وزارت آموزش و پروش: کنکور تا پنج سال دیگر حذف میشود
آقای سحرخیز در گفتگو با خبرگزاری مهر، با اشاره به این که برای حذف کنکور باید سوابق تحصیلی دانش آموز بررسی شود، گفته که "براساس پیش بینیهای آموزش و پرورش اگر قرار باشد سوابق تحصیلی را بیشتر کنیم تا هر دانش آموزی سه سال سابقه در کارنامه خود داشته باشد، حداکثر پنج سال زمان برای حذف کنکور لازم است."
در همین حال ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش نیز امروز با اشاره به بحث حذف کنکور در سال ۹۳ به خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،گفت: "این طرح قانون مجلس است که البته طرحهای جایگزین تحت عنوان "نظام جامع سنجش و پذیرش دانشجو" در حال بررسی است که در صورت تصویب، جایگزین کنکور خواهد شد."
موضوع حذف کنکوردر خرداد ماه سال ۱۳۸۶ در مجلس ایران به تصویب نهایی رسید و بعد از کشمکش های فراوان بالاخره بنا بر این شد که قانون مصوب از سال ۱۳۹۳ یعنی یک سال و نیم دیگر به اجرا گذاشته شود.
مسئله حذف کنکور و پذیرش بدون آزمون در دانشگاهها در حالی مطرح شده که به تازگی آقای خدایی گفته "دانشجویان از ظرفیت ۳۰۰هزار صندلی خالی برای پذیرش بدون آزمون استقبال نکردهاند"؛ زیرا کنکور در واقع در تعدادی از رشتهها آن هم در دانشگاههای پولی و شهریهای ایران حذف شده است.
به گفته رئیس سازمان سنجش، دلیل عدم استقبال دانشجویان، پولی بودن این رشتهها است، و "بنابراین داوطلب ابتدا سعی میکند در رشتههایی که تحصیل در آنها نیازی به پرداخت شهریه ندارد پذیرش شود."
کارشناسان این حوزه معتقدند دلیل دیگر عدم استقبال از شرکت در پذیرش بدون آزمون این است که کیفیت پائین این رشتهها و دانشگاههایی نظیر پیام نور و سایر دانشگاههای غیر دولتی داوطلبان را دلسرد کرده است.
به گزارش روزنامه شرق، در طرح "پذیرش بدون کنکور" افردا باید رشته های کم طرفدار و بی کیفیتی را انتخاب کنند که در کنکور سراسری داوطلبان اقبالی برای ورود به این رشته ها نشان نداده اند. علاوه بر این باید برای حضور در این رشته ها شهریه هم بدهند.
براساس اعلام سازمان سنجش، تاکنون نزدیک به ۸۰هزار داوطلب برای پذیرش بدون آزمون نیمسال دوم امسال در سامانه سازمان سنجش ثبتنام کردهاند.
طرح "پذیرش بدون آزمون" ۱۸دی سال جاری شروع شد و برنامه این است که بخشی از ۳۰۰هزار صندلی خالی در دانشگاه ها به این وسیله پر شود.