محققان با تحقیق روی بقایای جسد یک زن نجیب زاده ایتالیایی تلاش خواهند کرد به هویت زنی که در برابر لئوناردو داوینچی نشست تا مونا لیزا خلق شود، پی ببرند.سیلوانو وینچتی، مورخ هنری، بر این باور است که با کشف و بررسی بقایای جسد لیزا گراردینی، می تواند به این سوال که آیا او مدل لئوناردو داوینچی بوده یا نه، پاسخ قطعی بدهد.بر اساس سند فوت این زن که به تازگی پیدا شده، او در سال ۱۵۴۲ از دنیا رفته و در صومعه ای در فلورانس به خاک سپرده شده است.در روزهای آینده ماه جاری میلادی، حفاری در صومعه سن اورسولا برای دست یافتن به آنچه از جنازه وی باقی مانده، آغاز خواهد شد.پانصدسال است که راز تابلو مونا لیزا و لبخند رازآلود او کارشناسان هنری را سردرگم نگه داشته است.آقای وینچتی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت:"ما با این تحقیق می توانیم به بحثی چند قرنی خاتمه بدهیم. همچنین خواهیم توانست به درک روشن تری از رابطه بین لئوناردو و مدل های او برسیم."او گفت: "برای لئوناردو، نقاشی به معنای تجسم بخشیدن به خصوصیات درونی مدل ها هم بود."وینچتی اظهار امیدواری کرد که با استفاده از تکنیک های علمی، از جمجمه لیزا گراردینی - که همسر یک تاجر ثروتمند ابریشم بوده- دی ان ای بگیرد و چهره او را بازسازی کند.یک گروه کارشناسی به سرپرستی وینچتی تاکنون موفق شده اند که چهره برخی از هنرمندها را بر اساس اطلاعات استخراج شده از جمجمه های آنها بازسازی کنند.گفته می شود که ژوئن سال گذشته، این گروه استخوان های کاراواجو، هنرمند ایتالیایی دوران رنسانس را شناسایی کردند و به کشف عامل احتمالی مرگ مشکوک او دست یافتند.با این حال، درباره اینکه آیا تحلیل استخوان های چندصدساله به نتیجه قطعی و صحیحی می رسد یا خیر، تردیدهایی وجود دارد.چندین ماه است که آقای وینچتی تابلو مونالیزا را که در موزه لوور نگهداری می شود، بررسی می کند. او ادعا کرده است که نمادهایی مخفی را در این تابلو کشف کرده است.او بر این باور است که احتمالا گراردینی مدل اولیه برای این تابلو بوده، ولی لئوناردو داوینچی ممکن است بیشتر تحت تاثیر چهره مرد جوانی قرار گرفته باشد که مدتی شاگرد و معشوقش بود.
لئوناردو داوینچی همجنسگرا بوده مانند گاندی و طبق یکی از تحقیقات گفته شده , که او ارزو و رویای خود را که اگر مونث میبود, نقاشی کرده, یعنی مونالیزا همان لئوناردو خودمان است ! شاد و خود باشیم .
لئوناردو داوینچی جاودان هنرمند همه ازلبخند ِمونا لیزایش سخن میگویند.در حالیکه. "چشمان ِ ژوکوند خود رازی بزرگ داره و آن اینکه بیننده بطرف راست و چپ چهره. مونالیزا حرکت کنه و جابجا شود..مونالیزا(ژوکوند) هم نگاهش به همان سو مینگرد!!..*
porharfi - هلند - آرنم - عزیز جان اولا که چشمان ژوکوند غلط است همونطور که لبخند ژوکوند غلط است. خود ژوکوند در ایتالیایی معنای لبخند میده و مسلما منظور شما چشمان مونالیزا بوده. دوما این که در خیلی از عکسها و یا نقاشیها اگر نگاه سوژه به سمت روبرو باشه بیننده با حرکت به طرفین این توهم براش پیش میاد که نگاه سوژه اون رو تعقیب میکنه.
جمعه 19 فروردین 1390
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.