درماتیت شوره ای، عودکننده است

درماتیت شوره ای، عودکننده است

پوسته‌ پوسته شدن پوست، به ویژه در قسمت‌ های مرکزی صورت، ابروها و پوست سر، خارش گه گاهی این مناطق و قرمز شدن آن ها از علامت ‌هایی است که برای بعضی از آقایان آشنا است.

 

 این وضعیت گاهی اوقات در محل‌ هایی از صورت که ریش در می ‌آید ایجاد می ‌شود و ظاهر نازیبای آن آزاردهنده است؛ به خصوص که بیشترین شدت این بثورات پوستی با نام درماتیت شوره ای یا سبورئیک (seborrheic-dermatitis )، در سنین 18 تا 40 سالگی است و آقایان جوان معمولا با این علایم درگیر هستند.

ایجاد شوره سر زودرس ‌ترین علامت این درماتیت و شایع ‌ترین علامت آن است که موجب قرمزی و پوسته‌ دار شدن نواحی گوناگون سر شده و در نواحی پیشانی از حد موها نیز فراتر می ‌رود.

گاهی هم در موارد مزمن می ‌تواند موجب ریزش موها شود. البته این ریزش، موقتی است و موها دوباره رشد خواهند کرد.

حدود 1 تا 5 درصد جمعیت دنیا گرفتار این مشکل پوستی هستند و با این که این مشکل در نوزادان و بزرگسالان وجود دارد اما در تمام مراحل سنی شیوع این ضایعات در آقایان بیشتر از خانم‌ ها است.

این ضایعات قرمز در نواحی چرب بدن که غدد سباسه فراوانی دارد، ایجاد می ‌شود و با این که به نظر می ‌رسد دسته‌ ای از قارچ‌ ها در به وجود آمدن ‌آن دخیل‌ هستند اما علت این مشکل هنوز نامشخص است.

امکان دارد بر اثر استرس یا انواع بیماری‌ ها دوباره عود کند.

با این که علایم معمولا با مراجعه به پزشک قابل کنترل است ولی عودکننده بوده و درمان قاطعی ندارد. بنابراین درمان‌ های نگهدارنده و تکراری را باید ادامه دهید و گاهی ممکن است این درمان‌ ها تا سال ‌ها لازم باشند.

اگر به آکنه شدید(جوش‌ های غرور جوانی) مبتلا باشید، امکان دارد درماتیت سبوره با شدت بیشتری در شما به وجود آید.

این مشکل در شرایطی چون کاهش ایمنی بدن (مانند ابتلا به اچ ‌آی ‌وی یا تحت شیمی ‌درمانی) تشدید می ‌شود و در مواردی چون سوء تغذیه، صرع، چاقی و الکلسیم نیز بدتر می ‌شود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.