سیمرغ افسانه ای در دوره کرتاسه می زیسته


سیمرغ افسانه ای در دوره کرتاسه می زیسته


گروهی از دیرینه شناسان ایرلندی و انگلیسی دریافتند که پرنده غول پیکری که اواخر دوره کرتاسه می زیسته پرنده الهام بخش "سیمرغ افسانه ای" بوده است. دیرینه شناسان دانشگاه دوبلین و دانشگاه پیستبورگ با بررسی بقایای فسیلی پرنده ای عظیم که بیش از 3 متر طول و بیش از 50 کیلوگرم وزن داشته است دریافتند که این فسیلها مربوط به بزرگترین پرنده ای بوده که تاکنون بر روی زمین خرامیده است. این فسیلها در طول اکتشافات یک تیم آلمانی در سال 1970 در شمال قزاقستان کشف و سپس با استفاده از گچ، چسب و نقاشی بازسازی و در موزه ای در بلژیک نگهداری شدند. اکنون محققان دانشگاه دوبلین با استفاده از مواد حلال، چسبها و گچها را از روی این استخوانها پاک کردند و به نتایج جالبی در مورد این پرنده رسیدند. این بررسیها نشان می دهد که این پرنده در اواخر دوره کرتاسه در 85 میلیون سال قبل در کنار دایناسورهای آسیای مرکزی زندگی می کرده است. به نظر می رسد این پرنده الهام بخش سیمرغ افسانه ای بوده است که در داستانهای شاهنامه فردوسی از آن یاد شده است و به همین دلیل اسم علمی Samrukia nessovi را برای آن برگزیده اند. این فسیلها مربوط به دو طرف آرواره زیرین این پرنده است. اندازه این استخوانها بیش از 27 سانتیمتر و طول جمجمه آن 30 سانتیمتر است. ارتفاع این سیمرغ دوره کرتاسه به دو تا سه متر و طول بالهای آن در حالت پرواز به چهار متر می رسیده است. این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: "این یکی از بزرگترین پرندگانی است که تاکنون زیسته اند. ما چیز زیادی درباره آن نمی دانیم اما می دانیم که آرواره پایینی این پرنده چندان بزرگتر از آرواره پایینی یک شترمرغ امروزی نبوده است." براساس گزارش گاردین، در سال 1990 فسیلهای پرنده بزرگ دیگری به نام Gargantuavis کشف شد که در حدود 70 میلیون سال قبل در شمال فرانسه امروزی می زیسته است.
khosh bavar - ایران - یزد
تا نباشد چیزیکی, قدیمها نگویند چیزها ! در یک مطلبی هم خواندم که موجود افسانه ای " اژدها " به احتمال بسیار زیادی وجود داشته که در یک دوره عصر زمین که مقدار گاز متان بخصوص در مناطق باطلاقی زیاد بوده, این موجود افسانه با " تف " کردن خود باعث به اتش کشیدن ان منطقه میشد !
یکشنبه 23 مرداد 1390

پریستوک - ایران - تهران
khosh bavar - ایران - یزد گرامی اژدها ( طبق تحقیقات دکتر جنیدی) همون آتش فشان هست که آن زمان مردم به دلیل وحشت و عدم شناخت اون رو موجودی جاندار فرض کرده و نام ازدها بر آن نهاده اند. منبع کتاب داستان ایران- حتماً بخونید
یکشنبه 23 مرداد 1390

8pa - ایران - تهران
خوش باور:احتمالاً این اژدها که می گی همونیه که م ....جنگلو به آتیش می کشیده.
یکشنبه 23 مرداد 1390

khosh bavar - ایران - یزد
پریستوک عزیز, چیزی که شما فرمودید حتما از دیدگاه تعبیر زمین شناسی و اسطوره‌شناسی ( Mythology ) میباشد که شاید فیلسوفان چنین برداشتی داشتند, منتها در باره مطلبم, دانشمندان, فسیل دایناسور مانندی را پیدا کردند که با داستانهایی که در کتابهای چینی از ان نقد شده بود مطابقت داشت و بقیه داستان را در بالا گفتم . شاد و کنجکاو باشیم .
دوشنبه 24 مرداد 1390

man-malaysia - مالزی - کوالالامپور
خوش باور حالا فوت میکرده یا تف ؟ چون با تف مثل بمب اتش زا بوده و می چسپیده!!. حرف نداری
دوشنبه 24 مرداد 1390

khosh bavar - ایران - یزد
man-malaysia - : فکر کنم باد معده اش هم باعث اتش میشد ! کی به کیه !
دوشنبه 24 مرداد 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.