احمدی نژاد:هیچ ماشینی هم در تهران نباشد بازدم ساکنان آلودگی تولید می کند
احمدی نژاد:هیچ ماشینی هم در تهران نباشد بازدم ساکنان آلودگی تولید می کند
عصرایران - محمود احمدی نژاد رییسجمهور امروز با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت و گو کرد
دنیای امروز نیازمند راه و نظم جدیدی است
به گزارش ایسنا ، دکتر محمود احمدینژاد در کنفرانس مطبوعاتی خود با بیان اینکه «جهان مادی به بنبست رسیده است» اظهار کرد: دنیای امروز نیازمند راه و نظم جدیدی است، باور ما این است که هنوز دلسوزان و پاکان و مصلحان دنیا باید دست به دست هم بدهند و نظمی برپا کنند تا در آن آحاد ملتها از حقوق برابر و کرامت و احترام مناسب برخوردار باشند. نظمی که همه در برپایی آن مشارکت داشته باشند.
در ادامه خبرنگار شبکه خبر پرسید: با توجه به اینکه دیپلماسی ایران بسیار فعال است و برخلاف روند رو به پیشرفت ایران در حوزه دیپلماسی بینالمللی غربیها تلاش میکنند که نشان دهند ایران در انزوا قرار دارد توصیه شما به آنها چیست؟
رییسجمهور گفت: در ادبیات نظام سلطه، واژهها مفاهیم متفاوتی از آنچه در کتابهای لغت آمده است دارند وقتی میگویند ایران منزوی شده یعنی خودشان منزوی شدهاند وقتی میگویند اقتصاد ایران ضعیف شده است یعنی اقتصاد ایران رو به پیشرفت و قدرتمند شده است. وقتی میگویند در کشوری دیکتاتوری وجود دارد یعنی در آن کشور آزادی است و وقتی میگویند در کشوری آزادی وجود دارد یعنی در آن کشور استبداد حاکم است.
وی ادامه داد: همه اینها را ما در منطقه مشاهده میکنیم شخصیت انسانها را له میکنند و هویت و کرامت و آزادیهای انسانی را لگدمال میکنند آن وقت سخن از حقوق بشر سر میدهند. ایران کشوری قدرتمند است و کسی نمیتواند آن را نادیده بگیرد. توصیه میکنم زنبیلهایشان را در صف قرار دهند ملت ما ملت بزرگی است و با همه دولتها دوست است.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال اعلام میکنم که مبادلات کشورهای اروپایی با کشور ما در مقایسه با سال گذشته 14 درصد بیشتر شده است و این گویا است که چقدر ادعاهای آنها صحت دارد.
گزارش اخیر آژانس اشکالات فراوانی دارد
احمدینژاد درباره گزارش اخیر آژانس که توسط خبرنگاران العام پرسیده شد نیز گفت: تعامل ما با آژانس مثبت و سازنده بوده است، اما آژانس در مقاطع مختلف تحت فشار سیاسی اربابان قدرت و ثروت مواضعی را اتخاذ کرده است البته در گزارش اخیر با وجود اینکه اشکالات بسیاری به آن وارد است یک قدم به حقیقت نزدیک شده من امیدوارم آژانس بتواند از فشارها خارج شده و براساس قانون نظارت خود را داشته باشد.
وی گفت: گزارش اخیر آژانس اشکالات فراوانی دارد از جمله اینکه برخی اسناد محرمانه ما را منتشر کردند که این خلاف قانون است البته ما چیزی برای پنهان کردن نداریم و برای ما مشکل ایجاد نمیکند.
انتشار اسناد ادعایی ویکیلیکس شیطنت است
رییسجمهور همچنین در پاسخ به سوال دوم خبرنگار العام درباره اسنادی که اخیرا از سوی سایت ویکیلیکس منتشر شده است که در آن ادعا شده است که برخی کشورهای عربی خواستار حمله به ایران بودهاند، گفت: انتشار این اسناد یک شیطنت است و ما برای آن بهایی قائل نیستیم رابطه ما با کشورهای همسایه برادرانه و دوستانه است و این شیطنتها در این رابطه تاثیر ندارد و این اسناد از نظر ما فاقد اعتبار است.
هنوز مذاکرات آغاز نشده است
خبرنگار خبرگزاری ترکیه پرسید: چندی پیش حضرتعالی حضور برزیل و ترکیه را در مذاکرات مورد توجه قرار دادید، حال بفرمایید که آیا این دو کشور در مذاکرات آینده حضور دارند؟ و شرط حضور این دو هنوز باقی است یا خیر؟
به گزارش ایسنا احمدینژاد پاسخ داد: هنوز مذاکراتی آغاز نشده و جلسات اول در رابطه با چارچوبها و نه محتوای مذاکرات بوده است. در مذاکرات آینده، برزیل، ترکیه و برخی کشورهای دیگر نیز حضور خواهند داشت.
در ترورهای امروز بدون تردید دست دولتهای غربی و رژیم صهیونیستی وجود دارد
خبرنگار ایرنا پرسید: سه هفته پیش رییس سازمان امنیتی آمریکا گفت در مورد فعالیتهای هستهیی ایران بحثهای امنیتی و اطلاعاتی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد، حال ترور دو استاد دانشگاه که امروز اتفاق افتاد میتواند با این موضوع ارتباطی داشته باشد؟ و در جهت به بنبست کشیدن مذاکرات 1+5 نیز مدنظر قرار بگیرد؟
رییسجمهور پاسخ داد: در مورد قسمت دوم این سوال شما قضاوتی ندارم، اما در ترورهایی که متاسفانه اتفاق افتاد بدون تردید دست دولتهای غربی و رژیم صهیونیستی وجود دارد.
وی افزود: امیدوارم مسوولین امنیتی کشور علت این حادثه را کشف کنند و به مردم معرفی کنند.
وی تاکید کرد: باید به واژههایی که آنها به کار میبرند دقت کنید. وقتی میگویند به بحث امنیتی وارد میشویم، معنایش همین اتفاقاتی است که میافتد، اما آنها باید بدانند که اشتباه میکنند. آنها نمیتوانند حرکت ملت ایران را متوقف کنند. ضمن اینکه همهی اینها به حساب آنها نوشته میشود و در آیندهی نزدیک از آنها حسابکشی خواهد شد. بدانند که پروندهشان بسیار بسیار سنگین است.
ملت ما آگاه است و بازی آمریکاییها در مناسبات ما تاثیر ندارد
خبرنگار پرستیوی پرسید: برنامهها و مطالبی که از طریق سایت ویکیلیکس درز پیدا کرده است، به برنامههای هستهیی ایران و توطئههایی که پشت این برنامه وجود دارد، مربوط میشود، نظر شما در این زمینه چیست؟
احمدینژاد اظهار کرد: من میخواهم عبارت شما را اصلاح کنم. این برنامهها درز پیدا نکرده، بلکه یک بحث منظم و برنامهریزی شده بوده است. البته از نظر ما فاقد اعتبار حقوقی است. دولت آمریکا این اسناد را منتشر کرده و طی یک بازی اطلاعاتی و جنگ روانی، این اسناد منتشر شده است که البته فاقد ارزش حقوقی است و اثر سیاسی به آن شکل که آنها میخواهند، نخواهد داشت. ملت ما آگاه است و این بازیها در مناسبات ما تاثیر ندارد.
منتظرم روز اجرای هدفمندی یارانهها فرا رسد
خبرنگار واحد مرکز خبر درباره زمان اعلام هدفمندی یارانهها و چگونگی بهبود وضعیت اقتصادی و رفاه مردم پرسید.
احمدینژاد در پاسخ با بیان اینکه «خودم هم منتظرم روزی که باید این برنامه اجرا شود فرا رسد» ادامه داد: هدفمندی یارانهها بخش بزرگی از تحول اقتصادی دولت است که بهرهوری را بالا میبرد و از اتلاف منابع ملی جلوگیری میکند و گام بلندی به سمت عدالت است و این سه، بهبود قابل توجه و ملموس در زندگی و سطح رفاه مردم خواهد داشت.
وی گفت: این روند باعث میشود موانع را از پیش پای حرکت پرشتاب سازندگی مردم برداریم و قطار سازنده در ریل صحیح خود به سمت مقصد حرکت کند.
ژاپن باید در برابر فشارهای غیرقانونی آمریکا بایستد
خبرنگار روزنامه توکیو پرسید: فکر میکنید شرکتهای چینی جایگزین شرکتهای ژاپنی در ایران به ویژه در بخش نفت و انرژی خواهند شد؟
رییسجمهور پاسخ داد: این را باید از شرکتهای ژاپنی بپرسید. کسی التماس کسی را برای کار کردن نمیکند. هر کسی حضور داشته باشد میتواند استفاده کند. ما علاقهمند به روابط با ژاپن هستیم. البته شرایط ژاپن را درک میکنیم که فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا به این کشور وارد میشود اما آنها باید در برابر فشارهای غیرقانونی بایستند؛ آمریکاییها نمیتوانند کاری کنند آنها اگر بتوانند کاری کنند برای اقتصاد خودشان میکنند.
همیشه آماده گفتوگو بودهایم
خبرنگار رویتر پرسید: مذاکرات ایران با گروه 1+5 و پیشبینی از این مذاکرات چیست؟
احمدینژاد با اشاره به روند اتفاق افتاده در مورد این مذاکرات، گفت: در زمانی که بحث برگشت به سمت مذاکرات مطرح بود، آنها قطعنامه صادر کردند و در واقع ما وسط گفتوگوها بودیم و قطعنامه صادر شد و حال نیز باز بحث مذاکره و برگشت به سمت مذاکرات را مطرح کردهاند.
وی ادامه داد: ما توصیه میکنیم که آنها از این فرصت به خوبی استفاده کنند، به قانون و عدالت برگردند و اگر میخواهند نتیجه مثبتی کسب کنند، حقوق ملتها را به رسمیت بشناسند و بیایند در فضایی که زمینهی همکاری وجود دارد و اگر بخواهند برخلاف قانون و بر اساس خودخواهی عمل کنند و بر این امر پافشاری کنند نتیجهای نخواهند گرفت.
وی تصریح کرد: ما همیشه آماده گفتوگو بودهایم، اما در این مرحله گفتیم چند ماه گفتوگوها عقب بیفتد که آثار تصمیمات آنها برای خودشان به صورت مشخص روشن شود. مثلا آنها بحث تحریمات فلجکننده و مسائل اینچنینی را مطرح میکردند و معلوم بود که از این صحبتها و کارها نتیجه نمیگیرند. ولی ما گفتیم چند ماه بگذرد که آثار این تصمیمات برای همه از جمله خود آنها روشن شود و اینکه بفهمند این روشها، روشهای غلطی است.
وی گفت: امیدواریم کسانی که در مذاکرات آینده شرکت میکنند، شرایط را بفهمند و بفهمند که زور، ارعاب و رفتار خلاف قانون نتیجه نمیدهد و این رفتارها را کنار بگذارند و بر اساس عزت و قانون، مذاکره کنند و اگر بر اساس این نگاه مذاکرات انجام شود، نتایج خوب حاصل میشود.
به مفسدان اقتصادی نباید رحم کرد
خبرنگار خبرگزاری آنا درباره اعلام اسامی مفسدین دانه درشت اقتصادی، تعطیل کردن سفارت انگلیس و سوال مجلس از رییسجمهور پرسید.
احمدینژاد پاسخ داد: در هر سه مورد با نظرات شما موافقم. نظرم این است که به مفسدان اقتصادی نباید رحم کرد و باید مراقب آنها بود.
در مورد همکاریهای هستهیی مذاکره و مشارکت میکنیم
رییسجمهور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه درخصوص حقوق مسلم جمهوری اسلامی در موضوع انرژی هستهیی و زمان و مکان مذاکرات ایران با 1+5 ، گفت: در اساسنامه آژانس و معاهده انپیتی حقوق اعضا به روشنی بیان شده که یکی از این حقوق، حق بهرهمندی از چرخه غنیسازی سوخت و تولید سوخت است. این حقوق که در قانون مقرر شده است، قابل مذاکره نیست، اما در مورد همکاریهای هستهیی مذاکره و مشارکت میکنیم.
وی افزود: دو زمان را برای مذاکرات پیشنهاد داده بودیم که یکی از آنها را پذیرفتهاند، اما راجع به مکان مذاکرات در حال گفتوگو هستند و فکر نمیکنم مشکلی باشد.
برای اصلاح خطاها تذکر بدهیم
خبرنگار رادیو گفتوگو نیز درباره انتظارات دولت از مردم، بخش خصوصی و مسوولان در راستای اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها و همچنین نقش رسانه ملی در جریان اجرای این طرح پرسید.
احمدینژاد پاسخ داد: در هفتههای اخیر صدا و سیما برنامههای خوبی در این زمینه تهیه و پخش کرده است و مسائل مختلف را به خوبی بیان میکند.
وی ادامه داد: این طرح مردمیترین طرح اقتصادی کشور است و همه باید مشارکت کنند تا کشور سود ببرد. در این راستا لازم است که تولیدکننده هزینههای تولید را کاهش بهرهوری را ارتقا دهد. از سوی دیگر مصرفکننده، درست مصرف کند. میتوان مصارف زائد را از سبد مصرف حذف کرد. در مجموع باید دوست و یار هم باشیم و مراقبت کنیم که خطاکاری برخی در این مسیر بهانهای برای خطاکاری دیگران نباشد، بلکه برای اصلاح خطاها تذکر بدهیم.
وی با اشاره به اینکه «اصلاح یک خطا هزینه کمتری نسبت به تکرار آن دارد» گفت: امیدواریم برنامههای رسانه ملی در این زمینه ادامه یابد و من نیز در آینده نزدیک با مردم با ذکر مثالهای دقیق در مورد این طرح گفتوگو خواهم کرد.
همیشه دعوت کننده به وحدت بودهایم
رییسجمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره نشست اخیر اصولگرایان و نتایج آن گفت: ما همیشه دعوت کننده به وحدت بودهایم و خواستار وحدت بین همه ملت و کسانی که دلشان برای کشور و فرهنگ و آرمان میسوزد بودهایم و هستیم، اگر جلساتی هم برگزار میشود در این راستاست، امیدوارم همه همکاری کنند این وحدتی که هست پرثمرتر شود.
همه گروههای لبنانی از دخالتهای آمریکاییها و اروپاییها ناراحت بودند
خبرنگار لس آنجلس تایمز درباره لبنان و سفر اخیر رییسجمهور به آن کشور و اینکه برخی گروهها از آن انتقاد میکنند پرسید.
رییسجمهور پاسخ داد: همه گروههای سیاسی لبنانی از این سفر استقبال و از نقش جمهوری اسلامی تشکر و همراهی کردند، اگر گروههایی هستند که انتقاد کردهاند ما آنها را نمیشناسیم همه گروهها همدلی کردند و اتفاقا چقدر از دخالتهای آمریکاییها و اروپاییها ناراحت بودند. فشارهای دولتهای آمریکا و اروپایی به آنها زیاد است، این کشورها اصرار دارند در این کشور کینهورزی درست کنند.
وی افزود: به هر حال سفر من به لبنان سفر خیلی خوبی بود، گروههای لبنانی همه هوشمندانه دست به دست هم در جهت استقلال و عزت لبنان تلاش میکنند و ملت ما از این تلاش مقدس حمایت همه جانبه میکند.
مصوبه مجلس درباره بانک مرکزی انشاءالله اصلاح میشود
خبرنگار ایسنا پرسید: اخیرا مجلس مصوبهای درباره بانک مرکزی داشت که طبق آن تعداد و ترکیب اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی تغییر کرد و رییسجمهور هم از این مجمع حذف شد، با توجه به اینکه این خبر در برخی رسانهها با عنوان استقلال بانک مرکزی بازتاب پیدا کرد، دیدگاه شما درباره این مصوبه مجلس و بطور کلی نوع ارتباط دولت و بانک مرکزی چیست؟
رییسجمهور در پاسخ به ایسنا گفت: البته همان طور که میدانید با تذکر قانون اساسی این ماده به کمیسیون تلفیق برگشت و انشاءالله اصلاح میشود بعضی میگویند این ماده به معنای استقلال بانک مرکزی است. اما در جمهوری اسلامی سه قوه هست، مجریه، مقننه و قضاییه و مقام معظم رهبری. دیگر قوه چهارمی نداریم مستقل از این قوا بودن بانک مرکزی یعنی اینکه این نهاد به بخش خصوصی داده شود بله در چند کشور که نظامشان نظام سرمایه داران است و همه چیز دست آنهاست، ترکیب هیات امنای بانک مرکزیشان را طوری میچیننند که سرمایه داران بر آن حاکم شوند و منافع سرمایه داران را تامین کنند.
وی ادامه داد: ما که نه نظام سرمایه داری هستیم و نه نظام سرمایه داران. نظام مردمی اسلامی هستیم دولت هم نماینده ملت است رییس جمهور بالاترین رای مردم را دارد همه ملت جمع میشوند و یک نفر را انتخاب میکنند دیگر کدام نمایندگی بالاتر از رییس جمهور میتواند نمایندگی مردم را داشته باشد.
وی گفت: به نظر من این کار اشتباه در برداشت بود امیدوارم کمیسیون تلفیق آن را اصلاح کند، معنای استقلال این است که بانک مرکزی که مال ملت است باید در دست حاکمیت منتخب ملت باشد نه اینکه بیرون بیاید و دست کسانی بیفتد که معلوم نیست چه کسانی هستند.
رییسجمهور درباره نحوه ارتباط بانک مرکزی با دولت گفت: طبق قانون اساسی سیاستهای پولی و مالی توسط دولت تنظیم میشود و این بر اساس قانون اساسی است و باید اجرا شود.
وی افزود: تا قبل از دولت نهم همه دولتهای قبلی بدهکار به بانک مرکزی شدند و میزان بدهیهای آنها به بانکها افزایش یافت از ابتدای دولت نهم این روند نزولی است و دولت در حال اصلاح شرایط پولی و مالی کشور است.
مدیریت خوب آقای سعیدلو توانست همه را با هم هماهنگ کند
خبرنگاری درباره تحولات چشمگیر در ورزش ایران به ویژه موفقیت ایران در بازیهای گوانگجو چین و مدیریت علی سعیدلو در جایگاه رییس سازمان تربیت بدنی پرسید.
احمدینژاد پاسخ داد: در زمان مدیریت آقای سعیدلو اتفاقات شیرینی در ورزش کشور ما افتاده است، اما این حاصل کار جمعی است. کار جمعی همه عزیزانی که در گذشته کار کردهاند به ویژه تمام کسانی که در چهار سال اول دولت نهم فعالیت داشتهاند. همه در این مسیر همراهی کردهاند و مدیریت خوب آقای سعیدلو توانست همه را با هم هماهنگ کند.
وی گفت: اوایل هفته آینده جشن تجلیل از قهرمانان بازیهای گوانگجو را داریم و در آنجا درباره آینده حضور ایران در میادین ورزشی صحبت میکنیم و ماموریت آینده ورزش را به اطلاع میرسانیم، آینده درخشانی را برای ورزش میبینم.
درباره قانون هدفمند کردن یارانهها بالاترین حد اطمینان را میدهم
خبرنگار روزنامه ایران درباره اقدام عملی خاص دولت در برابر جریانی که میخواهد در مقابل قانون هدفمند کردن یارانهها بایستد، سوال کرد.
رییسجمهور پاسخ داد: همانطور که قبلا گفتم به مفسدان اقتصادی نباید رحم کرد.
وی خاطرنشان کرد: ما هوشمندانه در مسیر اجرای هدفمندی یارانهها جلو میرویم. عنصر مرکزی در این مسیر حداکثر کردن منافع طرح برای مردم، اقتصاد و همبستگی است. تا امروز کسانی که دلبسته بودند به این روند آسیب بزنند و فتنه کنند، نتوانستند و انشاءالله از این به بعد هم نمیتوانند کاری کنند.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران پرسید: چه اطمینانی به مردم میدهید که طرح هدفمندی یارانهها موفقیتآمیز اجرا شود؟
احمدینژاد پاسخ داد: بالاترین حد اطمینان را میدهم. دولت با همکاری و همراهی مردم به طور کامل این طرح را اجرا میکند. معتقدم اقدام مردم و دولت در این مسیر به الگویی برای سایر کشورها تبدیل خواهد شد.
روابط ما با همسایگانمان در حوزه خلیج فارس بسیار خوب است
وی در پاسخ به سوال دیگر درباره ادعاهای سایت ویکی لیکس درباره اظهارات و توطئههای برخی مقامات کشورهای حوزه خلیج فارس علیه ایران و موقعیت ایران در منطقه خلیج فارس، اظهار کرد: روابط ما با همسایگانمان در حوزه خلیج فارس بسیار خوب است. ما برادریم و با هم زندگی میکنیم. روابطمان رو به رشد و توسعه است. این کاغذها اعتباری ندارد. اینها شیطنت است. ما اعتباری حقوقی و قانونی برای این اسناد قائل نیستیم. این را یک بازی گذرا و بیارزش میدانیم. آنقدر اهمیت ندارد که حتی کارشناسان ما بخواهند آنها را مورد بررسی قرار دهند. خودشان هم اعتقاد ندارند که اینها اثری داشته باشد.
یادم نمیآید انتقال پایتخت را مطرح کرده باشم
خبرنگار روزنامه تهران امروز درباره طرح خروج کارمندان از تهران، تاکید رییسجمهور بر افزایش جمعیت و همچنین بحث انتقال پایتخت و کمک به مترو سوال کرد.
احمدینژاد پاسخ داد: یادم نمیآید انتقال پایتخت را مطرح کرده باشم، اما طرحهایی که ارایه کردهایم موفق و کارشناسی شده است، منتها جمعیتی که طی 30 تا 50 سال شکل گرفته به راحتی کاهش نمییابد.
وی افزود: دولت روند را معین میکند. بر همین اساس باید مهاجرت به تهران محدود و مهاجرت معکوس از تهران آغاز شود. انتقال کارمندان نیز در حد انتظار بوده است؛ چنانکه بیش از 20 هزار خانواده از تهران رفتهاند و این روند ادامه دارد.تسهیلات هم گرفتهاند و البته ممکن است مشکلاتی هم وجود داشته باشد که حل خواهد شد. حتی اگر نتوانیم جمعیت را کاهش دهیم، توقف رشد جمعیت تهران یک موفقیت است.
دولت نهم و دهم بیش از چهار برابر مجموع دولتهای قبل به مترو کمک کرده است
وی با اشاره به بحث زلزله و با بیان اینکه یک مسوول، مسوولیت جان و مال و آسایش مردم را به عهده دارد، خاطرنشان کرد: مردمی که میخواهند در تهران زندگی کنند حق دارند بدانند که با خطراتی مواجه خواهند بود.
احمدینژاد گفت: من نگفتهام که جمعیت باید دو برابر شود، بلکه گفتهام کنترل جمعیت به شکل معمول غلط است. در حال حاضر جمعیت دو برابر زمان پیش از انقلاب ولی رفاه 10 برابر آن دوران است. جمعیت ربطی به رفاه ندارد.
رییسجمهور این موضوع را یک بحث کارشناسی دقیق دانست و ادامه داد: افزایش جمعیت در کشور لزوما به معنای افزایش جمعیت تهران نیست؛ زیر ایران سرزمین آباد و وسیعی است که اکثر نقاط آن قابل سکونت است. مراکز صنعتی، بهداشتی، تفریحی، آموزشی و غیره در بسیاری از نقاط کشور مستقر است و در مجموع سیاست دولت برای کاهش جمعیت تهران یک سیاست اصولی است.
وی در مورد کمک دولت به مترو و ناوگان حمل و نقل عمومی نیز اظهار کرد: دولت نهم و دهم بیش از چهار برابر مجموع دولتهای قبل به مترو کمک کرده است و این کمکها ادامه دارد. البته اشکالاتی هم به برخی موارد داریم و باید بهره بیشتری از منابع بگیریم. بخش زیادی از منابع شهرداریها و مترو توسط دولت تامین میشود.
احمدینژاد افزود: 82 / 5 درصد هزینه اتوبوسها را دولت پرداخته که امری بیسابقه است و کمک به حمل و نقل عمومی است. اما هیچوقت وارد بازیهای رسانهای نشدهایم و نخواهیم شد.
بیکاری منحصر به ایران نیست
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار پیپلز دیلی مبنی بر آنچه که آن را نگرانی جوانان ایران از آینده شغلی خود و بیکاری میخواند، تصریح کرد: خوشحالم که شما طی چند روز دغدغه جوانهای ایرانی را متوجه شدهاید.
وی با بیان اینکه «بیکاری منحصر به ایران نیست» به نرخ بیکاری بالای 11 درصد در آمریکا و 10 درصد در اروپا اشاره کرد و افزود: بخش مهمی از این مساله حاصل بحران جهانی اقتصادی است.
وی خاطرنشان کرد: دولت برنامههای وسیعی برای ایجاد اشتغال دارد. چنانکه در سال جاری یک میلیون و 100 هزار شغل جدید مورد حمایت دولت قرار گرفت که بیش از 800 هزار شغل از این میزان ایجاد شده است و امیدواریم تا پایان سال از مرز یک میلیون و 400 هزار شغل عبور کنیم. سال آینده نیز بخش مهمی از توان اجرایی دولت متوجه ایجاد اشتغال خواهد بود تا بتوانیم پیش از پایان دولت دهم معضل بیکاری را در کشور حل کنیم.
طرحهای وسیعی برای حمل و نقل عمومی تهیه شده است
خبرنگار رادیو تهران درباره آلودگی هوای تهران سوال کرد که در دولت دهم چقدر توسعه حمل و نقل عمومی جزء 10 اولویت اصلی قلمداد میشود؟
به گزارش ایسنا احمدینژاد در پاسخ با بیان اینکه «توجه ما به تهران در دولت دهم بیش از دولت نهم است» گفت: طرحهای وسیعی برای حمل و نقل عمومی تهیه شده است، همچون دو خط مترو که در حال احداث است را دولت پشتیبانی میکند و قرار است در این راستا با مدیران اجرایی تهران در جهت تسریع مسیر جلسهای داشته باشیم.
وی افزود: ضمن اینکه باید بگویم من و خانوادهام در نقطهای از تهران زندگی میکنیم که بیشترین سطح آلودگیها در آنجاست؛ بنابراین این مشکل را لمس میکنیم و روند دولت اینطور بوده و خواهد بود.
وی با بیان اینکه «آلودگی هوا ناشی از چند عامل است» گفت: سرعت رشد حمل و نقل عمومی همیشه کمتر از سرعت رشد تقاضا برای سفر است. ما باید کاری کنیم که تقاضای سفر با حمل و نقل شخصی کاهش پیدا کند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: اگر خودرویی هم در خیابانها حرکت نکند، بازدم هشت میلیون انسان که طی آن منواکسیدکربن و سایر گازها منتشر میشود، آلودگی ایجاد میکند و جریان هوا برقرار نمیشود، ضمن اینکه در برخی ایام سال پدیده وارونگی هوا نیز شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه «برنامهها برای تهران در این راستا ادامه پیدا میکند» گفت: البته این برنامهها شفابخش دائم نیست.
ما به دنبال چراغ سبز از این و آن نیستیم
خبرنگار روزنامه جوان پرسید: شنیده شده است که ایالات متحده شرایط ایران را برای مذاکرات پذیرفته، همچنین انگلیس نیز فعالیتهایی را آغاز کرده تا این مذاکرات به نتیجه نرسد آیا شما از آمریکا چراغ سبزی دیدهاید، همچنین فعالیت انگلیس را چطور ارزیابی میکنید.
احمدینژاد در پاسخ با بیان اینکه «ما به دنبال چراغ سبز از این و آن نیستیم» گفت: ما بر اساس شرایط واقعی و واقعیت تصمیم میگیریم. واقعیت این است که آنها در بنبست قرار دارند. ایران کشوری نیست که کسی بخواهد آن را کنار بگذارد، 30 سال است که آمریکا با ما رابطه اقتصادی ندارد و ما را تحریم کرده، ما ضرر کردهایم یا آنها؟ مگر در عرصه سیاسی کسی میتواند ایران را کنار بگذارد. ایران عامل عدالتخواه و موثری بوده است و هر کس آن را ندیده بگیرد، فرصتی را از خود دریغ کرده است.
وی افزود: ما امیدواریم آنها بیایند و شرایط را به درستی درک کنند تا برای مدیریت جهانی برنامهای درازمدتی را طراحی کنیم.
وی گفت: البته ما سابقه خوبی از این دولتها نداریم، ولی امیدواریم آنها بفهمند که تعامل با ایران به نفع و تقابل با ایران به ضرر آنهاست، البته فکر میکنیم آنها متوجه شده باشند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: البته در خود آنها رقابت وجود دارد و اینطور نیست که 1+5 تحت یک جبهه متحد مقابل ما ایستاده باشد. ایران متحد و آنها متفرق هستند، ولی ما امیدواریم نگاهشان جهانی باشد و شرایط خود و بینالمللی را به درستی درک کنند.
بر اساس بیانیه تهران باید مسائل جدیدتری مطرح شود
خبرنگار خبرگزاری ژاپن پرسید: گفته میشود که ایران میخواهد فقط بر اساس بیانیه تهران مذاکرات هستهیی خود را انجام دهد، آیا این طور است یا فراتر از آن عمل میکند؟
رییسجمهور در پاسخ اظهار کرد: مهمتر از این بحثهای جزئی، رسیدن به ضرورت گفتوگو است. اگر 1+5 به این موضوع رسیده باشد، مسائل قابل حل و فصل است.
وی با بیان اینکه «بیانیه تهران پایه مناسبی برای گفتوگوهاست» خاطرنشان کرد: این بیانیه قانون، عدالت و همکاری و دوستی را مورد توجه قرار میدهد؛ اما به هر ترتیب شرایطی در آن بیانیه پیشبینی شده بود مثل اینکه دشمنی نکنند؛ اما آنها دشمنی کردند؛ بنابراین یک مقدار فکر میکنیم بر اساس بیانیه تهران باید مسائل جدیدتری مطرح شود.
اصلاح قیمتها به تورم انتظاری دامن نمیزند
خبرنگار دنیای اقتصاد پرسید: آیا هدفمند کردن یارانهها و اصلاح قیمتها منجر به ایجاد تورم انتظاری نمیشود؟
به گزارش ایسنا احمدینژاد پاسخ داد: ما اینطور فکر نمیکنیم. نظر ما عکس این است. البته اقلیتی هستند که به دنبال بهرهبرداری مناسب از این مساله میباشند. اما اگر آنها برنامههای ما را بدانند میفهمند که طراحیهای ما به نفع آنها هم هست. اقتصاد حلقههای به هم متصل است و فکر نمیکنم که اصلاح قیمتها به تورم انتظاری دامن بزند. چنانچه تاکنون نزده است و اجرای طرح تا امروز در مقایسه با 26 کشور دیگری که این طرح را اجرا کردهاند در شرایط بهتری قرار دارد و این هم به خاطر حمایتها و همراهیهای مردم از این طرح است.
تاکنون علیه روسیه اقدامی نکردهایم
وی درباره محتوای دیدار با مدودف که سوال خبرنگار روزنامه اطلاعات بود، گفت: اگر مشروح مذاکرات در این دیدار را میخواهید، به مرکز اسناد بروید و مشروح مذاکرات را از آنجا بگیرید. به نظر من در این دیدار حرفهایی که باید از طرف نماینده ملت ایران زده میشد گفته شد ما میخواهیم دوست باشیم اما چه خوش بی مهربونی هر دو سر بی. به عبارتی دوستی باید دوجانبه باشد.
وی افزود: ما تاکنون علیه روسیه اقدامی نکردهایم و همین انتظار را هم از آنها داریم. ما خواهان همراهی و همکاریهای دوجانبه هستیم و در آن جلسه هم به طور کلی همراهیها و همکاریهای بیشتر مطرح شد. البته مسائل دیگری هم مطرح شد که در حوصله این جلسه نمیگنجد. شرایط جهان و منطقه به نفع ایران و ملتهای آزاده دنیاست و مناسبات و ادبیات دنیا باید تغییر کند.
مکانیابی سایتهای هستهای مسیر خود را طی میکند
خبرنگار برنا درباره برخی اقدامات دشمن در جهت مقابله با برنامه هستهیی ایران و همچنین مکانیابی سایتهای هستهیی ایران سوال کرد.
رییسجمهور در پاسخ اظهار کرد: خرابکاریهایی انجام دادند که مسیر آنها کشف و علت برطرف شد، مثلا نرمافزارهایی در قطعات الکترونیکی نصب کرده بودند و بداخلاقیهایی داشتند که متخصصان ما موفق به کشف این موارد شدند و دیگر قادر نخواهند بود که خللی ایجاد کنند، مکانیابی سایتها نیز مسیر خود را طی میکند.
نقش و جایگاه همه فرهنگیان در جریان اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها
خبرنگار خبرگزاری پانا درباره ارزیابی از نقش و جایگاه فرهنگیان در جریان اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها نیز گفت: نقش همه اقشار در این زمینه برجسته است به ویژه نقش فرهنگیان که تربیت و پرورش نسلهای مختلف را به عهده دارند. در این راستا برنامههایی نیز در آموزش و پرورش تهیه شده تا فرهنگیان بیشتر در جریان جزئیات کار قرار گیرند.
کدام فعال اقتصادی نگران است؟
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج مبنی بر آنچه که آن را برخی ابهامات مطرح شده از سوی تعدادی از اقتصاددانان و فعالان اقتصادی در مورد طرح هدفمند سازی یارانهها میخواند، اظهار کرد: برخی گفتهاند که طرح شفاف نیست و بعد مشاهده کردهایم که این افراد فعال اقتصادی نبودهاند. در حال حاضر تمام انجمنهای تولیدی، صنعتی و صادراتی و همچنین اتحادیههای صنفی به صورت داوطلبانه همکاریهای خوبی دارند. کدام فعال اقتصادی نگران است؟
وی گفت: کسانی که میگویند ابهام وجود دارد میخواهند برخی اطلاعات را که الان نباید ارائه شود از دولت بگیرند. چه چیزی مبهم است؟ اینکه میخواهیم ثروت مردم را به خودشان بازگردانیم؟ بنابراین میبینیم که امر مبهمی وجود ندارد. دهها میلیون نفر از مردم حساب باز کردهاند و پول در حسابشان است. امیدواریم این افراد نیز به این جریان ملی و مردمی بپیوندند. قطعا ضرر نخواهند کرد.
بیش از 70 درصد نیروهای شرکتی، قراردادی شدهاند
خبرنگار همشهری پرسید: علیرغم مصوبه«بهکارگیری مستقیم نیروهای کارشناس و متخصصان در وزارتخانهها» بعد از چهار سال بسیاری از وزارتخانهها این مصوبه را اجرا نکردند، برای حل این موضوع چه اقدامی انجام میدهید؟
رییسجمهور گفت: بیش از 70 درصد نیروهای شرکتی، قراردادی شدهاند. بعضی دستگاهها که این کار را نکردند تفسیر دیگری از قانون داشتهاند. ما این موضوع را دنبال میکنیم و انشاءالله انجام میشود.
در ایران آزادی هست، هرکس میتواند اظهارنظر کند
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه ما مصاحبهای با یکی از اعضای خانواده هاشمی رفسنجانی داشتهایم که عنوان کرده مقامات ایران عملکردشان را به درستی انجام نمیدهند، یکی از شبکههای خارجی که دشمن مردم ایران است آن مصاحبه را منتشر کرده و من میخواهم از کار آن رسانه ابراز انزجار کنم، نظر شما در این رابطه چیست؟ گفت: در ایران آزادی هست. هرکس میتواند اظهارنظر کند، مشکلی نیست.
رابطه کارگران با دولت سالم و دوستانه است
خبرنگار ایلنا پرسید: وضعیت کارگران را در دولتهای نهم و دهم نسبت به دولتهای قبل چگونه ارزیابی میکنید؟
به گزارش ایسنا ریسسجمهور پاسخ داد: در ابتدای دولت نهم 6 میلیون نفر تحت پوشش تامین اجتماعی بودند و الان بالای 9 میلیون نفر هستند. اختلافات کارگری و کارفرمایی به حداقل خود رسیده، جهتگیری ما ایجاد اشتغال ثابت و پایدار برای کارگران است و رابطه کارگران با دولت رابطه سالم و دوستانهای است.
رییسجمهور افزود: در هر کارخانهای وارد میشویم کارگران علاقهمند به انقلاب و دولت هستند و ما بیشترین همکاری را با کارگران داریم. صادرات گسترده، محصول کار کارگران عزیز ماست.
موردش را منتقل کنید تذکر میدهم
خبرنگار فرهنگ آشتی پرسید: علیرغم نگاه روشن شما به رسانهها و تاکید بر اینکه دولت شکواییهای علیه رسانهها نخواهد داشت، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد برخلاف این سیاست عمل میکند و تذکرات بیدلیل و خلاف قانون به رسانهها میدهد، نظر شما در اینباره چیست؟
احمدی نژاد پاسخ داد: اگر موردش را منتقل کنید تذکر میدهم.
نظر من محقق نشد
رئیس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر صحیح بودن روند تهیه گزارش از سوی شورای نگهبان در رابطه با موارد اختلافی بین مجلس و دولت گفت: نظر من در گزارش شورای نگهبان محقق نشده است. محمود احمدی نژاد در نشست خبری امروز دوشنبه خود با خبرنگاران و در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا دولت همانند مجلس نظرات خود را درباره اختلاف نظرهای دوقوه به صورت مستقل از دیدگاه شورای نگهبان ارائه می کند یا نامه این شورا به رهبر معظم انقلاب را درباره نتایج کارگروه می پذیرد؟ گفت: در قانون اساسی سه قوه وجود دارد که طبق اصل 75 مستقل از همدیگر بوده و زیر نظر مقام معظم رهبری فعالیت می کنند و تفوقی نیز بر یکدیگر ندارند اما بر اساس اصل 113 رئیس جمهور مجری قانون اساسی بوده و همچنین بعد از رهبری بالاترین مقام رسمی کشور محسوب می شود.وی افزود: آنجایی که رئیس جمهور رئیس قوه مجریه است بالاتر از دیگر قوا محسوب نمی شود، اما در جایی که مجری قانون اساسی است و همچنین بعد از مقام رهبری ، بالاترین مقام رسمی کشور محسوب می شود جایگاه دیگری دارد.احمدی نژاد در ادامه گفت: بنده به عنوان مجری قانون اساسی دربرخی از اظهارات و تفاسیر به مواردی برخوردم که لازم دانستم برداشت های گوناگون را محدود کرده و برای اعلام نظر مقام معظم رهبری به ایشان منعکس کنم. وی ادامه داد: رهبرمعظم انقلاب نیز نامه را به آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان ارسال کردند و درآن تصریح کردند که پس از بررسی نظرات خود را به ایشان منعکس کنند. در پی این دستور مقام معظم رهبری، آقای جنتی نیز طرفین موضوع را دعوت و سخنان آنان را شنیدند و همچنین جمع بندی خود را به رهبری فرستادند.رئیس جمهور تصریح کرد: صرف نظر از اینکه آن چیزی که مد نظر من بود برای مشخص شدن مرزها محقق نشده است ولی روند، روند درستی بود ومن تعجب می کنم که عده ای نسبت به آن اعتراض کردند آیا آنها دررابطه با نص صریح قانون اساسی که اختیار تذکر به رئیس جمهور را داده است اعتراض می کنند؟وی عنوان کرد: درآنجا صراحت دارد که رئیس جمهور می تواند اخطار قانون اساسی دهد چون رئیس جمهور مجری قانون اساسی است . احمدی نژاد افزود: شورای نگهبان نمی تواند این نقش را ایفا کند چون این شورا مسئول انطباق قوانین مصوب مجلس با قانون اساسی و شرع است . رئیس جمهور با طرح این سوال که اگر در جایی قانون اساسی زیرپا گذاشته یا در روند تهیه مقررات و قوانین و اداره کشور در هر بخشی ، قانون اساسی نقض شد ، چه باید کرد ، گفت: جایی باید باشد که این موارد را تذکر دهد و این به نفع قانون اساسی است و باید سازو کار های لازم را فراهم کرد تا اگر تذکری داده شد ، نافذ باشد . احمدی نژاد افزود : این امر عین قانون است و تعجب کردم که چرا برخی ها شروع به سر و صدا کردند ، علیه دولت حرف زدند و گفتند دولت تخلف کرده است. رئیس جمهور گفت : قانونمدارترین دولت تاریخ کشور دولت های نهم و دهم است و اینها قابل اثبات است . احمدی نژاد با اشاره به اجرای پیچیده ترین قوانین با همت و فداکاری افزود: این دولت ها اینگونه قوانین را به گونه ای اجرا کردند که در کنار اجرای قانون مردم و کشور آسیب نبینند . رئیس جمهور ، کار آیت الله جنتی را از نظر شکلی و قانونی درست دانست و گفت: این کار از نظر محتوایی نیز تا حد قابل قبولی مشکلات را حل می کند و بنابراین باید از ایشان تشکر شود ، زحمت کشیده و برای رفع گره از چرخه اداره کشور نظرهایی را به خدمت رهبری داده است و تصمیم گیر، مقام معظم رهبری هستند . رئیس جمهور منتشر کردن نامه به این بهانه و تبدیل کردن این موضوع را به دعوای دولت و مجلس ، کاری نادرست دانست . رئیس جمهور گفت: دعوایی وجود ندارد چون ابهام بود مشکل به وجود می آمد و رئیس جمهور هم موظف بود برای رفع آن تلاش کند. احمدی نژاد افزود : باید ابهام رفع شود نمی شود به استناد قانون عادی اختیارات صریح رئیس جمهور را در قانون اساسی زیر سوال برد . رئیس جمهور ادامه داد : نمی شود به استناد قانون عادی قوه ای را بر قوه مجریه حاکم کرد ، نشدنی است و اتفاق هم نخواهد افتاد و اگر کسی تلاش کند موفق نمی شود و فقط وقت کشور گرفته می شود . احمدی نژاد گفت: به همه دوستان توصیه می کنیم از روندهای قانونی کشور تبعیت کنند واین به نفع همه کشور و آحاد مردم است ،همه تن به قانون دهیم، اینجا نه دعوایی بین دو قوه است و نه دعوایی شخصی وجود دارد . رئیس جمهور افزود: بنده به عنوان وظیفه و اختیار قطعی رئیس جمهور نامه ای نوشتم ، مسیرش را طی می کند و منتظریم کامل شود؛ ضمن اینکه اختیار صریح رئیس جمهور نیز هست و می تواند تذکر و اخطار دهد . وی گفت : نه بنده همیشه اینجا هستم نه این تشکیلات ملک بنده است و نه دوستانی که در سایر قوا هستند ملک آنهاست. رئیس جمهور با اشاره به اینکه ممکن است فردا افراد جا به جا شوند، بر لزوم داشتن نگاه ملی و بلند مدت و نگاه بنیادین مدیریت و افزایش بهره وری در مدیریت کشور تأکید کرد . احمدی نژاد افزود: نگاه کنیم هرجا گیری وجود دارد بگوئیم، درمسیر اصلاح ابهامی وجود ندارد، مشکلی پیدا شود طرح می شود یا با تفسیر حل و یا حداکثر با اصلاح قانون اساسی حل می شود و فعلا بحث اصلاح قانون اساسی مطرح نیست . رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد با تکمیل این مسیر بخشی از گره های کشور باز شود . احمدی نژاد همچنین در ادامه پاسخ به مهر درباره مسئولیت های رئیس جمهور افزود: این کار بالاتر از قانون نیست ،اصل 113 صراحت دارد و اصل 126 نیز می گوید مسئولیت مستقیم امور اداری ، استخدامی ، برنامه و بودجه رئیس جمهور است و اینها آن قدر صریح است که کسی نمی تواند آن را از وی بگیرد ، همان طور که قانونگذاری حق مجلس است . رئیس جمهور گفت: مجلس باید قانون گذاری کند و همه هم باید از قانون تبعیت کنند و اصل 71 گفته است در حدود مقرر در قانون اساسی و یکی از این حدود اصل110 و اختیارات رهبری است . احمدی نژاد تأکید کرد: با قانون عادی نمی شود اختیارات رهبری را محدود کرد ، اسلامیت نظام را لغو کرد ، نام جمهوری اسلامی را تغییر داد ، عدالت را از قانون اساسی برداشت و یا اختیارات مجلس ، قوه قضائیه ، رئیس جمهور و دولت را کاهش داد و این خلاف قانون اساسی است . رئیس جمهور با بیان اینکه اصول 138 ، 134 ، 127 و 85 روشن است ،گفت : هیچ راهی وجود ندارد که رئیس قوه ای بر قوه دیگر مسلط شود . احمدی نژاد افزود : رئیس جمهور تنها مسئولی است که همه ملت برای انتخاب وی جمع می شوند و در سایر انتخابات این طور نیست و معنی آن این است که رئیس جمهور تجلی یک برنامه است و آن برنامه باید در چارچوب قانون اساسی اجرا شود
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|