هشدار به مادران درباره تغییر وزن بدن
هشدار به مادران درباره تغییر وزن بدن
کارشناسان می گویند چاقی و لاغری بیش از حد سلامت مادر و نوزاد را به مخاطره می اندازد |
تحقیقاتی تازه در بریتانیا نشان داده که نوسان شدید در وزن بدن خطر ابتلا به بیماری فشار خون و دیابت و همچنین مرده زایی در زنان باردار را به میزان خطرناکی افزایش می دهد.
نتیجه این تحقیق، که توسط متخصصان علوم پزشکی دوبلین انجام شده، در آخرین شماره "نشریه پزشکی بریتانیا" (the British Medical Journal) چاپ شده است.
این محققان می گویند برای زنان، تغذیه در دوره بارداری بیش از هر زمان دیگر اهمیت پیدا می کند و به همین دلیل آنها باید از تاثیر وزنشان بر سلامت خود و همچنین فرزندشان آگاه باشند.
دکتر "جنیفر والش"، از زایشگاه کومب دوبلین، و پروفسور "دیدری مورفی"، از بیمارستان دانشگاه دوبلین، انجام این تحقیق را برعهده داشته اند.
پیام های متناقض
اغلب به زنانی که وزن طبیعی دارند توصیه می شود که بین بارداری ها اجازه ندهند وزنشان زیاد شود و در مقابل به زنان فربه گفته می شود که قبل از باردار شدن وزنشان را کم کنند.
اما متخصصان در دوبلین ایرلند می گویند که تبلیغات گسترده درباره رژیم لاغری و زیبایی به دوره بارداری هم سرایت کرده است.
آنها در گزارش تحقیقی خود آورده اند: "از طرفی افزایش شمار افراد فربه باعث نگرانی مسئولان بهداشتی شده و از سوی دیگر گسترش طرز تفکری که بدون در نظر گرفتن تفاوت در ساختمان بدنی زنان، لاغری مفرط را زیبا توصیف می کند."
این گزارش در ادامه آورده: "نیازهای غذایی بدن در دوره بارداری با هر زمان دیگر متفاوت است و جنین برای سالم بودن و رشد به مواد مغذی کافی نیاز مبرم دارد."
به گفته محققان در دوبلین در حالی که دست کم نیمی از بارداری ها در بریتانیا تصادفی است، زنان باید از تاثیر وزنشان بر بارداری، زایمان و سلامت نوزادشان مطلع باشند.
اگر زنان بین بارداری ها به شدت وزن کم یا زیاد کنند، خطرات احتمالی و جدی دوره بارداری آنها دوچندان می شود.
محققان در گزارش خود به دو تحقیق اشاره می کنند.
در یکی از این تحقیقات بیش از دویست و هفت هزار زن در کشور سوئد مورد مطالعه قرار گرفتند. نتیجه این تحقیق نشان داد که اضافه شدن وزن مادر بین بارداری ها منجر به اختلالات اساسی در سلامت مادر و نوزاد می شود که این اختلالات قبل و بعد و همچنین در زمان زایمان رخ می دهد.
بنا به تحقیق دوم، خطر زایمان زودرس در مادرانی که بین بارداری ها به شدت وزن کم کرده بودند، بیش از مادرانی بود که وزن طبیعی یا اضافه وزن داشتند.
"تم فرای"، از انجمن مبارزه با فربهی در بریتانیا، می گوید: "زنان باید سعی کنند پیش از دومین بارداری به وزن طبیعی خود بازگردند. اما تحقیقات در دوبلین نشان می دهد که زنان ممکن است در لاغر کردن نیز افراط کنند؛ این هم رویه ای بسیار ناسالم است."
به گفته آقای فرای باید به دختران جوان آموزش داده شود که داشتن وزن طبیعی و سالم نه تنها برای خود آنها بلکه برای فرزندانشان در آینده نیز اهمیت زیادی دارد.
تحقیقات نشان داده که فرزندان والدین فربه با خطر اضافه وزن روبرو هستند.