گزارش رویترز : یک تظاهرکننده ایرانی: از من عکس نگیر به من ویزا نمی‌دهند

گزارش رویترز از تظراهرات 13 آبان :

 یک تظاهرکننده ایرانی: از من عکس نگیر به من ویزا نمی‌دهند

به گزارش شبکه ایران تظاهرات امروز مردم در برابر لانه جاسوسی ایالات متحده بازتاب های گسترده‌ای در رسانه‌های خبری جهان داشته است. خبرگزاری رویترز در گزارشی از این مراسم که آن را در صفحه اول خود قرار داده است به بررسی ابعاد برگزاری این مراسم پرداخته است.

این خبرگزاری به گزارش خبرنگار خود از تهران نوشته است :

"ایرانیان در حالی روز دوشنبه مراسم سالگرد تصرف سفارت آمریکا در تهران در سال 1979 را برگزار کردند که فقط یک روز به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مانده است و برخی از شرکت کنندگان این مراسم درمورد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بی‌تفاوت‌اند و برخی نیز در انتظارند که این انتخابات به بازیابی روابط دو کشور کمک کند یا نه". رویترز در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع ایران در برنامه سیاست خارجی رییس جمهور آینده ایالات متحده می‌نویسد:" ایران اکنون سوژه اصلی برنامه سیاست خارجی در مناظرات انتخاباتی کاندیداهای آمریکا بوده است. باراک اوباما و جان مک‌کین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هردو تاکید داشته‌اند در صورت پیروزی در انتخابات تحریم علیه ایران را بیشتر خواهند کرد".

رویترز در ادامه به بررسی دیدگاه مردم ایران در قبال انتخابات روز سه‌شنبه ایالات متحده و کاندیداهای حاضر در این انتخابات پرداخته و می نویسد:"روزنامه تندرو و انگلیسی زبان کیهان بین‌الملل در سرمقاله خود آورده است اینکه چه کسی در این انتخابات پیروز شود.مهم نیست!"

رویترز در ادامه آورده است : "این روزنامه ( کیهان بین‌الملل) نوشته است در صورت پیروزی هر یک از این کاندیداها ،وی در راس نظام سلطه‌جوی آمریکا قرار خواهد گرفت که لانه شیطانی آن در چنین روزی و در سال 1979 به دست دانشجویان به تصرف درآمد ، اقدامی که توطئه های کاخ‌سفید علیه جمهوری اسلامی که به تازگی بنیان گذاشته شده بود را در آغاز خاموش کرد".


رویترز در ادامه ابتدا به بررسی سابقه روابط ایران و آمریکا و اقدامات انجام شده اخیر برای احیای روابط فیمابین پرداخته و سپس به میان شرکت‌کنندگان در این مراسم رفته و سعی دارد تا چندصدایی و اختلاف نظر مردم ایران در احیای رابطه با ایالات متحده را ثابت نماید این خبرگزاری می نویسد:

"آمریکا در سال 1980 روابط خود را با ایران قطع کرد. واشنگتن گفته است درحال بررسی افتتاح یک دفتر حافظ منافع در تهران است، امری که به معنی اعزام دیپلمات‌های ایالات متحده به ایران است . واشنگتن این اقدام را نشان دهنده این دانسته است که آمریکا با دولت ایران مشکل دارد و نه با مردم این کشور. "

"در میان شعارهای مرگ بر آمریکا در مقابل سفارت سابق آمریکا در تهران ، برخی شرکت‌کنندگان به این می‌اندیشند که آیا نتیجه انتخابات سه‌شنبه ایالات‌متحده به تغییر در روابط تهران_واشنگتن خواهد انجامید یا خیر. احمد عبداللهی یک معلم 34 ساله در مصاحبه با رویترز گفت : این احتمال هست که با رئیس جمهور جدید در آمریکا ، رفتار واشنگتن درقبال ایران تغییر پیدا کند. وی همچنین به خوش‌بینی خود در این امر به‌ویژه با انتخاب اوباما تاکید کرده است.

بداللهی یکی از هزاران فردی بود که در اطراف دیوارهای قدیمی سفارت سابق آمریکا در تهران گرد آمده بودند ، دیوارهایی که دانشجویان در چهارم نوامبر 1979 از آن بالا رفتند و 52 آمریکایی را 444 روز گروگان گرفتند . رامین کرمانی دانشجوی 22 ساله رشته شیمی گفت: به نظر من مک کین در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برنده خواهد شد. هر کسی غیر از جرج‌بوش، رئیس جمهور باشد منطقی‌تر خواهد بود. بوش در سال 2002 ایران را جزیی از محور شرارت نامید که این اقدام باعث خشم جمهوری اسلامی ایران که به جنگ سال 2001 آمریکا و سرنگونی رژیم طالبان در افغانستان کمک کرده بود شد . تحلیلگران ایرانی اعتقاد دارند اگرچه مقامات ایرانی امکان دارد اوباما را بطور محرمانه ترجیح دهند اما امیدی به تغییر عمده سیاست آمریکا ندارند. برخی شرکت‌کنندگان در مراسم امروز نیز بر همین عقیده‌اند.. ابو طالب میرزائی بازنشسته 71 ساله گفت: فکر نکنم خوی امپریالیستی آنها اجازه دهد تا رفتار و اعمالشان در قبال ایران یا هر کشور دیگری تغییر کند . خبرگزاری رویترز در ادامه به بررسی بحث رابطه با آمریکا در میان سیاستمداران ایرانی پرداخته و آن را گزینه‌ای برای انتخابات ریاست جمهوری آینده ایران دانسته و می‌نویسد:

"بحث درباره ایجاد دوباره رابطه با آمریکا درایران بیشتر شده است و سیاستمداران این کشور با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن (خرداد ماه سال آینده) ایران، حرکت‌هایی را شروع کرده‌اند." این خبرگزاری در ادامه با اشاره به رویکرد ضد آمریکایی ریاست محترم جمهور می‌نویسد:

"منتقدان بر این اعتقادند محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران با سخنان تند خود علیه واشنگتن و غرب باعث منزوی شدن ایران شده است. "

این خبرگزاری با عتراف به حمایت رهبرمعظم انقلاب از این رویکرد رییس‌جمهور می‌نویسد:
"اما آیت الله خامنه ای رهبر معظم ایران هفته گذشته گفت :"نفرت ایران از آمریکا عمیق‌تر شده و اختلاف‌ها فراتر از برخی مسائل سیاسی است." و با این جمله بر این بحث‌ها پایان داد".

این خبرگزاری در ادامه می نویسد :" در عین حال هنوز ایرانی‌ها بر اینکه با کاخ سفید اختلاف دارند و نه با مردم آمریکا پافشاری می‌کنند، دیدگاهی که روزنامه کیهان نیز از آن بهره برده است . "

رویترز در پایان واکنش جالب یک تظاهرکننده ایرانی را در استهزا ایالات متحده را آورده و می‌نویسد:
"وقتی یک عکاس سعی داشت از یکی از شرکت‌کنندگان ایرانی عکس بگیرد ، وی با لبخند فریاد زد " عکس مرا نگیر ، آنها به من ویزا نمی دهند "".

minaalio - المان - فرانکفورت
آیت الله خامنه ای رهبر معظم ایران؟ ای ...عرب. اخر تا کی مرگ بر آمریکا؟
سه‌شنبه 14 آبان 1387

vahid.sharifi - کانادا - ونکوور
خاک عالم بر اون سرت عقده ای روانی. رویای ویزای کشوری رو داری که بهش فحش و ناسزا می گی! تو یا بیمار روانی هستی یا اینکه خیلی شوتی کلا.
سه‌شنبه 14 آبان 1387

iranianfarshad - ایران - تهران
اون بدبختایی که اون سالها این کارو کردند انقلابی بودن و داغ و فکر میکردند ایران را از قید همه چیز آزاد کردند و حتی آنقدر خونشان بجوش بود که سفارت آمریکا را هم تسخیر کردند ولی پس از سی سال اینها که راه می افتند و شعار میدهند آیا میدادند برای چیست و چه میخواهند درکل در ایران وقتی چیزی به کسی بماسه وارد گود میشه مثل همین استقبال از احمدی نژاد در سفرهای استانی و یا چنین تظاهراتهای که حضور و غیاب چک میشود وگرنه این مردم تو سری خور -دیگر مردم سال 57 نیستند که غیرتشان به سادگی بجوش آمده و خودجوش کاری کنند
سه‌شنبه 14 آبان 1387

salamiran - ایران - شیراز
خبرنگار رویترز شکر اضافی میل فرموده اند !
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

amir-m - ایران - تهران
کسانی که ادعای مسلمانی دارند و تا اسم آمریکا می آید رگ گردنشان ورم می کند بدانند : طبق تمام معاهدات بین المللی و سنت دیرینه سیاست خارجی (که اتفاقا مورد قبول نظام جمهوری اسلامی هم هست) منطقه سفارت هر کشور خاک آن کشور محسوب می شود که بدون مجوز مقامات آن کشور اجازه ورود به آن را نداریم . پس ای کسانی که خیلی راحت وارد سفارت آمریکا می شوید و احیانا آنجا نماز می خوانید. بدانید بدون اجازه وارد حریم یک کشور شده اید و در مکانی غصبی نماز خوانده اید!
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

iranianfarshad - ایران - تهران
جناب آقای امیر -م ایران تهران این تیوری که آنرا اگسترا تریتوریال می گویند سالهاست منسوخ شده و مصونیت و امتیازی که برای دیپلمات اجنتها در نظر گرفته میشود بر پایه تیوری فانکشن می باشد که بواسطه شغلی که دارنند بدانها تعلق میگرد و در عرف و قوانین بین الملل -حفاظت از اماکن دیپلماتیک وظیفه کشور میزبان است و نباید مورد تعرض واقع شود پس این امتیازات بدلیل این نیست که سفارت یک کشور خاک آن کشور محسوب میشود واینکه در سال 1988 هواپیمای سی 300 ایران ایر توسط ناو وینسنت آمریکا در خلیج فارس با 290 مسافر ساقط شد آیا این نقض قوانین بین الملل نبود در سال 32 حکومت زنده یاد مصدق با دلارهای همین آمریکایها که خانم مادلین آلبرایت بخاطر آن معذرت خواست ساقط شد و شاید این دخالت آشکار در امور داخلی یک کشور که نقض آشکار قوانین بین الملل است در سال 57 باعث شکل گیری این انقلاب و افتادن حکومت بدست ملایان گشت در حالیکه پرزیدنت مونترو در 1823 طی یک اعلامیه در مورد دخالت کشورهای اروپایی در امور کشورهای قاره آمریکا هشدار و تهدید و این دخالت را سلب می نماید آیاهمین آمریکا نبود که در جنگ هشت ساله از صدام پشتیبانی نمود تا بمبهای او و هم پیمانهایش را بر سر مردم ایران فرو بریزد اخوی نیاز نیست کسی مسلمان باشد تا رگ گردنش برای آمریکا ورم کند کدام انسان با وجدان از اشغال افغانستان و عراق و فجایع انسانی آن ناراحت نمی شود اسراییل با حمایت کی هر روزه به کشتار مردم فلسطین در خاک خودشان دست میزند ولی می بینیم که با حمله روسیه به گرجستان چه سریع عکس العمل نشان داده و موضوع را فیصله دادند آمریکا در هر جای دنیا بخواهد می رود و موشک و پایگاهی راست میکند ولی آیا به کشورهای دیگر هم این اجازه را میدهد بد نیست به محاصره کوبا در سال1962نظری بیاندازید و هزاران مورد دیگر که از حوصله این مقال خارج است آیا انسان بودن یعنی چشم را بر روی هم چیز بستن
چهار‌شنبه 15 آبان 1387

bluestar - ایران - تهران
ویزا ندادن به علت شرکت در تظاهرات به معنای نبودن دموکراسی واقعی می باشد.
شنبه 18 آبان 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.