از هر سه زن در دنیا یک زن کتک می خورد

از هر سه زن در دنیا یک زن کتک می خورد

مشاور منطقه‌ای جنسیت و عضو گروه خدمات فنی کشوری در جنوب و غرب آسیا صندوق جمعیت سازمان ملل، گفت: اگرچه در فرهنگ‌های مختلف، تفاوت‌هایی بین سیکل پسران و دختران وجود دارد، اما می‌توانیم آن‌ها را تغییر دهیم.


خانم باتیا کران در کارگاه آموزشی که با موضوع « نقش افراد در مسوولیت‌های اجتماعی» که در سازمان دفاع از قربانیان خشونت برگزار شد، با اشاره به ذکر معاهداتی درباره حقوق زنان و کودکان و تصویب کنوانسیون دفاع از حقوق کودک افزود: بر اساس این کنوانسیون کودکان نباید مورد سوءاستفاده و قاچاق قرار گیرند و از آزادی‌های اساسی محروم شوند.

وی ادامه داد: این کنوانسیون ضعف‌ها را به ما می‌شناساند.

کران با اشاره به اهداف توسعه هزاره اظهار کرد: ‌٣٠ سال طول کشید تا حقوق زنان به عنوان حقوق بشر شناخته شود. همچنین تحقیقات نشان داده، فقر زنانه می‌شود و در اکثر جوامع زنان از فرصت‌های کمتری برخوردار هستند و بیشترین آسیب‌ها متوجه این قشر است.

مشاور منطقه‌ای جنسیت و عضو گروه خدمات فنی کشوری در جنوب و غرب آسیا صندوق جمعیت سازمان ملل با بیان این‌که جهان در بخش سلامت با چالش بسیار بزرگی روبرو است، گفت: در کشورهای در حال توسعه بسیاری از دختران در سنین پایین می‌میرند. در نپال بنگلادش و پاکستان دختر کالایی غریبه است به طوری که دختران پیش از تولد و یا پس از آن کشته می‌شوند و یا در سنین پایین ازدواج می‌کنند. همچنین آن‌ها با‌٢٠ تا‌٣٠ درصد خشونت مواجه هستند.

کران ‌٦٧ درصد آلودگی به ایدز را مربوط به زنان و دختران خواند و عنوان کرد: طبق مطالعات جهانی از هر سه زن یک نفر آن‌ها کتک می خورد و مرگ و میر، خشونت و ناتوانی جسمی بسیاری از زنان را تهدید می‌کند.

به گزارش ایسنا،  در ادامه این کارگاه معصومه ابراهیمی یکی از تسهیلگران کارگاه، گفت: خشونت یکی از معضلات بهداشتی است که در قطعنامه ‌٤٩/٢٥ در سال ‌١٩٩٦ به عنوان یک معضل از آن یاد شده است.

وی در ادامه بیان کرد: جنس بر تفاوت زیست شناختی بین زنان و مردان و جنسیت بر تفاوت‌های اجتماعی ساختاری میان زنان و مردان اطلاق می‌شود. تفاوت در اسباب بازی، حریم‌های اجتماعی، رشته‌های دانشگاهی و مشاغل نشان دهنده جنسیت است.

ابراهیمی خشونت را استفاده عمومی از قدرت فیزیکی خواند که می‌تواند منجر به آسیب، جراحت روحی و روانی شود.

وی ادامه داد: زنان به دلیل خشونت خانگی، آسیب‌پذیری در برابر عفونت‌ها و بیمارهای آمیزشی، استفاده نکردن از روش‌های پیشگیری از بارداری، ناباروری و نازایی و سرطان‌های زنان بیشتر در معرض آسیب‌های جسمی قرار دارند.

ابراهیمی اظهار کرد: زنان مسوولیت‌ها و نقش‌های دیگری دارند که جامعه به آن‌ها داده است، بنابراین فشار وارده بر زنان قابل دیدن نیست و اغلب پنهان می‌ماند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.