بررسی روزنامه های صبح یکشنبه تهران - هفده اردیبهشت

روزنامه های صبح امروز تهران از نتایج مرحله دوم انتخابات مجلس نوشته و بر اساس تمایلات خود هر یک از جناح ها را برنده این انتخابات دانسته اند. مخالفت مجلس با پیشنهاد دولت بر سر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، دوئل دو وزیر بر سر گرانی از جمله دیگر مطالب این روزنامه هاست.


انتخابات، کارتون محمدعلی خلجی، جام جم


همه ادعای پیروزی در انتخابات دارند


"شانزده چهره جدید در مجلس" تیتر اول قدس است، "جبهه متحد پیروزی خود را دز انتخابات مجلس اعلام داشت" در صدر اخبار سیاست روز آمده، ابتکار خبر داده "مجلس نهم؛ ۱۶۹ورودی، ۱۹۶ خروجی" و جام جم از "آرایش سیاسی مجلس نهم" نوشته و کیهان در عنوان اصلی خود نوشته "جبهه سازی ها کارساز نبود مردم به لیست خود رای دادند".

ابتکار در کلیک سرمقاله خود نوشته از شکاف به وجود آمده بین اصولگرایان با شکل‌گیری دو جبهه «متحد» و «پایداری» از پاییز سال گذشته، به صورت رسمی رونمایی شد. این شکاف بیش از آنکه اختلاف بر سر سهام و تقسیم قدرت و مباحثی از این دست باشد، ریشه در تفاوت مبنایی دیدگاه‌ها و مبانی فکری سران دو جبهه داشت. در یک سوی این میدان، طیف سنتی اصولگرایان منویات فکری آیت‌الله مهدوی کنی را نمایندگی می‌کرد و در سوی دیگر، اردوگاهی با محوریت تفکرات آیت‌الله مصباح یزدی شکل گرفت. این رقابت به سرعت جریان همیشه متحد اصولگرایان را حداقل در تهران و شهرهای بزرگ دو تکه کرد.

به نوشته این روزنامه حال که آبها از آسیاب افتاده‌است و ترکیب نهایی مجلس مشخص شده‌است، آمار و ارقام خبر از پیروزی نسبی و شکننده سنتی‌ها در رقابت با تندروهای جبهه پایداری می‌دهد. اما نکته مهم این است که در طیف سنتی جبهه متحد، کسانی با اقبال کمتری مواجه شدند که بیشتر از دیگران سنتی و محافظه‌کار بودند و در طیف تندروی جبهه پایداری هم، این چهره‌های اصلی و تندروتر بودند که نتوانستند نظر مثبت مردم در تهران و شهرستان‌ها را به خود جلب کنند.

اما صادق زیباکلام، به نوشته کلیک اعتماد در گفتگوئی با اشاره به انتخابات مجلس نهم و تاثیر آن بر فضای سیاسی کشور اظهار داشت: این انتخابات هیچ تغییری در وضعیت و شرایط سیاسی کشور به وجود نخواهد آورد. انتخابات مجلس نهم چه در دور اول در اسفندماه و چه در دور دوم برای کرسی‌های باقی مانده که روز جمعه صورت گرفت تغییراتی را به بار نخواهد آورد.

این استاد دانشگاه اعلام داشت که طرفداران احمدی‌نژاد حداقل ۱۰۰ کرسی را در مجلس نهم به خود اختصاص خواهند داد که در عمل هم این‌گونه شد. آنان حدود ۶۰ الی ۷۰ کرسی در دور اول به دست آوردند و مابقی را نیز در دور دوم کسب کردند... جبهه پایداری هیچ اختلافی با احمدی‌نژاد ندارند. نه از نظر سیاسی، نه در سیاست خارجی، نه در مسائل اجتماعی، نه در سیاست‌های اقتصادی هیچ اختلافی میان‌شان نیست.

در همین حال علی آستانه درکلیک اعتماد نوشته انتخابات روز جمعه امسال که در تکمیل رقابت‌های اسفندماه مجلس بود، برای همه درس‌آموز باید باشد. اگر روزی مداحان، حاشیه سخنرانی و وعظ علما را پر می‌کردند، اینک این مداحان هستند که برای قبول یک روحانی در لیست مورد تاییدشان شرط می‌گذارند. در ۲۵ نفری که در مرحله دوم انتخابات در تهران به مجلس راه یافتند، ۱۷ نفرشان از هیات منتخب حاج منصور ارضی است. و این شگفت نیست که حاج منصور که صدای ارک و سردسته عزاداران محرم است، آنچنان نفوذی پیدا می‌کند که کفه ترازو را سنگ او بالا و پایین می‌برد.

به نوشته این روزنامه به همین علت است که سیاستمداران اصولگرا هر کدام در پی دلگشایی و قرابت به مداحی معروف هستند که در روزی که منتخب تهران به ۱۰ و ۲۰ درصد از آرای مردم نیاز دارد، سنگ حاج منصور و مثل اویی، لیستش را زیر و زبر کند. جابه‌جایی گروه‌های مرجع اتفاق افتاده است و می‌افتد؛ اینک صنف لباس‌فروشان خود‌ سازی جدا از موتلفه می‌زند و سنبه‌اش را برای لیست حاج منصور می‌زند. از نظر ماهیت گروه‌های مرجع، وعظ و خطابه از آن علماست.

 
خرافات، کارتون عباس ناصری، اعتماد


جدال گرانی ها بین مردم و دولت

امیرعباس نخعی در کلیک سرمقاله شرق نوشته اگرچه در جریان تبلیغات انتخاباتی، اتهاماتی از سوی هر دو جریان علیه یکدیگر را مطرح کردند اما اکنون و باتوجه به شرایط بین‌المللی و به‌ویژه داخلی باید تدابیری مشترک برای خروج دولت از وضعیت کنونی بیندیشند. پس از آنکه از اواخر سال گذشته و در پی شدت گرفتن تحریم‌ ایران، وضعیت قیمت ارز و سکه تعادل بازار را به هم ریخت این وضعیت در سال‌جاری به افزایش روزافزون قیمت کالاهای اساسی انجامید و شرایط را علاوه بر طبقات فرودست جامعه برای طبقات متوسط نیز دشوار کرد

به نوشته این مقاله کمتر هفته‌ای است که در تریبون‌های نمازجمعه سخنی درباره فشار گرانی بر مردم مطرح نشود، حتی کار به جایی رسیده که جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز طی نامه‌ای به رییس‌جمهور نسبت به معضل گرانی ابراز نگرانی کرد. برخی از کارشناسان مدعی‌اند اگر شرایط بین‌المللی بر وضعیت فعلی تاثیر‌گذار باشد مجلس می‌تواند نقش مهمی در تغییر این روند ایفا کند و اگر قصور و تقصیر احتمالی مدیریت داخلی از علل نابسامانی کنونی است، مجلس می‌تواند در تغییر اوضاع یا ایجاد شرایطی برای خروج از این وضعیت نقش ایفا کند.

روزنامه کلیک جمهوری اسلامی با اشاره به تصمیم دیوان عالی پاکستان علیه نخست وزیر این کشور و اطالعات یوسف رضا گیلانی به حکم نوشته کسانی که در قدرت هستند به قانون احترام می‌گذارند و برای دستگاه قضائی کشورشان ارزش و اعتبار قائلند و استقلال آن را به رسمیت می‌شناسند.

نویسنده این مقاله سپس به ایران اشاره کرده که وجود پرونده‌های متعدد سرپیچی مسئولان اجرائی بلندپایه از قانون، عدم تمکین آنان در برابر دادگاه‌ها، بروز فسادهای مالی بی‌سابقه و کم نظیر در دستگاه‌های دولتی و کشمکش‌های مستمر میان مسئولان قوای سه گانه بر سر اجرای قانون که در روزهای اخیر به اوج خود رسید، نشان دهنده انحراف شدید دستگاه‌های دولتی از قانون است. در چنین وضعیتی نمی‌توان انتظار داشت نظام جمهوری اسلامی به الگوئی برای ملت‌ها تبدیل شود.

اعتراف مردم

پوریا عالمی درکلیک ستون کاناپه اعتماد با اشاره به این که پورمحمدی وزیر سابق دولت احمدی نژاد گفته است "اگر مردم از فساد ناراحتند باید اول به خود انتقاد کنند که چرا انتخاب خوبی نداشته‌اند و ناراحتی خود را باید با دقت در انتخاب‌های بعدی خود نشان دهند و افرادی را برگزینند که قانونمدارتر باشند" مصاحبه ای با مردم کرده و از آن ها خواسته اعتراف کنند.

مردم: «ما مقصریم. ما مسوولیت پرونده‌های اقتصادی را به عهده می‌گیریم. ما فساد پولی را قبول می‌کنیم. اینها که چیزی نیست ما حتی به اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی هم اعتراف می‌کنیم.»

ما: «دیگه به چی اعتراف می‌کنید؟»

مردم: «ما مردم در صحت سلامت عقل و روان حتی اعتراف می‌کنیم که وقتی اختلاس کردیم همگی با هم پا شدیم رفتیم کانادا بغل سلین دیون. همسایه‌شون شدیم.»

ما: «شما چرا در انتخابات دقت نکردید و درست انتخاب نکردید؟»

مردم: «راستش... ما فکر کردیم درست انتخاب کردیم بعد گفتند اشتباه شده ما هم انتخابی نداشتیم حالا آقای پورمحمدی گفته ما اول اشتباه کردیم بعد انتخاب کردیم، در حالی که ما فکر می‌کردیم اول انتخاب کردیم بعد اشتباه شد. خلاصه یک همچین چیزی.»

 
تیتر و عکس صفحه اول تهران امروز


از بودجه سلامت به حساب کارکنان راه"انتقاد فرمانده سپاه از دولت" تیتر اول شرق است، اعتماد از "دولت زیر ضربه نقد" نوشته است و تهران امروز " اهداف دولت از چالش با نهاد‌های رسمی" را گزارش اصلی خود قرار داده است.

زهراکشوری درکلیک گزارشی در تهران امروز خبر داده که چند نماینده مجلس گفته اند بهارستانی‌ها از دولت به دلیل تخلف از قانون و واریز ۱۱۵۰ میلیارد تومان از بودجه سلامت به حساب کارکنان وزارت راه شکایت کرده‌اند.

"محمود احمدی‌نژاد درست زمانی که بی‌پولی نظام سلامت کشور را در آستانه بحران قرار داده،۱۱۵۰ میلیارد تومان از بودجه سلامت را به عنوان پاداش آخرسال کارکنان وزارت راه اختصاص داد! این درحالی است که «مرضیه وحید دستجردی» هم اینک با بدهی ۲۵۰۰ میلیارد تومان روبه‌رو است و از سال ۹۱ به سال سخت سلامت نام برده است. سالی سخت که خانم وزیر را مجبور به تشکیل کمیته مواجهه با بحران کرده است."

مهدیه تقوی راد در سرمقاله این روزنامه نوشته مدیران حوزه سلامت کشور همواره از کمبود بودجه در این بخش گلایه داشته و دارند. عجیب است که دولت در همین شرایط در اقدامی عجیب تصمیم گرفت بخشی از بودجه سلامت کشور را برداشته و با آن پاداش کارکنان وزارت راه را پرداخت کند، شاید آنها به این نتیجه رسیده‌اند که پاداش کارکنان وازرت راه از سلامت شهروندان اهمیت بیشتری دارد. به همین راحتی یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان از اعتباری که از محل هدفمندی یارانه‌ها می‌بایست صرف درمان و حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج، ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم و کاهش سهم مردم از هزینه‌های درمانی شود، یک راست به حساب وزارت راه و شهر‌سازی واریز شد.

به نوشته این روزنامه با این حساب باید سلامت و درمان جامعه را در وزارت راه و شهرسازی جست‌وجو کرد. شاید مسئولان وزارت راه فکری به حال دوا و درمان شهروندانی بکنند که چشم امیدشان بعد از خدا به وزارت بهداشت بوده، اما حالا درآمدی را که باید صرف سلامتشان بشود در جیب کارکنان وزارت راه می‌بینند. برای آنکه تلخی این خبر را بیشتر بچشیم، خوب است برخی از آمارهای بودجه حوزه بهداشت وسلامت را مرور کنیم؛ همیشه سهم شهروندان در پرداخت هزینه‌های درمانی بیشتر از قانون بوده است.

هدفمند کردن یارانه ها و مقاومت مجلسدنیای اقتصاد در تیتر اصلی نوشته "افزایش یارانه نقدی به مانع خورد"، روزنامه جمهوری اسلامی از "مخالفت کمیسیون تلفیق با اجرای هدفمندی یارانه ها" خبر داده ، حهان صنعت گزارشی دارد درباره "توقف اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها" و مردم سالاری نوشته "دستمزد کارگران فقط ۴۰ درصد هزینه‌ها را پوشش می‌دهد".

حمید تهرانی در کلیک سرمقاله جهان صنعت نوشته مخالفت کمیسیون تلفیق مجلس با درآمد ۱۳۵ هزار میلیارد تومانی دولت از محل حذف یارانه نشان می‌دهد که نمایندگان عقب‌نشینی در برابر خواسته‌های دولت را از برنامه کاری خود حذف کرده‌اند.

در این صورت باید انتظار داشت که این اقدام قابل دفاع از سوی تمامی نمایندگان در صحن علنی و به هنگام تصویب لایحه بودجه حمایت و اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها متوقف شود.

بازی با تیترها

ابتکار درستون طنزخود و در بازی با تیتر روزنامه ها نوشته:

- یک عضو ناکام انتخابات مجلس: کاندید ریاست‌جمهوری می‌شوم![ که آدم اگه ناکام میشه، جای درست و حسابی ناکام بشه]

- لاریجانی قانون”نظارت بر نمایندگان” را به احمدی‌نژاد ابلاغ کرد![ این یکی قانون رو قبول دارم. اصلا خواستین خودم نظارت می‌کنم]

- یک نماینده: ریاست مجلس نهم نباید با ساده لوحی، تحت تاثیر جوسازی عدهای قرار بگیرد! [باید با زیرکی تحت تاثیرجوسازی قرار بگیرد]

- وزیر گرانی کیست؟ [این گرانی که این روزها دیده میشه یه هیات دولت نیاز داره !]

- پشت پرده گرانی‌ها به روایت وزیر احمدی‌نژاد ![من نمی‌دونم چرا رسیدگی نمی‌کنن؟]

عکس روز

 
از اعتماد که زیر آن نوشته "ما همه کودک هستیم و دنیای آزاد خودمان را می‌خواهیم. بازی، درس، خانواده" ...

رأی دهید
فامیل نزدیک - تهران - ایران
ما که توی ایرانیم دیگه گیج و منگ شدیم هم سیاست زده شدیم هم گرما زده هم جن زده هم فلک زده دیگه از بس از چپ و راست شنیدیم که گوشمان پر شده از وعده های الکی و سرکاری ....من یک کاغذ چسبوندم روی پیشانی ام و نوشتم !!!!!!تعطیله!!!!
یکشنبه 17 ارديبهشت 1391 - 10:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.