پایان دوران درخشش مانکنهای لاغراندام
بنا بر تشخیص مجلهی مشهور "وگ" ویژه مد و شیوهی زندگی، اکنون دیگر مدلهای بیش از حد لاغر مطابق با سلیقه عمومی نیستند. این مجله مصور قوانین جدیدی برای انتخاب عکسها و محتوای مطالبش وضع کرده است.
لاغری بیش از حد مانکنها موضوعی شناختهشده است. پیرامون این موضوع و مشکل، بحث و گفتگوهای فراوانی صورت گرفته، با این حال دنیای مد تا به حال اقدام ویژهای برای حل آن انجام نداده بود.
دستمزد مانکنها بخاطر لاغری
بسیاری در صنعت مد عقیده دارند که به طور کلی دستمزد مانکنها بخاطر لاغر بودنشان است و آنها بایستی تا حد امکان لاغر باشند. افرادی که سعی دارند لاغری بیش از حد و وضعیت ناسالم جسمی مانکنها را توجیه کنند، معمولا به نقلقولی از "والیس سیمپسون"، چهرهای بسیار مشهور و تأثیرگذار در صنعت مد، رجوع میکنند که گفته بود: «برای لاغری و ثروت حدی وجود ندارد.»
یکی دیگر از طرفداران این دیدگاه غیرمسئولانه نسبت به وضعیت جسمی و روحی مانکنهای جوان "کارل لاگرفلد"، طراح لباس بنام آلمانی است. او در موقعیتهای مختلف زنان معمولی را که اندام آنها با ایدهآل "سایز صفر" مطابقت ندارد مورد تمسخر قرار میدهد. لاگرفلد میگوید: لازم نیست "مادران چاقی" که روی کاناپههای خود جا خوش کردهاند نگران مانکنهای روی سکوی سالنهای مد باشند.
"والیس سیمپسون"، چهرهای بسیار مشهور و تأثیرگذار در صنعت مد گفته بود: «برای لاغری و ثروت حدی وجود ندارد.»
نسل جدید مانکنها با اندامی سالمتر
اما با وجود این به نظر میرسد که صنعت مد در آستانه تحولی فکری قرار دارد. این تحول تا حدود زیادی از اعتراضهای مستمر به مانکنهای بسیار لاغر تأثیر پذیرفته است. در عین حال با آمدن نسل جدیدی از مانکنها که برجستگیهای زنانه آنها نسبت به نسل قبلی واضحتر دیده میشود، ایدهآل زیبائی اندام نیز رنگ و بوی سالمتری به خود گرفته است. صنعت مد نیز این معیارهای جدید زیبایی را بیشتر از پیش مد نظر قرار میدهد.
یکی از قوانین مهمی که مجلهی "وگ" برای ۱۹ دفتر محلی خود وضع کرده، قطع همکاری با مانکنهایی است که بیش از حد جوان و لاغر هستند. در واقع از این پس استخدام مانکنهایی که زیر ۱۶ سال سن دارند و اندام آنها نشان از رژیمهای غذایی سخت و سوءتغذیه دارد، ممنوع است. یوناتان نیوهاوس (Jonathan Newhouse)، رئیس انتشارات "وگ"، میگوید: «تمام سردبیران دفاتر مجلهی ما میخواهند که فعالیتشان در خدمت سلامتی مانکنها و خوانندگان باشد.»
بیدار کردن افکار عمومی
پیش از این مجلهی مد آلمانی به نام "بریگیته" (Brigitte) که تصاویر و مطالب آن بیشتر نزدیک به زندگی روزمره زنان است، قوانین مشابهی مانند مجله "وگ" وضع کرده بود. اما اینکه مدرنترین مجلهی مد جهان اکنون به پذیرش تصحیح ایدهآلهای زیبایی اشتباه تن داده، خود نشاندهندهی تحولی جدی در این زمینه است.
مجلهی "وگ" همینطور قصد دارد بخشی بزرگی از فعالیتهای خود را روی بالا بردن توجه و آگاهی نسبت به اهمیت سلامتی متمرکز کند. همین اقدام خود نشاندهنده کوتاهی دستاندرکاران این مجله در این زمینه در گذشته است. حال قوانین جدید قرار است که از همین ماه (ژوئن) در ۱۹ دفتر مجلهی "وگ" در سراسر جهان اجرا شوند.