سخنان برادر سرتیم حفاظت ابراهیم رئیسی که همراه او کشته شدبی بی سی: مجتبی موسوی، برادر مهدی موسوی سرتیم محافظان ابراهیم رئیسی در مصاحبهای گفته است که برادرش با سفر به مرز جمهوری آذربایجان «کاملا مخالف بود اما با اصرار دفتر رئیسجمهور در نهایت به وظیفه ذاتی خود عمل کرد.»
برادر مهدی موسوی، که در سقوط هلیکوپتر آقای رئیسی کشته شد، با بازگو کردن نقلقولهایی از او پیش از سفر بیبازگشت برای افتتاح سد خداآفرین به وبسایت ایران۲۴ گفت: «آقا سیدمهدی هر کاری کرد که این سفر را لغو کند نتوانست. حتی مکتوب با رونوشت به فرمانده سپاه نوشت که سپاه حفاظت مخالف این سفر است اما حسب وظیفه ذاتی خود، رئیسجمهور را همراهی میکند.»
او توضیح داده است که در پاسخ با مخالفتهای آقای موسوی «آقای (غلامحسین) اسماعیلی رئیس دفتر رئیسجمهور در پاسخ میگفت که حاجآقا (رئیسی) اصرار دارد به این سفر.»
آقای موسوی در توضیح دلایل مخالفت برادرش با سفر ابراهیم رئیسی به مرز با جمهوری آذربایجان گفت: «قرار بود به سیستان و بلوچستان بروند اما ناگهان برنامه تغییر کرد. خیلی ناراحت بود چون هیچ زمانی برای رفتن و بررسی محل نداشت و دیگر اینکه مرز ایران و آذربایجان بود. میگفت کجا ببرمش؟ نقطه صفر مرزی؟ اشراف دارند به ایران، همسایه اسرائیل؟ پیش آقای علیاف؟»
آقای موسوی در پاسخ به احتمال «تروریستی» بودن سقوط هلیکوپتر گفت: «برای ما خانواده شهدا هیچ چیز بهتر از دانستن حقیقت نیست. اما ما هم تابع نظام هستیم و ستاد مشترک نتیجه بررسی خود را اعلام کرده است.»
برادر سرتیم محافظان ابراهیم رئیسی افزوده است که «احتمال عمدی بودن صفر نیست اما صحبتهای ما خانوادهها آب به آسیاب دشمن ریختن است. بالاخره بررسی شده و نتیجه آن اعلام شده است.» «آقایان مصلحت نمیدانند» احتمال عمدی بودن سقوط هلیکوپتر آقای رئیسی پیشتر هم از طرف برخی مقامها و چهرههای سیاسی در ایران مطرح شده است.
کامران غضنفری، نماینده مجلس ایران، در همایشی ضد اسرائیلی که ۲۲ آذر در تهران برگزار شد، با تکرار ادعای «سرنگونی عمدی هلیکوپتر ابراهیم رئیسی» گفت: «آقایان در داخل مصلحت نمیدانند اعلام کنند که آمریکا و اسرائیل با همکاری رژیم علیاف در آذربایجان، رئیسجمهور را به شهادت رساندند و آن را نسبت میدهند به یک توده ابر متراکم که فقط با هلیکوپتر وسطی کار داشت.»
سخنان آقای غضنفری در همایشی با عنوان «فریاد ایران ۲» با درخواست پاسخ نظامی دوباره ایران به اسرائیل که از سوی گروهی از چهرههای سیاسی تندرو از جمله هواداران رئیسجمهور پیشین ایران برگزار شد، برخلاف گزارشهای هیئت عالی کارشناسی ستاد کل نیروهای مسلح است که سقوط هلیکوپتر حامل رئیسی و همراهان را ناشی از «ورود به یک توده ابر، بدی آبوهوا و برخورد با کوه» اعلام کرده بود.
پیشتر چندین چهره در حکومت ایران از جمله بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم پس از عملیات اسرائیل در انفجار گسترده هزاران دستگاه پیجر حزبالله لبنان فرضیه دخالت اسرائیل در سقوط هلیکوپتر رئیسی را مطرح کردهاند. تصاویر تلویزیون ایران از روز سقوط بالگرد رئیسیهلیکوپتر حامی ابراهیم رئیسی ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در حالی که از مراسم افتتاح سد در مرز جمهوری آذربایجان برمیگشت سقوط کرد.
مقامهای رسمی درباره این حادثه اظهارات متفاوتی داشتند که توجه گروهی از ناظران را برانگیخت.
در حالی که غلامحسین اسماعیلی به تلویزیون ایران گفته بود که آنها سوار بر هلیکوپتر سوم بودند و هلیکوپتر رئیسی جلوی آنها بود، مهرداد بذرپاش گفته آنها سوار هلیکوپتر اول بودند و هلیکوپتر سقوطکرده پشت آنها بود. آقایان اسماعیلی و بذرپاش سوار بر یک هلیکوپتر بودند.
در نهایت هیئت عالی ستادکل نیروهای مسلح درباره علل وقوع سانحه بالگرد حامل رئیسجمهور ایران و همراهان که شهریور ۱۴۰۳ منتشر شد، با ذکر موارد بررسی شده از جمله مسیر پرواز، وضعیت فنی هلیکوپتر، و بازیابی آیپد خلبان، احتمال خرابکاری یا هدف قرار گرفتن با سامانههای جنگ الکترونیک را منتفی اعلام کرد و گفت علت اصلی سقوط بالگرد، «شرایط پیچیده اقلیمی و جوی منطقه در فصل بهار در بوجود آمدن ناگهانی توده غلیظ مه متراکم و بالارونده به سمت ارتفاع و برخورد بالگرد با کوه تشخیص داده شد.»
ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران، منفجر کردن هزاران پیجر و بیسیم در لبنان و کشتن حسن نصرالله، رهبر حزبالله با بمبهای سنگرشکن به دست اسرائیل منجر به پررنگتر شدن این گمانهزنی و تلقی در میان گروهی از مقامات و ناظران شد که بهدنبال ردپایی از اسرائیل در ماجرای سقوط هلیکوپتر رئیسی میگردند.
سفر به مرز جمهوری آذربایجان، ۱۴ ساعت جستجوی برای یافتن لاشه هلیکوپتر، پوشش متناقض و حذف اخبار در آن ساعتها، تماسهای محمدعلی آلهاشم، امام جمعه تبریز که گفته شد تا چند ساعت پس از سقوط زنده مانده بود، کمک گرفتن از پهپاد ترکیهای و رسیدن خبرنگاران این کشور به محل سقوط پیش از نیروهای ایرانی از جمله مواردی بحثبرانگیز در جریان کشته شدن ایراهیم رئیسی بود.
اسرائیل بهطور معمول در مورد حملهها و اقدامات نظامی منتسب به خود سکوت میکند اما در پی حوادث اخیر مقامهای رسمی این کشور به طرز کمسابقهای به نقش و مسئولیت این کشور در انفجار پیجر و بیسیمها و ترور اسماعیل هنیه در تهران اشاره کردهاند.
+4
رأی دهید
-25
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
اولا چرا خون از چشمان این لات میریزد. دوما مگر هنیه جای فوق امن نبود؟ ایذا سلیمانی؟ حالا هم که سقط شد و با اگر و مگر چیزی عوض نمیشود
1
22
جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۶
sahandogli - لندن، انگلستان
اگر حتی خامنه ای هم خبر از داشت از ترور اسراییل راضی به این کار بود و به نوعی کار را برای ترور اسراییل آسان کردند و تنگنایی امنیتی را آسان کردند. یک سال و ماهها قبل خامنه به دنبال حذف رییسی بود چون کشور را به بنبست کشانده بود و در حال کودتایی بر علیه خامنه ای بودند به پایداری ها که همان حجتیته ها هستند که توسط انگلیس در زمان شاه بوجود آمده است
1
14
جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۱
Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
رییسی اگه همان سال اول ریاست جمهوری ریق رحمت را سرکشیده بود کمتر آبروی نظام لولطکاران را میبرد
0
1
جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.