ضرر مصرف بیش از حد ویتامین

ضرر مصرف بیش از حد ویتامین

مصرف ویتامین‌های مختلف برای انسان‌ها حیاتی است. اگر کمبود ویتامین سلامتی را به خطر می‌اندازد، مازاد آن نیز برای بدن خالی از ضرر نیست. تحقیقی جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد ویتامین می‌تواند موجب ابتلاء به سرطان شود.

 
 

 

درست است که مصرف قرص ویتامین می‌تواند پس از خوردن یک غذای نا سالم وجدان انسان را آرام کند، اما مصرف بیش از حد آن هم می‌‌تواند برای سلامتی خطرناک باشد.

انسان‌های امروزی از طریق قرص‌‌هایی که به راحتی در بازار خرید و فروش می‌شوند، ویتامین‌های مختلفی به بدن خود می‌رسانند. بیش از یک سوم جمعیت کشورهای صنعتی به صورت مداوم قرص‌های ویتامین یا داروهای مکمل استفاده می‌کنند. این در حالی است که بیشتر این افراد به اندازه کافی ذخیره ویتامین در بدن خود دارند.

نتیجه دو پژوهش جدید نشانگر زیان مصرف بیش از حد قرص‌های ویتامین است. پژوهشگران اروپایی و آمریکایی برای انجام این تحقیق، عادات روزانه ۴۰ هزار زن میانسال را در طول بیش از ۲۰ سال بررسی کرده و نتیجه‌ی آن را در نشریه‌ی Archives of Internal Medicine منتشر کرده‌اند. در میان این زنان، کسانی که به‌طور مداوم قرص‌های ویتامین و مواد معدنی مصرف می‌کردند، بیش از دیگران به دلیل ابتلا به سرطان یا بیماری‌های قلبی جان خود را از دست دادند.

قرص‌های ویتامین و سرطان پروستات

 پزشکان متخصص بیماری‌های کلیوی نیز اخیرا در نشریه‌ی علمی Journal of the American Medical Association اعلام کرده‌اند که مردانی که مکمل‌های ویتامین E مصرف می‌کنند، ۱۷ درصد بیشتر از دیگران دچار سرطان پروستات می‌شوند.

دانشمندان تاکید می‌کنند که مصرف بیش از حد قرص‌های ویتامین از لحاظ پزشکی قابل توجیه نیست. آنها تنها در مواردی که افراد کمبود ویتامین دارند، مکمل‌های ویتامین را توصیه و تجویز می‌کنند.


 

اختلاف ویتامین‌های طبیعی و غیر طبیعی

ویتامین‌های طبیعی‌ای که در میوه و سبزیجات یافت می‌شوند، با مواد داخل قرص‌های ویتامینی تفاوت دارند

 ویتامین‌هایی که در میوه، سبزی، حبوبات یا گوشت وجود دارند برای سلامتی حیاتی هستند. اما چون بدن انسان قادر به تولید ویتامین نیست، لازم است کمبود احتمالی آن را به شکل دیگری جبران کند. ویتامین‌ها استخوان‌ها را محکم، قدرت بینایی را قوی و گردش خون را تنظیم می‌کنند. اما این تاثیر تنها ویتامین‌هایی است که در محصولات گیاهی و حیوانی وجود دارند.

دانشمندان هنوز نمی‌دانند که چرا مواد مکمل درون جعبه‌ها، مانند محصولات طبیعی تاثیرگذار نیستند. مثلا یک سیب حاوی هزاران ماده مختلف و از جمله مواد هنوز ناشناخته است. اما داروهای ویتامینی تنها حاوی یک ماده هستند، حال آن‌که بدن انسان نیاز به همکاری و هماهنگی تمام مواد دارد. برای مثال قرص‌‌های جوشان برای یک تغذیه‌ی متوازن کافی نیستند. 

در گذشته قرص‌های ویتامین برای ترازکردن کمبودها مصرف می‌شدند، اما امروزه مصرف کنندگان با استفاده از این قرص‌ها انتظار تندرستی و سلامت بیشتر دارند. این تحقیق نشان داد که اگر که فرد تغذیه‌ی سالم نداشته باشد، قرص‌های ویتامین هم هیچ تاثیری نخواهند داشت.

 

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.