افزایش شدید واردات میوه به ایران

افزایش شدید واردات میوه به ایران

در پنج ماه اول نسبت به سال گذشته 75 میلیون دلار بیشتر میوه وارد ایران شده است

گمرک ایران گزارش داده که در پنج ماه اول امسال بیشتر از 397 هزار تن میوه وارد ایران شده است که نسبت به سال گذشته 66 درصد افزایش نشان می دهد.

خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از گمرک نوشته که ارزش میوه های وارداتی در پنج ماه اول سال گذشته 117 میلیون دلار بوده در حالی که این رقم در پنج ماه اول امسال به 195 میلیون دلار رسیده است.

بیشترین میوه های وارداتی از کشورهای ترکیه، امارات و فیلیپین بوده و بعد از این سه کشور هم پاکستان، چین، ویتنام، مصر، مالزی، فرانسه، شیلی، کانادا، سریلانکا، سوریه، تایلند، ایتالیا، افغانستان، اندونزی، و آفریقای جنوبی قرار دارند.

موز، پرتقال و گلابی عمده ترین میوه های وارداتی به ایران بوده و در پنج ماه اول سال بیشتر از 265 هزارتن موز، 92 هزار تن پرتقال و بیشتر از 9 هزارتن گلابی وارد ایران شده است.

انگور، مویز، سیب، نارنگی، لیمو، آناناس، نارگیل، بادام هندی، انجیر، گریپ فروت از جمله دیگر میوه های وارداتی به ایران است.

در میان محصولاتی که در پنج ماه اول سال وارد شده اند، محصولاتی نظیر انگور خشک به چشم می خورند که تولید آنها در ایران بسیار بالاست و جزو محصولات صادراتی به حساب می آیند.

گوجه فرنگی، آلو، هلو، شلیل، زرد آلو، فندق و گردو نیز از جمله میوه هایی است که امسال در ردیف میوه های وارداتی گمرک قرار گرفته است در حالی که این محصولات در سالهای گذشته جزو محصولات وارداتی نبودند.

واردات ایران در پنج ماه اول به حدود 20 میلیارد دلار رسیده است

در چند سال اخیر و پس از افزایش درآمدهای نفتی، واردات انواع میوه به ایران به شدت افزایش پیدا کرده است و گزارش جدید گمرک نشان می دهد که این روند ادامه دارد.

به دلیل افزایش واردات میوه، برخی تولید کنندگان داخلی میوه نظیر پرتقال و نارنگی بارها اعتراض خود را نسبت به آن اعلام کرده اند. به عقیده این گروه، واردات میوه ارزان باعث شده تا تولیدات داخلی با وجود کیفیت بالا، نتواند با محصولات وارداتی رقابت کند و به همین دلیل تولیدات باغداران روی دستشان مانده است.

برخی از باغداران ناچارند به اجبار محصول خود را با قیمت های بسیار پائین بفروشند ولی همان محصول با چندین برابر قیمت به مصرف کننده داخلی عرضه می شود.

گزارش گمرک نشان می دهد که در پنج ماه اول سال حجم واردات به حدود 20 میلیارد دلار رسیده است در حالی که صادرات غیرنفتی حدود هفت میلیارد دلار بوده است.

بزرگترین شریک تجاری ایران در بخش واردات، امارات متحده عربی است و 26 درصد کالاهای وارداتی ایران از این کشور وارد شده است. بعد از این کشور، آلمان، چین، کره و سوئیس قرار دارند.

عراق با حجم واردات یک میلیارد و 415 میلیون دلار از ایران در صدر فهرست واردکنندگان از ایران قرار دارد و کشورهای چین، امارات، هند و افغانستان در رده های بعد قرار دارند.

darius mis - انکلستان - لندن
نوش جــــــــــــان ملــــــت بزنن ویتامینشان بره بالا .برای مبارزه باید تنی نیرومند داشت .
چهار‌شنبه 1 مهر 1388

zayanderood - نروژ - برگن
و البته پرتقال از اسرائیل !!!
چهار‌شنبه 1 مهر 1388

mehrab_alborzi - ایران - تهران
این همه وارد شده قیمت ها این است . ببین اگر وارد نمیشد چی میشد ؟. ما امسال هندوانه درست و حسابی هم نتونستیم بخوریم . تو این مغازه های حاجی ارزونی که تازه مد شده شلیل کیلویی 34800 ریال . تقریبا 3/1 حقوق یک روز برای یک کیلو میوه . دیگه حساب باقیش را خودتون بکنید .
چهار‌شنبه 1 مهر 1388

hamesheh bahar - انگلستان - لندن
و سیب از امریکا!
چهار‌شنبه 1 مهر 1388

zoroye iran - اتریش - وین
زمانی ما میوه صادر میکردیم الان اسلام ناب خامنه ای صادر میکنیم و اورانگوتان از نوع هاله ای به نیویورک صادر میکیم
چهار‌شنبه 1 مهر 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.