انتقال دارایی ایران از اروپا به آسیا
انتقال دارایی ایران از اروپا به آسیا
اچ اس بی سی دیگر نقشی در مناسبات مالی ایران ندارد |
پیشتر خبرگزاریهای خارجی گزارش داده بودند که به دنبال افزایش فشار اقتصادی دولتهای غربی بر ایران و احتمال مسدود شدن داراییهای دولت ایران در غرب، رئیس جمهور ایران دستور خارج ساختن داراییهای دولتی از بانکهای اروپایی را صادر کرده است.
شبکه خبری موسوم به جوانان ایران اسلامی (برنا) گفتگویی با محسن طلائی، معاون اقتصادی وزارت امورخارجه ایران منتشر کرده که وی در آن گفته است بخشی از داراییهای ارزی ایران در بانکهای اروپایی به دارایی واقعی مانند طلا و سهام تبدیل شده و بخش دیگری از آن به بانکهای آسیایی منتقل شده است.
آقای طلائی در عین حال تصریح کرده که دولت ایران حسابهایش را در بانکهای اروپایی نبسته بلکه حداقل نقدینگی مورد نیاز را در این حسابها نگه داشته تا این حسابها بسته نشوند و در صورتی نیز که دولتهای اروپایی حکم به مسدود کردن این داراییها بدهند، ضرری متوجه ایران نشود.
به گفته وی، برخی از حسابهای دولت ایران در بانکهای خارجی که پیشتر مسدود شده بود، اکنون باز و رفع توقیف شده است.
معاون اقتصادی وزیر امورخارجه ایران گفته که تا سه سال پیش شصت درصد مبادلات بانکی دولت ایران از طریق بانک بریتانیایی اچ اس بی سی (HSBC) انجام می شده اما به دلیل تحریمهایی که شورای امنیت سازمان ملل متحد بر ایران اعمال کرده، دولت ایران دیگر با این بانک کار نمی کند و اچ اس بی سی دیگر نقشی در مناسبات مالی ایران ندارد.
اچ اس بی سی بزرگترین بانک جهان به شمار می رود اما معاون اقتصادی وزیر امورخارجه ایران به شبکه برنا گفته که در شرایط فعلی برای دولت ایران، ارتباط با بانک صادرات بحرین به دلیل برخورداری از سیستم باز بسیار با اهمیت تر از برقراری ارتباط با بانک اچ اس بی سی است.
آقای طلائی همچنین گفته که دولت ایران با بانکهای کوچکی که در گذشته با آنها ارتباط نداشته، ارتباط برقرار کرده و همکاری خود را با آنها افزایش داده است.
این مقام ایرانی تأکید کرده که هییچیک از اقداماتی که برای فشار بر سیستم بانکی ایران از جانب غرب انجام شده به ضرر ایران تمام نشده، چرا که ایران با اعمال هر فشاری، راهکار جدیدی اتخاذ می کند و با وجود افزایش فشار به شبکه بانکی، رقم صادرات و واردات ایران از مرز ۶۵ میلیارد دلار گذشته است.
محسن طلائی ادامه داده که از اواسط سال گذشته تاکنون صادرات نفت خام ایران به ژاپن که به میزان ۶۵۰ تا هفتصد هزار بشکه است فقط با ین انجام می شود و دولت ایران هم اکنون دوازده میلیارد دلار از مازاد ذخیره ارزی خود را در ژاپن نگهداری می کند.
|
|
|