استقبال مجلس از شرکت ایرانیان در حراج سرباز هخامنشی در لندن

استقبال مجلس از شرکت ایرانیان در حراج سرباز هخامنشی در لندن

نمایندگان مجلس از پیشنهاد یک حساب مشترک از سوی تمام ایرانیان داخل و خارج از کشور برای خرید سر سرباز هخامنشی در دادگاه لندن استقبال کردند .

به دنبال شکست ایران در دادگاه حراج سر سرباز هخامنشی و حراج این شی تاریخی که قرار است انجام شود، پیشنهاد شده ایرانیان به جمع‌آوری پول پرداخته و در این حراج شرکت کنند.

 
"سعید ابوطالب" عضو هیات رئیسه فراکسیون ایرانیان خارج از کشور با استقبال از این پیشنهاد عنوان کرد در شرایط کنونی تنها شرکت در حراج می‌تواند باعث شود سر سرباز هخامنشی به ایران برگردد .
 
وی افزود: «در شرایطی که ضعیف بودن تیم حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دادگاه لندن سبب شده تا حکم حراج تایید شود اگر عده‌ای از ایرانیان میهن‌دوست بتوانند با همکاری یکدیگر شی 5 هزار ساله تاریخی را برگردانند باعث مباهات کشور خواهد بود . البته این نگرانی ایجاد شده که شرکت ایران در این دادگاه به معنای تایید حراج باشد به همین دلیل دولت و حاکمیت نباید به هیچ وجه در شرایطی کنونی در حریم شی دخالت کنند و همچنان باید تلاششان را برای پیگیری ادامه دهند.»
 
 به گفته ابوطالب تعدادی از ایرانیان مقیم خارج از کشور در تماس با اعضای فراکسیون عنوان کردند برای بازگرداندن سر سرباز هخامشی حاضر به کمک مالی هستند.
 
ابوطالب هشدار داد اگر دولت و حاکمیت شخصا در این حراج شرکت کنند به معنای آن است که علاوه بر آنکه حراج را به رسمیت شناخته اند ،به ناتوانی خودشان هم اذعان می کنند.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در عین حال پیشنهاد داد که در شرایط کنونی دولت می‌تواند با استخدام وکلای مجرب پیگیری دیپلماتیک و حقوقی این ماجرا را ادامه دهد زیرا دستکم منفعت این اقدام پایین‌آوردن قیمت پایه در روز حراج است.
 
ابوطالب از مدیران سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انتقاد کرده که چرا در زمانی که صاحب سر سرباز هخامنشی حاضر نیست این شی را با قیمتی بسیار نازل به ایران بفروشد مدیران میراث از خرید آن سر باز زده اند و اقامه دعوا کردند و حالا با شکست در دادگاه مجبور شدند علاوه بر هزینه دادگاه و وکیل هزینه وکیل طرف مقابل را هم بپردازند که مجموع این ارقام چند برابر رقم پیشنهادی صاحب اثر بود.
 
 علاوه بر ابوطالب،" ایرج ندیمی" نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم از پیشنهاد فوق استقبال و شراکت نماینده‌ای از مردم ایران را در حراج لندن تنها راه باقیمانده برای بازگرداندن این شی تاریخی عنوان کرد.
 
به گفته ندیمی در عین حال مسوولان سیاست خارجی ایران باید به تلاش‌هایشان برای بازگرداندن این اثر از طریق دیپلماتیک همچنان ادامه دهند.
 
البته "امیررضا خادم" دیگر عضو کمیسیون فرهنگی با مخالفت با این پیشنهاد شراکت در حراج را زمینه‌ای برای آن دانست که اشیا تاریخی دیگری هم که در دست افرادی در خارج از کشور وجود دارد  به حراج گذاشته شود.
 
خادم معتقد است همچنان ایران باید از طریق دیپلماسی و فشار بر مسوولان امور خارجه انگلیس سر سباز هخامنشی را پس بگیرند:" اگر از طریق حقوقی شکست خورده‌ایم اما همچنان فرصت برای رایزنی‌های دیپلماسیک باز است و حداقل می‌توان کاری کرد که این موضوع فعلا مسکوت بماند. "
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است وزارت امور خارجه تاکنون از توان های دیپلماسی خود استفاده نکرده و تا تاریخ 2 آبان فرصت بسیاری برای استفاده از این توان و به نتیجه رساندن ماجرا وجود دارد.
 
غلامرضا مصباحی مقدم، هادی حق‌شناس دو چهره دیگر اقتصادی مجلس هم از شرکت نماینده ملت ایران در حراج لندن برای بازگرداندن این شی تاریخی استقبال کردند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.