سفارت بریتانیا در تهران دانشجویان معترض را دعوت به گفتگو کرد
سفارت بریتانیا در تهران دانشجویان معترض را دعوت به گفتگو کرد
اعتراض دانشجویان ایرانی در مقابل سفارت بریتانیا در تهران
در پی تجمع دانشجویان ایرانی در مقابل سفارت بریتانیا در تهران، جین ماریوت، کاردار سفارت بریتانیا روز یکشنبه ۲۳ مردادماه از سازمانهای دانشجویی معترض دعوت کرد تا به منظور گفتگو در زمینه حقوق بشر، با او ملاقات کنند.
ناآرامی های هفته گذشته در بریتانیا پس از انتشار خبر کشته شدن مارک دوگان، جوان سیاهپوست در جریان بازداشت توسط ماموران پلیس در یکی از محله های لندن آغاز شد و سپس به چند شهر دیگر سرایت کرد.
این کمیسیون مستقل از دولت است اما دولت یافته های آن را مورد بررسی کامل قرار می دهد.
دعوت خانم ماریوت در پاسخ به نامه منتشر شده توسط خبرگزاری فارس انجام شد که در آن سازمانهای دانشجویی تقاضا کردهاند در تظاهراتی که در مقابل سفارت برگزار میکنند، ملاقاتی نیز داشته باشند.
جین ماریوت در این نامه با دعوت از سازمانهای دانشجویی برای ملاقات اظهار داشت: "در حالیکه از حق شما جهت برگزاری اعتراض مسالمت آمیز در خارج از سفارت بریتانیا کاملا حمایت و پشتیبانی میکنیم، گفتگویی معقول به بهترین نحو نمیتواند در طی یک تظاهرات انجام شود."
خانم ماریوت در نامه اش با قدردانی از اینکه دانشجویان تجمع کننده در مقابل سفارت بریتانیا در تهران بر اعلامیه جهانی حقوق بشر و کاربرد آن تمرکز داشتند، نوشته است:" با توجه به نگرانیهای قابل تحسین شما در مورد حق آزادی بیان و حق آزادی اجتماعات، اینجانب همچنین اطمینان دارم که مقامات ذیربط را ترغیب خواهید کرد تا حقوق مشابهای برای کلیه دیگر تظاهرات مسالمت آمیز در ایران قائل شوند."
کاردار سفارت بریتانیا در تهران، روز پنجشنبه، ۲۰ مرداد (۱۱ اوت) نیز با ارسال نامه ای به رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نسبت به اظهارات وی درباره کشته شدن مارک دوگان و نیز سخنان محمود احمدی نژاد در مورد نحوه برخورد پلیس بریتانیا با عاملان ناآرامی های اخیر آن کشور واکنش نشان داده بود.
جین ماریوت با اظهار این نظر که "نیروی پلیس بریتانیا در میان بهترین نیروهای پلیس در جهان است" گفت که ماموران پلیس برخوردی حرفه ای با تظاهرات داشته و در شرایط چالش انگیز، طبق بالاترین ضوابط حرفهای عمل کرده اند.
کاردار سفارت بریتانیا افزوده است که در جریان ناآرامی های اخیر هم، رسانه های همگانی بریتانیا که از آزادی و استقلال کامل برای خبررسانی برخوردار هستند، تایید کرده اند که رفتار پلیس، حرفه ای و مسئولانه بوده است.
با اینهمه، خانم ماریوت گفته است که ممکن است مقام های ایرانی همچنان در مورد این مساله نگرانی هایی داشته باشند و ابراز آمادگی کرده است تا در صورت تمایل آقای مهمانپرست، یا زهره الهیان، رئیس کمیسیون حقوق بشر مجلس، یا دیگر مقام های جمهوری اسلامی، با آنان ملاقات و درباره نگرانی هایی که ابراز داشته اند، گفتگو کند.
کاردار سفارت بریتانیا در ادامه نامه خود با اشاره ای تلویحی به درخواست محمود احمدی نژاد برای واکنش شورای امنیت سازمان ملل در مورد وقایع اخیر بریتانیا، گفته است که کشورش همواره پذیرای گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل بوده است.
اجازه ورود به گزارشگران حقوق بشر
خانم ماریوت گفته است که دولت بریتانیا "طی سال های اخیر، تسهیلات لازم را برای دیدار تعدادی از این گزارشگران [حقوق بشر سازمان ملل] فراهم آورده" و از دولت ایران خواسته است که امکانات مشابهی را در اختیار احمد شهید، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.
کاردار بریتانیا از ایران خواسته است به گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل اجازه ورود بدهد
به گفته جین ماریوت، چنین اقدامی از سوی دولت جمهوری اسلامی باعث خواهد شد تا گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل "بتواند به نگرانی های عمیق جامعه بین المللی در مورد نقض مستمر حقوق بشر در داخل ایران رسیدگی کند."
از زمان انتشار اخبار مربوط به ناآرامی های بریتانیا، شماری از مقام ها و رسانه های جمهوری اسلامی این حوادث را نشانه اعتراضات مردمی علیه حکومت آن کشور دانسته و با کسانی که در این ناآرامی ها شرکت داشته اند ابراز همدردی کرده اند.
چندی پیش آقای احمدی نژاد، با متهم کردن پلیس بریتانیا به "برخورد خشن با مردم معترض انگلیس" خواستار آن شد که شورای امنیت در این مورد "واکنش نشان بدهد و یک عضو دایم خود را محکوم کند."
وی کسانی را که در ناآرامی های اخیر شرکت داشته اند را "اپوزیسیون" توصیف کرد و "ضرب و شتم و کشتار آنها به دست پلیس انگلیس" را محکوم دانست.
سفر به بریتانیا
سفارت بریتانیا پیشتر با انتشار اطلاعیه ای در وبسایت این سفارتخانه، در مورد ناآرامی های کنونی اطلاعاتی را در اختیار کسانی قرار داده بود که در صدد مسافرت به بریتانیا هستند.
در این اطلاعیه آمده است که دولت، پلیس و سیستم قضایی بریتانیا در چارچوب قوانین و با احترام به تنوع فرهنگی در این کشور، ضمن رعایت موازین حقوق بشر، تمامی اقدامات لازم را برای بازگرداندن آرامش به شهرهای آشوب زده اتخاذ کرده اند.
به گفته سفارت بریتانیا، ناآرامی های جاری به مناطق مشخصی محدود است و به خصوص به نقاطی که معمولا محل بازدید مسافران است سرایت نکرده و به این ترتیب، نباید باعث نگرانی آنان شود.
در عین حال، به مسافران توصیه شده است که موارد ایمنی معمول را در سفر به بریتانیا رعایت کنند.
پس از چند روز نا آرامی در شماری از شهرهای بریتانیا و پس از استقرار شمار بیشتری از نیروهای پلیس، اکنون اوضاع در شهرهای مختلف این کشور عادی است.
وزارت خارجه ایران پیشتر با انتشار اطلاعیه ای از اتباع ایرانی خواسته بود به دلیل خطرات موجود در بریتانیا، حتی الامکان از سفر به آن کشور خودداری ورزند.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|