چراغ سبز روسیه به آمریکا در مورد تشدید تحریمها علیه ایران
چراغ سبز روسیه به آمریکا در مورد تشدید تحریمها علیه ایران
دمیتری مدودف، رئیسجمهوری روسیه تلویحا اشاره کرده است که مسکو ممکن است حاضر به تخفیف مخالفت خود با تحریم ایران به خاطر برنامه اتمی آن کشور باشد. آقای مدودف پس از گفت و گو با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفت که در برخی موارد تحریم ها "غیرقابل اجتناب" است.
به گزارش بی بی سی، پیشتر یک مقام روس گفته بود که در صورت وجود شواهد کافی علیه ایران از سوی بازرسان سازمان ملل، مسکو می تواند با تحریم های تازه موافقت کند. ایران نظامی بودن برنامه اتمی اش را رد می کند.آقای اوباما امیدوار است پیش از مذاکرات هفته آینده گروه 1+5 با تهران همه این کشورها را نسبت به موضعی مشترک قانع کند.تحلیلگران می گویند که اگر این گفت و گوها بی حاصل باشد، آقای اوباما می خواهد تحریم های شدیدتر علیه ایران را دنبال کند.روسیه تاکنون با هرگونه تحریم تازه علیه ایران مخالفت می کرد.اما آقای اوباما هفته گذشته طرح های ایجاد یک سپر دفاعی در اروپا در نزدیکی مرزهای روسیه را کنار گذاشت که این موضوع، به این گمان دامن زد که مسکو در عوض در جهت موافقت با تحریم بیشتر ایران گام برمی دارد.آقای مدودف روز چهارشنبه گفت تحریم ها به ندرت موثر و سازنده است اما او در عین حال در را به روی احتمال افزایش تحریم ها در صورت خودداری ایران بخش های حساس برنامه اتمی اش باز گذاشت.او پس از ملاقات با آقای اوباما در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: "تحریم ها به ندرت به نتایج مطلوب منجر می شود، اما در برخی موارد تحریم ها اجتناب ناپذیر است."او افزود: "ما باید به ایران کمک کنیم تا تصمیم های درستی اتخاذ کند."آقای اوباما گفت او و آقای مدودف در این مساله اتفاق نظر دارند که ایران باید اجازه دنبال کردن برنامه انرژی صلح آمیز اتمی را داشته باشد، اما نه سلاح های اتمی را. این موضعی است که جورج بوش رئیس جمهور قبلی آمریکا نیز بر آن تاکید می کرد.آقای اوباما گفت: "متاسفانه ایران بسیاری از تعهدات بین المللی خود را نقض کرده است. ما در مورد نحوه حرکت در جهتی مثبت که بتواند یک بحران بالقوه را حل کند، صحبت کردیم."یک روز پیشتر خاویر سولانا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته بود به نظر نمی رسد روسیه و چین با تشدید احتمالی تحریم های ایران مخالفت کنند.آقای سولانا گفت فکر نمی کند درصورتی که گروه ۱+۵ خواستار اعمال مجازات های بیشتر علیه ایران شود، روسیه و چین با آن مخالفت کنند.یک دیپلمات ارشد روسیه نیز روز سه شنبه در گفتگو با خبرگزاری رویترز پیشبینی آقای سولانا درباره عدم مخالفت کشورش با افزایش احتمالی تحریم های ایران را صحیح دانست.به گفته این دیپلمات که از او نام برده نشد، سخنان آقای سولانا با سخنان اخیر دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه هماهنگ است.کشورهای گروه ۱+۵ که رهبری اقدامات بین المللی در مورد برنامه هسته ای ایران را برعهده گرفته اند، از این کشور خواسته اند به قطعنامه های مصوب شورای امنیت سازمان ملل در مورد توقف بخشی از فعالیت های اتمی خود، به خصوص غنی سازی اورانیوم، عمل کند.دولت ایران این قطعنامه ها را، که شامل وضع برخی تنبیه های بین المللی علیه ایران است، غیرقانونی توصیف کرده و بر ادامه غنی سازی اورانیوم، به عنوان حق انکارناپذیر خود در چارچوب پیمان منع گسترش تاکید کرده است.
روسیه این بار با تحریم ایران مخالفت نمیکند
آینده ؟خاویر سولانا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که بهنظر نمیرسد روسیه و چین با تشدید احتمالی تحریم های ایران مخالفت کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی. سولانا افزود که فکر نمیکند درصورتیکه گروه ۱+۵ خواستار اعمال مجازاتهای بیشتر علیه ایران شود، روسیه و چین با آن مخالفت کنند.سولانا گفت: «هیچ شکافی در این گروه رخ نخواهد داد.»مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین گفت که گفتوگوهای هستهای اول اکتبر ایران و 1+5 در شهر ژنو برگزار میشود.
وی ادامه داد که در این نشست بر لزوم تعلیق غنیسازی اورانیوم ایران تاکید میشود.سولانا با اشاره به استراتژی دوگانه قدرتهای جهانی مبنی بر تهدید ایران به اعمال تحریم و مذاکره هم زمان با این کشور برای شفافسازی فعالیتهای هستهای گفت: «انتظار دارم که این سیاست توسط تمامی طرف ها پذیرفته شده و همگی به آن متعهد باشند.»سولانا قرار است روز چهارشنبه در نشست وزرای خارجه گروه ۱+۵، متشکل از پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان، در نیویورک شرکت کند.
این نشست یک دیدار مشورتی است که در آستانه مذاکرات ایران و این گروه در اول ماه اکتبر برگزار میشود.به گفته سولانا، تصمیم مهمی در این نشست اتخاذ نخواهد شد.همزمان، یک دیپلمات ارشد روسیه در گفتوگو با خبرگزاری «رویترز»، پیشبینی سولانا درباره عدم مخالفت کشورش با افزایش احتمالی تحریمهای ایران را صحیح دانست.به گفته این دیپلمات که از او نام برده نشده است، سخنان سولانا با سخنان اخیر «دیمتری مدودف»، رئیسجمهوری روسیه هماهنگ است.در این حال، وی هشدار داد برای صحبت کردن درباره موضعگیری احتمالی گروه ۱+۵ زود است.دیمتری مدودف به تازگی گفته است اعمال تحریم علیه ایران بهترین گزینه نیست ولی گاهی لازم است.مدودف گفتوگوهای دیپلماتیک را بهترین گزینه در برابر ایران دانسته بود.همزمان، «دیوید میلیبند»، وزیر خارجه انگلیس خواستار اقدام «مناسب ملموس» ایران برای اعتمادسازی هستهای با غرب شده است.
میلیبند که در نیویورک بهسر میبرد، گفت: «زمان آن فرا رسیده است که ایران به اقداماتی ملموس دست بزند تا نشان دهد که مایل به زندگی در چارچوب مقررات پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هستهای است.»دیوید میلیبند در مورد جلسه مشورتی گروه ۱+۵ در نیویورک گفت که هدف از این جلسه، آمادگی شش کشور برای جلسه مهم مدیران سیاسی وزارتخانههای خارجه این کشورها در اول اکتبر است.کشورهای گروه ۱+۵، که رهبری اقدامات بینالمللی در مورد برنامه هستهای ایران را برعهده گرفتهاند، از این کشور خواستهاند به قطعنامههای مصوب شورای امنیت سازمان ملل در مورد توقف بخشی از فعالیتهای هستهای خود بهویژه غنیسازی اورانیوم، عمل کند.
نرمتر شدن موضع روسیه در مورد تشدید تحریم ایران
بی بی سی : دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه تلویحا اشاره کرده است که مسکو ممکن است حاضر به تخفیف مخالفت خود با تحریم ایران به خاطر برنامه اتمی آن کشور باشد.
آقای مدودف پس از گفت و گو با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفت که در برخی موارد تحریم ها "غیرقابل اجتناب" است.
پیشتر یک مقام روس گفته بود که در صورت وجود شواهد کافی علیه ایران از سوی بازرسان سازمان ملل، مسکو می تواند با تحریم های تازه موافقت کند. ایران نظامی بودن برنامه اتمی اش را رد می کند.
آقای اوباما امیدوار است پیش از مذاکرات هفته آینده گروه 1+5 با تهران همه این کشورها را نسبت به موضعی مشترک قانع کند.
تحلیلگران می گویند که اگر این گفت و گوها بی حاصل باشد، آقای اوباما می خواهد تحریم های شدیدتر علیه ایران را دنبال کند.
روسیه تاکنون با هرگونه تحریم تازه علیه ایران مخالفت می کرد.
اما آقای اوباما هفته گذشته طرح های ایجاد یک سپر دفاعی در اروپا در نزدیکی مرزهای روسیه را کنار گذاشت که این موضوع، به این گمان دامن زد که مسکو در عوض در جهت موافقت با تحریم بیشتر ایران گام برمی دارد.
آقای مدودف روز چهارشنبه گفت تحریم ها به ندرت موثر و سازنده است اما او در عین حال در را به روی احتمال افزایش تحریم ها در صورت خودداری ایران بخش های حساس برنامه اتمی اش باز گذاشت.
او پس از ملاقات با آقای اوباما در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: "تحریم ها به ندرت به نتایج مطلوب منجر می شود، اما در برخی موارد تحریم ها اجتناب ناپذیر است."
او افزود: "ما باید به ایران کمک کنیم تا تصمیم های درستی اتخاذ کند."
آقای اوباما گفت او و آقای مدودف در این مساله اتفاق نظر دارند که ایران باید اجازه دنبال کردن برنامه انرژی صلح آمیز اتمی را داشته باشد، اما نه سلاح های اتمی را. این موضعی است که جورج بوش رئیس جمهور قبلی آمریکا نیز بر آن تاکید می کرد.
آقای اوباما گفت: "متاسفانه ایران بسیاری از تعهدات بین المللی خود را نقض کرده است. ما در مورد نحوه حرکت در جهتی مثبت که بتواند یک بحران بالقوه را حل کند، صحبت کردیم."
یک روز پیشتر خاویر سولانا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته بود به نظر نمی رسد روسیه و چین با تشدید احتمالی تحریم های ایران مخالفت کنند.
آقای سولانا گفت فکر نمی کند درصورتی که گروه ۱+۵ خواستار اعمال مجازات های بیشتر علیه ایران شود، روسیه و چین با آن مخالفت کنند.
یک دیپلمات ارشد روسیه نیز روز سه شنبه در گفتگو با خبرگزاری رویترز پیشبینی آقای سولانا درباره عدم مخالفت کشورش با افزایش احتمالی تحریم های ایران را صحیح دانست.
به گفته این دیپلمات که از او نام برده نشد، سخنان آقای سولانا با سخنان اخیر دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه هماهنگ است.
کشورهای گروه ۱+۵ که رهبری اقدامات بین المللی در مورد برنامه هسته ای ایران را برعهده گرفته اند، از این کشور خواسته اند به قطعنامه های مصوب شورای امنیت سازمان ملل در مورد توقف بخشی از فعالیت های اتمی خود، به خصوص غنی سازی اورانیوم، عمل کند.
دولت ایران این قطعنامه ها را، که شامل وضع برخی تنبیه های بین المللی علیه ایران است، غیرقانونی توصیف کرده و بر ادامه غنی سازی اورانیوم، به عنوان حق انکارناپذیر خود در چارچوب پیمان منع گسترش تاکید کرده است.
مدودف: انصراف از سپر موشکی اقدام عاقلانهای بود
به گزارش شبکه ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس "دیمیتری مدودف" رییسجمهور روسیه روز چهارشنبه اقدام دولت اوباما در انصراف از برنامه سپر موشکی در شرق اروپا را که اقدامی تحریکآمیز در روابط با مسکو بود، ستود.
مدودف اعلام کرد: این تصمیم از نگاه ما اقدامی مفید در مسیری درست است که شایسته پاسخی مناسب از سوی جامعه بینالمللی است.
دولت اوباما هفته گذشته انصراف واشنگتن از استقرار سامانه موشکی در شرق اروپا را که از جمله بحثانگیزترین برنامههای "جرج بوش" رییسجمهور پیشین آمریکا بود را اعلام کرد.
مدودف که این اظهارات را در دیدار با "باراک اوباما" رییسجمهور آمریکا بیان میکرد افزود: تصمیم اوباما در لغو برنامههای واشنگتن برای استقرار بخشهایی از سامانه دفاع موشکی خود در لهستان و جمهوری چک بازتاب توجه دولت کنونی آمریکا به نگرانیهای مسکو در این زمینه است .
دولت آمریکا در زمان بوش هدف از استقرار این سامانه موشکی را دفاع از خود و همپیمانانش در برابر انچه که ان را تهدید موشکی کشورهایی نظیر ایران و دیگر کشورها در حاورمیانه میدانست، اعلام میکرد اما مسکو این سامانه موشکی را تهدیدی برای امنیت ملی خود دانسته و در واکنش به ان اعلام کرده بود که اگر امریکا برنامههایش را در این زمینه دنبال کند مسکو نیز موشکهای اسکندر خود را در کالینینگراد در مرز لهستان مستقر خواهد کرد .
اما در واکنش به انصراف آمریکا از این برنامه و برغم استقبال روسیه از این تصمیم اوباما، یک ژنرال ارشد روسیه روز دوشنبه اعلام کرده بود که برنامههای این کشور برای استقرار موشکهای اسکندر در منطقه کالینیگراد در نزدیکی لهستان لغو نشده است .
"ماکاروف" تصریح کرد: آنها از سپر ضدموشکی خود دست نکشیدهاند بلکه آن را با یک سپر دریا پایه جایگزین کردهاند .
مدودف همچنین در این دیدار و مدودف خاطرنشان کرد اگرچه تحریم در برخی موارد ضروری به نظر میرسد اما این اقدام نمیتواند ما را به نتیجه دلخواه برساند.
رییسجمهور روسیه با تاکید بر استفاده از مسیر مذاکره برای حل مشکلات غرب با کشورهایی نظیر ایران و کرهشمالی اعلام کرد: در صورتی که راههای مسالمت آمیز در حل برخی مشکلات کارساز نباشد می توان از اعمال تحریمهایی در جهت اعمال فشار به کشورها بهره برد.
اوباما نیز در این خصوص با تاکید بر اولویت مذاکره در حل اختلافات و قصد کشورش برای مذاکره با ایران اعلام کرد: در صورت بی پاسخ ماندن این خواسته، دولتش تحریمهای سنگینی را علیه این کشورها در نظر خواهد گرفت.
|
|
|
|
|
|
|
|