بررسی روزنامه های تهران: پنجشنبه ۲۰ بهمن

روزنامه های اعتماد، جهان صنعت  و دنیای اقتصاد از « تهدید حامیان دولت به افشاگری احمدی نژاد » و نیز « افشاگری محمدرضا رحیمی علیه احمد توکلی » گزارش داده اند.
 


هشدارهای امنیتی- قضایی مقام های جمهوری اسلامی درباره انتخابات مجلس ادامه دارد؛ روزنامه کیهان از «ماموریت ویژه رئیس قوه قضائیه به مسئولان قضایی درباره انتخابات » خبر داده، و روزنامه جام جم اظهارات وزیر اطلاعات درباره « برنامه دشمنان برای بحران آفرینی در انتخابات » را مورد توجه قرار داده است. روزنامه مردمسالاری هم اظهارات فرمانده سپاه تهران را درباره « آمادگی سپاه تهران برای پاسخ به هرنا امنی انتخاباتی »، در شماره پنج شنبه منتشر کرده است.

 
روزنامه های شرق و جهان صنعت گزارش داده اند دو کشور ژاپن و چین که از مشتریان اصلی نفت ایران به شمار می روند، واردات نفت خام از ایران را کاهش داده اند.
 
روزنامه خراسان خبر داده که در جریان نوسان چند هفته ای قیمت سکه، دولت ۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان طلا به مردم فروخته است.
 
آغاز افشاگری دولتی ها علیه مجلسی ها
 
روزنامه های اعتماد، جهان صنعت  و دنیای اقتصاد از « تهدید حامیان دولت به افشاگری در جلسه سوال از احمدی نژاد » و نیز « افشاگری محمدرضا رحیمی علیه احمد توکلی » گزارش داده اند.
 
روزنامه اعتماد با تاکید بر « تهدید حامیان دولت به افشاگری از سوی احمدی نژاد » نوشته « دولتی که تا دیروز، از هر تلاشی برای مطرح نشدن طرح سوال از رییس‌جمهور دریغ نمی کرد حال، عجله دارد و پیغام می‌دهد بهترین فرصت برای دفاع احمدی‌نژاد از خودش در برابر سوالات منتقدانش در مجلس هشتم، فرصتی پیش از برگزاری انتخابات است.»
 
این روزنامه نوشته است: «حتی محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی احمدی‌نژاد می‌گوید اگر مجلس هفته بعد را تعطیل نمی‌کرد، احمدی‌نژاد حاضر بود هفته آینده برای جواب دادن بیاید » و مهدی کوچک زاده نیز « از حقایقی سخن گفته که طراحان سوال از رییس‌جمهوری نمی‌خواهند احمدی‌نژاد به آن بپردازد.»
 
این نماینده حامی دولت همچنین نمایندگان طراح سووال از احمدی نژاد را به « فساد » متهم کرده و گفته است «در رفتارهای کسانی که سوال می‌کنند آن قدر کینه و بغض و عدم صداقت می‌بینیم که هر فسادی از آنها احتمال دارد و ممکن است با این قصد که حقایق پیش از انتخابات روشن نشود، زمان حضور رییس‌جمهور را به بعد از انتخابات موکول کرده باشند و در این زمینه هم صداقت و حسن نیتی از آن ها نمی‌بینیم.»
 
روزنامه اعتماد همچنین نوشته « اشتیاق حامیان دولت » از آن حکایت دارد که حضور محمود احمدی نژاد «شاید جنبه تبلیغاتی خوبی می‌توانست برای احمدی ‌نژاد در آستانه انتخابات داشته باشد؛ فرصتی سه‌ساعته و تریبونی مستقیم برای آقای رییس‌جمهور جهت دفاع از خودش » اما « اصولگرایان با فراست خاصی این موضوع را به بعد از انتخابات موکول کردند.»
 
به گزارش این روزنامه، مجلس شورای اسلامی از روز چهارشنبه به تعطیلات انتخاباتی رفت و تا ۱۲ اسفند که روز رای‌‌گیری است این تعطیلات تداوم خواهد داشت و ۲۸۷ کرسی‌نشین بهارستان « سه هفته نفس گیر » را برای ادامه عضویت در مجلس در پیش دارند و  «موضوع طرح سوال از احمدی‌نژاد » هم شاید « پاسخی غیر تکراری و جدید برای سوال‌های مکرر مردم در حوزه‌های انتخابیه باشد.»
 
روزنامه های جهان صنعت و دنیای اقتصاد نیز « افشاگری محمدرضا رحیمی» معاون اول محمود احمدی نژاد علیه احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش های مجلس را مورد توجه قرار داده اند، و  روزنامه جهان صنعت آن را « نامه افشاگرانه پاستور برای بهارستان » توصیف کرده است.
 
روزنامه دنیای اقتصاد نیز با تیتر « معاون اول متهم می‌کند » گزارشی درباره « افشاگری متقابل دفتر محمدرضا رحیمی علیه احمد توکلی » منتشر کرده و نوشته است: «محمدرضا رحیمی و احمد توکلی؛ به نظر می‌رسد این دو نفر، دو سر دعوایی باشند که تمامی ندارد. در تازه ترین تحول این کارزار، دفتر معاون اول رییس‌جمهور در نامه‌ای مفصل، اتهاماتی را که رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در مصاحبه‌اش با یک ماهنامه متوجه او کرده بود، با طرح اتهاماتی متقابل پاسخ داده است. »
 
به گزارش این روزنامه، دفتر محمدرضا رحیمی با « ذکر برخی منابع و مستندات مدعی می‌شود که توکلی با سوء‌استفاده از مقام دولتی خود که نوعی رانت محسوب می‌شود، توانسته بورس تحصیل در انگلستان را بگیرد؛ آن هم بدون آنکه در کنکور فوق‌لیسانس شرکت کرده باشد. »
 
دنیای اقتصاد نوشته که « دفتر رحیمی در اتهام دیگری توکلی را به زمین‌خواری متهم و اعلام کرده که وی زمینی ۳۰۰۰ متری را که قیمت واقعی آن ۱۸۰ میلیون تومان بوده است، از بنیاد مستضعفان و جانبازان تنها به قیمت ۲۳ میلیون تومان خریداری کرده و همان رقم را هم پرداخت نکرده » اما « ارزش امروز همان زمین ‌میلیاردها تومان است. »
 
این روزنامه یادآوری کرده که « نزاع جدی » میان احمد توکلی و الیاس ناداران با معاون اول محمود احمدی نژاد « به یک پرونده پیچیده و پر سر و صدای مفاسد اقتصادی باز می‌گردد » و الیاس نادران از نزدیکان احمد توکلی به صراحت محمدرضا رحیمی را متهم به دست داشتن در فساد مالی که به پرونده بیمه ایران و ماجرای «حلقه فاطمی » شهرت دارد، متهم کرده باست و « پرونده شکایت‌های متقابل رحیمی و نادران از یکدیگر که از سال ۸۸ آغاز شده، هنوز در مراجع قضایی مفتوح است.»
 
تداوم هشدارهای امنیتی- قضایی درباره انتخابات مجلس
 
روزنامه کیهان از «ماموریت ویژه رئیس قوه قضائیه به مسئولان قضایی درباره انتخابات» خبر داده و نوشته که روز چهارشنبه صادق لاریجانی « از دادستان ها و روسای دادگستری سراسر کشور خواست اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از جرائم انتخاباتی را با جدیت به عمل بیاورند.»
 
به نوشته این روزنامه وابسته به جناح حاکم، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی گفته است « قوه قضائیه برحسب وظایف قانونی خود و به منظور پیشگیری از وقوع جرم و تخلف و اختلال در روند انتخابات، جریان انتخابات را رصد خواهد کرد » اما « این مسئله به معنای دخالت در روند اجرای انتخابات و نظارت بر آن نیست. »
 
کیهان همچنین نوشته است: صادق لاریجانی تاکید کرده که « توجه جدی به توصیه های مقام رهبری در بحث تایید صلاحیت ها باید مدنظر مسئولان مربوطه به شورای نگهبان قرار گیرد که البته قطعا این اتفاق خواهد افتاد و با توجه کامل صلاحیت ها بررسی خواهد شد. »
 
روزنامه جام جم اظهارات وزیر اطلاعات درباره « بحران آفرینی در انتخابات » را مورد توجه قرار داده و از قول وی نوشته « دشمنان به دنبال بحران‌آفرینی و ایجاد چالش در انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند. »
 
این روزنامه گزارش داده که حیدر مصلحی در مراسم جشن دهه فجر سپاه حفاظت هواپیمایی گفته که « بنابر اطلاعات موثقی که به دست آمده دشمن به دنبال ایجاد بحران و چالش در مسیر انتخابات است و این امر هوشیاری دستگاه‌های امنیتی و آحاد ملت را در مباحث امنیتی دوچندان می‌کند. »
 
جام جم از قول وزیر اطلاعات نوشته که « امنیت، سلامت، رقابت سالم، حضور گسترده مردمی و تلاش برای ایجاد مجلسی ولایی » پنج محور اساسی در انتخابات آتی مجلس هستند، و « نیروهای ارزشی و وفادار به نظام نقشی موثر در خنثی کردن دسیسه‌های دشمن و ایجاد شور و نشاط و حضور حداکثری در انتخابات خواهد داشت.»
 
هشدارهای مقام های های قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی اما با اظهارات رئیس قوه قضائیه و وزیر اطلاعات ختم نمی شود و روزنامه مردمسالاری از «اعلام آمادگی سپاه تهران برای پاسخ به هرناامنی در انتخابات» خبر داده است.
 
به نوشته این روزنامه، محسن کاظمینی فرمانده سپاه ویژه تهران بزرگ روز چهارشنبه « از آمادگی سپاه تهران برای مقابله با چالش‌های احتمالی انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی » خبر داد و گفت « سپاه تهران آماده است که هرگونه ناامنی در انتخابات آتی را به خوبی پاسخ دهد.»
 
فرمانده سپاه ویژه تهران بزرگ همچنین گفته که «مردم با حضور گسترده خود در راهپیمایی ۲۲ بهمن مشت محکمی بر دهان دشمنان خواهند زد » و « با حضور گسترده در انتخابات پیش‌رو نیز مشت دیگری را نثار دشمنان می‌کنند تا توطئه‌های آن ها خنثی شود.»
 
کاهش خرید نفت خام ایران از سوی ژاپن و چین
 
روزنامه های شرق و جهان صنعت خبر داده اند که دو کشور ژاپن و چین که از مشتریان اصلی نفت ایران به شمار می روند، واردات نفت خام از ایران را کاهش داده اند.
 
روزنامه شرق با تاکید براینکه « تحریم نفت جمهوری اسلامی از مرحله حرف گذر کرد و به مقام عمل رسیده است » نوشته « ژاپن کاهش واردات نفت از ایران را آغاز کرد. »
 
این روزنامه نوشته که پس از یک ماه پس از ماراتن فشرده مذاکرات مقامات آمریکایی با ژاپن درخصوص کاهش واردات نفت از ایران، دو شرکت نفتی مهم این کشور اعلام کرده‌اند که واردات نفت از ایران را کاهش خواهند داد.
 
به گزارش روزنامه شرق، «نیپون شرکت انرژی و نفت ژاپن قرار است واردات نفت خام از ایران را به میزان ۱۰هزار بشکه در روز کاهش دهد و شرکت نفتی کوسمو که هم اکنون نیز مقادیر کمتری نفت از ایران خریداری می‌کند، قصد دارد ۱۰ هزار بشکه دیگر از واردات نفتی خود از ایران بکاهد. »
 
نیپون به عنوان مشهورترین پالایشگاه کشور روزانه حدود ۸۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کند که در ماه آوریل این میزان را به ۱۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد و کوسمو نیز حدود ۳۰هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کند که قرار است این میزان را ۱۰هزار بشکه دیگر کاهش دهد.
 
روزنامه جهان صنعت هم در شماره پنج شنبه گزارشی درباره « کاهش ۳۰۰ هزار بشکه‌ای صادرات نفت ایران به چین » منتشر کرده است.
 
این روزنامه با اشاره به « بالا گرفتن اختلافات نفتی ایران و چین روی قیمت و نحوه پرداخت پول نفت خام صادراتی شرکت ملی نفت ایران به پالایشگاه‌های چینی »، نوشته است: « دور جدید مذاکرات نفتی دو کشور تا چند روز آینده در پکن برگزار می‌شود. »
 
جهان صنعت همچنین گزارش داده که « تا پیش از شدت گرفتن اختلافات نفتی تهران- پکن، شرکت ملی نفت ایران به طور متوسط روزانه حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام در قالب قراردادهای بلندمدت و تک محموله به پالایشگاه‌های چینی چین صادر می‌کرد » اما « از ابتدای سال‌جاری میلادی تاکنون صادرات نفت ایران به چین به حدود ۲۸۵ تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. »
 
فروش هفت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان طلا از سوی دولت
 
روزنامه خراسان گزارش داده که در جریان نوسان چند هفته ای قیمت سکه، دولت هفت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان طلا فروخته است.
 
این روزنامه با اشاره به فروش ۱۰۰ تن طلا در چند هفته اخیر نوشته که « این حجم طلا به نرخ روز چهارشنبه معادل هفت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است.»
 
روزنامه خراسان از قول کارشناسان اجتماعی نوشته که «ایرانی ها دومین مصرف کننده طلا بعد از مردم هند در قاره آسیا هستند و  میزان قابل توجهی طلا در دست مردم موجود است» اما  «افزایش غیرقابل تصور قیمت طلا و سکه در سال جاری » سبب شد تا « برخی از افراد تمایل بیشتری به خرید سکه و طلا نشان داده، و حجم زیادی از نقدینگی و سرمایه های خود را به سمت بازار طلا و سکه سوق دهند و مسکوکات را به سرمایه ای راکد تبدیل کنند. »
 
این روزنامه همچنین نوشته است: « یکی از مواردی که موجب شده نقدینگی و سپرده مردم به سمت خرید طلا و سکه سوق پیدا کند افزایش نرخ تورم است. »
 
محمدعلی خطیب اقتصاددان به روزنامه خراسان گفته است: « هنگامی که نرخ تورم افزایش پیدا می کند به تبع آن قدرت خرید مردم کاهش می یابد و آن ها سعی می کنند که دارایی های خود را به شیوه ای حفظ کنند تا این دارایی بتواند ارزش خود را از دست ندهد. افراد نسبت به شرایط و درآمد و میزان دارایی موجودشان اقدام به خرید کالاها و محصولات باارزش نظیر طلا و سکه، زمین، خانه و... می کنند تا از این طریق ارزش موجودی خود را حفظ کنند. »
 
این استاد دانشگاه تاکید کرده که «  اگر این منابع و سرمایه ها در اختیار بانک ها قرار بگیرند یا این که صرف خرید اوراق سهام واحدهای تولیدی شوند قطعا رونق اساسی در تولید ایجاد می شود در حالی که طلا و سکه به عنوان یک منبع مالی راکد محسوب می شود که بازده اقتصادی برای جامعه ندارد و فقط با افزایش قیمت آن مالک و دارنده از سود بهره مند می شود. »
 
غلامحسین خورشیدی عضو هیئت علمی دانشگاه بهشتی تهران نیز به این روزنامه گفته است: « در شرایطی که پول ملی در معرض تهدید قرار بگیرد و ارزش پول ثبات خود را از دست بدهد بازار طلا و سکه رونق بیشتری می یابد. »

رأی دهید
rokhsat - بازل - سویس
حالا این پول های طلا دست کیه
‌پنجشنبه 20 بهمن 1390 - 10:41
mahmoodamman - تهران - ایران
یاهو میل و جی میل توی ایران بسته شده چرا هیچکس حرفی نمیزنه دربارش؟؟؟؟؟
‌پنجشنبه 20 بهمن 1390 - 18:04
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.