پر کردن صورت؛ به چه صورت؟

آیا می‌توان بدون تزریق ژل و چربی و تنها با تغذیه مناسب صورت را چاق کرد؟ برای پرتر نشان دادن صورت غیر از جراحی چه کنیم؟

برخی افراد ژنتیکی صورت‌های لاغر و استخوانی دارند. برخی افراد نیز وقتی به دلیل چاقی تنه‌ای رژیم کاهش وزن می‌گیرند، به‌خصوص اگر رژیمشان نامناسب باشد، دچار لاغری مفرط صورت می‌شوند. با افزایش سن هم مساله تحلیل چربی‌های صورت به کرات رخ می‌دهد و بسیاری از علایم پیری که با افزایش سن در صورت پدیدار می‌شود، ناشی از تحلیل همین چربی‌هاست.

 

با دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص پوست و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره همین موضوع گفت‌وگو کرده‌ایم.

وقتی فردی برای حجم دادن به صورت و جبران چربی‌های تحلیل‌رفته به متخصص پوست یا زیبایی مراجعه می‌کند، متخصص چه رو‌ش‌هایی را پیش پای او می‌گذارد؟

معمولا سه روش پیشنهاد می‌شود؛ تزریق ژل، تزریق چربی و جراحی پروتز.

 

آیا روش‌های غیرجراحی مثل تغذیه هم می‌تواند موثر باشد؟

رژیم‌های غذایی نمی‌تواند فقط باعث چاقی صورت شود، اما رژیم‌های پرکالری مسلما باعث چاقی تمام اندام‌ها و در کنار آن صورت خواهد شد. شاید با گرفتن رژیمی اصولی و ورزش متناسب بتوان در عین پر کردن و حجم دادن به صورت، از چاقی تنه پیشگیری کرد، اما برای این کار حتما باید با متخصصان تغذیه مشورت کرد.

از این روش‌ها کدام بهتر است؟

بهترین روش، تزریق چربی بدن خود فرد به ناحیه‌ای است که چربی تحلیل‌ رفته است.


چربی مورد نیاز را از کدام ناحیه از بدن برمی‌دارید و چگونه آن را تزریق می‌کنید؟

معمولا چربی خوب را از کناره ران‌ها، شکم، باسن، پهلو یا کناره زانو‌ها برمی‌دارند و بعد از سانتریفیوژ، چربی خالص‌ را با سرنگ به ناحیه‌ای از صورت که می‌خواهیم پرتر به نظر برسد، تزریق می‌کنیم.

 

چرا می‌گویید تزریق چربی بهترین روش است؟

تزریق چربی، نوعی پیوند عضو و احتمال بروز آلرژی بعد از تزریق آن صفر است. این روش ماندگار است اما ممکن است بعد از تزریق طی 2 تا 3 هفته شاهد تحلیل میزان چربی تزریقی باشیم.

بعد از 2 تا 3 هفته حدود 50 درصد چربی تزریقی از بین می‌رود. پس لازم است متخصص دو برابر آنچه می‌خواهد در نهایت در صورت فرد باقی بماند، چربی تزریق کند تا بعد از چند هفته چربی به حجم دلخواه برسد.

در مورد مواد پرکننده صنعتی و انواع ژل‌های استاندارد، این مشکل وجود ندارد و هر مقدار ژل تزریق کنیم، همان میزان در صورت فرد باقی می‌ماند.

 

می‌گویید تزریق چربی روشی ماندگار است، یعنی بعد از یک بار تزریق، دیگر نیازی به تزریق مجدد نیست؟

گرچه تزریق چربی بدن خود فرد به صورتش روشی ماندگار محسوب می‌شود، اما حقیقت این است که میزان ماندگاری چربی قابل پیش‌بینی نیست؛ مثلا به صورت برخی افراد مقدار ثابتی چربی تزریق می‌شود و برای همیشه درصد بالایی از این مقدار چربی باقی می‌ماند، اما در فرد دیگری همین مقدار چربی تزریقی ممکن است طی 2 تا 3 ماه کاملا از بین برود و نیاز به تزریق مجدد چربی پیش آید.

 


احتمال بروز واکنش‌های آلرژیک بعد از تزریق ژل‌ها وجود دارد؟

بله، چون ژل ماده‌ای خارجی است. البته این احتمال در صورتی که متخصص از ژل‌های استاندارد و تاییدشده وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده کند، بسیار کاهش می‌یابد.

غیر از استاندارد بودن، مهارت فردی که ژل یا چربی را تزریق می‌کند نیز در میزان رضایت متقاضی و کاهش عوارض نقش دارد. به همین دلیل باید برای این کار به متخصصان پوست و جراحان پلاستیک یا جراحان فک و صورت مراجعه کرد.

 

میزان ماندگاری ژل‌ها چقدر است؟

این موضوع به نوع و مواد تشکیل‌دهنده ژل‌ها بستگی دارد. نوعی از ژل که از اسید هیالورونیک تشکیل شده، شش ماه دوام دارد.

ژل تشکیل‌شده از هیدروکسی آپاتیت یک سال و نیم دوام دارد و باعث تحریک کلاژن‌سازی می‌شود و بی‌خطر است.

ماندگاری ژل تشکیل‌شده از پلی‌کپرولاکتون 18 تا 36 ماه است. این ژل نه‌تنها به تحریک کلاژن‌سازی کمک می‌کند، بلکه چون به مرور به شکل گاز دی‌اکسیدکربن از بدن دفع می‌شود، مناسب است.

تا چندی پیش از کلاژن‌های خوکی، گاوی و انسانی هم استفاده می‌شد، اما به دلیل آلرژی‌زا بودن هم‌اکنون کمتر به کار می‌روند.

ژل دائمی فقط ژل پاژ است که عوارض بسیاری دارد و مصرف آن توصیه نمی‌شود.


آیا این موضوع درست است که بر خلاف چربی، ژل‌ها ممکن است در صورت حرکت کنند؟

بله، یکی از عوارض استفاده از ژل‌های غیراستاندارد، حرکت کردن آنهاست. ژل‌های پاژ که در گذشته استفاده می‌شد و ساخت اوکراین بود، بعد از گذشت 7 تا 8 سال به دلیل سنگین بودن حرکت می‌کرد و پایین می‌آمد.

امکان بروز واکنش‌های آلرژیک و آبسه نیز به‌خصوص بعد از ضربه یا فشار ناشی از تزریق آمپول در این ژل‌ها بسیار بالا بود.

خارج کردن این ژل‌ها کار دشواری است و در صورت بروز مشکل اگر کاملا خارج نشوند، عارضه برطرف نخواهد شد.

تزریق ژل و چربی چه مدت زمان می‌برد؟

تزریق چربی حدود 1.5 تا 2 ساعت، اما تزریق ژل حدود 15 تا 20 دقیقه.

کدام نوع برای زنان و کدام‌ یک برای مردان بهتر است؟

از نظر جنسیتی، تفاوتی بین زن و مرد برای تزریق چربی وجود ندارد و بدن هر دو به خوبی به این تزریق جواب می‌دهد، اما در آقایان چون چربی مناسب در بدن کمتر یافت می‌شود، تزریق ژل‌ها بیشتر توصیه می‌شود.

ابتدای صحبت‌هایتان اشاره‌ای به پروتز داشتید. در مورد این روش هم توضیحی بفرمایید.

در این روش، جراح پروتز را که دائمی است، با پیچ و مهره یا بدون آن در نواحی‌ای از صورت به‌خصوص گونه و چانه تعبیه می‌کند. البته دائمی بودن پروتز برای بسیاری افراد ناخوشایند است و ترجیح می‌دهند با تزریق ژل یا چربی ابتدا مطمئن شوند که پر کردن فلان ناحیه از صورت یا بزرگ کردن گونه و چانه آنها را زیباتر خواهد کرد یا نه.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.