دعوت واتیکان از علمای اسلامی
دعوت واتیکان از علمای اسلامی
پیروان اسلام و مسیحیت همچنان به تفاوت های بنیادین دو دین اذعان دارند |
این دعوت که به طور رسمی از سوی پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کلیسای کاتولیک، صورت گرفته در واکنش به نامه ای است که 138 تن از علما و پژوهشگران مسلمان از سراسر جهان در ماه اکتبر سال 2007 برای وی ارسال کردند.
آنها در نامه خود هشدار داده بودند که اگر مسلمانان و مسیحیان به صلح نرسند، "بقای جهان" با خطر مواجه خواهد شد.
نامه بیست و نه صفحه ای که سال گذشته به واتیکان فرستاده شد حرکتی بی سابقه از سوی علمای مسلمان بود که به منظور زمینه سازی برای انجام گفتگو میان آنها و رهبران شاخه های مختلف مسیحیت، ارسال شد.
علمای اسلامی در نامه خود نوشته بودند "اگر مسلمانان و مسیحیان با صلح در کنار هم زندگی نکنند جهان نمی تواند به صلح و آرامش برسد."
این نامه در واقع دعوت عمومی از مسیحیان جهان بوده تا در ارتباط با بنیادی ترین جنبه های اسلام و مسیحیت - عشق و اعتقاد به خدای یگانه - با مسلمانان متحد شوند.
بسیاری معتقدند که واکنش مقامات واتیکان به این نامه گامی مثبت در این جهت بوده است.
سه تن از نمایندگان گروه های مسلمان در چند ماه آینده به رم سفر خواهند کرد تا زمینه یک نشست بزرگتر را، که انتظار می رود در فصل بهار انجام بگیرد، فراهم کنند.
این افراد در سفر قریب الوقوع خود با کاردینال "ژان لوئی توران"، از اعضای ارشد شورای انتصابی پاپ برای گفتمان بین ادیان، ملاقات خواهند کرد.
احترام به شان و منزلت افراد، درک متقابل پیروان دو دین مسیحیت و اسلام و تنظیم دستور العملی برای جوانان مسیحی و مسلمان که چگونه با یکدیگر مدارا کنند، سه موضوع اصلی است که برای دستور کار این ملاقات در نظر گرفته شده است.
هدف از انتخاب این سه موضوع مقابله با خشونت و افراط گرایی مذهبی بوده است.
پس از سخنرانی جنجال برانگیز پاپ بندیکت شانزدهم در دانشگاهی در آلمان در سال 2006 که در آن نسبت به مفهوم "جهاد" در اسلام ابراز تردید کرده بود، روحانیون مسیحی و مسلمان در تلاش بوده اند فرصتی فراهم کنند تا مناظره گسترده تری در این ارتباط صورت بگیرد.
پیروان اسلام و مسیحیت همچنان تفاوت های بنیادین بین دو دین را می پذیرند اما در سال گذشته به زمینه های مشترک اخلاقی بین آنها پی برده اند که برای گفتمانی نزدیک تر می تواند پایه ای مناسب باشد.