بازتاب راه‌اندازی وبسایت وزارت اطلاعات ایران

وزارت اطلاعات ایران به‌تازگی یک وبسایت آزمایشی را راه‌اندازی کرده که بر روی صفحه نخست آن مطلبی با محتوای ضدآمریکایی ازجمله مشکلات در جامعه آمریکا به چشم می‌خورد.

راه‌اندازی وبسایت آزمایشی وزارت اطلاعات ایران با نام اختصاری «واجا» در آسوشیتدپرس بازتاب داشته است:
 


در این وبسایت هیچ ماموریت ویژه‌ای دیده نمی‌شود اما به‌نظر می‌رسد که این وبسایت بخشی از تلاش‌های رهبری ایران برای ارتقای وحدت و برجسته کردن اقتدار خود درمیان تحریم‌های غرب و انزوای بین‌المللی است. پس از تظاهرات هفته گذشته در تهران برسر سقوط ناگهانی ارزش ریال، خطیبان نمازجمعه با شدت و حدت از ایثار در زمان مشکلات سخن گفتند و روز چهارشنبه آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، تحریم‌ها را «جنگ علیه ملت» توصیف کرد.

 
این وبسایت جدید هم‌چنین با طرح‌های ایران برای مبارزه با «جنگ نرم» در فضای سایبر علیه فرهنگ و نفوذ سیاسی غرب هم‌خوانی دارد زیرا از بیش از یک سال گذشته دولتمردان ایران از برنامه‌هایی برای راه‌اندازی اینترنت «پاک» سخن گفته‌اند تا به گفته خودشان وبسایت‌هایی با محتوای غربی را مسدود کند اگرچه کارشناسان این توانمندی ایران را زیرسوال برده‌اند.
 
مئیر جاودانفر، تحلیلگر سیاسی، گفته است: وزارت اطلاعات ایران به صورت آنلاین راه‌اندازی شده تا حضور خود را به مردم ایران به‌ویژه کاربران جوان اینترنت نشان دهد. این وبسایت اساساً نمایش قدرت است.
 
در صفحه نخست وبسایت وزارت اطلاعات ایران مطلبی با عنوان «آمریکا از منظری دیگر» قرار داده شده و در آن فهرستی از مشکلات اجتماعی جامعه آمریکایی مانند بیشترین تعداد زندانیان، تیراندازی در مدارس، افزایش چاقی و نابودی فرصت‌های شغلی توسط فروشگاه زنجیره‌ای وال مارت نوشته شده است.
 
در یکی دیگر از مقاله‌های نوشته شده در این وبسایت ادعا شده که تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران منظور نشده بلکه هدف از این تحریم‌ها تحریک ناآرامی داخلی در ایران است و به‌ویژه به‌طور مفصل به  جیلیان برنز، دیپلمات آمریکایی پرداخته که در سال ۲۰۰۶ دفتر منطقه‌ای آمریکا برای امور ایران در دوبی را راه‌اندازی کرد و درحال حاضر به عنوان افسر اطلاعاتی آمریکا در امور ایران در دفتر هرات افغانستان مشغول به‌کار است، کشوری که ارتباطات محکم اقتصادی و فرهنگی با ایران دارد.
 
وزارت امور خارجه آمریکا هنوز درمورد این گزارش چاپ شده در وبسایت وزارت اطلاعات ایران اظهارنظر نکرده است.
 
حمیدرضا شکوهی، مفسر سیاسی در تهران، این وبسایت وزارت اطلاعات ایران را بخشی از تلاش حکومت ایران در دوره اینترنت توصیف کرده و گفته است: با توجه به بالاگرفتن تهدیدهای اقتصادی و نظامی علیه ایران، ضروری است که شکاف میان مردم و حاکمیت کم شود و این وبسایت، حرکتی در این مسیر است.
 
در سال‌های گذشته تاکنون وبسایت‌های آیت‌الله خامنه‌ای و چند تن دیگر ازجمله محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران، به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی دایر بوده است و بیش از ده‌ها خبرگزاری دولتی و نیمه‌رسمی  شبانه‌روز دایر بوده و هستند.
 
سوزان مالونی، کارشناس امور ایران در مؤسسه بروکینگز، گفته است: رهبری ایران به‌ویژه درمیان عناصر تندرو وزارت اطلاعات، دچار این وسواس است که واشنگتن درحال برنامه‌ریزی یک انقلاب نرم برای ایجاد ناآرامی در جمهوری اسلامی است.
 
به‌نظر می‌رسد که بخشی از ضداستراتژی‌های ایران نوعی انباشت اطلاعاتی در پاسخ به ابتکارات آمریکا است. ازجمله ابتکارات واشنگتن این است که سال گذشته وبسایت یک «سفارت‌خانه مجازی» برای ایرانیان به فارسی و انگلیسی راه‌اندازی کرد. این وبسایت بلافاصله ازسوی مقام‌های دولت ایران فیلتر شد اما جوانان و افرادی که به فناوری اینترنتی آکاهی داشتند توانستند با استفاده از پراکسی به این وبسایت دسترسی پیدا کنند.
 
خانم مالونی گفته است: احتمالاً وزارت اطلاعات ایران از آمریکا و تاکتیک‌های آمریکایی تقلید کرده است.
 
هفته گذشته آمریکا، ایران را به پارازیت‌اندازی روی ماهواره‌های فارسی زبان «صدای آمریکا» و بی.بی.سی متهم کرد و روز دوشنبه یعنی دو روز پس از راه‌اندازی وبسایت وزارت اطلاعات ایران، حیدر مصلحی، وزیر این وزارتخانه ادعا کرد که سرویس‌های مخفی ایران در جنگ سایبری علیه غرب برتر هستند.
 
وزیر اطلاعات ایران در مرکز یکی از شدیدترین اختلاف‌های سیاسی دولت ایران قرار داشت و سال گذشته آیت‌الله خامنه‌ای از او درخواست کرد که برخلاف درخواست محمود احمدی‌نژاد برای ترک پست وزارت، در این مقام بماند. همین موضوع چنان آقای احمدی‌نژاد را خشمگین کرد که به مدت بیش از یک هفته در نشست‌های دولت شرکت نکرد. در واکنش به این بایکوت، روحانیون حاکم شماری از یاران آقای احمدی‌نژاد را بازداشت کردند و او را در آستانه ورود به سال پایان دوره ریاست جمهوری‌اش ازنظر سیاسی تنها گذاشتند.
 
سروش فرهادیان، روزنامه‌نگار از روزنامه میانه‌رو شرق، درمورد وبسایت وزارت اطلاعات گفته است: یکی از اهداف آن، این است که نشان دهد جایگاه مستقلی دارد.

رأی دهید
perser68 - فلوریدا - امریکا
وزارت جنایت،آدمخوری،آدم کشی!تاپاله چی‌ بود که به گ.. هم آراسته بشه!
‌پنجشنبه 20 مهر 1391 - 13:48
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.