اعتراض هنرمندان به موزه گوگنهایم ابوظبی

اعتراض هنرمندان به موزه گوگنهایم ابوظبی

وضع کارگران در موزه گوگنهایم پیش تر نیز مورد انتقاد قرار گرفته بود

گروهی از هنرمندان برجسته هنرهای تجسمی در اعلامیه‌ای به وضعیت کارگران ساختمانی در ساختن "موزه گوگنهایم ابوظبی" اعتراض کردند.

بیش از ۱۳۰ نفر از چهره‌های هنری در بیانیه‌ای گفته‌اند که حاضر نیستند آثار خود را در "موزه گوگنهایم ابوظبی" به نمایش بگذارند، مگر آن که مسئولان موزه، حقوق کارگران را رعایت کنند و به آنها دستمزد کافی بپردازند.

هنرمندان در اعلامیه خود مؤسسه گوگنهایم و شرکت "گسترش و بهره‌برداری جهانگردی" متعلق به دولت امارات متحده عربی را متهم می‌کنند که کارگران را در شرایطی "غیرانسانی و شبه برده‌داری" به استخدام گرفته است.

در میان هنرمندانی که این اعلامیه را امضا کرده‌اند، نام‌هایی برجسته دیده می‌شود، مانند: شیرین نشاط (ایرانی)، اکرم زعتری (لبنانی)، املی جاسر (فلسطینی)، ولید رعد (لبنانی)، مونا حتوم (فلسطینی)، قادر عطیه (الجزایری‌تبار) و بسیاری دیگر.

ولید رعد، هنرمند لبنانی مقیم نیویورک، در بیانیه‌ای که بخشی از آن را روزنامه "نیویورک تایمز" منتشر کرده است، می‌گوید: «نباید از هنرمندان خواست کارهای خود را در بنایی به نمایش بگذارند که با استثمار بیرحمانه کارگردان ساخته می‌شود.» او می‌افزاید: «کارگرانی که با آجر و تیشه کار می‌کنند، به اندازه افرادی که با دوربین و قلم مو کار می‌کنند، شایسته احترام هستند.»

سازمان "دیدبان حقوق بشر" یکی از گروه‌های مدافع حقوق بشر، روز پنجشنبه (۱۷ مارس) در اطلاعیه‌ای از موضع هنرمندان پشتیبانی کرد و مندرجات آن را تائید کرد.

در واکنش به انتقاد هنرمندان، مسئولان بنای موزه گوگنهایم گفتند که به وضعیت اشتغال و حقوق کاگران رسیدگی کرده‌اند، اما "دیدبان حقوق بشر" اقدامات انجام شده را کافی نمی‌داند.

نخستین بار سازمان "دیدبان حقوق بشر" در سال ۲۰۰۹ از شرایط غیرانسانی کارگران مهاجر در ساختمان "موزه گوگنهایم ابوظبی" انتقاد کرده بود.

"مرکز هنری قرن بیست و یکم"

در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، بزرگترین و مدرن‌ترین موزه خاورمیانه ساخته می‌شود. موزه‌ای که از هماکنون "لوور شرق" نام گرفته و قصد دارد "مرکز هنری قرن بیست و یکم" باشد.

طراحی ساختمان موزه توسط نورمن فاستر آرشیتکت نامی بریتانیایی، انجام شده و برای آن بودجه ۸۰۰ میلیون دلاری در نظر گرفته شده است.

در بنای موزه بیش از ۱۵ هزار کارگر شرکت دارند که بیشتر آنها مهاجران خارجی هستند. بیشتر آنها از حقوق خود بی خبر هستند و در سخت‌ترین شرایط به کار تن داده‌اند. آنها از بیم اخراج و بیکاری، به شرایط دشوار خود اعتراض نمی‌کنند.

موزه گوگنهایم یکی از چهار موزه بزرگ است که در "جزیره سعدیات" ابوظبی ساخته می‌شود.

موزه گوگنهایم قرار است در سال ۲۰۱۵ افتتاح شود، اما بانیان موزه از هماکنون سرگرم خریداری و گردآوری آثاری از سراسر جهان هستند تا راهروها و سالن‌های وسیع موزه را تزیین کنند.

دولت امارات در پروژه‌ای بزرگ و با صرف ۲۷ میلیارد دلار قصد دارد جزیره سعدیات را به یکی از بزرگترین مراکز جلب سیاحان در جهان تبدیل کند.

zartusht67 - المان - فرانکفورت
برده داری مدرن تازیان وحشی
یکشنبه 29 اسفند 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +499شاهزاده رضا پهلوی: به عنوان ایرانی میهن پرست و ملی گرا با اقدام نظامی علیه کشورم مخالفم!
  • +355پیام رضا پهلوی: اجازه نمیدهیم بعد از سقوط جمهوری اسلامی در ایران خلاء قدرت ایجاد شود
  • +312یک طرفدار حزب‌الله: دیگر نمی‌خواهم از ایران و عمامه و دین دفاع کنم. این همه دروغگویی بس است
  • +295رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما توانایی رسیدن و حمله به هر نقطه از خاورمیانه را داریم
  • +243سعید عطاالله، از فرماندهان نظامی حماس، به همراه سه عضو خانواده‌اش کشته شد
  • +232‌تلویزیون اسرائیل: هاشم صفی‌الدین «جانشین احتمالی» نصرالله در بیروت کشته شد
  • +218نماینده مجلس ملی فلسطین: پول ایران را نمی‌خواهیم ما را رها کنید، ما را نابود و دیوانه کردید
  • +207کانال ۱۲ اسرائیل: قاآنی، فرمانده نیروی قدس، «احتمالا» در حمله اسرائیل به بیروت «زخمی» شده
  • +194پاسخ وزیر دادگستری اسرائیل به پُست علی خامنه‌ای: «به پایان سلام کن»
  • +175«حسن جعفر قصیر» داماد حسن نصر‌الله در حمله هوایی اسرائیل به دمشق کشته شد