سومین جلسه محاکمه بازداشت شدگان آغاز شد
|
تصاویری از حوادث رخ داده در جریان ناآرامی های پس از انتخابات به نمایش درآمد |
بی بی سی : سومین جلسه محاکمه بازداشت شدگان پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شد.
قرار است در این جلسه که در شعبه 15 دادگاه کیفری انقلاب اسلامی تهران برگزار می شود، اتهام هایی علیه 28 نفر مطرح شد.
همچنین تصاویری از برخی حوادث رخ داده در ناآرامی ها پخش شد.
اکثر بازداشت شدگان به مواردی همچون "اقدام علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی، ایجاد شبهه جعل و تقلب در نتیجه انتخابات، اخلال در نظم عمومی، از طریق ایجاد بلوا و آشوب، مشارکت در تخریب و احراق اموال عمومی، و ایجاد ترس و وحشت" متهم شده اند.
با این وجود وکیل مدافع یکی از متهمان کیفرخواست صادر شده را "در کلیه موارد مشابه" توصیف کرد و خواستار صدور کیفرخواست جداگانه برای هر متهم شد.
بر خلاف جلسات قبلی دادگاه، متهمان به رد برخی موارد اتهام پرداختند و انجام برخی موارد اتهامی را "تحت تاثیر جو موجود" پذیرفتند.
از جمله یکی از متهمان اتهام ضرب و شتم یک مامور بسیج را با تاکید بر مشخص نبودن هویت فرد مضروب به عنوان مامور بسیج، و "بروز جنون آنی" در اثر ضرب و شتم متقابل پذیرفت.
یکی از متهمان حاضر در جلسه سوم دادگاه، جوانی 22 ساله بود که از جمله به "ارسال پیام به شبکه بی بی سی" متهم شده است. این متهم که در جلسه اول دادگاه نیز حضور داشت، با تکرار اظهارات خود در جلسه اول دادگاه، میرحسین موسوی را مسبب حوادث رخ داده دانست.
اکثر متهمانی که به ایراد دفاع پرداختند، اقدام های خود را تحت تاثیر "سیاست بازان" و "فعالان سیاسی" عنوان کردند.
یکی از متهمان نیز عنوان کرد که تحت تاثیر مواد مخدر اقدام به موارد اتهامی کرده است.
هیچ یک از چهره های شناخته شده سیاسی که در جریان حوادث پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شدند، در جلسه سوم حضور ندارند.
اولین دادگاه پس از معرفی رئیس جدید قوه قضائیه
جلسه سوم دادگاه، هشت روز پس از جلسه دوم برگزار می شود که در آن علاوه بر چند چهره سیاسی احزاب جبهه مشارکت، کارگزاران و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، دو کارمند بومی سفارتخانه های بریتانیا و فرانسه نیز به عنوان متهم حضور داشتند و یک شهروند فرانسه نیز در مظان اتهام قرار گرفت.
جلسه اول دادگاه در روز شنبه اول اوت (10 مرداد) برگزار شد که در آن حدود 100 نفر از متهمان که چندین چهره شناخته شده سیاسی (از جمله محمدعلی ابطحی، محسن میردامادی، بهزاد نبوی و محمد عطریانفر) نیز در بین آنها حضور داشتند.
سومین جلسه محاکمه، اولین دادگاه از این مجموعه است که تحت ریاست صادق لاریجانی بر قوه قضائیه انجام می شود.
آقای لاریجانی یک روز پیش از برگزاری دادگاه از سوی آیت الله خامنه ای به عنوان رئیس جدید قوه قضائیه برگزیده شد.
جلسه سوم دادگاه در شرایطی برگزار می شود که در فاصله میان برگزاری این جلسه، با جلسه قبل، تحولات تحت تاثیر اتهام هایی قرار گرفت که مهدی کروبی، دبیر کل حزب اعتماد ملی و یکی از نامزدهای معترض به نتیجه انتخابات، متوجه نیروهای امنیتی ساخت.
آقای کروبی، یک روز پس از برگزاری جلسه دوم دادگاه، نامه ای را فاش ساخت که خطاب به اکبر هاشمی رفسنجانی نوشته بود و در آن خواستار رسیدگی به اتهام تجاوز جنسی به بازداشت شدگان در حین حبس شده بود.
این نامه واکنش های فراوانی را در پی داشت و از جمله باعث شد مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی در ایران در نامه به رئیس مجلس خبرگان، خواستار بررسی لزوم برکناری آیت الله علی خامنه ای، از سمت رهبری جمهوری اسلامی ایران شد.
از سوی دیگر نیز امامان جمعه ایران حملاتی تند را علیه آقای کروبی در پیش گرفتند و علی لاریجانی رئیس مجلس ایران نیز اتهام مطرح شده از سوی آقای کروبی را رد کرد.
محاکمه اولین متهم در سومین جلسه رسیدگی به اتهاماتبازداشتشدگان حوادث پس از انتخابات برگزار شد
ایسنا : محاکمهی اولین متهم در سومین جلسهی رسیدگی به اتهامات بازداشتشدگان حوادث پس از انتخابات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حقوقی ایسنا، در ابتدای این جلسه و پس از قرائت کیفرخواست عمومی متهمان از سوی سپهر معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران، اولین متهم به نام «محسن. ج» مورد محاکمه قرار گرفت.
معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران، در قرائت کیفرخواست انفرادی این متهم برای وی عناوین اتهامی اقدام علیه امنیت کشور از طریق اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت عمومی، فعالیت تبلیغی علیه نظام از شرکت در تجمعات غیرقانونی و شعاردهی علیه مسوولان نظام اسلامی، ایجاد شبههی جعل و تقلب در نتیجهی انتخابات و سلب اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت و مراجع رسمی کشور، اخلال در نظم عمومی از طریق بلوا و آشوب و حرکات غیرمتعارف و ایجاد وحشت در جامعه، مشارکت در تخریب و احراق اموال دولتی، عمومی و خصوصی، نگهداری تجهیزات دریافت تصاویر ماهوارهای و تمرد نسبت به ماموران حین انجام وظیفه از طریق حمله و پرتاب سنگ به سوی آنان را برشمرد.
سپهر در خصوص دلایل موجود در پرونده برای احراز اتهامات، گفت: این دلایل عبارتند از گزارش ادارهی اطلاعات استان قم، اقاریر صریح متهم، درج عکس وی در صفحهی اول روزنامهی کیهان در مورخ 26 خرداد ماه در صحنهی تخریب و احراق موتور سیکلت و سایر دلایل و امارات موجود.
معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران، با استناد به مواد 500، 607، 610، 618، 677، 687 و 689 قانون مجازات اسلامی و مادهی 9 قانون منع استفاده از تجهیزات ماهوارهای و همچنین با لحاظ مواد 42، 46 و 47 قانون مجازات اسلامی به لحاظ اهمیت موضوع و میزان خسارت به اموال عمومی کشور و سلب اعتماد عمومی درخواست محاکمه و اشد مجازات متهم را کرد.
به گزارش ایسنا، پس از قرائت کیفرخواست از سوی معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران، متهم در جایگاه حضور یافت و در دفاع از خود تصریح کرد: عکس درج شده در روزنامهی کیهان به بعد از ظهر روز شنبه 23 خرداد بازمیگردد و من در چهار مرحله بازجویی نیز این مطلب را گفتم که محل کار من در مرکز اغتشاشات بود و برای رسیدن به محل کار خود بین ماموران و مردم گیر افتادم.
وی افزود: آنچه که گفته شده حین احراق موتور سیکلت عکس من گرفته شده است درست نیست زیرا آنچه آتش گرفته بود سطل زباله بود.
این متهم اضافه کرد: من پرتاب دو سنگ به سمت ماموران را قبول دارم که البته آن هم از فاصلهی زیاد بود و به آنها نرسید. هیچگونه تخریب اموال عمومی را قبول ندارم و فقط در دو تظاهرات آرام مورخ 25 و 27 خرداد حضور یافتم.
محسن خاطرنشان کرد: من پس از نمازجمعهای که به امامت مقام معظم رهبری برگزار شد دیگر در هیچ تجمعی شرکت نکردم و اینکه گفته میشود روز 31 در میدان بهارستان بازداشت شدهام درست نیست زیرا هیچ نقشی در تجمع میدان بهارستان نداشتم.
این متهم گفت: من خودم رزمنده بودهام یک روز برای حفظ امنیت این نظام جنگیدهام اما امروز به خاطر برخی جوسازیها انگ ضدامنیتی میخورم. من و همهی کسانی که در اینجا حضور دارند گول سیاستبازی برخی آقایان را خوردیم که مدام تقلب در انتخابات را از قبل القاء میکردند. من امیدوارم که خدا، مردم و دادگاه محترم من را مورد عفو قرار دهند.
به گزارش ایسنا، در این بخش از دادگاه قاضی صلواتی رییس شعبهی 15 دادگاه انقلاب اسلامی در خصوص کندن نردههای بزرگراه یادگار امام (ره) از سوی متهم سوال کرد که وی، اظهار کرد: من اصلا در بزرگراه یادگار امام (ره) نبودهام و آنچه که میگویید خودم اقرار کردهام اظهارات من نیست. اگر ماهواره تصویری از من داشته و آن را نشان داده باید در پرونده موجود باشد.
به گزارش ایسنا، یاورزاده وکیل مدافع «محسن. ج» در دفاع از موکل خود، اظهار کرد: در کیفرخواست صادره از سوی دادستان، حداقل دو پیشینهی کیفری مربوط به مواد مخدر برای موکل ذکر شده در حالی که موکل من فاقد پیشینهی کیفری است.
وی با اشاره به عناوین اتهامی خود، اظهار کرد: تنها اتهامی که موکل آن را قبول دارد حضور در راهپیمایی و پرتاب دو سنگ به سمت ماموران بوده است. پارک لاله محل کار موکل است که در زمان حوادث پس از انتخابات کانون درگیریها بود و او ناگزیر بوده که برای رسیدن به محل کار خود در جوش و خروش کاذب جمعی گرفتار شود.
وی با بیان اینکه موکلش به نفع هیچیک از گروههای مخالف نظام فعالیت نکرده است، خاطر نشان کرد: کیفرخواست اولیه به گونهای قرائت شد که گویی موکل من مسجد را آتش زده و اقدام به تخریب اموال عمومی کرده است در حالی که عمل ارتکابی از سوی موکل یعنی پرتاب سنگ تنها میتواند مصداق مادهی 607 قانون مجازات اسلامی باشد که در این حالت دادگاه مخیر است موکل را حتی به جزای نقدی محکوم کند.
وی گفت: با توجه به طول مدت بازداشت موکل تقاضای ارفاق قانونی و اسلامی را از محضر دادگاه دارم.
به گزارش ایسنا، «محسن.ج» در بیان آخرین دفاعیات خود با ابراز پشیمانی از پرتاب سنگ به سمت ماموران و شرکت در دو راهپیمایی، اظهار کرد: من ابتدا از رهبر معظم انقلاب که پدر معنوی ماست و سپس از دادگاه محترم درخواست عفو و بخشش دارم.
به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه و پس از قرائت کیفرخواست عمومی از سوی معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران، فیلمی از اقدامات برخی از متهمان تحت عنوان «افسوس» به نمایش درآمد که حاوی تصاویری از حمله به پایگاه بسیج 117 قدس تهران، حمله به بانک ملت در بزرگراه جناح، خسارتهای وارده به اموال مردم، حمله به مسجد لولاگر، تخریب اموال عمومی شهر تهران و تصاویر تلفن همراه افراد بازداشتشده بود.
در این جلسه از دادگاه سراج مسوول بسیج دانشجویی کشور نیز پس از گذشت ساعتی از شروع دادگاه در جلسه حضور یافت.
نمایش در نمایش؛ دادگاه به سینما تبدیل شد!
موج سبز آزادی : به گزارش موج سبز آزادی، عوامل وابسته به کودتا در دادگاه نمایشی امروز با پخش کلیپی به نام «افسوس» که حاوی تصاویری از اعتراضات اخیر بود، سعی در وارونه جلوه دادن واقعیات، متهم کردن اعتراضهای مردمی به اغتشاش و نیز حذف صحنههای فجیع کشتار مردم در مسجد لولاگر شدند.
به نوشته سایت ایرنا، این فیلم پس از قرائت کیفرخواست عمومی توسط معاون دادستان تهران پخش شد. ایرنا هدف از این کار را «تبیین ذهن دادگاه» توصیف کرده که معنای دیگر آن ذهنیتسازی برای بازداشت شدگان و ترساندن دوباره آنها، این بار در فضایی به ظاهر علنی و رسمیتر از فضای بازجوییهاست.
حال باید عوامل تشکیل این بیدادگاه توضیح دهند که پخش چنین فیلمی، به لحاظ حقوقی چه وجههای دارد و آیا جز این است که نمایشی جدید در حین نمایشی تکراری ایجاد شده تا فضا رمانتیکتر و متهمان بیخبر از همجا شکستهتر شوند؟
ایرنا همچنین خبر داده که در این فیلم، صحنههایی از آنچه فارس و ایرنا «حمله به مسجد لولاگر» نامیدهاند هم پخش شده است. این در حالی است که حتی صداوسیما که این روزها به رسانه رسمی اعلام مواضع کودتاگران تبدیل شده است هم به کشته شدن هفت هموطن بیگناه در این مسجد اعتراف کرده بود؛ کسانی که با شلیک مستقیم تکتیراندازها از پایگاه بسیج مستقر این مسجد به شهادت رسیدند.
گفته میشود امام جماعت این مسجد که از نمایندگان آیتالله سیستانی در یاران است، در نامهای به یک مقام بالای نظام، جزئیات ماجرای حمله به مسجد لولاگر در خیابان آذربایجان تهران را شرح داده و تصریح کرده آتش زدن بخشی از این مسجد و نیز کشتار مردم به بهانهی این موضوع، هر دو کار نیروهای بسیج بوده است.
Alireza88 - ایران - تهران |
این حقیقت عینی و واقعی قضا و قضاوت در ایران است. ابتدا شما محکوم هستید. سپس برای محکومیتتان ادله!! ارائه میکنند. |
یکشنبه 25 مرداد 1388 |
|
dannni - سوئد - استکهلم |
این محاکمه رو هرکه دیده باید متوجه شده که متهمین نمیدونم چرا زیر چشمشون پف کرده از جلسه اول تا این اخری وچیزی عجیب همه خودرا گناه کار حساب میکنند یکی از دستکیر شدگان گفت حیف شد دل رهبر شکندیم لابد اگر منو میگرفتن تو اعترافاتم میگفتم از طرف گوستاو شانزهم شاه سوئد موموریت داشتم بیت رهبری رو منفجر کنم وای محاکمه ها رو یک فیلم سینمائی کنه برای اسکار بفرسته .ادم قاضی رو میبینه . |
یکشنبه 25 مرداد 1388 |
|
zorro.ir - ایران - تهران |
به مردمک چشم متهمان و حرکات غیر عادیشان در زمان پخش توجه کنید بنظر شما نشانه چیست؟ |
یکشنبه 25 مرداد 1388 |
|
reza_o - المان - فران٫فورت |
این دادگاهها انسان را بیاد دادگاههای استالینی و هیتلری میاندازد بخصوص با وجود دو عکس بزرگ دو جنایتکار قرن 21. امیدوارم بزودی شبیه دادگاه نورنبرگ را هم ببینیم. |
یکشنبه 25 مرداد 1388 |
|
parviz1 - انگلستان - کترینگ |
همین روزها گدا علی شیره ای با چراغ و نگاری داخل دادگاه بدون شیره ناب گبر افتاده و برای یک تکه شیره که آب دماغش را نگه داره همه حقایق را خودش میگه. |
یکشنبه 25 مرداد 1388 |
|
nimaaa - امریکا - نیویورک |
اعترافاتشون به خاطر تهدیدات جانی خانوادگی و حیثیتی رژیم جمهوری اسلامی هست. |
یکشنبه 25 مرداد 1388 |
|
soliham - بلژیک - لووان |
خودشون پدر مردم را کاملا در اوردند دم از دو تا سنگ میزنند کی باید شما نامردهارا محاکمه کند مرگ بر رژیم خائن که برای ماندنشان دست به هر کاری میزنند خدایا کی باید به داد برسد...................... |
یکشنبه 25 مرداد 1388 |
|
nazanin 2009 - ایران - ارومیه |
بهتر بود فیلمی رو هم از جنایاته خودشان به نمایش میگذاشتند تا کمی فیض ببریم |
یکشنبه 25 مرداد 1388 |
|
Democratic-Iran - امریکا - نیویورک |
مرگ بر خامنه اى جلاد پیر خرفت و پادوى کوتوله شپشوش. رهبر ما قاتله، ولایتش باطله. خامنه اى خاین اعدام باید گردد. |
یکشنبه 25 مرداد 1388 |
|