ایران داروی ویژه ام.اس تولید کرد
ایران داروی ویژه ام.اس تولید کرد
وزیر بهداشت ایران از شایعات مربوط به عدم کارایی داروهای تولید داخل این کشور، انتقاد کرد |
ایران داروی بتا اینترفرون ۱ (زیفرون) را که در درمان بیماری ام. اس کاربرد دارد، تولید کرد.
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت و درمان ایران، روز چهارشنبه ۲۴ شهریور (۱۵ سپتامبر) در مراسم راه اندازی خط تولید این دارو گفت: "ایران نخستین کشور تولید کننده داروی زیفرون در منطقه است و با تولید این دارو، امیدواریم که دیگر برای بیماران ام اس نیازی به واردات دارو نداشته باشیم."
خانم دستجردی همچنین با انتقاد از رواج شایعاتی درباره عدم کارایی داروهای تولید ایران گفت: "داروهای تولید داخل کشور با زحمات بهترین متخصصان در بهترین شرایط و بالاترین کیفیت تولید می شود و هیچ دارویی، به هیچ وجه، بدون آزمایشات لازم به تولید انبوه نمی رسد."
به گزارش خبرگزاری مهر، طرح تولید داروی زیفرون از چهار سال پیش با همکاری شرکت دانش بنیان و در مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای دارویی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران کار خود را آغاز کرده بود.
دکتر محمدرضا فاضلی، مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در رابطه با اهمیت تولید این دارو گفت: "داروی اینترفرون جزو سه داروی اصلی پیشگیری و درمان ام.اس است."
داروهای دسته اینترفرون که با نامهای تجاری ربیف، آونکس، بتاسرون و بتافرون شهرت دارند، به کاهش سرعت پیشرفت بیماری ام. اس کمک می کند و در مورادی نیز مصرف آن به بهبودی نسبی بیماران می انجامد.
ام.اس یا مولیتپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) بیماری است که در آن سیستم ایمنی بدن به علت ناشناخته ای به غشاء چربی سلول های عصبی (میلین) حمله می کند و با از بین رفتن میلین، بیمار دچار اختلالات حسی حرکتی و گاه حمله های شدید ام.اس می شود.
گاهی اوقات هم حمله سیستم ایمنی به میلین های اعصاب بینایی، به کوری موقت بیماران می انجامد که معمولا با توقف حملات و بازسازی اعصاب، بینایی به حالت اول باز می گردد، اما برخی از مبتلایان به طور مزمن با مشکل دوبینی در یک یا هر دو چشم مواجه می شوند.
از آنجا که این بیماری در حقیقت حمله سیستم ایمنی بدن علیه دستگاه عصبی است، هنوز درمانی برای آن وجود ندارد و پزشکان تلاش می کنند با کنترل نشانه های بیماری و تقویت جسمی بیماران به جلوگیری از پیشرفت رشد ام. اس کمک کنند.
برای مثال، به هنگام حمله شدید ام. اس، پزشکان با بستری کردن بیمار و تزریق دوزهای متناوب داروی کورتون، تلاش می کنند تا سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و مانع افزایش آسیب رسانی به دستگاه عصبی شوند.
آنها همچنین با تجویز داروهای تقویت کننده نظیر اینترفرون ها در تلاشند تا بیماران را در برابر حمله های ام.اس و روند رو به رشد آن، مقاوم کنند.
ایران با تولید داخلی داروهای ام.اس امیدوار است که قیمت آن را کاهش دهد و دسترسی بیماران ایرانی را به این داروها تسهیل کند.
|
|
|
|
|
|