ولی امروزه قانونگذاری انسانها خود برای خود جایگزین بهتری میتواند باشد و ثابت هم کرد که آلترنایتو هست. مگر خودت در انگلیس مادر دمکراسی زندگی نمیکنی؟ خب همه چیز ایده آل نیست ولی تفاوت جامعه دمکراسی غربی کجا و جوامع عقب مانده ضد انسانی اسلامی کجا؟ ما بهترین راه را برای خوشبختی مردم میخواهیم! در 3
سه شنبه 14 خرداد 1392 - 03:50
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
3) شما مسلمانها با اسلامتان 1400 سال چه گلی به جماعت بشری زدید که حالا ما تحصیلکرده ها هم دنبال شما راه بیافتیم؟ همین ایران خودمان را مگر نمیبینی یک مشت مسلمان سیاسی با کمک میلیاردها دلار سرمایه نفت زیر بغل 35 سال چه دیکتاتوری ضد انسانی براه انداختند؟ سوزش و انتقاد شدید و گاهی رادیکال و افراطی من به اسلام و مسلمانها برای این است که میبینم چه فرصتها و شانسهای طلائی بعد از براندازی سلطنت پهلوی از مردم ایران با جهالت مسلمانی یک مشت ملای فریبکار از مردم ایران گرفته شد و هنوز هم دارد گرفته میشود. خب بشینیم و فقط تماشا کنیم تا هر بلائی بنام مصلحت اسلام سر این ملت بیچاره بیاورند؟ آیا دین و پندار خداگرائی برای خوشبختی و سعادت مردم اختراع شده یا مردم برای سعادت دین و ارضا خدای شماها ساخته شدند؟ مخترعین ادیان شکی نیست نظر خیرخواه داشتند ولی یکسری انسانهای رذل مثل خمینی از دین سوء استفاده کردند و دارند از دین ابزاری برای رسیدن به قدرت کردند که در عمل هم دیدیم با تمامی قدرت در دستشان باز هیچ غلطی نتوانستند بکنند در 4
سه شنبه 14 خرداد 1392 - 03:50
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
4) حکومت اسلامی شان یکی از فاسد ترین شکل حکومت در دنیا شناخته شد از رشوه خواری و دزدی گرفته تا قتل و غارت و تجاوز به حقوق فردی مردم. چرا ؟همانطور که در بالا گفتم اشتباه کاری شما اسلامگراها این است که فکر میکنید با یک چیز روبنائی مثل دستورات دینی میتوانید زیربنای جامعه را بسازید که پیشاپیش محکوم به شکست است. در جای دیگر میگوئی چون اکثر مردم عادی ایران مسلمانند برای افرادی مثل من جایی نیست برای دهان گشودن بر علیه اسلام. خب از این قبیل تجارب در تاریخ زیاد داشتیم مثل دوران نازی هیتلری که اکثریت 99 درصدی مردم المان هم به تفکر ایدیولوژی برتری بودن نازیسم اعتقاد و ایمان داشتند و میلیونها نفر هم جانشان را برای فریب خوردن خودشان دادند. آیا در همان زمان افراد یا گروههای مخالف و مبارز آلمانی خصوصاً در خارج از آلمان مدام نگفتند ای مردم فریب ایدیولوژی نازیسم را نخورید که عاقبتش نابودی و ویرانی به دنبال دارد که همانطور هم شد. حالا ما ایرانیهای مخالف رژیم و اسلام در همان نقش مبارزین سیاسی آلمانی با ایدیولوژی فاشیسم جدید یعنی اسلام سیاسی زورگو خصوصاً شیعه طرف هستیم و باید افشا و آگاه کنیم! در 5
سه شنبه 14 خرداد 1392 - 03:50
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
5) رفتار ضد انسانی غلط شما مسلمانها باعث شد که ما فرزندان ایرانی هم رادیکال بر علیه اسلام جبهه بگیریم. یا آنرا رفرمش کنید یا جمعش کنید! یا بگذارید اعتقاد قلبی یکسری آدمهای ساده و خوش باور باشد که از مسلمانی شان آزاری به موری هم نرسیده و نمی رسد. مخالفت ما با اسلام سیاسی خونریز و سرکوبگر است! رژیم ملاها نمی تواند بگوید ضد امپریالیست است و زیر بار حرف زور آمریکا و غرب نمی رود ولی خودش در چهار چوب مرزهای حکومتش بدتر از هر زورگوئی است و دیکتاتوری مذهبی راه انداخته با حکومت اسلامی. شما مسلمانها با دینتان از ایران یک کشور نمونه بدون عیب و ایراد بسازید امثال من غلط بکنند اگر از اسلام دیگر انتقاد کنند. اما موضوع این است این دین سیاسی شده خطرناک است و ناکارآمد و ویرانگر! مثال بارزش ایران بعد از 35 سال حکومت اسلامی! سر آخر کوتاه کنم ( منبر رفتن من هم بدلیل آخوند بودن پدربزرگم طرف مادری و آیت الله بودن یکی از عموهایم و بابای خودم اما بدون عمامه گویا ارثی شده؟ ) در باره استادهای مقیم ایران که من دل پری از اینها دارم. در 6
سه شنبه 14 خرداد 1392 - 03:50
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
6) آیا شما در عرض 34 سال حکومت ننگ اسلامی ملاها با وجود اینهمه مصیبتها و فشار و خفقان و بگیر و ببند و مشکلات اجتماعی و سانسور و کنترل و خلاصه بدبختی مردم تا حالا حتی یکبار شنیدید که استادهای دانشگاههای ایران ( قشر روشنفکر و دانا ) بدلیل فشار مثلاً تک جنسی کردن دانشگاهها با دانشجویان مخالف همصدا شوند و اعتصاب بکنند؟ ولی امروز در سایت عصر ایران نوشته بود استادهای دانشگاههای افغانستان بر علیه سیاست کشورشان اعتصاب کردند. بدبختی ما این است که اکثر این استادهای دانشگاههای ایران هم خودفروخته به رژیم هستند یا از ترس جانشان لب به اعتراض نمیگشایند و من برای همین نوشتم باز آفرین به نیمچه شهامت این استاد که جرات داشت گفت اسلامخواهی یعنی بیخیال دمکراسی و آزادی و پیشرفت. من هم در جواب توهین خودت که نوشتی نمیفهمم لازم ندیدم سکوت کنم. خلاصه کلام: مردم بیچاره ایران به بد دینی مثل اسلام گرفتار شدند از روی ناآگاهی! به این زودیها هم ازش خلاص شدن راحت نیست! در 7
سه شنبه 14 خرداد 1392 - 03:50
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
7) ما هم به زور نمیخواهیم مسلمانی را از مردم بگیریم بلکه باید با آگاهی و دانائی و پایه های دانشی و علمی باشد تا مردم از اسلام و مسلمانی فاصله بگیرند. چونکه اسلام طبق تجارب 1400 ساله فقط بدبختی و عقب مانده گی به ارمغان آورد. آروزی رهائی هر ایرانی مسلمان را از بندها و زنجیرهای اسلام اختراع عربها را دارم. در خود قرآن آمده که خدا به محمد میگوید اسلام و قرآن را فقط برای عربها و سرزمینهای عربی آفریدم و برای همین زبانش عربی است. حالا چرا ملت ایران بعد از هجوم وحشیانه عربها برای غارت ثروت ایرانیها این دین را هنوز که هنوز است از روی نادانی و ناآگاهی بپذیرند جای تعجب است و به سالم بودن عقل ایرانیهای مسلمان باید کمی شک کرد! امثال من هم مرض ندارند یا بنا به تهمت خودت مزدور صهیونیسم هم نیستند تا بر علیه اسلام و مسلمانی باشند. از اسلام دین بدتر و عقب مانده تر بخواهی دین یهودیت است. ریشه اسلام تازه نصفش در یهودیت است. نصف دیگرش هم در مسیحیت. خلاصه دین قر و قاطی و محصول ذهنی از چند نفر جمع آوری شده در کتابی بنام قرآن با تمام تناقضاتش که در شان من نیست و غیر قابل قبول!
سه شنبه 14 خرداد 1392 - 03:51
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
حقیقتجو - دوسلدورف. اینها چیه که می نویسی!؟ من فکر می کردم فقط تو ایران مقامات توهم می زنند اما گویا تو هم تو آلمان دست کمی از آنها نداری! من چی میگم و تو آنوقت در پاسه چی میگی! مرعوب غرب شدی آنوقت فکر می کنی الان تو ایران همه مثل تو شدند! نه دوست عزیز اینگونه نیست. از توهم در بیا و با واقعیت زندگی کن.مردم ایران از زیادی سیاسی شدن دین شاید مثل من ناراحت باشند و معتقد به جدائی دین از سیاست باشند ولی کسی با اصل دین مخالف نیست مگر اندکی مانند تو که متاثر از آموزهای افرادی مثل رضا فاضلی ها و امثالهم و کمی هم پیشرفتهای غرب باعث شده که احساس خود کم بینی بهشون دست داده و بعدش هم فکر می کنند این عقب ماندگی به دین مربوط میشه و چون ریشه دینی و اعتقادی درستی هم ندارند و آگاهیشون از دین فقط تقلیدی بوده لذا متاسفانه به این وضع کشیده شدند.واقعا برات متاسفم دوست عزیز . من بیش از این دیگه نمی تونم با شما حرفی داشته باشم مگر اینکه از شما دوستانه بخوام فقط منصف باش و باوجدان، همین دو تا اگه در شما زنده بمونه کافیه که از این حالت مرعوبی بیرون بیآی . به درود.
سه شنبه 14 خرداد 1392 - 15:42