کشته شدگان توفان برمه ۷۸ هزار نفر اعلام شد
کشته شدگان توفان برمه 78 هزار نفر اعلام شد
حکومت برمه به مانع تراشی در راه ارسال کمک ها متهم است |
این آمار تقریبا دو برابر آن چیزی است که پیشتر اعلام شده بود. آمار قبلی دولت برمه حکایت از مرگ تقریبا 38 هزار و 500 نفر و مفقود الاثر بودن 27 هزار و 838 نفر دیگر داشت.
صلیب سرخ بین المللی پنجاه میلیون دلار برای کمک به آسیب دیدگان تقاضا کرده و هشدار داده که برمه با یک فاجعه انسانی مواجه است.
از زمان وقوع توفان "نرگس" تعداد بسیار اندکی از امدادرسانان خارجی موفق شده اند اجازه ورود به برمه را که دارای یک حکومت استبدادی است، دریافت کنند.
یکی از سخنگویان سازمان ملل گفته است که بان کی مون، دبیر کل این سازمان، تلاش کرده است با حکام نظامی برمه گفتگوی تلفنی کند اما کسی به تلفن جواب نداده است.
بان کی مون پیشتر گفته بود که "متاسف" است که این سازمان مجبور بوده وقت بیشتری را صرف گذاشتن قرار با دولت برمه کند تا رساندن کمک ها.
حکومت برمه به مانع تراشی در راه ارسال کمک ها متهم است و می گوید به کمک های خارجی نیاز ندارد.
جان هولمز، مسئول کمک های انساندوستان سازمان ملل، گفته است هرچند بیش از 100 خدمه امدادی سازمان ملل اکنون در برمه به سر می برند، به آنها اجازه داده نشده است برای توزیع آذوقه به آسیب دیده ترین ناحیه یعنی دلتای ایراوادی بروند.
سازمان ملل ژنرال های برمه را متهم کرد برای دور نگاه داشتن خارجیان، تدابیر امنیتی در پست های بازرسی را افزایش داده است.
رهبری برمه به رغم وضعیت بحرانی که توفان شدید در این کشور ایجاد کرده، روز شنبه گذشته (10 مه)، حاضر نشد همه پرسی قانون اساسی را به تاریخی دیگر موکول کند و در بخش هایی از برمه که کمتر آسیب دیده بود، این همه پرسی را برگزار کرد.
تصمیم حکومت برمه به برگزاری این همه پرسی در حالی که مردم این کشور با شرایط وخیم ناشی از تخریب های توفان "نرگس" دست و پنجه نرم می کنند، با انتقاد گسترده مواجه شد. اما ژنرال هایی که این کشور را اداره می کنند، مصمم بودند که این همه پرسی برگزار کنند.
بنا به گزارش تلویزیون دولتی برمه 92 درصد از رای دهندگان در همه پرسی اخیر این کشور پیش نویس قانون اساسی جدید را تائید کرده اند.
منتقدان می گویند که قانون اساسی جدید باعث خواهد شد چهار دهه رژیم نظامی در این کشور پابرجا بماند.