اعلام پیروزی اصولگرایان در انتخابات
اعلام پیروزی اصولگرایان در انتخابات
مصطفی پورمحمدی، وزیر کشور ایران اعلام کرده که تاکنون ۷۱درصد نامزدهایی که پیروزی شان در انتخابات مشخص شده، منتسب به اصولگرایانند.
ستاد جبهه متحد اصولگرایان نیز پیشتر اعلام کرده بود که هفتاد درصد نامزدهایی که در انتخابات به پیروزی دست یافته اند به جریان سیاسی اصولگرا تعلق دارند و 65 درصد نامزدهای پیروز، افرادی اند که در انتخابات مورد حمایت جبهه متحد اصولگرایان قرار داشته اند.
جبهه متحد اصولگرایان، تشکل انتخاباتی جناح هوادار دولت محمود احمدی نژاد در جریان اصولگرا به شمار می رود.
از سوی دیگر، ستاد ائتلاف اصلاح طلبان اعلام کرده که از ۱۰۲ کرسی مجلس که نامزدهای اصلاح طلبان بر سر به دست آوردن آنها به رقابت پرداخته بودند، ۳۴ کرسی به طور قطعی به اصلاح طلبان اختصاص یافته و پانزده نامزد مورد حمایت ائتلاف اصلاح طلبان نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافته اند.
این ستاد اعلام کرده که با توجه به ترکیب نامزدهای راه یافته به مرحله دوم در این حوزه ها، پیروزی نامزدهای اصلاح طلب از هم اکنون قطعی است.
در صورتی که نامزدهای انتخاباتی نتوانند بیش از یک چهارم آرائی را که به صندوق ریخته شده به خود اختصاص دهند، تعیین تکلیف انتخابات به دور دوم کشیده می شود که در آن، از میان همه نامزدها تنها به تعداد دو برابر کرسیهایی که برنده نداشته اند، به رقابت می پردازند و ملاک پیروزی در انتخابات، کسب آرای بیشتر از نامزد رقیب است.
دور دوم انتخابات قرار است در اردیبهشت سال آینده خورشیدی برگزار شود.
ائتلاف اصلاح طلبان و حزب اعتمادملی که دو تشکل اصلاح طلب در انتخابات بودند، به دلیل ردصلاحیت گسترده نامزدهای مورد حمایتشان، اعلام کردند که امکان رقابت بر سر همه کرسیهای مجلس را ندارند و تنها در حوزه های انتخابیه ای که رقابت را ممکن می بینند وارد کارزار انتخاباتی می شوند.
ستاد انتخابات اعلام کرده که تا پایان امشب نتیجه شمارش آرا در تمام حوزه های انتخابیه، بجز تهران اعلام می شود.
بر خلاف دوره های پیش که در تهران و شهرستانها، نتیجه انتخابات به صورت تدریجی اعلام می شد، این بار وزارت کشور تصمیم گرفته است که تنها نتیجه قطعی و نهائی شمارش آرا را اعلام کند، این تصمیم انتقاد شدید برخی گروههای سیاسی از جمله اصلاح طلبان را به همراه داشته است.
برخی گروههای سیاسی از جمله اصلاح طلبان از روند برگزاری انتخابات انتقاد کرده و از تخلفهایی در روز انتخابات خبر داده اند.
وزیرکشور ایران اعلام کرده که بیش از شصت درصد واجدان شرایط رأی دادن، در انتخابات شرکت کرده اند، این در حالی است که در دور پیشین انتخابات مجلس، 51 و دودهم درصد از واجدان شرایط رأی خود را به صندوق انداختند.
با وجود اینکه رهبر و مقامات بلندپایه سیاسی و مذهبی ایران، مردم را به حضور گسترده در انتخابات فراخوانده بودند، وزیرکشور ایران اذعان کرده که میزان شرکت مردم در انتخابات بیش از حد انتظار او بوده و پیش بینی می کرده که به دلیل همزمان شدن انتخابات با روزهای پایانی سال که مردم بیشتر به مشغولیتهای مربوط به عید نوروز سرگرم بودند و همچنین محدودیتهای قانونی تازه برای تبلیغات نامزدهای انتخاباتی، مشارکت مردم در انتخابات چندان گسترده نباشد.
پاره ای از آگاهان هم اعتقاد داشتند که به دلیل ردصلاحیت گسترده اصلاح طلبان که امکان رقابت آنان در انتخابات را به میزان زیادی کاهش داد، بخش عمده ای از هواداران جریان سیاسی اصلاح طلب، پای صندوقهای رأی حاضر نشوند و بدین ترتیب، آمار شرکت کنندگان در انتخابات چندان چشمگیر نباشد.
مشارکت گسترده مردم در انتخابات بیشتر مربوط به شهرستانها بوده، فرماندار تهران، میزان مشارکت مردم در این حوزه انتخابیه را حدود چهل درصد اعلام کرده است.
در تهران، خط مشی سیاسی و موضعگیری جناحی نامزدها نقش اصلی را در جهت دادن آرای مردم بسوی آنان دارد، در حالی که در شهرستانها عوامل اجتماعی، گرایشهای قومی و طایفه ای و شعارها و وعده های غیرسیاسی نامزدها در تصمیم گیری انتخاباتی مردم مؤثرترند.
|
|
|
|
|
|
|
|