تأثیر ناآرامی‌های تهران بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

در پی بروز ناآرامی در بازار تهران و درگیری میان کسبه معترض به اوضاع اقتصادی با نیروهای امنیتی، روزنامه آمریکایی «پولیتیکو» این رویداد را نشانه‌ای از تأثیرگذار بودن تحریم‌ها و برگ برنده‌ای برای باراک اوباما،‌ رئیس جمهوری آمریکا، در برابر میت رامنی، رقیب وی در انتخابات پیش‌رو، دانسته است.

                
 


بر اساس ارزیابی روزنامه «پولیتیکو»، اعتراض‌های روز چهارشنبه، دوازده مهرماه، در ایران و سقوط ناگهانی ارزش ریال در برابر دلار، تلاش‌های میت رامنی برای بی اثر جلوه دادن سیاست‌های دولت باراک اوباما در قبال جمهوری اسلامی را با چالش مواجه کرده است.

 
دوازدهم مهرماه بازار بزرگ تهران به نشانه اعتراض به شرایط بد اقتصادی و نوسان شدید ارزش واحد پولی کشور تعطیل شد و نیروهای پلیس ضدشورش و گارد ویژه خیابان‌های مرکزی تهران را تحت کنترل خود در آوردند.
 
روزنامه «پولیتیکو» حضور مردم عادی در کنار بازاریان در اعتراض به وضعیت وخیم معیشتی در تظاهرات چهارشنبه را «نشان دهنده تأثیرگذاری اقدام دولت اوباما در تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی» دانسته است.
 
بنابر گزارش خبرگزاری‌ها، روز چهارشنبه نیروهای پلیس «دست کم در یک مورد» برای متفرق کردن جمعیت معترض از گاز اشک آور استفاده کردند
خبرگزاری «آسوشیتد پرس» در ارتباط با ناآرامی‌های روز چهارشنبه گزارش کرده است:«عکس‌های دریافتی از ایران پلیس ضد شورش را در حال بستن خیابان‌ها به وسیله سطل‌های زباله نشان می‌دهد. در یکی از عکس‌ها یک دستگاه موتورسیکلت در شعله‌های آتش می‌سوزد و در همین حال دود غلیظی نیز از محلی در مرکز شهر تهران، نزدیک به بازار بزرگ، به هوا بلند شده است.»
 
خبرگزاری فرانسه نیز در این‌باره آورده است: «صدها نفر از نیروهای گارد ویژه ضد شورش مجهز به لباس مخصوص به خیابان‌های اطراف میدان فردوسی تهران، که مرکز خرید و فروش ارز پایتخت به شمار می‌رود، اعزام شده‌اند. نیروهای ضد شورش فروشندگان غیرقانونی ارز را دستگیر کرده و به صرافی‌های مجاز و دیگر فروشگاه‌های محل نیز دستور داده‌اند کسب و کار خود را تعطیل کنند.»
 
هفته گذشته حدود یک سوم از ارزش ریال ایران در برابر دلار آمریکا کاسته شد.
 
میت رامنی، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده (نوامبر) ایالات متحده، بارها اعلام کرده است که اگر به جای اوباما بود مدت‌ها قبل تحریم‌های شدیدتری را علیه تهران اعمال می کرد.
 
روزنامه «پولیتیکو» تأکید می‌کند در صورتی‌که در روزهای آینده تحول خاصی رخ ندهد، میت رامنی می‌تواند به انتقاد خود از به گفته وی «تعلل» دولت فعلی آمریکا در اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه حکومت ایران، ادامه دهد.
 
به گفته این روزنامه اعتراض‌ها در ایران به معنای آن نیست که آمریکا به هدف خود مبنی بر متقاعد کردن ایران برای توقف برنامه تسلیحاتی هسته‌ای‌اش رسیده‌ است.
 
با این حال تصاویر صحنه‌های اغتشاشات در ایران موجب تضعیف محور اصلی انتقادهای اردوگاه رامنی در حوزه سیاست خارجی خواهد شد، انتقادهایی که اساساً پیرامون ناتوانی دولت اوباما در برخورد با تهدیدهای موجود در جهان علیه ایالات متحده مطرح می‌شود.
 
از دیگر سو، به گفته «پولیتیکو» درگیری‌ها میان معترضان و نیروهای حکومتی در خیابان‌های مرکزی تهران یک امتیاز نیز به سود اوباما خواهد داشت؛ رئیس جمهوری آمریکا می تواند این ناآرامی‌ها را ناشی از تأثیر تحریم‌ها ارزیابی کرده و با اطمینان بیشتری بر تأثیرگذار بودن تحریم‌ها بر ایران تأکید کند.
 
۱۲ مهرماه باراک اوباما و میت رامنی در نخستین مناظره خود به سیاست‌های داخلی و مسائل مربوط به مالیات، کسری بودجه و بیمه پرداختند.
 
این دو رقیب انتخاباتی در دو نوبت دیگر در نیویورک و فلوریدا به مصاف یکدیگر می‌روند.
 قرار است بخشی از مناظره ۲۵ مهرماه (۱۶ اکتبر) میان باراک اوباما و میت رامنی و تمامی مناظره اول آبان‌ماه (۲۲ اکتبر) آن‌ها به بحث سیاست خارجی ایالات متحده اختصاص یابد.  

رأی دهید
alborzi - کرج - ایران
از اول هم معلوم بود همش پولیتیکه ! ایران با این کار باعث میشه اوباما رو کار بیاد و شر رامنی کم شه .
جمعه 14 مهر 1391 - 19:54
م ر - تهران - ايران
این اعتراضات هم آتیشش از سر خود حکومت برپا شده و این شلوغی از پیش تعیین شده بود و حکومت خودشان مخصوصا خواستن این اتقاق صورت بگیرد تا دولت یکجورایی از دولت اوباما حمایت کرده باشد وگرنه این گرونی تازه بوجود نیومده مدتیست که مردم از گرونی ها می نالندسیاست خود حکومت بوده
جمعه 14 مهر 1391 - 20:49
مصدق السلطنه - لندن - انگلیس
این احمدی رفت امریکا دلار هم پرید بالا....این سیاست لعنتی کلاف سردم گمه..... مردم عادی هم حیران....
جمعه 14 مهر 1391 - 21:01
همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
نخیر این بازاریهای شکم گنده مواجبشون کم شده و دارن از سود، ضرر میدن اینه که سرو صداشون دراومده و گرنه دلشون برای کسی نمی سوزه احتمالا چند روز آینده یه لقمه پرت میکنن جلوشون تا خفه شن
جمعه 14 مهر 1391 - 21:12
geteven - انگلستان - انگلستان
به نذر من چهار مورد وجود دارد: ۱-کشور مورد حمله پول متخاصم را چاپ دقیق کند و خود وارد بازار داد و ستاد شود و به اواقمش هم فکر کند. ۲- پول کشوری مثل چین یآا هر کشوری ک بستگی به دلار ندارد جیگزین موقتی کند. ۳. پولش را همین آلان به طلا و نقره و مس تبدیل کند چرا چونکه کشورهای دیگر یکی بعداز دیگری به بحران ایران گرفتار میشوند و در اخر این بلا به بلا اورنده میرسد.و ‌ای‌ام ف‌‌ چه بخواد یا نه مجبوره طلا و مخلوطی از تنگستن و نقره و مس یا چیزی مثل اینها عوض کند قبل از ور شکستی خود راا اعلام کند.
شنبه 15 مهر 1391 - 05:14
geteven - انگلستان - انگلستان
واقعاً چه حرفهای پرت و پلا میزنید. برای موثر قرار دادن اقتصاد ‌یک کشور حد اقل چند ماهی لازم است تا تأثیر تصمیم گیرنده به اجرا گذاشته شود یا اثرش ظاهر شود. وقتی که دلار پشتوانه‌ای ‌ام ف‌‌ هست و بانک مرکزی امریکا دنبال بانک مرکزی هر کشور میره تا از بین بردن بانک مرکزی آن کشور اقتصاد آن کشور را وابسته به دلار کند . حال چه از امریکا باشد یا از انگلیس و یا کشوری مثل قطر. معمولاً در این موارد نشانه ایی از قبل ظاهر میشود. در موقعی که مرغ قیمتش دو برابر بالا رفت یکی از نشانه‌ها بود. قبل از آن دانه مرغ ای‌ و قبل از آن یا بعد از آن ناا اثر بودن تاثیرات تصمیمات بانک مرکزی دیگر نشانه‌ها بودند.برای مقابله با این غول ‌ای ‌ام ف‌‌ و بانک مرکزی کشوری که دلار بدوون پشتوانه چاپ میکند ......
شنبه 15 مهر 1391 - 05:12
yavar19 - پاریس - فرانسه
نه آقا جون. آقای محسن رضایی که سه ماه پیش داشت در تلویزیون صحبت میکرد توی حرفهاش اشاره کرد که از همین الان باید به فکر اقتصاد بعد از شهریور باشیم!منتهی حرفش رو ادامه نداد. محسن میگفت که اقتصاد اصلا هم مساله غیر قابل پیش بینی نیست
شنبه 15 مهر 1391 - 06:53
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.