شیرین عبادی : تاریخی‌ترین نماز جمعه‌ در ایران با حضور بیش از یک میلیون نفر

شیرین عبادی :

 تاریخی‌ترین نماز جمعه‌ در ایران با حضور بیش از یک میلیون نفر

در طول برگزاری نماز جمعه (۲۶ تیرماه ۱۳۸۸) در حالی که شماری از هواداران احمدی‌نژاد تلاش داشتند با شعارهای خود سخنان هاشمی رفسنجانی را قطع کنند، بیش از یک میلیون نفر در خیابان‌های اطراف دانشگاه تهران علیه دولت احمدی‌نژاد، علیه سیاست‌های چین و روسیه در دفاع از دولت حاکم شعار می‌دادند. در این زمینه دویچه وله گفت‌وگویی داشت با شیرین عبادی، تلاش‌گر جهانی حقوق بشر.

  

دویچه وله: خانم عبادی، آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی پس از سه هفته حضور علنی پیدا کردند، آنهم در نمازجمعه‌ای که خطبه‌های آن را آقای هاشمی رفسنجانی برعهده داشت. فکر می‌کنید تا چه اندازه می‌‌توان این نماز جمعه را پراهمیت دانست؟

 

شیرین عبادی: این نماز جمعه یکی از تاریخی‌ترین نمازجمعه‌های ایران و بلکه جهان اسلام است. علت اهمیت‌اش فقط حضور آقایان کروبی و موسوی نیست، بلکه حضور چشمگیر مردم که بیش از یک میلیون گزارش می‌شود، و این بسیار بااهمیت است. از سوی دیگر مردم در اینجا شعارهایشان را عوض کردند. شعارها قبلا بوسیله‌ی فردی که به شوخی از سوی مردم "وزیر شعار" لقب داده شده بود هدایت می‌شد و دائما این شعار تکرار می‌شد که "مرگ برآمریکا، مرگ بر غرب‌‌، مرگ بر اسراییل". اما شعار خودجوش مردم در این خطبه "مرگ بر چین" و "مرگ بر روسیه" بود و علتش هم این است که دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون مدعی بوده که از مسلمانان دفاع می‌کند، اما چشم‌اش را بر کشتار مسلمانان بی‌دفاع در چچن و در چین می‌بندد. علتش هم این است که آنها شریک سیاسی و اقتصادی ایران هستند. دولت ایران در شورای امنیت همواره دو رأی مثبت چین و شوروی را دارد، و مردم این را می‌دانند. مردم می‌دانند که دولت ایران به اتکای حمایت روسیه و چین در شورای امنیت سازمان ملل با مردم بدرفتاری می‌کند و در داخل دست به نقض آشکار حقوق بشر می‌‌زند. بنابراین، این خطبه از این جهت تاریخی بوده که مردم برای اولین‌بار خودشان بدون هدایت "وزیر شعار"، شعار می‌دهند و شعارشان این بار "مرگ برچین" و "مرگ بر روسیه" است. زیرا آنها همواره حمایت‌گر دولت جمهوری اسلامی بودند، خصوصا در شورای امنیت سازمان ملل متحد.

 

فکر می‌کنید با انتقادهای مستقیم و غیرمستقیمی که آقای هاشمی رفسنجانی به حکومت کرد، می‌توان این را به معنای تفاهم با اپوزیسیون تعبیر کرد؟

 

هم بله و هم خیر. آنچه آقای رفسنجانی گفتند، عین حقیقت است که اپوزیسیون می‌گوید. ولی این تمام حرف اپوزیسیون نیست. ازجمله آنچه همه علاقمند بودند که آقای رفسنجانی اضافه برآنچه گفتند بدان اشاره کنند، تعداد کشته‌شدگان بود. و این‌که چرا افرادی که در روزهای ۲۴ و ۲۵ خرداد کشته شدند، در خیابان به وسیله‌ی مأمورین دولتی، جسد آنها را ده‌ها روز نگه می‌دارند و بعد دانه دانه تحویل خانواده‌ها می‌دهند و ازشان رسید می‌گیرند که اینها در تظاهرات کشته نشده‌اند و حق ندارند که راجع به اینها حرف بزنند و مراسم یادبود بگذارند. بنابراین آنچه آقای هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه گفته‌اند عین واقعیت بود، ولیکن تمام واقعیت نبود. واقعیت متأسفانه دردناکتر از آنچه هست که ایشان گفتند.

 

آقای رفسنجانی گفته‌اند، بگذارید مردم و رسانه‌ها حرفشان را بزنند. آیا این به معنای خواست آزادی بیان است؟ آیا انتظار داشتید که آقای رفسنجانی به این گونه با صراحت صحبت بکنند؟

 

خواست آزادی بیان در ایران سال‌هاست که از سوی مردم و ژورنالیست‌ها و ارباب جراید مطرح شده است. و الان بسیار خوشحالم که این خواست مورد تأیید یکی از افراد بانفوذ حکومت قرار گرفته است و بدین شیوه خواست مردم و حقانیت آنها در آزادی بیان به اثبات رسیده است. یعنی الان با شنیدن این حرف تمام دنیا می‌فهمد که اعتراض مردم به سانسور شدیدی که در ایران است، درست بوده. حتا از تریبون نماز جمعه دومین شخصیت مهم ایران از نبود آزادی بیان گله می‌کند! پس بنابراین آنچه مردم و ما قبلا اعتراض می‌کردیم و می‌گفتیم که ایران بزرگترین زندان خبرنگاران در سطح جهان است، این را حالا دیگر همه باور می‌کنند. بله! معنای این حرف این است که آزادی بیان در ایران بسیار محدود است.

 

آقای رفسنجانی دعوت به آشتی میان دو اردوگاه متخاصم کرده است. فکر می‌کنید بدین گونه وضعیت در ایران آرام‌تر خواهد شد؟

 

ببینید، قبل از این که بین دو گروه رقیب آشتی برقرار بشود، بایستی به آشتی بین مردم با حکومت اندیشید. این مردم هستند که دارند بتدریج از حکومت فاصله می‌گیرند. بنابراین باید کاری کرد که مردم اعتمادشان به حکومت برگردد و این فاصله را کم بکنند. به نظر من آنچه در ایران اتفاق افتاده و جریان دارد، فقط رقابت انتخاباتی نیست. فقط مسئله این نیست که دو گروه سیاسی مقابل هم ایستاده‌اند و می‌خواهند سر قدرت با همدیگر منازعه داشته باشند. نخیر! این مردم هستند که در میدان هستند و گله‌های دیرینه‌ی خودشان را الان بر زبان می‌آورند. چنانچه در شعار خودجوش نمازجمعه دیدیم. می‌گویند: "مرگ برچین" و "مرگ بر روسیه". مگر چین و روسیه در منازعات انتخاباتی دخالت داشتند. نه، این طور نیست. پس چرا مردم می‌گویند "مرگ بر چین" و "مرگ بر روسیه"؟ برای این‌که دولت ایران مرتکب نقض حقوق بشر شده است، آنهم بارها و بارها، سال‌ها و سال‌ها. مردم اعتراض کردند، ولیکن همواره در شورای امنیت چین و روسیه از اعمال ایران حمایت کردند و این در حالتی‌ست که هر دو کشور خودشان از ناقضان مهم حقوق بشر در جهان هستند و از افرادی هستند که مسلمان‌ها را بی‌دفاع و بیگناه می‌کشند.

 

در دنباله‌ی همین صحبت شما در مورد رابطه‌ی ‌میان مردم و حکومت، آقای رفسنجانی در سخنان خودشان  به حکومت نسبت به فقدان اعتماد میان مردم و حکومت هشدار دادند و خواستار این شدند که این اعتماد میان مردم و حاکمیت احیا بشود. فکر می‌کنید در این وضعیت بحرانی چنین اعتمادی قابل احیا است؟

 

بله، اگر عقلانیت به خرج داده بشود و اگر به حرف مردم گوش بدهند، طبیعتا مردم هم اعتمادشان را برمی‌گردانند. و برای این کار، من قبلا هم بارها گفته‌ام، چهار مسئله باید اتفاق بیفتد. در درجه‌ی اول خشونت‌های دولتی باید متوقف بشود، و حال آنکه دیدیم حتا در نمازجمعه‌ی امروز هم خشونت اتفاق افتاد و به سوی مردم بیگناهی که برای نمازخواندن می‌رفتند حمله کردند. ازجمله اشاره می‌کنم به دستگیری خانم شادی صدر که در حقیقت او را دستگیر نکردند، بلکه ربودند. عده‌ای لباس شخصی بدون داشتن هیچ حکمی کشان کشان یک زن مسلمان را که به نمازجمعه می‌رفت آنچنان دستگیرش کردند که حتا روسری و لباسش ازتن‌اش بیرون آمد. این شیوه‌ی رفتار با مردم بایستی متوقف بشود. دوم، کلیه‌ی دستگیرشدگانی که بعد از انتخابات دستگیر شده‌اند، بایستی فوراً بدون قید و شرط آزاد بشوند. سوم به آسیب‌دیدگان و خانواده‌ی شهدایی که بعد ازانتخابات جان خودشان را در راه آزادی از دست دادند، بایستی خسارت پرداخت بشود. و چهارم، این انتخابات باید باطل اعلام شود، و انتخابات دیگری تحت نظارت سازمان ملل متحد برگزار گردد. با این چهار شرط است که مردم اعتمادشان برمی‌گردد . هرکدام از این چهار شرط بخواهد حذف بشود، بازجای اما واگر باقی می‌ماند و مردم فاصله‌شان را با حکومت حفظ می‌کنند. همچنانکه تا الان هم حفظ کرده‌اند.

 

با این شروطی که شما ذکر کردید، به نظر می‌آید چنین اعتمادی قابل احیا نیست. زیرا از قرار معلوم حاکمیت مقاومت می‌کند. بنابراین می‌پرسیم، آیا نظام حکومتی ایران دستخوش بحران شده است؟

 

مسلماً آنچه در ایران هست حالت عادی نیست و بحران یکی از نام‌هایش است. مردم می‌بینید که از هر فرصتی برای بیان آلام خودشان برای بیان گله‌های سالیان سال خودشان دارند استفاده می‌کنند. حکومت بایستی عاقل باشد. با چند حرکت سیاسی که به سمت مردم می‌تواند برود، می‌تواند از آنها دلجویی کند و دو مرتبه همان مردم خوب مهربان پشتیبان حکومت خواهند بود. اما آن چهار شرط باید اتفاق بیفتد.

 

حالا پس از این نماز جمعه‌ که به نظر شما نمازجمعه‌ای تاریخی بوده، فکر می‌کنید اعتراض‌ها همچنان ادامه خواهند یافت؟

 

بله. چگونه می‌شود مادری که بیش از بیست روز است به دنبال فرزندش می‌گردد و بعد متوجه می‌شود جسد فرزندش در این مدت در سردخانه بوده و به او نمی‌گفتند و منتظر بودند سروصداها بخوابد، آیا این مادر باید فراموش کند؟ چه طور می‌شود که خانواده‌ی تعداد کثیری که اعضایشان در زندان هستند، اینها فراموش کنند که عزیزانشان اسیرند؟ چه گونه می‌شود افرادی که فقط به صرف این که ما اعتراض داریم به خیابان آمدند، آنچنان کتک خوردند که استخوانشان شکسته و زخمی‌شده‌اند، این آلام را فراموش کنند؟ و چگونه می‌شود که مردم گله‌های سالیان سال را به این راحتی فراموش کنند؟ بنابراین من به شما قول می‌دهم آنچه در ایران اتفاق افتاده است فروکش کردنی نیست. اعتراضات مردم تمام نشده است. جنبش تمام شدنی نیست. فقط رنگ عوض می‌کند. یک موقعی به صورت خیابان آمدن، یک موقعی هم به صورت شعار "الله اکبر"، یک موقع هم به صورت کمیته‌ی مادران عزادار و شیوه‌های دیگر. مردم ایران خلاقیت دارند. علی‌رغم سرکوب‌هایی که می‌بینند، علی‌رغم سانسورهایی که هست، اعتراض خودشان را بیان می‌کنند. من خوشحالم که بگویم مردم ایران به آن درجه از بلوغ سیاسی رسیده‌اند که اعتراضات خود را بسیار مسالمت‌آمیز بیان کنند. این اعتراضات تمام شدنی نیست.

hosein_tnt - ایران - همدان
فکر کنم خانم عبادی همشهریمون باشه اگه اشتباه نکرده باشم
شنبه 27 تیر 1388

waxy - امریکا - سیاتل
بامزه ایش اینجاست آقا از مرکز دوره شده داره واسه خودش معاونم انتخاب میکنه , فاز بعدی اینکه کی میخواهد به "کابینه سیاه" رای اعتماد بده. lol
هر یک روز که زندانی ها بیشتر در زندان بمونن هزینه خودشون بیشتر میشه !
شنبه 27 تیر 1388

سیاوش ایرانی - ایران - ایران
eteraaz_2 - ایران - تهران لطفا برا همه بفرستید این را همایش بسیجیها...https://twitc.com/P3qrjljU ........................................................................................... خیلی جالب و مهم بود از این نظر که نشون میده وسط خودشون هم مخالف دارند و خبرهاشون درز میکنه اینها رو پخش کنید هر چه بیشتر پخش بشه ترس و لرز رو تو وجود اینها میندازه
شنبه 27 تیر 1388

amirbidgoli - ایران - کاشان
افرین به شیرین عبادی ولی یکی نیس ازش بپرسه که چرا خودش کشتار مردم فلسطین را محکوم نکرد
شنبه 27 تیر 1388

jojo796 - ایران - تهران
در بزرگترین اعتراض مدنی میلیونی ، قانونی و شبانه در ایران و در سه شنبه شب 30 تیر ماه 1388 (به یاد جان باختگان روز 30 خرداد که در حکومت نظامی کشته شدند از جمله ندا آقا سلطان) از مردم ایران درخواست می گردد دقیقاً در ساعت 9:00 شب و با آغاز اخبار ساعت 9 همگی یک وسیله برقی پر مصرف ( ترجیحاً اتو یی که روی درجه آخر هست و یا جاروبرقی، سشوار، هیتر و ...) را برای 240 ثانیه( 4 دقیقه) به برق متصل کنید( اگر می خواهید بیشتر تأثیر گذار باشید همزمان 2 یا سه وسیله را با هم به برق بزنید). توجه کنید که زمان بسیار و بسیار مهم است. در صورتی که حتی 10 ثانیه تأخیر داشته باشید از قافله عقب خواهید ماند. با همکاری 3 میلیون خانواده در ایران دقیقاً در ساعت 9 شب که خود را با دینگ دینگ کردن آغازی شروع اخبار ساعت 9 شب شبکه اول هماهنگ کرده و با دینگ آخر و شروع اخبار، اتوی خود ( یا سه شوار و یا هر وسیله پر مصرف از قبیل هیتر و ...) را به برق می زنند، شوکی به شبکه نیروگاهی ایران وارد آمده و شبکه برق کشور ناچار به قطع بارها و خاموشی مطلق خواهد شد. توصیه ایمنی: پس از قطع برق فوراً وسیله برقی و یخچال خود را از برق بیرون بکشید تا در هنگام وصل مجدد برق که حدود 2 ساعت طول می کشد ضمن اینکه یخچال شما آسیب نمی بیند، هم وطنان ما در اداره مرکزی دیسپاچینگ ملی برق نیز سریعتر بتوانند شبکه برق را بازیابی و برق شما را وصل کنند. نکته مهم : بعید نیست که در روز 30 تیر ماه حکومت زمان اخبار ساعت 9 را عوض کند و یا در شهرهای مختلف اخبار را با تأخیرهای جداگانه پخش کنند . مثلاً اخبار را ساعت 9:01 دقیقه پخش کنند. مهم نیست. ما با شروع اخبار وسیله های برقی را به برق متصل می کنیم. این کار حکومت چون به تفکیک هر شهر انجام می شود تأثیری ندارد. و اگر آن شب اخبار ساعت 9 را پخش نکردند، با اخبار ساعت 10 شبکه سه این کار را انجام می دهیم. اگر اخبار ساعت 10 شبکه سه نیز پخش نشد با اخبار ساعت 10:30 شبکه 2 این کار را می کنیم. این کار و تحمل ماکزیمم 2 ساعت بی برقی نتایج ذیل را به همراه دارد. 1) وحدت ملی را به رخ حکومت دیکتاتوری می رسانیم 2) این خبر مانند بمب در تمامی دنیا صدا می کندو غیر قابل کتمان می باشد( دیگر نمی توانند بگویند اینها خارجی هستند و وجود مردم را کتمان کنند) 3) دژخیمانی که هنوز در خوابند یآ خود را به خواب زده اند با قطع برق کل ایران، برق آنها نیز قطع شده و می فهمند که رفتنی هستند (شاید به راه راست برگردند). 4) دیگر با استفاده ابزاری از انگ منافق، بسیج و سپاه قادر به مقابله و سرکوب با مردم عادی نیستند. 5) حکومت دیکتاتور از قدرت اتحاد ملت به ترس و وحشت خواهد افتاد 6) ملت ایران خود را باور خواهند کرد و برای حرکتهای بعدی آماده خواهند شد. 7) بدون اینکه حتی خون یک نفر هم ریخته شود و یا کسی شناخته شده و به زندان بیفتد یک راه پیمایی میلیونی شبانه کرده ایم. 8) پس از خاموشی مطلق ( توضیح اینکه در 30 تیر ماه ، ماه در ساعت 9 شب در آسمان نبوده و همه جا تاریک و بدون هیچگونه نوری می گردد) می توانیم بدون ترس از نفوذیان رژیم کودتا فریاد آزادی و الله اکبر سر دهیم. 9) با توجه به اینکه قطع سراسری برق یک کشور جزء حوادث تاریخی آن کشور می باشد، اتحاد ایرانیان ظلم ستیز و شب 30 تیر ماه به تاریخ می پیوندد. پس همراه شو هم وطن و این مطلب را حداقل به 10 نفر از بستگان خود که دسترسی به اینترنت ندارند با توضیح کافی در خصوص اهمیت هماهنگی در زمان اتصال وسیله برقی دقیقاً در ساعت 9 شب و قطع وسیله های برقی پس از خاموشی بگو. مطلب ذیل را برای مهندسان برق قدرت دارای تخصص مطالعات سیستم مینویسم که آنها نیز با قدرت مضاعف همراه شوند. 1) شبکه برق ایران در ساعت 9 شب حدود 3000 مگاوات تولید رزو آبی در 25 واحد نیروگاهی دز، کارون، مسجد سلیمان، کرخه و ... دارد که این واحدها به دلیل خصوصیت واحدهای آبی به سرعت وارد مدار شده و پاسخ گاورنر آنها بسیار سریع می باشد.. ولی مطمئناً حکومت با اطلاع از قصد ملت به این کار، واحدهای نیروگاهی را به حالت Stand By روشن در مدار قرار خواهد داد. ولی در صورتیکه 3 میلیون خانواده با هم و به فاصله 10 ثانیه ماکزیمم اتوهای خود را به برق بزنند، توان اکتیوی حداقل برابر با 3،000،000 ضربدر 1000 وات ( متوسط) که برابر با 3000 مگاوات می شود از شبکه درخواست می شود که فرکانس را با افت بیش از 5 هرتز مواجهه می کند. با توجه به افزایش توان واحدهای آبی متوسط 10 مگاوات بر ثانیه تا رسیدن به شرایط Stable جهت جبران توان اکتیو لازم ( تلفات 17 درصدی را در اینجا صرفنظر کردیم) بیش از 14 ثانیه زمان لازم است. پس واحدهای نیروگاهی قادر به جبران توان اکتیو درخواستی نخواهند بود و رله های Under Frequency و رله های نرخ کاهش فرکانسی ( dF/dt ) عمل نموده و شبکه ایران Black out می گردد.
شنبه 27 تیر 1388

پسر کرد ایران زمین - ایران - تهران
مردم می‌دانند که دولت ایران به اتکای حمایت روسیه و چین در شورای امنیت سازمان ملل با مردم بدرفتاری می‌کند و در داخل دست به نقض آشکار حقوق بشر می‌‌زند. خانم شیرین عبادی وقتی که شورای امنیت بین پنچ قدرت تقسیم شده و هر کدام می توانند برای کل جهان تصمیم بگیرند پس بهتر نیست حقوق بشر را از آنجا شروع کنید. ساختار سازمان ملل که خود بر اساس بی عدالتی و سیطره قدرتهای بزرگ بر کشورهای کوچک بنا شده است بنا براین استفاده از واژه هایی همچون حقوق بشر- آزادی بیان- و .... که همشون ابزارهایی برای ظلم بیشتر این قدرتها است معنایی ندارد.
شنبه 27 تیر 1388

kiya - آمریکا - نیویورک
با درود: نماز جمعه هر هفته بهترین فرصت برای تجمع و راهپیمایی است در لباس بسیجی ها در نمازجمعه شرکت کنید و سعی کنید در صفهای اول نباشید و بعد از نماز به سمت صدا و سیما و زندان اوین جهت اشغال آنها اقدام کنید با جمعیت میلیونی نمیتونند کاری کنند. به امید آزادی و حکومتی سکولار
شنبه 27 تیر 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
شیرین خانم اگر دختر یا پسر تو جزو کشته شدگان بود و جنایتکاران حتی از بر گزاری مراسم سوگواری جلو گیری می کردند از باز گشت اعتماد ملت به حکومت نام می بردی؟؟؟ بس کن ملیجک بازی برای ملا و اسلام را..اگر 1 میلیون برای نماز امدند برای اعتراض به حکومت بود نه اسلام که به حساب جهان اسلام گذاشتی!!!!!!
شنبه 27 تیر 1388

ضدمحمود - ایران - اهواز
الهی مرگ خامنه ای را نز دیک بگردان الهی محمود را نا بود بگردان الهی حامیان این دو را در اتش بسوزان الهی بسیج را منفعل بگردان الهی به ما برای سرکوب ظلم کمک بفرما الهی شهیدان ما را بیامرز امین یا رب العالمین(همه با هم بگویید)
شنبه 27 تیر 1388

محمد بهاره - ایران - تهران
یکی از کارهای روسیه این است که روی شاهزاده ها کار میکنه و با سرنگونی شاه این شاهزاده است که کامل در خدمتت روسیه است. الان هم میبینیم و شاهدیم که چطور از مجتبی خامنه ایی حمایت میکنه و مجتبی و دارو دسته اش تحت تعلیمات روسیه قرار دارند.تمام افراد اطلاعات و ضد اطلاعات تحت فرمان مجتبی و همگی تحت تعلیم روسیه قرار دارند. متن خطبه نماز جمعه خامنه ایی تماما دستخط مجتبی بوده که چندین بار تصحیح و در اختیار خامنه ایی قرار گرفته بود. ملت ایران همگی انگار این ظلم را قبول کرده اند.زمان دستگیری خانم شادی صدر همه تماشاچی بودند کسی اقدامی نکرد در حالی که لباس شخصیها فقط شش نفر بودند.
شنبه 27 تیر 1388

kiya - آمریکا - نیویورک
با درود: هیچ بازگشت اعتمادی برای مردم نسبت به حکومت وجود ندارد مبارزه تا سرنگونی کامل رژیم.تا آزادی راهی نیست به امید آزادی
شنبه 27 تیر 1388

omid1357 - اطریش - وین
kiya - آمریکا - نیویورک کیا جان !! رهبر جدید انقلاب اگر اجازه میدهید مردم یکی دو تا پادگان هم اشغال کنند حالا که اینهمه راه تا اوین و صدا و سیما میروند حیف است به همین دو تا ختم شود.خیلی مرسی
شنبه 27 تیر 1388

omid1357 - اطریش - وین
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو شیرین عبادی نادان!!! چطور جرات میکنی بجای یک میلیون ادم صحبت کنی فقط ARTEMIS- از سوئد اجازه دارد بگوید چرا یک میلیون ادم به نماز جمعه رفتند.؟؟؟
شنبه 27 تیر 1388

Mehriran - سوپد - مالمو
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو فقط یک سئوال از شما دارم. جزئ کدام گروه سیاسی هستی.
شنبه 27 تیر 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
Mehriran - سوپد - مالمو جواب شما را می دهم. 1.. در حال حاضر طرفدار هیچیک از گروههای سیاسی نیستم چرا که دکترین سیاسی انان بهیچوجه کاربرد ندارند/مجاهد بدتر از ملا/چپ 90٪ در رویای 1917 و پیرو حکومتهائی که با نام دفاع از کارگر بزرگترین قتل عام ها را افریدند. 2..رژیم جنایتکار ملایان که با تمهید غرب و عدم بینش سیاسی داخل با تکیه بر خرافات مذهبی عوام پیروز شد به دو دسته تقسیم شده اند تندروها و کسانی که با نوعی اعتدال ظاهری در حقیقت با شعارهای عوام پسند بنوعی ارکان رژیم را از تزلزل نجات می دهند شیرین گنجی کدیور سروش از این دسته هستند. اگر بیاد داشته باشید هنگامیکه این زن برنده شد و هنگامیکه دور بین های تی وی های جهان متوجه او بود به جای طرح قسمت کوچکی از خفقان و جنایات درون ایران دلش برای/////القاعده در گوانتانامو// سوخت و منع حجاب/// در کشورهای دیگر !!!!! مسائل زیاد و از حوصله خارج! این نظر من است چون با احترام پرسیدید این را نوشتم وگرنه جواب رژیمی ها و اسلامیون عقب افتاده را در خور انها خواهم داد...روزگار نیکو.
شنبه 27 تیر 1388

daneshjooye mobarez - ایران - تهران
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو دوست عزیز کاملا باهات موافقم ولی متاسفانه مردم سوزنشون رو ابطال انتخابات گیر کرده . بابا جون برای بار هزارم هرچی ننگ و بدبختی هست از حکومت دینیه . این خانم عبادیم یا خودش اسکله یا ملت رو اسکل فرض کرده . ما داریم می جنگیم داریم شهید می دیم که نظام فاسد دینی رو بکنیم این خانم دم از بازگشت اعتماد به نظام می زنه. برای آینده این جنبش با این آدم های نا آگاه و کوتاه بین نگرانم.
یکشنبه 28 تیر 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.