تلاش برای نجات زبانی که سه نفر آنرا میدانند


تلاش برای نجات زبانی که سه نفر آنرا میدانند

   

گروهی از محققان دانشگاه آکسفورد لندن به منطقه ای دورافتاده در کشور اندونزی اعزام شده اند تا زبانی را نجات دهند که تنها سه نفر گویش کننده دارد.    به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه «دیلی تلگراف»،‌ این سه نفر تنها بازماندگان گویش کننده به زبان باستانی « داسنر» در یک جزیره دورافتاده در جنگل های جزیره «پاپوا» هستند.پژوهشگران دانشکده زبان شناسی دانشگاه آکسفورد سال گذشته به وجود این زبان در حال نابودی پی بردند و دکتر «سوریل مافو» در ماه اکتبر برای ثبت و ضبط این زبان عازم اندونزی شد.اما چند روز پس از سفر او به اندونزی، سیلاب استان «پاپوا» در شرق دور اندونزی را در نوردید و گروه کارشناسی دانشگاه آکسفورد نتوانست مشخص کند که آیا گویش کنندگان زبان داسنر که دو زن 60 ساله و یک مرد 70 ساله هستند، جان به در برده اند یا خیر.اما اکنون دکتر مافو با گویش کنندگان زبان داسنر تماس گرفته و پروژه 14 ماهه برای ضبط دایره لغات و دستور زبان داسنر را احیا کرده است.پروفسور «مری دالریمپل» مسوول این پروژه گفت: ما همین سال گذشته از وجود این زبان آگاه شدیم، و اگر پیش از نابود شدن این زبان آن را ثبت و ضبط نکنیم ممکن است برای همیشه از یادها برود.بر اساس این گزارش، دلیل کاهش تعداد گویش وران این زبان این است که بسیاری از افراد محلی زبان «مالایی»‌ - زبان اصلی اندونزی - را به کودکان خود یاد می دهند زیرا گمان می کنند با این زبان بهتر می توانند شغل پیدا کنند.اکنون زبان داسنر تنها در مراسم های خاصی مانند مراسم ازدواج به کار می رود.پروفسور دالریمپل افزود: هدف پروژه ما مستند سازی زبان داسنر به عنوان یک مساله فوریت دار است زیرا یکی از گویش کنندگان این زبان سال گذشته بدرود حیات گفت.طبق برآوردهای زبان شناسان، نیمی از 6 هزار زبان ثبت شده در جهان ظرف مدت 50 سال آینده از بین خواهند رفت.از آنجایی که زبان داسنر الفبا و قواعد نوشتاری خاص خود را ندارد، داستان ها و تجربه های سنتی به طور شفاهی از یک نسل به نسل دیگر منتقل شده اند.

(_JuSt MujiZ_) - پاکستان - لاهور
عجب !!!
دوشنبه 5 اردیبهشت 1390

karaji - سوئد - گتنبرگ
افرین بر همت و شعور ملتی که می فهمند !!!! در مناطقی از دنیا زبان فارسی که روزگاری زبان اصلی انها بوده به علل مختلف نابود شده و یا در حال نابودی ست و هر روز لغات جدید خارجی تهدیدی است برای زبان فارسی .
دوشنبه 5 اردیبهشت 1390

Arsene lupin - ایران - تهران
آرزوی موفقیت و طول عمر برای همشون.....
دوشنبه 5 اردیبهشت 1390

ehsan_2nd_time - یوکی - لندن
تو ایران آذری ها حق تحصیل به زبان مادری رو ندارند و اگه کشور آذربایجان نبود که زبان آذری منقرض شده بود. اونوقت همین انگلیسی های موزی (به گفته اون فرزانه) میرن افریقا که از نابودی یخ زبان باستانی جلوگیری کنن. به خدا این مردم فهم و شعوری دارند. ایرونی ها هم فهم و شعور دارن اتفاقا زیاد. باید این آخوندها رو تک تک سوزوند اینطور که فرهنگ و کشورمون رو نابود کردن این بیمارهای جنسی بی بته
دوشنبه 5 اردیبهشت 1390

karkas - ایران - اصفهان
چند شهر در حومه ی اصفهان هنوز به زبانی نزدیک به زبان پهلوی حرف میزنند که اون هم تا چند وقط دیگه از بین میره. در ضمن شباهتهای زیادی به گویش کردی داره
دوشنبه 5 اردیبهشت 1390

h.k - دانمارک - اودا
karakas اصفهان.زبان دولت اباد,خورزوق,و,سین.نطنز,بادرود,منظورشماست??اگرمردم ودولت درحفظ ان نکوشد.حتمامحوخواهدشد.
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

piade - ایران - تهران
دانستن زبانی که فقط یک عده کم صحبت میکنند چه فایده ای داره؟ زبان برای ارتباط بین ملتهاست.
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

sh_v - ایران - تهران
خیلی خوبه عالیه/ ولی چرا برای نجات مردم گرسنه وبیچاره افریقا هنوز تو گل موندن//// اخه این مردم ثروت الماس'' تو سرزمینشون خوابیده///// وباز اینجور باید دلهامون ریش بشه وصحنه هایی ببینیم که به خدا هم گله کنیم...
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

سمانه خانم - ایران - تهران
karkas - ایران - اصفهان همون بهتر که زبون پهلوی مثل خاندان پهلوی سقط بشه.این زبون مزخرف که خاندان پهلوی معلوم نیست از کجا اختراع کردن تا فرهنگ ما رو خراب کنن
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

Royan - المان - المان
hsan_2nd_time - یوکی - لندن دوست عزیز اگر اذری ها در مدارس اذری تدریس کنند وکردها کردی و گیلکی ها گیلکی ...... بزودی ایران تجزیه خواهد شد و هر قومیتی برای خودش یه حکومت راه می اندازد البته که در یک کشور باید یک زبان ملی باشد که همه بتوانند با یکدیگر مکاتبه ومکالمه داشته باشند و زبان وگویش های محلی هم به همان شدت باید حفظ شود . و اما حفظ کردن گویش محلی به این معنا نیست که مردم یک کشور توانایی مکالمه با یکدیگر را از دست بدهند و با خصومت و تعصب زبان ملی را مانع فراگیری زبان محلی بدانند تمام رسانه ها در ایران به زبان فارسی هست ایا اگر در مدارس آذربایجان فارسی تدریس نمیشد ایا شما از اخبار اگاهی پیدا میکردید همانطور که در کشورهای اروپایی هم گویش های مختلف محلی و قومی هست ولی زبان ملی هم وجود دارد.
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

Pezhman - اتریش - وین
بخش نخست.. در ارآن وباکو هم متاسفانه فارسی قدغن است. مگر میتوان منکر تاریخ و وجود شاعرانی همچو خاقانی ونظامی گنجوی وقطران ،ملا محمد فضولی, صافی,فلکی شیروانی,مجیرالدین بیلقانی,ابوالعلاءگنجوی,سیدعمادالدین نسیمی,مهستی گنجوی,شاه قاسم انوار, میرزامحمدتقی قمری دربندی,میرزاابوالحسن راجی, فضل‌الله نعیمی,حکیم ملامحمد هیدجی, میرزامهدی شکوهی,صابر شیروانی, سیدعظیم شیروانی ,علامة امینی,اکبر فیض,همام تبریزی, واعظ قزوینی, صائب تبریزی,قوسی تبریزی,دخیل مراغه‌ای, صراف تبریزی, میرزاعلی‌اکبر طاهزادة, ملامهرعلی فدوی خوئی زنوزی,شهریار , پروین اعتصامی, ایرج میرزا , نیر تبریزی, مولانا حسینی سعدی‌زمان,ابراهیم حقی,بستان‌آبادی وبسیاری دیگر شد؟به استاد شهریار وپروین اعتصامی وایرج میرزا وخاقانی ونظامی گنجوی اشاره نمودم همه از بزرگان و سخن سرایان هستند. شاعر مانند پرنده ای آزاد است.ونمیشود به زور دگنگ کسی را به شعر گفتن وادارنمود.
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

Pezhman - اتریش - وین
بخش دوم.. شاعر بزرگ وارجمند استاد شهریار به فارسی و ترکی شعر سرودند. اما عده ای. قصددارند مانع غزل سرایی شعرا به زبان شیرین فارسی شوند. همانگونه که درجمهوری ارآن وباکو غزل سرایی به فارسی را منع کردند. واین خود یک جنایت فرهنگی است.فارسی شکر است. ترکی هنر است. رهبر و مقامات ایران هم ترک بودند و هستند.اگر غیر از این است بگویید تا ماهم بدانیم. ما ایرانی هستیم وهرکس باید زبان موردعلاقه اش رابیاموزد. زبانها وفرهنگهای گوناگون .گلهای رنگارنگی هستندکه درمجموع گلستانی رنگارنگ رابوجودمیآورند.کارجمهوری نژادپرست و شونیست ارآن وباکو جنابت وفاجعه است.
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

Pezhman - اتریش - وین
بخش سوم.. از شاعر بزرگ خاقانی شروانی در اندوه نابودی تمدن(شهرمندیت) ایران پس از چیرگی تازیان: هان ای دل عبرت بین از دیده نظر کن هان / ایوان مدائن را آیینه عبرت دان.. ما بارگه دادیم، این رفت ستم بر ما / بر قصر ستم کاران تا خود چه رسد خذلان.. ایکاش بچشم خود میدید ایران پهناور بفرمان استاد فردوسی بزرگ و بدست فرزندانش, ققنوس وار از زیرخاکستر ایوان مدائن بپا خاسته و تنها تمدن(شهرمندیت) کهن در جهان است که بدست نسلهای(زادمانهای) آینده اش دوباره زنده شده. جاوید ایران, پاینده همه زبانهای ساری وجاری ایران زمین, بالنده باد زبان پارسایان (مومنان)
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

mehraeen - ایران - تهران
زبان آذری که منقرض شده ولی زبان ترکی بر عکس روز به روز در حال گسترش هست .
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

h.k - دانمارک - اودا
هموطنان اگرچه زبان مشترک ایران فارسی است.تابتوانیم همه اقوام ایرانی مثل گذشته وحال باهم مرتبط باشیم.اماکتاب,عربی,ازمناطق ترکزبان وکردزبان حذف کنند.وزبان ,ترکی,وکردی,جایگزین ان بشود.ودراروپاهمینگونه است.وهیچگاه وهیچ ربطی هم به تجزیه طلبی نداره.درزمانی که کشورهاباهم متحدمیشوند.کسانی که اینفکررامیکندواقعادراشتباهند.وباعث مشکلات بین اقوام ایرانی شده.چراملتی چندملیونی زبان خودرانخواندوننویسد?ایران کشوری است چندملیتی مگرکانادای دوزبانه,,انگلیسی,,فرانسه,واسترالیاو....مشکلی دارند?همه یکپارچه ولی چند زبانه.خوشباشید.
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

h.k - دانمارک - اودا
pezhman اتریش.هموطن کاملاباشماهمعقیده هستم.حرفت ,درست, کامل, ومنطقی است.کاش همه مثل شمافکرمیکردند.که همینطورهم هست.امامتعاسفانه افرارمعدودی هستند,اداواطوار,شوئنیستی ازخوددرمیاورند.وبین هموطنان نفاق ,چند,گانگی,ایجادمیکنند.که خیلی مضرومهلک است.اول اینکه ازاتحادوهمدستی بایکدیگربرای رفاه وپیشرفت عمومی جلوگیری میشود.دوم حاکمان,ظلم وزور,مثل جمهوری ملایان دوام پیداکرده وازاین تفرقه سوئ استفاده خواهدکرد.چون ماهمدیگرراقبولنمیکنیم که باهم باشیم.امیدوارم بخودبیایند.واحساس کنندهمه ایرانی هستند.واین مختلط بودن فرهنگهازیبایی خاص خودشرادارد.واگر,تکزبانی,ایجادیکی بودن میکرد کشورهای همزبان بایستی یک کشورمیشدند.مثل همسایهای,عربزبان,یاکشورهای چندقومیتی نبایستی وجودداشته باشند.مثل,هند,امریکا,استرالیا,انگلیس,ووومادردنیاکشوری که تنهایک قوم باشدوجودندارد.مگرجمعیتش زیریکمیلیون باشد.که انهم تک قومی نمیتواندباشد.و...خوشباشید
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

ممقلی - ایران - شیراز
ای بابا اگر یه کم زودتر می گشتن دکی جون خودمون رو کشف می کردن
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

فریدون شیرازی - ایران - شیراز
سمانه خانم - ایران - تهران / بسیجی پشمالو ! زبان پهلوی را خانواده پهلوی درست نکرده این زبان در دوره ساسانیان صحبت میشده. ...
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

89562389 - ایران - نجف آباد
سمانه خانم - ایران - تهران. این زبان را کوروش کبیر پایگذاری کرد که بعدها زبان پهلوی نام گرفت.
سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1390

یاشار آغداشلو - ایران - آذربایجان - تبریز
Royan - المان – المان. با سلام- دوست عزیز من هم پیشنهاد میدم زبان تورکی در ایران رسمی بشه چون زبان اکثریت مردمه ایرانه و هم در ساختار و هم قدمت یکی از اصیلترین و کاملترین زبان های جهانه و دیگه اینکه زبان های فارسی و کردی ولری وعربی رو از بین ببرن چون باعث تجزیه ایران عزیزمون میشه آیا اینو برای حفظ و یکپارچکی ایران قبول میکنی!؟ دوست دارم جواب منطقی بدی !!! .
چهار‌شنبه 7 اردیبهشت 1390

یاشار آغداشلو - ایران - آذربایجان - تبریز
Pezhman - اتریش – وین. دوست عزیز حق باشماست یعنی اصولا از اول هم حق با شماها بوده و ما هیچ اطلاعی از زبان و فرهنگمون نداریم مگر اینکه شمابهما یاد بدهید!!!!؟ از اول ابتدایی تو گوشمون خوندند که !!!...شاعرانی همچو خاقانی ونظامی گنجوی وقطران ،ملا محمد فضولی, صافی,فلکی شیروانی.. همگی فارس بودند و بزبان فارسی شعر سرودند ونمی دونم اینا اصلا شعر تورکی نداشتند!!! در حالیکه هر هفته تو تلویزیون باکو خوانندگان سنتی آذربایجان اشعار تورکی این شاعران رو اجرا می کنند !!!! مثالیکه برای شهریار زدی خیلی جالب بود شهریار در اوایل شعرهای فارسی می سرود ولی انگیزه سرودن شعر های تورکیش (حیدربابا وسهندیه و ..) بدلیل تنفر از جو فارس سازی و تورک ستیزی حکومت های دست نشانده پهلوی بود (مدنیت دبین ایلییر بدویت هچ اوسانمیر...)- کاش بری دنبال معانی اشعار تورکی شهریار تا خیلی چیز ها برات روشن بشه!!!
چهار‌شنبه 7 اردیبهشت 1390

یاشار آغداشلو - ایران - آذربایجان - تبریز
از زبانیکه بمدت 90 سال با تاراج ثروت های آذربایجان و خوزستان و کوردستان و.. در مدارس دانشگاهها روزنامه و مجلات رادیو و تلویزیون بصورت کاملا انحصاری توگوش اقوام دیگر دیکته شده خیلی بیشتر باید ازش انتظار داشت چون وقتی آدم میبینه با اون همه هزینه حتی یه روستای کوچک تورک زبان رو نتونستن فارس زبان کنند آدم خندش می گیره!!!!!!!!!!.
چهار‌شنبه 7 اردیبهشت 1390

Pezhman - اتریش - وین
یاشار آغداشلو - ایران - آذربایجان - تبریز. بخش نخست. عزیز من نگفتم شاعران نامبرده تورک نبودند.ولی بازورنمیشود احمدشاملوودیگر بزرگان رابه تابعیت کسی درآورد.تاحرف زورگویان راقبول کنندومجبورشان کرد راهشان را عوض کنند. با آزادی کامل و خواست شخصی , تصمیم گرفته بزرگترین شاعر فارس زبان عصر حاضر باشد.وموفق هم بوده.اگر من خواستم آلمانی یادبگیرم واحیانا" کار هنری انجام دهم حق قانونی من است.استاد شهریار به همه تعلق دارد. اوبزرگتر از اینهاست که مال گروه خاصی باشد.هنر مرز ونژاد را در هم می شکند.بقول مولوی: ای بسا هندو و ترک هم زبان// ای بسا دو ترک جون بیگانگان....همدلی از هم زبانی خوشتر است....خاقانی در شعرش می گوید:(ایوان مدائن را آیینه عبرت دان // ما بارگه دادیم، این رفت ستم بر ما ...)خود را ایرانی میداند و ودر زمانی که ایران نابود وافسانه ای بیش نبود.ایوان مدائن را دید.ودلش غصه دار شد.توجه کنید.نامی از ایران نبود.وچگونه در حافظه تاریخیش این احساس غلیان نموده بهترین شعرش را سروده.وپرچم فارس را یک ترک آذری وچه زیبا وجوانمردانه از خاک برمیدارد ومیگوید: ما (ما بارگه دادیم، این رفت ستم بر ما)
پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390

Pezhman - اتریش - وین
یاشار آغداشلو - ایران - آذربایجان - تبریز. بخش دوم. شعر خاقانی را نباید سر سری خواند.مثل شراب باید مز مزه اش نمود.تا لذت برد.کشور ایران مثل مصر قدیم , قرنها پیش کاملا"محو ونابود شده بود.ویکباره شعر این شاعر تورک بوسه ای و اشکی بر نام امپراتوری ایران وفرهنگ آن. ودر همان هنگام حافظ شیرازی , وطن را در چهارچوب و محدوده شیراز میدانسته.ومردم عادی حتی نام ایران را نمی دانستندومثلا"اهالی قیاس آباد وقتی میگفتند:مملکت. حدود وحد ومرزش همان مملکت قیاس آباد بوده و بس.(لول) نام نبردن حافظ ,فردوسی , خیام , رودکی , سعدی و مولوی وسایر بزرگان به آن خاطر بود که شعرای تورک آذربایجان مدنظرم بود.نه چیز دیگر.من هم تورک هستم ولی بدلیل مهاجرت فقط کمی ترکی میفهمم. تنها خواهر وبرادر بزرگم ترکی بلد هستند. تمام فامیلم در جلسه فامیلی تورکی صحبت میکنند.وبرایم عجیب است کسی بخواهد منو تویی دربیاورد.مسئله زبان , گناه من وما نیست اگر شاهان ترک مثل شاه اسماعیل یا ناصرالدین شاه یا آقا محمد خان ووووغیرو زبان ترکی را کوبیدند. فحشش را ما نباید بخوریم.باید جو موجود را منطقی برسی و به هموطنان دیگر احترام گذاشت.
پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390

Pezhman - اتریش - وین
یاشار آغداشلو - ایران - آذربایجان - تبریز. بخش سوم. ما چند هزار سال ازدواج و زن و زن خواست داشته ایم اگر پسر عمو ودایی وخاله وعمه. کرد وفارس ولر است نباید.تیغ جراحی برداشت و برید.(ما برای وصل کردن آمدیم.....).از تاراج صحبت کردید.نفت خرج لبنان میشه. چشم بر واقعیات نبایدببندیم بخدا وضع تبریزها از همه بهتره.در استان فارس مردم آب از آب انبار , پر از کثافت وقورباغه , آب میخورند.بچشم خود وضع مردم استان فارس رادیده ام.هرچی هست از زمان زندیه است.بهتر از تبریز نیست. در واقع فقر در روستاها بیداد میکند.افغانستان بهتراست.شاید از عبور روستائیان بدبخت با گرگر شنیده باشید.تبریز صنعتی است. کشاورزی دارد.مثل اصفهان وسایر شهرهای بزرگ.اگر درجه بندی کنیم.باید گفت تبریز بین هزاران شهر وروستا.جز پنج شهر خوب ایران است.ناعادلانه قضاوت نکنیم. دزد حاضر بز حاضر. داریم می بینیم. تبریز بد نیست. پس بلوچستا.لرستان ایلام وسایر مناطق چه بگویند.رهبر فرمودند:همه جا آباد شود. الا ایران.تقصیر را به گردن او باید انداخت.خلخالی اعدام میکرد نبایدگفت:فارسها ماراکشتند.مگر آن ملعمون فارس نمی کشت؟.
پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390

Pezhman - اتریش - وین
یاشار آغداشلو - ایران - آذربایجان - تبریز. بخش چهارم. ضرب المثلی لری هست که میگوید:سال قحطی گاو از چشم گاو می بیند.برادر از برادر(گاو گناه خشکالی وکمبود خوراک را گردن گاو دیگر میاندازد.و او را به کم کاری هنگام شخم زدن متهم میکند. درصورتی که هردو به یک شخم بسته شده وبه یک اندازه زحمت کشیده اند.)برادر هم از چشم برادرمی بیند .درست حکایت ما است که در روز سختی بهم می پریم. وهمدیگر را مجرم وگناهکارمیدانیم. واما مسئله زبان .. عروسی شده بچه بدنیا آمده وبدستورشاهان ترک , با پسگردنی فارسی را به همه قبولاندند وزبان ارتباطی همه ما است. خب میشودراه حل منطقی یافت. وترکی را بجای عربی زبان دوم کرد. راه حل چیست؟اکثریت زبان فارسی را بلدهستند.من نظری دارم . ولی دوست دارم راه حل شما رابشنوم سپس من هم راه حل پیشنهادیم را خواهم گفت.درخاتمه شعر استاد شهریار: آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟ // بی‌وفا حالا که من افتاده‌ام از پا چرا؟_ نوشدارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی // سنگدل این زودتر می‌خواستی حالا چرا؟ _ درود برشما پاینده ایران.یاشاسین آذربایجان.
پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390

Pezhman - اتریش - وین
h.k - دانمارک - اودا ..دوست گرامی سپاس از محبت شما.کاملا"درست فرمودید.در مورد حذف درس عربی در استانها. و آموزش زبان همان منطقه.اتفاقا"یکی دوماه پیش عین همین حرف را بنده عنوان کرده بودم.بعضافه اینکه فارس زبانان نیزبه اجبار ترکی ویا زبان مورد علاقه شان, کردی, گیلکی,بلوچی و عربی وووو بیاموزند.بنفع کشور هم میباشد.نفوذ ایران در منطقه از لحاظ فرهنگی افزایش می یابد.و ایران نه یک قطب دافع , بلکه جاذب وجذاب خواهد شد. گویا شما نیمه گمشده , یامن نیمه گم شده شما هستم.امید که در آینده از شما مطالب آموزنده بیشتری بیآمورم.درود برشما پاینده ایران
پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390

m73ir - ایران - تهران
به یاد زبان منقرض شده آذری و گسترش زبان مهاجم ترکی، یک دقیقه سکوت!
پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390

یاشار آغداشلو - ایران - آذربایجان - تبریز
Pezhman - اتریش - وین . سلام- چیزی که من مطمئن هستم اینکه این وضع فعلی مدت زیادی دوام نمیاره!! باید اینو قبول کرد که دیگه ایده پان ایرانی خیلی وقته اثرش از بین رفته (دلایلش...!) الان همه اقوام ایران بشدت دچار ناسونالیسم افراطی شدندمردم آذربایجان-کردستان-عربستان-بلوچستان .. تحرکات زیادی به این مسایل دارند - سیاستهای غلط وافراطی رژیمهای معاصر (قومستیزی و یکپارچگی زبان-برهم زدن ترکیب جمعیتی مناطق..) هم به پررنگ شدن این مسایل خیلی کمک کرده-بنظر من تنها راه در حکومتیه کلیه حقوق اقوام را رعایت کنه یچیزی شبیه حکومت فدرال ! اگه خدای نکرده یخورده در کشور هرج ومرج بیافتده حتما جنگ داخلی وقومیتی بوجودمیاد که دیگه...........!!
پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390

Pezhman - اتریش - وین
یاشار آغداشلو - ایران - آذربایجان - تبریز .سلام, اگر حقوق شهروندان یک کشور رعایت شود علاقه مردم به میهنشان در بعد وسیعتری تحقق میپذیرد.ایجاد احزاب به عقیده من تنها راه برای آغاز مشارکت مردم در اموراست.البته سواد کم وتعصب افراطی عوام وحاکمان وترس از سرنگونی یک لابورینت Labyrinth(لا بی راه)گیج کننده راترسیم میکند.وتنها راهی که حاکمان میشناسند.دگنگ وچوب است که مسئله را حل موفت میکند.ولی چاره کار همان ایجاد وتاسیس احزاب سیاسی است.درود برشما, پاینده ایران.
جمعه 9 اردیبهشت 1390

Royan - المان - المان
سمانه حیف خانم - ایران - تهران .. بی سوادت وقتی حرفی برای زدن نداری ...را ببند و چرت و پرت نگو زبان پهلوی چه ربطی به خاندان پهلوی داره .
جمعه 9 اردیبهشت 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.