چهره های شاخص داوطلب نمایندگی مجلس هشتم
چهره های شاخص داوطلب نمایندگی مجلس هشتم
با پایان مهلت ثبت نام داوطلبان نامزدی نمایندگی مجلس شورای اسلامی ایران، ستاد انتخابات این کشور مجموع ثبت نام کنندگان را پنج هزار و ۸۰۶ نفر اعلام کرد که از این تعداد ۴۰۵ نفرشان زن هستند، ۸۵۱ نفر ثبت نام کنندگان نیز به شهر تهران تعلق دارند.
همچنین نه نفر از ثبت نام کنندگان از اقلیتهای مذهبی زرتشتی، مسیحی و یهودی اند که پنج تن از آنان در نهایت به مجلس راه خواهند یافت.
در خارج از ایران نیز سیزده نفر در کشورهای عربستان سعودی، روسیه، سوریه، فرانسه، دانمارک، آلمان، سوئد، فنلاند، فیلیپین، نروژ و ترکیه برای نامزدی نمایندگی مجلس ثبت نام کرده اند.
آن گونه که رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرده، تعداد داوطلبان نسبت به دور پیشین مجلس نصف شده که دلیل اصلی آن، بالابردن شرط حداقل مدرک تحصیلی از فوق دیپلم به فوق لیسانس بوده است.
ثبت نام علی لاریجانی بیش از بقیه داوطلبان جلب توجه کرده، او که تا چند روز پیش تأکید می کرد هیچ علاقه ای به ورود به رقابتهای انتخاباتی ندارد در واپسین روز داوطلبی خود را اعلام کرده و گفته به درخواست مراجع و علمای قم قصد نمایندگی مجلس کرده، هر چند هنوز تصمیم نگرفته که از تهران نامزد شود یا از قم.
دیگر چهره ه مشهور ثبت نام کننده، علی فلاحیان، وزیر اطلاعات ایران در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی است که داوطلب نمایندگی از شهرستان مشهد شده و اعلام کرده که به صورت مستقل وارد رقابتهای انتخاباتی شده، هرچند دو گروه سیاسی برای قراردادن او در فهرست نامزدهای مورد حمایتشان با وی صحبتهایی کرده اند و احتمال حضور او در هر گروهی هست، بجز اصلاح طلبان.
فلاحیان بحث برانگیزترین وزیراطلاعات جمهوری اسلامی است |
علی فلاحیان بحث برانگیزترین وزیراطلاعات جمهوری اسلامی است، معاون او، سعید امامی و شماری دیگر از مقامات اطلاعاتی کشور در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی به اتهام قتل خودسرانه نویسندگان و ناراضیان سیاسی که به پرونده قتلهای زنجیره ای معروف شد بازداشت و محاکمه شدند که سعید امامی، آن گونه که مقامات ایرانی اعلام کردند، در زندان خودکشی کرد.
آقای فلاحیان همچنین به اتهام طرحریزی انفجار مرکز همیاری آرژانتین و اسرائیل که به کشته شدن بیش از هشتاد یهودی آرژانتینی انجامید تحت تعقیب پلیس بین الملل قرار دارد.
محمدعلی رامین، یکی از مشاوران محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران نیز از جمله چهره های بحث برانگیزی است که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده است.
محمدعلی رامین به دلیل بیان دیدگاههای جنجالی در رسانه ها شهرت دارد و گفته می شود که محمود احمدی نژاد به توصیه او، آشکارا به تردید در واقعیت کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم و همچنین ضرورت محو اسرائیل از نقشه جهان پرداخته است، بیان این دیدگاهها بشدت بر وجهه بین المللی محمود احمدی نژاد اثر گذاشت.
گفته می شود احمدی نژاد به توصیه رامین آشکارا به تردید در واقعیت کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم پرداخت |
دیگر چهره مورد توجه، مرتضی آقاتهرانی از وعاظ مشهور است که به وزیران دولت محمود احمدی نژاد درس اخلاق می دهد، او به موضعگیریهای تند و جبهه گیری علیه اصلاح طلبان شهرت دارد.
مرتضی آقاتهرانی نویسنده کتابی با عنوان "راهکارهای عملی دیدار با امام زمان" است.
بیژن نوباوه، خبرنگار مشهور تلویزیونی که سالها از جبهه های جنگ ایران و عراق و همچنین کشورهای مختلف به گزارشگری پرداخته و از چهره های تلویزیونی مطرح ایران به شمار می رود نیز در انتخابات ثبت نام کرده و در صف اصولگرایان جا گرفته است.
او که از مصدومان شیمیائی جنگ ایران و عراق است اکنون از مدیران صداوسیماست.
علی اشراقی، نوه دختری آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز از ثبت نام کنندگان است، او گفته: "دوستان به من گفتند ثبت نام کن من هم برای ثبت نام آمده ام، مستقل نیستم، از من خواستند من هم ثبت نام کردم ... به صورت جدی راجع به انتخابات فکر نکرده ام اما اصلاح طلبان با ما بیشتر نزدیکند".
عکس از خبرگزاری فارس مرتضی آقاتهرانی استاد اخلاق هیئت دولت و نویسنده کتابی با عنوان راهکارهای عملی دیدار با امام زمان است |
علی مطهری، فرزند مرتضی مطهری که از نخستین قربانیان ترورهای پس از انقلاب ایران بود نیز ثبت نامه کرده و گفته از دلایلی که باعث شده تصمیم به ورود به رقابتهای انتخاباتی بگیرد این است که "اصلاح طلبان میخواهند با تمام نیرو وارد میدان شوند" و او برخی افکار آنها را خطرناک می داند.
علی مطهری که همچون پدرش در دانشکده الهیات دانشگاه تهران تدریس می کند گفته از طرف جبهه متحد اصولگرایان با او صحبت شده و اگر در فهرست داوطلبان مورد حمایت این جبهه قرار نگیرد به شکل مستقل در انتخابات حضور خواهد یافت.
حسن یونسی، فرزند علی یونسی وزیر اطلاعات دوران محمد خاتمی نیز به عنوان نامزد مستقل از تهران ثبت نام کرده اما اعلام کرده که اگر احزاب از او حمایت کنند، از این حمایت استقبال می کند، وی گفته که مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی از نامزدی اش استقبال کرده و مذاکراتی هم با برخی گروههای اصلاح طلب داشته است.
از هنرمندان، عبدالحسین مختاباد خواننده موسیقی ایرانی به عنوان داوطلب مستقل ثبت نام کرده است.
عکس از خبرگزاری فارس بیژن نوباوه، خبرنگار مشهور تلویزیونی از مصدومان شیمیائی جنگ ایران و عراق است |
از میان چهره های ورزشی، محمد مایلی کهن، سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران و علی فتح الله زاده خویی مدیرعامل باشگاه استقلال تهران برای نامزدی مجلس ثبت نام کرده اند.
آقای مایلی کهن گفته هدفش برای ورود به صف قانونگذاران این است که دیگر در ورزش سیاسی کاری نشود و تلاش خواهد کرد تا امکان استیضاح رئیس سازمان تربیت بدنی را در مجلس ایجاد کند.
از میان روزنامه نگاران، کسری نوری، سردبیر سابق روزنامه های ایران و اعتمادملی ثبت نام کرده که گفته می شود مسئولیت سایت خبری ستاد انتخاباتی اصلاح طلبان، به نام بهارستان هشتم به او سپرده شده است.
حمیدرضا جلائی پور، مدیرمسئول روزنامه جامعه که با انتشار در نخستین سال ریاست جمهوری محمد خاتمی، فصل تازه ای در تاریخ مطبوعات ایران گشود نیز از جمله داوطلبان نامزدی مجلس است.
آقای جلائی پور پس از آنکه روزنامه جامعه و جانشین آن، روزنامه توس به حکم دادگاه از انتشار بازایستادند، چند هفته ای را در بازداشت گذراند.
عکس از خبرگزاری فارس دوستان به من گفتند ثبت نام کن من هم برای ثبت نام آمده ام |
یدالله اسلامی، دبیرکل مجمع نمانیدگان ادوار مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از مدیران مسئول روزنامه های اصلاح طب است که در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی قربانی توقیف دسته جمعی شدند.
روزنامه فتح که آقای اسلامی صاحب امتیاز و مدیرمسئول آن بود در آذر 1378 و با زندانی شدن عبدالله نوری، مدیرمسئول روزنامه خرداد و توقیف این روزنامه، جانشین روزنامه خرداد شد.
دیگر مدیرمسئولی که نشریه اش به توقیف رسید و اکنون برای نامزدی ثبت نام کرده، محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که مدیرمسئولی هفته نامه عصرما، ارگان این سازمان را به عهده داشت.
از دولت خاتمی، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، احمد خرم وزیر راه، مرتضی حاجی وزیر تعاون و سپس آموزش و پرورش، اسحاق جهانگیری وزیرصنایع و معادن، عیسی کلانتری وزیرکشاورزی ثبت نام کرده اند.
مرتضی حاجی که در خرداد 1376 رئیس ستاد انتخاباتی محمدخاتمی بود این بار نیز رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان استان تهران برای انتخابات مجلس شده است، سخنگوی این ستاد، عبدالله ناصری، مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در زمان محمدخاتمی است که خود او نیز داوطلب نمایندگی مجلس شده است.
عکس از خبرگزاری فارس علی مطهری برخی افکار اصلاح طلبان را خطرناک می داند |
بلندپایه ترین دیپلمات دولت محمد خاتمی که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده، محمد صدر، معاون عربی آفریقائی وزارت امور خارجه دولت و گفته آرزو می کند مجلس آینده بتواند به سیاست خارجی ایران شکل دیگری بدهد.
مصطفی تاجزاده و محمود میرلوحی که در زمان دولت خاتمی به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور مسئولیت برگزاری انتخابات را به عهده داشتند نیز برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده است.
از میان نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم که به دور بعدی مجلس راه نیافتند، نامهای الیاس حضرتی مدیرمسئول روزنامه اعتماد، احمد شیرزاد، شمس الدین وهابی، جمیله کدیور، علی شکوری راد، محسن آرمین، ابوالفضل شکوری، سهیلا جلودارزاده، فاطمه کروبی، شهربانو امانی، رجبعلی مزروعی، داوود سلیمانی و حسین انصاری راد میان داوطلبان به چشم می خورد.
بیشتر این داوطلبان در دور پیشین به دلیل رد صلاحیتشان از جانب شورای نگهبان امکان ورود دوباره در رقابتهای انتخاباتی نیفتند و این بار نیز بخصوص با توجه به موضعگیری تلویحی که آیت الله خامنه ای اخیراً علیه اصلاح طلبان کرده، عبور اغلب آنان از سد بررسی صلاحیتها بعید به نظر می رسد.
عکس از خبرگزاری فارس از هنرمندان، عبدالحسین مختاباد خواننده موسیقی ایرانی به عنوان داوطلب مستقل ثبت نام کرده است |
محسن آرمین، یکی از این داوطلبان در پاسخ به این پرسش که با توجه به رد صلاحیتش در دوره گذشته، این بار با چه انگیزه ای ثبت نام کرده گفته: "از ترس مرگ که نباید خودکشی کرد".
ابراهیم اصغرزاده، چهره تکروی اصلاح طلب که در زمان محمدخاتمی از منتقدان او بود و در انتخابات ریاست جمهوری قصد رقابت با وی کرد اما ناکام ماند نیز برای نامزدی ثبت نام کرده و گفته گروههای سیاسی اصلاح طلب باید او را دعوت کنند و در فهرست نامزدهای مورد حمایت خود قراردهند وگرنه ماهیت اصلاح طلبی شان زیر سؤال می رود.
آقای اصغرزاده گفته که خودش یک حزب دارد و نیازی به حمایت احزاب ندارد و بزودی نام حزب خود را اعلام خواهم کرد.
نجفقلی حبیبی، از نمایندگان دوره های پیشین مجلس که شورای نگهبان صلاحیت او را برای شرکت در انتخابات میاندوره ای دور کنونی مجلس رد کرد نیز ثبت نامه کرده و گفته: "وظیفه ما ثبت نام است، نمی توان به خاطر بحث تعیین صلاحیتها ثبت نام نکرد، ممکن است شورای محترم نگهبان در رویه خود تجدیدنظر کند".
از چهره های ملی مذهبی، غلامعباس توسلی، محمد توسلی، محمدحسین بنی اسدی و ابوالفضل بازرگان ثبت نام کرده اند و این در حالی است که بعید به نظر می رسد شورای نگهبان صلاحیت این افراد را برای نامزدی انتخابات مجلس تأیید کند.
غلامعباس توسلی هنگام ثبت نام به خبرنگاران گفته: "مهم هم نیست که تأیید صلاحیت شویم یا نه، ما فقط برای حضور در انتخابات آمده ایم ... به جای قهر کردن باید همواره در انتخابات شرکت کرد، اگر همه در انتخابات شرکت کنند در طول زمان برآیند خوبی خواهد داشت.
در جناح اصولگرا، غیر از نمایندگان کنونی مجلس، نامهای این چهره های شاخص در میان ثبت نام کنندگان به چشم می خورد: محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی و قائم مقام او، اسدالله بادامچیان، علیرضا مرندی، وزیر بهداشت دولت هاشمی رفسنجانی و علینقی خاموشی، رئیس سابق اتاق بازرگانی
|
|