تندرستی اجباری در بریتانیا

تندرستی اجباری در بریتانیا
تابستان امسال دهها موسئسه و نهاد و مرکز پژوهشی و آمار گیری مردم این دیار را با گزارشهای ترس آوری از وضع زندگی نا سلامت شان آنچنان بمباران کردند که ملت، از خرد و کلان واقعا باید به این فکر میافتاد که شاید فاتحه اش را خوانده اند. تنها نور امید در آنجا دیده شد که یافته های بعضی از این نهادها ضد و نقیض از آب درآمد ولی در مجموع، جا برای نگرانی کم نیست تا حدی که الان صحبت از سالم زیستن اجباری است.
نویسندگان این گزارش پیش بینی کردند که بسیاری از پدران و مادران دانش آموزان امروزی شاهد مرگ "طبیعی" فرزندان خود خواهند بود.

اگر در انتشار اینهمه گزارش هشدار دهنده انگیزه ای پنهانی وجود داشت تا مردم این چزیره را از شیوه زندگی و خوراک و تفریحشان بترساند مطمئن باشید که هدفی بی فرجام خواهد بود؛ چرای آن بماند برای بعد. و برای اینکه سرتان را با آمار و ارقام آمده در این گزارش های هولناک به درد نیاورده باشم به شمه ای از آن بسنده می کنم.

هشدار دهنده ترین این گزارشها درباره نحوه رشد بدنی، روانی و فرهنگی خردسالان و نو جوانان امروزی است و می گوید تغذیه بد، عدم تحرک ناشی از اعتیاد کامل به بازیهای کامپیوتری، تلویزیون و اینترنت و نبود تسهیلات تربیت بدنی در بیشتر مدارس از آنها " سیب زمینی مبل نشین" ساخته و پیش بینی می کند که عمر طبیعی این نسل از طول عمر والدین آنها کوتاه تر خواهد بود، نویسندگان این گزارش تعارف را کنار گذاشته و با صراحت تمام پیش بینی کردند که بسیاری از پدران و مادران دانش آموزان امروزی شاهد مرگ "طبیعی" فرزندان خود خواهند بود.

دو گزارش جداگانه هم درباره مصرف سیگار و مشروبات الکلی و مواد مخدر در میان نو جوانان بود که نشان داد که در گروه سنی ۱۳ تا ۱۸ سال میزان مرگ و میر در اثر نا رسائی های های قلب و کبد در ۱۰ سال گذشته دو برابر شده و بطور متوسط، در هر روز ۱۳ نفر زیر سن قانونی در اثر مسمومیت ناشی از مصرف الکل بستری می شوند. در این میان کارشناسان بهداشت و درمان هم از غافله عقب نمانده و گفتند بی بند و باری در روابط جنسی میان نوجوانان این کشور دو رکورد را در اروپا شکسته، یکی در بارداری های ناخواسته دختران دانش آموز و دیگری بیماری های مقاربتی.

بی بند و باری در روابط جنسی میان نوجوانان این کشور دو رکورد را در اروپا شکسته، یکی در بارداری های ناخواسته دختران دانش آموز و دیگری بیماری های مقاربتی.

اگرفکر کنید این یافته ها پدر و مادرها رابی خواب کرد و به فکرشان انداخت که ای دل غافل چه شد که جگر گوشه های ما به این وضع افتادند...متاسفانه اینطور نشد چون گزارش های بعدی نشان داد وضع بزرگتر ها خیلی نگران کننده تر است و نو جوانان با تقلید ازعادات والدین به این روز افتاده اند؛ چاقی مفرط به علت تغذیه ناسالم و مصرف بیش از اندازه مشروبات الکلی نسل دوم راهم به سرعت به "سیب زمینی های مبل نشین" بدل می کند.

چند روز پیش آمار پزشکی دیگری منتشر شد که نشان می داد فقط ۲۰ درصد از زنان این دیار ورزش می کنند یا فعالیت بدنی ای شبیه به آن دارند. بانوان بریتانیا، دلیل این بی رغبتی به ورزش را علاقه مفرط به لاغری ذکر کردند تا بگفته خودشان " شبیه همسران و دوست دخترهای مردهای معروف باشند" ولی گرفتاری در آنجا است که مردمان این جزیره در سراسر اروپا رکورد دار چاقی هستند.

مجموعه این گزارش های نگران کننده و واکنش ها خونسردانه باعث شد تا پرفسور جولیان گراند، مشاور ارشد سازمان بهداشت و درمان کشور طرحی ارائه کند که اگر اجرا شود از جمله، هر کارگر و کارمند هر روز ساعت ورزش خواهد داشت، برای خرید سیگار باید جواز گرفت، مقدار نمک در غذاهای آماده را که بخش اصلی خوراک این ملت را تشکیل می دهد به حداقل رساند، در مدارس و محل کار میوه رایگان به خورد خلایق داد و برای کم کردن مصرف الکل، در فروشگاه ها قسمت فروش مشروبات الکلی را از باقی جدا کرد.

یک سال پیش، دولت یکی از معروف ترین سرآشپزهای این دیار را مامور کرد تا برای ناهارخانه های مدارس انگلستان دستور تهیه غذاهای خوشمزه و مفید فراهم کند تا بچه ها آت آشغال نخورند. بعد از چند هفته روزنامه ها عکس مادرانی را چاپ کردند که قاچاقی از پشت زمین ورزش مدارس از همان آت آشغال ها برای جگر گوشه ها یشان پرتاب می کردند؛ برای پرفسور گراند موفقیت آرزو می کنم!

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.