گزارشی که رژیم و اپوزیسیون مایل به رویت آن نبودند

هفته پیش نتیجه تحقیقات سازمان عفو بین‌الملل از وضعیت عراق ده سال پس از سرنگونی صدام حسین منتشر شد. اما رسانه های رژیم، رسانه های فارسی زبان برونمرزی و اپوزیسیون برانداز هیچگونه تمایلی برای انعکاس و یا تبدیل این گزارش هشتاد و دو صفحه ای به چوب انتقاد و زدن آن بر سر رژیم شیعه و هم پیمان جمهوری اسلامی در عراق نشان ندادند. چرا؟ چون این چوب دوسر طلائی بود که گروه های مختلف اپوزیسیون برانداز تلاش می کنند خود را به یک "سر" آن نزدیک کنند تا شاید علاجی بر دردهای دیرینه خود بیابند. البته سایت صدای آلمان (دویچه وله فارسی) جزو محدود سایت هایی بود که گزارشی را که رژیم و اپوزیسیون را در تجاهل آن متحد کرد، منعکس نمود. این نوشتار کوتاه تجزیه و تحلیلی است نقدگونه و موجز در مورد این همسوئی نامیمون که تبعات ناگفته و نانوشته آن برای آینده کشورمان از اهمیت بسزائی برخوردار می باشد. قبل از انتشار نتیجه تحقیقات سازمان عفو بین‌الملل از وضعیت عراق، گزارشات فراوانی در مورد نقض حقوق بشر و فساد و تباهی گسترده در افغانستان توسط نیروهای ناتو و دولت افغانستان منتشر شده بود، که بسیار شبیه گزارش اخیر سازمان عفو بین‌الملل در مورد عراق می باشند، و تصویری نامطلوب از ماحصل مستقیم و پی آمد های غیر مستقیم حمله آمریکا به عراق و افغانستان و پروسه های ناکام چلبی سازی و کرزای سازی ارائه می دهند. امروز در افغانستان کار به جایی رسیده است که حتی احمد کرزائی رئیس جمهور افغانستان نیروهای ناتو و آمریکا را به تبانی با طالبان متهم می کند.

              
                                                                          عبدالستار دوشوکی



اما از آنجایی که برخی از نیروهای اپوزیسیون برونمرزی در پی ایجاد ائتلاف و اتحاد و ارائه "جمع" خود برای ایجاد آلترناتیو به آمریکا و متحدانش هستند، نقد عملکرد آمریکا در عراق و افغانستان و ماحصل نهایی چلبی سازی و کرزایی سازیی آمریکایی باید آویزه گوش اپوزیسیون دمکرات و آزادیخواه و مستقل بشود. زیرا بر طبق گزارش سازمان عفو بین‌الملل، شواهد مستدل برای ایجاد دمکراسی و استقرار حقوق بشر با همیاری آمریکا و متحدانش در مجاورت ما مایه فخر و مباهات نیست. اجازه بدهید برای تفهیم مطلب بخش هایی از گزارش عفو بین الملل را به نقل از سایت دویچه له بدون کم و کسر و بصورت دقیق منعکس کنم:

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل نیروهای دولتی عراق و هم خارجی به سادگی قوانین را زیرپا می‌گذارند، از دادگاه‌های عادلانه برای بررسی موارد اتهام متهمین در عراق خبری نیست و انواع و اقسام شکنجه‌ در زندان‌های عراق در قبال هرکس که با دلیل و بی‌دلیل به زندان افتاده باشد، اعمال می‌شود. نقض حقوق شهروندان عراق به بهانه «مبارزه با تروریسم» صورت می‌گیرد و هر شکنجه‌ای را توجیه می‌کند: شوک الکتریکی، بی‌خوابی، بی‌غذایی و بی‌آبی، تجاوز یا تهدید به تجاوز به زندانی یا عضوی از خانواده او. بسیاری از بازداشت‌شدگان در دادگاه‌هایی محاکمه می‌شوند که کم‌‌ترین کورسویی از عدالت و قانون در آن‌ها دیده نمی‌شود. گزارش می‌گوید که این موارد در عراق بعد از صدام حسین، چیزی استثنایی به شمار نمی‌رود. به گزارش عفو بین‌الملل حکومت‌ عراق و نیروهای آمریکایی و بریتانیایی، هرسه در برقراری سیستمی مبتنی بر حمایت از حقوق شهروندان و رعایت قوانین مدنی شکست خورده‌اند. نیروهایی که به عراق حمله کردند تا آن را از "چنگ دیکتاتوری صدام حسین آزاد کنند"، دستاوردی جز ادامه همان مسیر برای مردم به ارمغان نیاورده‌اند. اما وحشتناک تر از آن وضعیت حدود ۱۱ هزار نفر زن در زندان های عراق می باشد. گزارش از زنانی که به وحشیانه‌ترین شکل شکنجه شده‌اند می گوید. از کتک تا شوک الکتریکی بر نقاط حساس بدن و از آزار جنسی تا تجاوز. سازمان عفوبین الملل هم‌چنین از مواردی گزارش کرده که نیروهای امنیتی دختران، همسران و مادرانی را بازداشت کرده‌اند تا فرد دیگری از خانواده را که تحت تعقیب است به دام اندازند.

علیرغم محکومیت عملکرد آمریکا و بریتانیا ، از آنجایی که این گزارش نیروهای دولت عراق را نیز به نقض گسترده حقوق بشر متهم کرده بود، رسانه های جمهوری اسلامی که حکومت عراق را هم پیمان خود می دانند، به آن نپرداختند. وانگهی نپرداختن به این گزارش و نادیده گرفتن آن توسط رسانه هایی که با امکانات دولتی بریتانیا و آمریکا اداره می شوند، قابل درک است. زیرا این گزارش دول بریتانیا و آمریکا را به نقض حقوق شهروندان عراقی و برقراری سیستم بیعدالتی در عراق متهم می کند. اگر نتیجه تحقیقات سازمان عفو بین‌الملل را در کنار گزارشات متعدد نهادهای بین المللی در مورد افغانستان و اوضاع و احوال نابسامان این دو کشور قرار بدهیم، تصویر ناخوشایندی از مداخله آمریکا و بریتانیا در پروسه دمکراتیزه کردن منطقه به دست خواهد آمد که باید هشدار دهنده باشد. در سوریه هم شاهد بودیم که چگونه آمریکا اصرار بر برکناری رئیس سکولار شورای انتقالی سوریه و جایگزینی آن با امام جمعه (سابق) یکی از مساجد دمشق داشت، که در این راستا موفق شد.
بعقیده من سال آینده شمسی برای کشور ما سالی حساس و احتمالا ً پر تنش خواهد بود. همانگونه که سفر قریب الوقوع  اوباما به اسرائیل و محور اصلی آن در مورد ضرورت حمله به تاسیسات نظامی و هسته ای کشور خبرساز خواهد بود.  هشدار اخیر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مورد فرصت زمانی یک ساله به ایران نیز قابل تامل می باشد. به همین دلیل وظیفه اپوزیسیون دمکرات و مستقل و آزادیخواه بسیار خطیر می باشد. بنده سه سال و نیم پیش در مقاله ای مستند بنام "تحریم؟ آری، یا نه؟ وظیفه مـــا چیست؟" در مورد سترونی تحریم ها از منظر شواهد معتبر تاریخی و مستندات مکتوب علمی و استفاده ابزاری از آنها برای مستعد نمودن زمینه حمله نظامی به تفصیل نوشتم و توضیح دادم که چگونه در منظر افکار عمومی و دیپلماسی بین المللی دو مرحله مذاکره و فشار (تحریمات) بصورت پیش زمینه برای مرحله نهایی (حمله) عمل می کنند. و به دور از احساسات و شور سیاسی و یا موضع گیری "اپوزیسیونی" توضیح داده بودم که بر طبق شواهد و مستندات تاریخی تحریم ها منجر به تغییر رفتار رژیم نخواهد شد ـ که نشد!. اکنون نیز باید هشدار بدهم که همسو شدن بخش هایی از اپوزیسیون (از هر دو جناح صادق و فرصت طلب) با سیاست های آمریکا و بریتانیا، تاسیس تلویزیون و برپایی کنفرانس های آنچنانی و سکوت ضمنی در مقابل خطر فراگیر حمله احتمالی و ویرانگر آمریکا و متحدانش از جمله اسرائیل به تاسیسات اتمی و نظامی ایران، نه تنها باعث تغییر رژیم و یا حتی تغییر رفتار رژیم نخواهد شد، بلکه مبارزه دمکراتیک و مردمی ملت ایران برای نفی استبداد را دچار خدشه ای طولانی خواهد نمود، و سرنوشتی سیاه تر از امروز برای ملت ایران رقم خواهد خورد.

در پایان جوابی را که سالها پیش در مصاحبه ای با مدیر مسئول سایت ترکمن صحرا در مورد نقش و وظایف اپوزیسیون برونمرزی بخصوص در رابطه با تهدیدات خارجی داده بودم، در اینجا تکرار می کنم: "آنکس که نیاموخت از روزگار، هیچ نیاموزد ز هیچ آموزگار . سازمان ها و رهبران سیاسی حتی آنهایی که از جورج بوش درخواست کرده بودند تا یاری دهنده جدی مردم جان به لب رسیده ایران برای برقراری حکومتی دمکراتیک باشند، باید به این حقیقت تلخ پی برده باشند که دمکراسی را نمی توان با حمله نظامی و لشکرکشی برای یک ملت به ارمغان آورد. وظیفه و نقش اصلی سازمان های مستقل سیاسی آگاهی دادن به مردم و حمایت و انعکاس خواسته های دمکراتیک و آزادیخواهانه مردم در چارچوب "جنبش سبز" و توسعه و تعمیق مفاهیم حقوق بشر، دمکراسی، مساوات، نفی تبعیض و نابرابری، سکولاریسم و مخالفت با هرگونه دخالت بیگانه باید باشد. چون تهاجم و دخالت بیگانه در راستای حفظ و استمرار حیات رژیم جمهوری اسلامی خواهد بود ـ مخصوصاً جنگ مستقیم با به اصطلاح "شیطان بزرگ" و اسرائیل" ـ که خود "نعمتی الهی" خواهد بود. و اینگونه است که بخش هایی از اپوزیسیون با تحلیل های نادرست و شاید فرصت طلبانه در مورد غم و اندوه جانکاه همسایه سکوت اختیار می کند، غافل از آنکه شاید روزی این شتر افسارگسیخته در خانه ما نیز بخوابد.

عبدالستار دوشوکی
مرکز مطالعات بلوچستان ـ لندن
شنبه 26 اسفند 1391
 

رأی دهید
rezgar - لینشوپینگ - سوئد
اقای عبدالستار دوشوکی اگر امریکا و ایران دچار جنگ شوند, مطمئنان مثل جنگ ایران و عراف نخواهد بود که مردم دسته دسته برای فتح کربلا و شهید شدن به جبه اعزام شوند. امریکا اگر با ایران جنگ کند پیش از هرچیز بین نظامیهای ایران نفوذ خواهد کرد و خاطر جمعان مردم هم از رژیم اخوندی فبول نخواهند کرد که با نیروی قدرتمند ایالات متحدامریکا جنگی بر پا کنند. واگر هم راه حلی نماند و جنگ شود, با اولین موشک امریکا که به طرف مراکز اتمی و نطامی ایران پرتاب شود, بدون شک مردم ایران همه بر علیه نظام اخوندی به خیابانهای شهر میایند و برعلیه رژیم جنگ افروز ایران اعتراض و قیام خواهند کرد.
شنبه 26 اسفند 1391 - 23:25
vahid_ - گلاسگو - انگلستان
ایران هم در صورت حمله آمریکا و متحدانش سرنوشی بهتر از کشورهای منطقه که براشون دموکراسی آوردند نخواهد داشت. حالا فرق نمیکنه امریکا ایران پهلویزه بکنه یا موسویزه . منافع غرب در دیکتاتوری بودن و عقب ماندگی خاورمیانه هست . جایی که رگ حیات غرب انجا قرار گرفته ( نفت و منابع طبیعی مورد نیاز) که بدونه دیکتاتوری و جاهلیت خیلی براشون گرون تموم میشه.
یکشنبه 27 اسفند 1391 - 00:36
perser68 - فلوریدا - امریکا
خوراک مزدوران رژیم نکبت اسلامی براه شد!الان چه با دی به غبغب میندازن!الان خامنه‌ای جلاد میشه رهبر فرزانه!جمهوری فاشیست اسلامی میشه بهشت موعود!ننگ به جمهوری مرگ اسلامی!
شنبه 26 اسفند 1391 - 23:30
100ra - پیرانشهر - ايران
وحید_- گلاسگو - انگلستان دمت گرم زدی تو خال.اگه دست غرب باشه ایران را ۱۰۰۰تکه می‌کنن که بهتر کنترلش کنن.مثلا کشور اهواز کشور تهران کشور سنندج کشور زاهدان ولی‌ چون مطمئنا هستن این مردم یا در کلّ خاوار میانه مردمانی دینی و عقب افتاده داره. اگه عراق ایران سوریه افغانستان پاکستان اینا همش بشن یه کشور باز باکی ندارند.چون کسانی‌ که میخوان این ملترو رهبری کنن ابلهانی بیش نیستن.
یکشنبه 27 اسفند 1391 - 03:21
saba65 - مشهد - ایران
بعضی ها چقدر احمق هستن که فک میکنن آمریکا به فکر مردم ایران هست اگه آمریکا حتم میداشت تو چاهی مثل عراق و افغانستان نمیفتاد حتما تا الان چن بار به ایران حمله کرده بود.مردم ایرن هم اینقد بی غیرت نیستن که بذارن آمریکا به منابع و منافعشون هر چن که الان دست نا اهلش افتاده دست درازی کنن.
یکشنبه 27 اسفند 1391 - 09:13
مازراتی - دنور-کولورادو - امریکا
دوستان اینقدر ساده نباشید جنگ کدومه؟ حمله چیه؟ . دولت‌های اروپأیی و آمریکا اینقدر که از قبل ایران نان میخورند تا حالا نخورده بودن، کجا میان این کاسبی به این خوبی‌ را خراب کنند. میدونید چقدر سلاح به همین عربها فروختند به بهانه اینکه ایران خطرناک برای منطقه هست؟؟؟؟؟. اینا همش سیاه بازی هست، گول نخوردید، عاقل باشید ،الان تو این زمانه فقط پول هست که حرف اول را میزند و همه هم دنبال پول و درامد از کنار ایران.
یکشنبه 27 اسفند 1391 - 09:45
mina2013 - لندن - انگلیس
رفیق vahid_ - گلاسگو - انگلستان: امیدارم که تا به حال نام بیماری paranoid schizophrenia را شنیده باشی. امریکا و بریتانیا بدنبال حکومتی هستند که منافعشون رو تامین کنه. در خیلی از موارد هم یه حکومت دمکرات اون چیزی هست که به نفع انهاست. مثل ژاپن٬ بالکان٬ بلوک شرق و... تاریخ ۱۰۰ ساله نشون داده که اینها سیستم حکومتی ایده ال نیستند ولی ۱۰ نه ۱۰۰ نه ۱۰۰۰ هزارن بار بهتر از سیستم کره شمالی٬ شوروی٬ کوبا٬و.. هستند.
یکشنبه 27 اسفند 1391 - 09:50
vahid_ - گلاسگو - انگلستان
mina2013 - لندن - انگلیس. شما بالکان و ژاپن و بلوک شرقی با خاور میانه مقایسه میکنید ،، بهتر نیست مشغول همون گلدوزی و خیاطی باشید.شما عراق افغانستان بعد حمله امریکا نمیبینید . شما لیبی و مصر و تونس بعد از انقلاب نمیبینید . شما ندیدی چی به سر مصدق بر سر ملی کردن نفت و بعدشم بر سر محمد رضا شاه بر سر تلاش برای تغییر قرارداد کنسرسیوم نفت به نفع ایران چی آوردن . شما بهتر هست در کنار گلدوزی و خیاطی یک مقدار در مورد تاریخ خاورمیانه ، بلوک شرقی و نقش امریکا و انگلیس و روسیه در این کشورها مطالعه کنید .
یکشنبه 27 اسفند 1391 - 13:39
anti-US - مونترئال - کانادا
بسیار مقاله بجا و منطقی-ای بود؛ در گزارش مربوطه اشاره شده "نقض حقوق شهروندان عراق به بهانه «مبارزه با تروریسم» صورت می‌گیرد"؛ خب باز هم اگه کسی مونده که از حقوق بشر غربی دفاع کنه، باید گفت تعصب چشمهاشو کور کرده. ما قبل از اینکه نیازی به آمریکا و انگلیس برای سرنگونی حکومت شاهنشاهیمون داشته باشیم تا دموکراسی رو برامون به ارمغان بیارند، خودمون در مسیرش قدم برداشته بودیم؛ چه نیازی بود به دخالت انگل بزرگ تاریخ، انگلستان؟!. از تمام موردهایی که سیاست تحریم در پیش گرفته شد فقط آفریقای جنوبی تن به چرندیات آمریکا داد، و بقیه موارد یا به جنگ یا به بقای حکومتهای زورگو منجر شد؛ مثلا عراق و کره شمالی. بنابراین، بنظر من از تعصب کور است کسی که از این همه تاریخ کثافتکاری انگل بزرگ تاریخ، انگلستان، و آمریکای لاشخور درس نگیرد. کسانی که کورکورانه به آمریکا و نیز نیروهای ایرانی مخالف (اپوزیسیون) بیرون از کشور چشم دوختند، لطفا فقط برای چند دقیقه تعداد جنگها و عملیات نظامی شیطان بزرگ بشریت رو در این صفحه بخونند، و خودشون داوری کنند:. https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations
یکشنبه 27 اسفند 1391 - 23:24
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.