پنجشنبه ۵ شهریور ۱۳۸۸ - ۲۷ آگوست ۲۰۰۹
کرمی راد : دریافت غرامت از عراق واجبتر از دریافت غرامت جنگ جهانی دوم است
غلامرضا کرمی راد معتقد است که باید اول نقد را گرفت و بعد نسیه را. یعنی اول غرامتمان را از عراق بگیریم و بعد به سراغ دریافت غرامت جنگ جهانی دوم باشیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی با تاکید بر پیگیری غرامت های اشغال ایران در جنگ جهانی گفته که دو کشور روسیه و انگلیس فراموش کرده اند که پیروزی خود را در جنگ جهانی دوم مدیون ایران هستند و باید بدهی های خود را پرداخت کنند. این درحالی است که تا کنون دولت ایران تلاشی برای دریافت غرامت از عراق به دلیل جنگ تحمیلی هشت ساله نداشته است. همین تاخیر دستگاه دیپلماسی سبب طرح سوال از وزیر خارجه شد که تا کنون به آن پاسخ مشخصی داده نشده است. تلاش دیگر نمایندگان، تدوین طرح دریافت غرامت از عراق بود که در حال حاضر در کمیسیون امنیت ملی مشغول بررسی است.
آنچه در پی می آید، مشروح مصاحبه خبرآنلاین با غلامرضا کرمی راد عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی درباره اظهارات معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی در خصوص دریافت غرامت از روسیه و انگلیس و ضرورت لزوم دریافت غرامت نزدیک تر یعنی از عراق است:
رییس سازمان میراث فرهنگی از پیگیری غرامتهای اشغال ایران در جنگ جهانی دوم خبر دادهاند. این در حالی است که ما هنوز غرامت از عراق را که قرابت زمانی بیشتری دارد را دنبال نکردهایم. به نظر شما اقدام دولت در این زمینه چه مفهومی دارد؟این اظهار نظر آقای بقایی از یک لحاظ جالب است و باید آن را به فال نیک گرفت که ما حتی مطالبات قدیممان را هم نادیده نمیگیریم. این رویکرد دولت به مثابه ضرب المثل قدیمی است که به «در میگویند، دیوار گوش کند». به این معنی که عراق هم بداند که سراغ آن هم میرویم و همانطور که غرامتمان را از انگلیس و فرانسه و آمریکا میگیریم، از عراق هم به دلیل جنگ تحمیلی هشت ساله خواهیم گرفت. البته همین الان هم بحث دریافت غرامت از عراق در کمیسیون امنیتملی مطرح است. انشالله دستگاه سیاست خارجه کشور این موضوع را دنبال کند و ما غرامتمان را از عراق هم بگیریم. ولی در کل رپویکرد دولت در دریافت غرامت از متخاصمین در جنگ جهانی دوم، از یک جهت قابل تحسین است و آن اینکه آمریکا و انگلیس به دلیل مجادلات و دخالت هایشان باید پاسخگو باشد.
چرا دریافت غرامت از عراق با این تاخیر چندین ساله همراه بوده در حالی که کویت توانست غرامتش را از عراق بگیرد؟کویت کمترین جنگ را با عراق داشت اما بیشترین غرامت را از محل فروش نفت این کشور گرفت و دریافت مطالباتش را هم از مجاری قانونی یعنی سازمان ملل دنبال کرد. مسئولین کشور ما ایران هم میتوانند دریافت غرامت از این کشور را بی هیچ مناقشهای با مسئولان عراق، از طریق همین مجاری قانونی بین المللی دنبال کنند.
در مورد علت تاخیر در دریافت غرامت از عراق نفرمودید.پس از سرنگونی صدام، عراق به اسکان و آرامش نیاز داشت تا به یک وضعیت نسبی مناسب برسد. ما هم چون دنبال تشدید مشکلات عراق نبودیم، تا کنون پیگیر مطالبات و غرامتمان از عراق نبودیم. اگر تا کنون مماشات کردیم به دلیل آن بود که دولت مردمی عراق که مورد تایید علمای عراق هم بود پا بگیرد. اما از این پس میتوانیم در عین تعاملات تنگاتنگ با دولت این کشور، این مطالبه خودمان را هم پس از شکل گیری دولت جدید عراق دنبال کنیم. بویژه آنکه در شرایط حاضر هم امثال علاوی رفتارها و برخود نامناسبی با سفیر ایران نشان دادهاند و وقت ان رسیده که ما هم مطاالباتمان را البته بدون مناقشه از عراق دریافت کنیم. چرا که نسل های آتی ما را مسئول می دانند و اگر در این شرایط خوب عمل نکنیم، نسل های آتی ما را نفرین میکنند. همانطور که الان ما تاوان هزینههای لازم برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای را برای راحتی نسل های بعد می دهیم، باید غرامت از عراق را هم برای راحتی نسلهای بعد انجام دهیم.
پس چرا دولت به جای دریافت غرامت از عراق به سراغ کشورهای متخاصم در جنگ جهانی دوم رفته است؟بنده شخصا معتقدم نقد را بگیرم بهتر است. یعنی کشور عراق که در دهههای اخیر به کشور ما حمله کرده است را ملزم به ارائه غرامت کنیم واجب تر است. نباید فراموش کنیم که امام خمینی (ره) پس از آنکه گروهای مختلف مذاکره کننده در طول جنگ نزد ایشان آمدند، چهار موضع مشخص را هربار تکرار کردند. این چهار نکته که خواسته ایران و شخص امام بود از این قرار بودند: شناسایی متجاوز و تنبیه آن، بازگشت آواره ها به مرزهای بین المللی و دریافت غرامت جنگی. سه مطالبه اول طی سالهای بعد از جنگ انجام شد و سازمان ملل هم عراق را به عنوان کشور متخاصم شناسایی کرد.اما هنوز نتوانستهایم غرامتمان را از عراق بگیریم که باید به این خواسته امام هم جامه عمل پوشاند. خواستهای که خواسته به حق مردم، جامعه ایثارگران و جانبازان و رزمندگان است.
تدوین طرح دریافت غرامت از عراق در مجلس به کجا رسید؟این طرح همچنان در دست بررسی در کمیسیون امنیت ملی است که پس از پخته شدن، در صحن علنی مجلس نیز ارزیابی می شود.
Atheist-0 - کانادا - ونکوور
|
شما اگر راست میگین اول سهم قانونی 50 در صدی دریای خزر را پس بگیرید که ازهمه متاخر تر است.پولهای مفتی را که به یاسر عرفاتدادید و برایتان تره هم خورد نکرد را پس بگیرید و بعد هم مطالباتتان از دولت عراق بخاطر جنگ تحمیلی بدون در نظر گرفتن اینکه کدام دولت سر کار بیاد. البته واضح است که شما دنبال هیچیک از منافع ملی نیستید و این زرت و پرتها را هم فقط برای تحدید ایاد علوی مطرح میکنید که او را از مشارکت در دولت منصرف کنید که انرا هم کور خوانده اید. چنان اشی در خاور میانه برایتان روی بار است که به گربه سیاه بگین پسر خاله. |
سهشنبه 26 مرداد 1389 |
|
porharfi - هلند - آرنم
|
سایت خوب ایرانیان-انگلستان: اینایی که هر روز عکسهاشونو چاپ و بیانات قصار آنان. را مینویسید: چه خوشگلند !! بنظرم همه را "خمینــی " با خودش از "کـــره ماه:"!!. آورده است..بچه ها کسی یه" موزه "کاملا خالی سراغ داره؟؟!!! |
سهشنبه 26 مرداد 1389 |
|
DrPhil - دانمارک - نوبغو
|
از این ور یه عالمه پول به عراق و یا بهتر بگم به نجف و حکیم و برو بچه هاش کمک می کنن که مثلا برای قبر امام علی یه در بسازن!! از اون ور نفت عراق رو می دزدن و از اون یکی ور هم ادعای غرامت می کنن!! یاد اون بچه ای افتادم که باباشو کشت و به خاطر اینکه یتیم هست از مردم پول گدایی کرد!! البته این ادعای غرامت برای جنگ جهانی دوم دیگه خیلیییییییی باحال بود! |
سهشنبه 26 مرداد 1389 |
|