انصراف نوه آیت‌الله خمینی از حضور در انتخابات

انصراف نوه آیت‌الله خمینی از حضور در انتخابات

علی اشراقی، نوه آیت الله خمینی، که کاندیدای نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران بود، روز شنبه از حضور در انتخابات انصراف داد.
عل اشراقی، نوه دختری آیت الله خمینی، از چهره های اصلی لیست ائتلاف اصلاح طلبان بود

آقای اشراقی یکی از معدود چهره های نزدیک به جناح اصلاح طلب بود که صلاحیتش از سوی هیات های اجرایی و نظارت تایید شده بود، و با توجه به نسبتش با آیت الله خمینی انتظار می رفت با رای بالا وارد مجلس شود. با کنار رفتن آقای اشراقی، فهرست ائتلاف اصلاح طلبان کم رمق تر از گذشته نیز خواهد شد.

زهرا اشراقی، خواهر علی اشراقی، به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت این تصمیم خواست خود آقای اشراقی و خانواده آیت الله خمینی بوده است. خانم اشراقی تلویحا "شایعاتی را که در زمان ثبت نام علی اشراقی علیه او به وجود آمد"، دلیل انصراف او از این عرصه اعلام کرده است.

صلاحیت علی اشراقی، نوه دختری آیت الله خمینی، در هیات های اجرایی تایید شد، اما در مرحله بعد هیات های نظارت صلاحیت او را رد کردند که این مسئله باعث اعتراض و حتی تعجب بسیاری از ناظران سیاسی شد.

سخنگوی شورای نگهبان در آن زمان اعلام کرد رد صلاحیت آقای اشراقی به دلیل ارائه نکردن مدرک تحصیلی بوده است، اما خود آقای اشراقی تاکید کرد که مدارکش را بدون نقص تحویل مسئولان داده است.

به نظر می رسید دلیل رد صلاحیت آقای اشراقی نزدیکی او به جناح اصلاح طلب باشد. خود آقای اشراقی در زمان ثبت نام برای نمایندگی مجلس تاکید کرد که به جناح اصلاح طلب نزدیک است و نسبت های خانوادگی او نیز موید همین موضوع است.

زهرا اشراقی، خواهر آقای اشراقی، از فعالان اصلاح طلب و همسر محمدرضا خاتمی است. محمدرضا خاتمی نیز دبیرکل سابق حزب مشارکت ایران، از احزاب اصلی اصلاح طلب، و برادر سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، است.

علی اشراقی از حدود 15 سال پیش مشغول کارهای اجرایی در شهرداری تهران بوده است.

 خواهر آقای اشراقی تلویحا "شایعاتی را که در زمان ثبت نام علی اشراقی علیه او به وجود آمد"، دلیل انصراف او از عرصه انتخابات اعلام کرده است.
 

آقای اشراقی در زمان ردصلاحیتش به روزنامه کارگزاران گفته بود که مأموران شورای نگهبان برای تحقیق در زمینه بررسی صلاحیت او به همسایگانش مراجعه کرده و از آنها پرسیده اند که آیا نماز می خواند؟ روزه می گیرد؟ همسرش حجاب اسلامی را رعایت می ‌کند؟ صورتش را اصلاح می‌ کند؟ سیگار می ‌کشد؟ چه ماشینی سوار می ‌شود؟ کت و شلوار می ‌پوشد؟ و سؤالهایی از این قبیل.

البته صلاحیت آقای اشراقی، همان گونه که پیش بینی می شد، در شورای نگهبان تایید شد و او به صحنه رقابت بازگشت. اما ظاهرا حملاتی که در طول این مدت به او و سیدحسن خمینی، پسر دایی آقای اشراقی و دیگر نوه آیت الله خمینی، شد باعث شده آقای اشراقی فعلا از حضور در صحنه رسمی سیاسی منصرف شود.

چند هفته پیش و در پی گفتگوی سیدحسن خمینی با مجله شهروند امروز و انتقاد از حضور نظامیان در عرصه انتخابات و نیز انتقاد او از ردصلاحیت گسترده داوطلبان کاندیداتوری انتخابات مجلس، یکی از سایت های مدافع دولت در یادداشتی انتقاداتی بی سابقه از سیدحسن خمینی مطرح کرد که این مسئله نیز با اعتراض شدید نیروهای سیاسی مواجه شد و در نهایت به بسته شدن آن وب سایت و بازداشت مدیرمسئول آن انجامید.

لیست ناقص

با اعلام اسامی نفرات تایید شده از سوی نهادهای نظارتی انتخابات، بحث هایی در اردوگاه جناح اصلاح طلب در مورد شرکت یا عدم شرکت و کیفیت شرکت در انتخابات در گرفت.

در حالی که حزب اعتمادملی، به رهبری آقای کروبی، اعلام کرده است در هر صورت در انتخابات شرکت خواهد کرد و در شهر تهران نیز فهرست کامل 30 نفره خواهد داد، گروه های تشکیل دهنده ائتلاف اصلاح طلبان با ارائه لیست کامل در تهران موافق نبودند.

ستاد ائتلاف اصلاح طلبان چند روز پیش اعلام کرده بود تنها در حوزه هایی که امکان رقابت وجود داشته باشد، شرکت خواهد کرد.

روز شنبه سخنگوی ائتلاف اصلاح طلبان اعلام کرد فهرست تهران این ستاد با حدود 20 نفر نهایی شده است. این در حالی است که تهران 30 نماینده در مجلس ایران دارد.

با کنار رفتن آقای اشراقی یک نفر دیگر نیز از این فهرست کم خواهد شد.

اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن دولت آقای خاتمی، مجید انصاری، نماینده سابق مجلس و محمد صدر، معاون وزیر خارجه دولت آقای خاتمی، از چهره های سرشناس لیست ائتلاف اصلاح طلبان هستند.

ugh2008 - ایران - تهران
بایددید انصراف داده یا انصرافش دادن
یکشنبه 12 اسفند 1386

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
برو کشکتو بساب هر چی میکشیم از دست بابا بزرگ تو میکشیم.
چهار‌شنبه 15 اسفند 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.