بررسی روزنامه های صبح تهران - شنبه ۲۴ فروردین

روزنامه‌های تهران امروز و بهار از «شوق اصولگرایان به نامزدی، میل دولت به ماندگاری» خبر داده‌اند. روزنامه جهان صنعت با اشاره به افزایش نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، نوشته است که در آستانه انتخابات «همه احساس تکلیف می کنند». روزنامه رسالت نیز از قول محمدعلی موحدی کرمانی، امام جمعه تهران نوشته «رای‌دهندگان در جرم و تقصیر رئیس جمهور نامناسب شریک‌اند».
 


داوود محمدی، سردبیر روزنامه شرق در سرمقاله این روزنامه با تیتر «وضعیت سوم» به بررسی سناریوهای مختلف انتخاباتی پرداخته و پیشنهاد کرده است که «محمدخاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی» به طور همزمان برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند.

 
روزنامه‌های تهران امروز و خراسان خبر داده‌اند که «ارز مبادله‌ای جایگزین ارز مرجع شد» و به همین دلیل «داروهای گران برای بار سوم گران‌تر می‌شوند».
 
روزنامه جام جم در شماره شنبه از «هشدار رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه» درباره «بازگشت بحران به صنعت مرغ و تخم مرغ» خبر داده است.
 
«شوق اصولگرایان به نامزدی،میل دولت به ماندگاری»
 
روزنامه‌های تهران امروز و بهار از «میل دولت به ماندگاری» خبر داده‌اند. روزنامه‌های رسالت نیز از قول محمدعلی موحدی کرمانی، امام جمعه تهران نوشته است: «رای‌دهندگان در جرم و تقصیر رئیس جمهور نامناسب شریک‌اند.»
 
روزنامه شرق گزارشی از سفر محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی به سمنان منتشر کرده و نوشته است در «همایش حضور» که دراین شهر برگزار شد، احمدی‌نژاد پرچم ایران را به مشایی که «این روزها زمزمه‌هایی درباره نامزدی او در انتخابات آینده مطرح است»، سپرد.
 
روزنامه جهان صنعت نیز در تیتر یک شماره بیست و چهارم فروردین ضمن مروری بر اعلام نامزدی شمار قابل توجهی از چهره‌های وابسته به جناح حاکم، نوشته است «همه احساس تکلیف کرده‌اند».
 
روزنامه بهار در گزارشی با تیتر «شوق اصولگرایان به نامزدی و میل دولت به ماندگاری» به بررسی شکاف در جناح حاکم و «چالش‌ انتخاباتی اصولگرایان» پرداخته است.
 
این روزنامه نوشته است که «اصولگرایان برای رسیدن به خط پایان انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم باید ابتدا از مانع "خود" عبور کنند؛ از "خود"‌های متکثری که هر روز به جمع نامزدهای اصولگرا اضافه می‌شوند». بهار افزوده است که علاوه بر این، اصول‌گرایان مایل به نامزدی در انتخابات باید «از "خودی" که دیگری‌تر از هر رقیبی ایستاده» نیز عبور کنند.
 
اظهارات علی یونسی، وزیر پیشین اطلاعات نیز در روزنامه بهار منتشر شده که گفته است: «بدون حضور اصلاح حطلبان انتخابات ابتر و ناقص است.»
 
روزنامه تهران امروز در گزارشی با تیتر «تبعات نگاه سلیقه‌ای به حقوق ملت» با اشاره به اینکه محمود احمدی‌نژاد «برای نهادهای نظارت بر انتخابات خط و نشان کشیده»، نوشته است: «سابقه سیاسی محمود احمدی‌نژاد نشان از آن دارد که طبلی که این  روزها وی بر آن می‌کوبد، نه از سر دلسوزی و اعتقاد بلکه صرفا از سر  نگرانی‌اش برای ردصلاحیت اطرافیانش است.»
 
محمدعلی اسفنانی، عضو کمیسیون قضایی نیز در یادداشتی در روزنامه تهران امروز نوشته است که «برخی رفتارهای اخیر دولت در زمینه انتخابات و تایید صلاحیت افراد به‌گونه‌ای بوده که باعث شده این تناقض به وجود ‌آید که اگر دولت با روند قانونی تایید صلاحیت کاندیداهای ریاست‌جمهوری مسئله دارد، درباره این روند در انتخابات ۸۸ که دولت کنونی از دل آن درآمد چه دیدگاهی دارد و با این موضوع چگونه باید برخورد شود؟»
 
روزنامه رسالت، وابسته به جناح حاکم اما اظهارات محمدعلی موحدی کرمانی،امام جمعه تهران را درباره «سهیم بودن رای دهندگان در جرم و تقصیر رئیس جمهور نامناسب» مورد توجه قرار داده است.
 
محمدعلی موحدی کرمانی تا سال ۱۳۸۴، سمت نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران را بر عهده داشت، در نماز جمعه این هفته تهران گفته است: «اگر خدای ناکرده مردم کوتاهی کنند و امانت را به کسی که شایسته آن نیست بسپارند و او در دوران مسئولیتش قصور و تقصیر کند، مردم هم در این جرم و کوتاهی شریک‌اند.»
 
به نوشته روزنامه رسالت، محمدی کرمانی همچنین گفته است که «کاندیداهای ریاست جمهوری مسئولیت را در حکومت اسلامی امانت الهی بدانند، نه یک لقمه شیرین».
 
«وضعیت سوم» در انتخابات؛ پیشنهاد ثبت نام همزمان خاتمی و رفسنجانی
 
روزنامه شرق در سرمقاله شماره شنبه ضمن پیشنهاد «ثبت نام همزمان محمد خاتمی و اکبرهاشمی رفسنجانی برای نامزدی در انتخابات»، آن را «وضعیت سوم» و روشی برای تغییر معادلات انتخابات آینده توصیف کرده است.
 
داوود محمدی، سردبیر روزنامه شرق در سرمقاله این روزنامه با تیتر «وضعیت سوم» به بررسی سناریوهای مختلف انتخاباتی پرداخته و پیشنهاد کرده است که «محمدخاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی» به طور همزمان برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند.
 
سردبیر روزنامه شرق با اشاره به اینکه «طیف تندروی اصولگرایان و حامیان دولت، استراتژی‌ای را برگزیده‌اند که با اعمال فشار تبلیغی و در مواردی، کاربرد تهدید، خاتمی و هاشمی را وادار یا مجاب سازند که عطای نامزدی را به لقایش ببخشند»، نوشته است که در مقابل باید دو گزینه «فقط خاتمی» یا «فقط هاشمی» را به کناری گذاشت و به «‌وضعیت سوم» اندیشید که مبنای آن «هم خاتمی و هم‌هاشمی» و «ثبت‌نام همزمان هر دو شخصیت به عنوان نامزد انتخاباتی است.»
 
روزنامه شرق به بررسی سناریوهای احتمالی در صورت «ثبت نام همزمان محمدخاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی» پرداخته و درباره گمانه نخست یعنی « رد صلاحیت هر دو نامزد» نوشته است: «تحقق این انگاره در فضای انتخاباتی سال ۹۲ که بر مبنای مشارکت حداکثری هدف‌گذاری شده است، بعید به نظر می‌رسد.» وی با این‌حال افزوده است که تحقق این فرض، «از ناهمواری مسیر حضور همه سلایق کشور در کارزار انتخاباتی - رقابتی حکایت خواهد داشت» و علاوه بر این «چنین رخدادی تندروهای رقیب را از کاربرد تبلیغات مبتنی بر متهم‌سازی خاتمی و هاشمی به رقابت‌گریزی به دلیل ضعف پایگاه اجتماعی، پیشاپیش خلع سلاح خواهد کرد».
 
داوود محمدی نوشته است که  درحالت دوم، یعنی «رد صلاحیت یک نامزد و تایید صلاحیت دیگری» نیز «نامزد رد صلاحیت ‌شده می‌تواند حمایت خود را از نامزد تایید صلاحیت ‌شده اعلام کند و از حامیانش بخواهد تا آرای خویش را به نفع نامزد باقیمانده در عرصه رقابت واریز کنند»، مشابه اقدام خاتمی در انتخابات سال ۸۸، اما با این تفاوت که در برهه کنونی، این اقدام توسط دو نامزد «ناهم‌جناح» و در مرحله «پس از ثبت‌نام» رقم خواهد خورد.
 
«تایید صلاحیت هر دو نامزد» هم سومین گمانه‌ای است که سردبیر روزنامه شرق درباره آن نوشته و توضیح داده است که در چنین وضعیتی، «پس از تبادل نظر و توافقی که دست‌یافتنی است»، خاتمی یا هاشمی «کناره‌گیری خود را به سود دیگری اعلام کرده و رای‌آوری ناشی از اعتبار سیاسی خویش را به نامزد فعال در رقابت منتقل می‌کند» و این «هم‌افزایی‌آرایی هواداران پرشمار هر دو نامزد، وزن سرمایه اجتماعی - انتخاباتی نامزد باقیمانده را افزون‌تر می‌کند».
 
سرمقاله نویس روزنامه شرق به «تاثیرات سیاسی» ثبت نام همزمان محمدخاتمی و هاشمی رفسنجانی و کناره‌گیری یکی به نفع دیگری پس از عبور از مرحله بررسی صلاحیت‌ها نیز اشاره کرده و نوشته است: «از قوه به فعل رسیدن این سناریو تاثیرات کوتاه‌برد، میان‌برد و دوربرد گوناگونی برجای خواهد گذاشت.»
 
شرق از «الگوسازی سیاسی-فرهنگی»، «ارتقای انگیزش هواداران» و «استحکام فزون‌تر پایگاه اجتماعی خاتمی و هاشمی» به عنوان برخی از « تاثیرات سیاسی» اجرای سناریوی «هم خاتمی، هم هاشمی» یاد کرده است.
 
داروهای گران برای بار سوم گران‌تر می‌شوند
 
روزنامه‌های تهران امروز و خراسان خبر داده‌اند که «ارز مبادله‌ای جایگزین ارز مرجع شد» و به همین دلیل «داروهای گران برای بار سوم گران‌تر می‌شوند.»
 
زهرا کشوری در گزارشی با تیتر «جان مردم قربانی بی‌عدالتی تصمیم‌گیران»، در روزنامه تهران امروز نوشته است که «تلاش‌ها برای راضی کردن بانک مرکزی برای تامین ارز دارویی در سال ۹۱ به جایی نرسید» و دولت با جایگزینی ارز مبادله‌ای به جای ارز مرجع برای تجهیزات پزشکی و دارویی «آب پاکی را روی دست همگان ریخت».
 
به نوشته این روزنامه مهدی سلیمان‌‌جاهی، سرپرست دفتر کل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نیز «جایگزینی ارز مبادله‌ای به جای ارز» را به طور «رسمی» اعلام کرده است.
 
روزنامه تهر ان امروز با طرح این پرسش که حالا «وضعیت مردمی که براساس قانون باید زیر ۳۰ درصد از هزینه‌های پزشکی را پرداخت کنند در سال جدید چه می‌شود؟»، نوشته است: «هرچند وزارت بهداشتی‌ها سعی می‌کنند از کنار افزایش قیمت‌ها بگذرند وسوال خبرنگاران را پاسخ ندهند، زمانی که کارشناسان بورس از افزایش قیمت داروهای تولید داخل تا ۵۰ درصد خبر می‌دهند، معلوم است که وضعیت دارو و تجهیزاتی که از خارج وارد می‌شود با توجه به ارز مبادله‌ای به کجا خواهد انجامید.»
 
روزنامه تهران امروز نوشته است موج گرانی دارو برای سومین بار درحالی آغاز شده است که «بیش از هرچیزی بیماران خاص از جمله سرطانی‌ها، هموفیلی‌ها و...  دربه در تامین دارو هستند و قیمت برخی از این داروها از جمله داروهای مبتلایان به‌ام. اس و بیماران سرطانی از ۲۰ میلیون تومان هم گذشته است».
 
روزنامه خراسان نیز از افزایش ۳۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت داروها خبر داده و از قول سرپرست دفترکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نوشته است: «بر مبنای برآوردها، داروهای تولید داخل حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت می‌یابد، اما داروهای وارداتی با تخصیص ارز مبادله‌ای  صد درصد دستخوش تغییرات قیمتی می‌شود و اگر ارز مبادله‌ای بگیرد، تقریبا تا دو برابر افزایش قیمت پیدا می‌کند.»
 
هشدار درباره بازگشت بحران به صنعت مرغ و تخم مرغ
 
روزنامه جام جم در شماره شنبه از «هشدار رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه» درباره «بازگشت بحران به صنعت مرغ و تخم مرغ» خبر داده است.
 
به نوشته این روزنامه حسن مهربانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌ ‌روزه گفته است: «اگر دولت اصلاح قیمت و خرید تضمینی مرغ را طی چند روز آینده آغاز نکند، همانند سال ۹۰ و ۹۱ با بحران صنعت مرغ و تخم مرغ مواجه خواهیم شد.»
 
روزنامه جام جم از قول حسن مهربانی نوشته است که «قیمت مرغ زنده به حدود سه هزار و صد تومان رسیده است»، اما «این قیمت تولیدکنندگان را به شدت در حاشیه زیان قرار داده است و زمانی که قیمت مرغ تا این حد افت می کند به طور طبیعی شاهد امتناع تولیدکنندگان از تولید مرغ خواهیم بود».
 
روزنامه جام جم یادآوری کرده است که زیان تولیدکنندگان مرغ در سال ۹۰ سبب کاهش تولید مرغ و تخم مرغ و پس از آن کمبود و موج گرانی مرغ و تخم مرغ  در ایران شد.
 
این روزنامه از قول رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه نوشته  است که «دولت باید پس از اتمام تعطیلات عید نوروز به اصلاح قیمت‌ها پرداخته و ذخیره سازی مرغ را آغاز کند» اگرچه «هنوز انجام این کار را جدی نگرفته است»، ضمن اینکه دولت «نرخ تورم را باید در قیمت‌ها حساب کرده و پس از تعیین قیمت مناسب برای خرید تضمینی، به موقع مرغ را از تولیدکننده و تشکل‌ها خریداری کند.»
 
جام جم افزوده است که «تخصیص ندادن ارز لازم برای ترخیص نهاده‌هایی که اکنون در بنادر کشور متوقف شده‌اند»، سبب شده است تا «ظرف یک ماه اخیر قیمت سویا و ذرت از ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند».

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.