تخت جمشید به استاندارد یک مجموعه تاریخی اروپایی مجهز میشود
تخت جمشید به استاندارد یک مجموعه تاریخی اروپایی مجهز میشود
مجموعه تاریخی تخت جمشید با همکاری دو شرکت ایرانی و اتریشی به استاندارد یک مجموعه تاریخی اروپایی مجهز میشود.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آقایان گرون برگر ( (Grunbergerو هلموت رگ وارت ( (Regwartروسای شرکتهای صدا و نور و اشپور در کار تجهیز موزهها و مجموعههای آثار باستانی و امور معماری با محمد کیارشی سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان در وین، دیدار و پیرامون پروژه تخت جمشید گفتگو کردند.
رگ وارت در این خصوص اظهار داشت: تخت جمشید یکی از مهمترین بناهای تاریخی ایران و جهان است که از آن استفاده بهینه نمیشود و ما حدود چهار سال قبل یعنی سال ۲۰۰۳میلادی در زمان ریاست وقت سازمان میراث فرهنگی سفری به ایران داشتیم و تقریبا ۸هفته هم در ایران بودیم .
وی افزود: در ابتدا قرار بود از طرف سازمان میراث فرهنگی صرفا طرحی جهت صدا و نورپردازی مجموعه تخت جمشید اجرا شود و با بازدید ما از آنجا یک طرح جامع تری را جهت به روز کردن استاندارد این مجموعه ارائه دادیم که مورد استقبال سازمان مذکور قرار گرفت.
وارت، گفت:از ۲۸سال پیش تاکنون هیچ تغییر و تحولی در نگهداری و استفاده اصولی از مجموعه تخت جمشید صورت نگرفته است و ما میخواهیم که استاندارد این مجموعه را به استاندارد یک مجموعه تاریخی اروپایی برسانیم.
"بدین منظور پیشنهادات خود رامطرح میکنیم و طرح جامع آن را که در اختیار سازمان میراث فرهنگی است، اعلام میکنیم." وی در ادامه تصریح کرد : ما با ارائه نکات مهم و یک طرح جامع، نقشه گرافیکی آن را تهیه و نمونه آن را در اختیار سازمان مذکور گذاشتهایم و خواستار اجرای طرح هستیم .
رگ وارت با بیان این که سالانه حدود ۲۰۰تا۳۰۰هزار نفر از این مجموعه بازدید میکنند،گفت:بااجرای این طرح که شامل ارائه سرویس بهتر به گردشگران داخلی و خارجی است،تعداد بازدیدکنندگان بهبالای ۱/۵میلیون نفرخواهد رسید.
"حفاظت این مجموعه از لحاظ امنیتی در شبانه روز در سطح بسیار پایین و موجب تخریب بسیاری از قسمتهای آن شده است. ما یک سیستم امنیتی مدرن را برای آن ایجاد خواهیم کرد ." رئیس شرکت صدا و نور در خصوص مجهز کردن و به روز کردن امکانات تخت جمشید، گفت: هدف ما این طرح، ایجاد و ساخت فروشگاه و رستوران سنتی با استاندارد اروپایی، ساخت محل VIPبرای بازدید شخصیت ها، ساخت سالن کنفرانس و سالن نمایش فیلم،ساخت کلاس برای دانش آموزان بازدیدکننده، ساخت موزه برای اشیای قیمتی مجموعه، نصب سیستم اطلاع رسانی صوتی و تصویر و نوشتاری برای بازدیدکنندگان، نصب تجهیزات صدا و نورپردازی برای شب ،آموزش کارکنان مجموعه با استاندارد روز دنیا و بنا کردن محلی سرپوشیده برای پارکینگ اتوبوسها و دیگر وسایل نقلیه، است.
وی در ادامه گفت: موضوع مهم دیگری که از آن غفلت شده حضور گردشگران بسیار در دبی نزدیکی سواحل جنوبی ایران است.
"همان طور که همگان میدانند دبی کشوری ثروتمند است و گردشگران زیادی از این کشور دیدار میکنند در حالی که دبی جز مراکز خرید و تفریحی چیزی ندارد و ایران میتواند به جهت فاصله کم بین شیراز و دبی، با ایجاد تورهای یک روزه جهت بازدید آثار باستانی تخت جمشید و شیراز تعداد زیادی از گردشگران دبی را جذب کند ." رگ وارت در مورد هزینه پروژه اظهار داشت: هزینه پروژه در حدود ۳۰ میلیون یورو میباشد که فکر میکنم در حدود ۴الی ۵سال این مبلغ از منبع کسب درآمدهای حاصل از فروش بلیط و تسهیلات جنبی جبران شود.
"اما در ارتباط با وضعیت پروژه ازطرف ما بایستی عرض کنم که میتوانیم هرلحظه این برنامه را اجرا کنیم، زیرا تمام کارهای کارشناسی آن طی سفرهای متعدد کارشناسان و متخصصان انجام شده و از نظر ما پروژه آماده اجراست." وی تصریح کرد: پیش نویس قرارداد جهت امضا در زمان آقای مرعشی به این سازمان ارائه شد و هم اکنون به رغم استقبال آقای رحیم مشاعی از این طرح، متاسفانه اقدام عملی از سوی ایران صورت نگرفته است.
وی افزود: در ابتدا قرار شد که ما یک شریک ایرانی داشته باشیم آنها شرکتی را که وابسته به سازمان میراث فرهنگی به نام IDTCبود، معرفی کردند. در سه ماه قبل هیئت اقتصادی از اطاق بازرگانی اتریش به ایران رفت و یک نماینده از شرکت ما هم همراه این هیئت بود و مقرر شد تا بعد از ماه رمضان صبر کنیم .
"اجرای این پروژه به طور متوسط به ۴تا ۵سال زمان نیاز دارد البته بیشتر به پرداخت بودجه از سوی ایران بستگی دارد و اگر مشکلی پیش نیاید مسلما این پروژه سریعتر به اتمام خواهد رسید و اگر ۴سال پیش ما این پروژه را شروع کرده بودیم الان به اتمام رسیده بود.
وی گفت: برای اجرای این پروژه ۳۰۰تا ۴۰۰نفر ایرانی به کار گرفته می شوند که خود از نکات مثبت این پروژه است.
وارت در پایان خواستار پیگیری این موضوع از سوی رایزنی فرهنگی کشورمان در وین شد .
لازم به ذکر است آقای رگ وارت رئیس شرکت صدا و نور (Lighting Design (Austriaاست که در کار تجهیز موزهها و مجموعههای آثار باستانی مشغول می باشد و آقای گرون برگر از شرکت اشپور وین ( (Spurwienنیز در امور معماری فعالیت دارد.
|